A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
Szia!
Én városi tesitagozatos iskolába írattam, mert faluban élünk, és oda nem akartam.
Jól tanul, versenyekre jár, főleg a sport terén.
Minden nyomtatott betűt ismer, kicsit is nagyot is; írni az x, y w meg társait tanulják már. Angolt is tanul, meg edzések után 6 ra ér haza. Egyedül jön távolsági busszal reggel is és este is. Matekból jó képességűek, ezért már a 20-as számkör oda-vissza összeadva, kivonva megy, s bekukkantottak a negatív számokhoz is, meg a szép kerek számokhoz (tízesek, százasok) is.
Én is a Lexit javaslom, és rövid érdekfeszítő meséket olvasson, ami érdekli.
Nem fog kihagyni betűket diktálás és (másolás) során, ha hangokra bont ésszótagoltatod. Azt bármikor, bárhol lehet gyakoroltatni, és kérd így is írjon.
Nem szégyen, de a kisegítős olvasókönyvek 2. osztályosában nagyon édes, rövid állatmesék vannak. azzal gyakoroljon, ha van rá lehetősége. Ezenkívül a versek is célravezetőek, persze óvodások, kisiskolásoknak való aranyos, állatos, vicces,érdeklődésfelkeltőekre gondolok.
Pedagógus vagyok.
Szia!
igen
és megvettem a Csabatkay Katalin Lexi betűországban 1-2
mi most fejeztük be az ábécét most a folyékony olvasás gyűrjük
Húszas számrendszerben összead és kivon.
szöveges feladatok és a méter centiméter
Sziasztok. Látom, van már egy jó kis társaság a fórumon! :D Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni, ha beleférek kicsit.
Az én kisfiam szeptemberben ment első osztályba. Mi Zalában lakunk, sok az apró falu, több település gyerkőcei járnak egy suliba. Sajnos, az, amelyikbe az én fiam jár, nem túlzottan jó hírű. Tulajdonképpen arra lennék kiváncsi, hogy a ti gyerkőceitek hol járnak a tananyagban, olvasásra, írásra, matekra gondolok.
Balázs már tudja az összes betűt, most végeztek az ABC-vel, talán egypár extra betű (x,w ) van még hátra. Szótagolva olvas.
Húszas számrendszerben összead és kivon.
Minden írott betűt ismer, de elnyújtva ír. Diktáláskor kihagy betűket.
Szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogyan tudnám hatékonyan segíteni a tanulásban. Ez nekem nagyon fontos lenne, mert beteg, reumás és ha a tanulmányaitól függ, hogy felnőttkorában milyen "jó" szakmát tanulhat. Főként irodait, számítógépeset.
Nagyon várom, hogy mit gondoltok, mit tanácsoltok. Köszönöm szépen, szép napot Nektek!
Ügyesek!!
Holnap már Bencééknek is megkezdődik a suli!
Jó éjszakát mindenkinek!
sziasztok
csacscsában a csoport 3 lett
bugiban a csapat pedig 2 lett
sziasztok
holnap megy a Ricsi tánc iskolája tánc versenyre drukkoljatok nagyon izgulok jobban mint Ricsi
Ricsi levágatta a haját sünisre de nem tetszik
Én meg bárhogy is meresztgetem a szemem nem látok el 15 km-re ráadásul erdőn keresztül.
Bocs poén volt.
Sziasztok!
Én szerencsés vagyok az utcánkban van a suli.Nem kell féltenem hogy baja esik suliba jövet menet.Persze még kísérem de nem nagyon kellene.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Légcsőszűkületes a gyermekem
- Egyedül fogom felnevelni születendő gyermekem
- Gyermekem sokszor elesik, megbotlik az utóbbi időben. Van valakinek hasonló tapasztalata?
- Alvajáró a gyermekem, kinek mi a tapasztalata, kinövi vagy ilyen marad?
- Óvodás lett a gyermekem - tapasztalatok, kérdések, megoldások