A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Nagyon sajnálom :((
Nyugodj békében Micuka!
Eddig nem volt erőm ide leírni, de most már kicsit jobban vagyok.
Már egy hete történt, hogy meghalt a 18. éves cicám. Nagyon megviselt a halála. Ezt nem is tudja más, csak ti, akik szintén egy fedél alatt éltek a cicáitokkal. Ti tudjátok, hogy milyen az, amikor minden percben figyeled, hogy merre jár, mit csinál, nem történik-e vele valami baleset, nem lázas-e...és ez a cica élete végéig így megy.
Hűvösvölgyi Kormos Artúr (Mucu) 17 év 7 hónap és 29 napot élt. Születésénél is ott voltam, és 3. hónapos korában vittük haza, azóta ő vigyázott rám és 120 lakásra. Mert mikor beteg voltam és rosszul lettem (elájultam), addig nyávogott, míg észhez nem tértem, és le nem vettem a gázról a már pirosodó üres edényt, amiből az ájulásom ideje alatt elforrt a víz.
Ha nem hallottam a telefoncsörgést, akkor odajött szólni.
Éjjel, mikor idegen mászkált és lopott, akkor odahívott, hogy valami történik kint. Kimentem... így maradt életben az az idős férfi, akit leütött a betörő!
A szüleim és a saját kertünket is őrizte. Már a "királyi" megjelenése elég volt, hogy nem merészkedett oda egyetlen idegen sem.
Martin cicám mellé temettem. :(
Ezek nagyon picike golyócskák.
Kinyitod a száját, ráteszed a nyelvére (jó hátra, közel a torkához), befogod a száját, majd egy kicsit ráfújsz az orrára. Ilyenkor nyel egyet, és simán lenyeli ezt a pici bogyót.
Sok sikert! :)
Ezeket nem ismerem, de anno nekünk is ajánlottak Paminál homeopátiás bogyókat.
Meg is vettük neki, be is adtuk, de mellette azért kapott gyógyszereket is.
1 hét alatt rendbe jött. Hogy mitől??? Azt nem tudom...
Szerintem nem ártasz vele, ha beadod Ominak a bogyókat.
Nem ismerek ilyesmiket. Maradok a kamillánál. A kályhára feltettem egy literes edényben vizet és bele kamillát. Az párolog. Az mindegyikünknek jót tesz.
Sajnos most már annyira drága a méz, hogy azt nem tudok venni, ezért az itthon lévőkkel kell megoldanom.
mit gondoltok a homeopátiáról,Ominak most ajánlottak 2 félét a köhögés miatt,szerintetek beadjam?
pulsatilla ch 15
sulfur iodatum ch 15
Természetesen a gyerek!!!
Nem is értem, miért erőltették az ugrást.
Én is nagyon remélem, hogy e miatt nem lesz a lónak semmi baja.
Nagyon rendes tőled, hogy befogadod a cicát!
Mennyi idős a cicu?
Reméljük, hogy megszokja nálad, meg persze a sajátjaid is az új jövevényt.
Tudom, hogy itt csak a cicákról szoktunk beszélgetni, de most fel vagyok háborodva.
Egy fiút megrúgott a lova, mikor az ugrani tanította. Ott volt a fiú testvére is, és ő elmondta, hogy "látszott, hogy a ló unja".
Ha látom, hogy az állatnak már nem öröm a foglalkozás, akkor abbahagyom! Szerencsétlen nem egy gép (bár én még a gépet is azonnal kikapcsolnám, ha hallanám, hogy gond van vele). Most bezzeg sír a családfő és a lovat próbálják bűnössé nyilvánítani.
Remélem a lovacskának nem lesz semmi baja, mert ő szólt, észre is vették a fiúk, mégsem érdekelte őket! Ki a hibás? ...
Befogadok egy cicát, akinek a gazdijai külföldre utaztak. A nagypapa szokta etetni, de szegénynek romlott az állapota, már nem bír, csak kétnaponta elmenni a házhoz a cicát etetni. :(
Bízom benne, hogy zökkenőmentes lesz az összeszoktatás.
Kajával...:)
Előbb-utóbb meg fog ismerni, hogy te vagy az, aki enni adsz neki. Próbálj meg mindig egy picit közelebb menni hozzá (de mindenképpen óvatosan, nehogy megijedjen), és meglátod napról napra egyre közelebb fog engedni magához, mígnem egyszer csak azt veszed észre, hogy az ágyadban alszik :)
Kitartás és türelem kell hozzá.
Erről nagyon eltérő vélemények vannak.
Általában olyan 7-8 hónapos korukban (de mindenképpen még a tüzelés előtt) javallott elvégezni a műtétet.
Még november végéig vannak egyes helyeken ivartalanítási akciók, ha benne van a cicád a korban, akkor ajánlatos elvinni, így olcsóbban kijössz. Sok sikert! Majd írd meg, hogy alakultak a dolgok.
Sziasztok.Mindig tetszettek a vörös színű cicák.De ez ritkaságszámba megy errefelé. (vonzás hatalma?)
Betévedt az udvarra egy elég ramaty állapotban lévő hatalmas vörös cica.(lapos mint a palacsinta)De nagyon tetszik.Mindig ilyenre vágytam.De rettenetesen vad.Alig lehet a közelébe menni,fúj meg látszik,hogy fél.Mondtam neki,hogy jó lesz ha megszokja a látványom,mert úgyis a cicám lesz!!!De csak a kaja kell neki,én nem kellek neki.HOGYAN KELL EGY MACSKÁT MEGSZELIDÍTENI??? Mivel kezdjem?
Jaj dehogy akarom kínozni! Pont azért kérdezlek titeket, hogy mi a legjobb megoldás. Eddig még nem volt lánycicám!
És mikor ajánlatot megműttetni?
Sziasztok :)
Én is ajánlanám az ivartalanítást,hiába zárod be a macsekot,csak szenvedni fog,se neki se neked nem jó.
Miért nem akarod ivartalaníttatni?
Ez a leghumánusabb megoldás neki is, meg neked is.
A fogamzásgátlótól valóban méhdaganata lehet.
A tüzelés pedig nagyon megviseli a cicát mind lelkileg, mind fizikailag. Mivel nem kap "pasit" konkrétan szenved. Ugye ezt nem akarod?
Ivartalanítsd mindenképpen!