A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Azt mondod, alakulok? :O :P
Bújom is az irodalmat rendületlenül! :D
Nem igazán értem!
Magatokhoz szoktattátok. Azt szokta meg, hogy veletek van és az alomba pisil, kakil. Nem tanulta meg a kinti pisilést, kakilást. Miért baj, ha az alomba végzi a dolgát?
Ne vidd el az almot, kell az neki! Biztonságot is ad neki-szerintem, mert van egy dolog ami nem változott. A cicák nem szeretik a változásokat!
Most meg van zavarodva, mert új helyre költöztetek. A cica territoriális állat, tehát be kell magát tájolnia és meg kell tanulnia, mit hol talál,mit hol kell csinálnia.
Ne bántsd őt, mert könnyen megsértődik aztán kereket old és keresheted. :/
De majd jönnek a tapasztaltabbak és ők is elmondják a véleményüket!
Szerintem tegyél Neki almot kint és bent is.
Idővel megszokja, és jobban fogja kint szeretni.
Nálunk is volt kint és bent sokáig, amikor a benti alomban pókhálót találtam onnantól kezdve nincs bent alom.
A cicák nagyon ragaszkodnak a megszokott dolgaikhoz, nem tudsz rájuk erőltetni semmit, maguktól idővel rájönnek, hogy mit akarsz.
Bántani meg végkép nem tanácsos.
Úgy értsd, hogy kb. 6-8 hónapja nem használta már bent az almot, mikor meg mertem szüntetni.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni... Másfél éves Sánti nevű cicánk fél éves koráig egy tóparton éldegélt (valószínű h. kidobták), majd befogadtuk, s egy panellakásban családtaggá "neveltük". Rendszeresen oltatjuk, féregtelenítjük, s ivartalanítottuk is. Kezdettől fogva szépen használja az almot, de persze elvárja a rendszeres takarítását...;-) Most viszont családi házba költöztünk, ahol nem hajlandó kimenni a dolgát végezni. :-S Kimenni nagyon szeret, reggeltől estig kint van, nem azzal van a gond; viszont amint bejön, irány az alom: pisi-kaki...:-( Ma este amikor beengedtük nem a szokásos helyén jött be, hanem az első ajtón, s nem találta az almot. Belepisilt a bevásárlókosárba...! Én mérgemben megcsapkodtam a kezemben lévő konyharuhával, a párom meg mérgelődött, hogy miért bántom, hisz nem érti úgysem... Már nem tudom mit találjak ki. Kivinném az almot, de nem akartam eltűntetni, hisz estére becsukjuk a cicát és akkor hátha kell neki... Mit javasoltok? Köszi előre is! Üdv. Viki
Klíma? Van , de nem használjuk sűrűn. Csak napi pár órát. Féreghatót két hete, aztán még egyszer három hete.
Nem mosdik túl sokat, csak időnként.
Klíma van a lakásban? Féreghajtót mikor kapott?
Egyébként, ha nem hullik, nem vakaródzik nem lehet gond, lehet a babaszőrét váltja és az még nem olyan szép. Ha tartósan fennáll a fakó és csapzott szőr érdemes egy kis vitaminnal megtámogatni.
Az egészséges cica (matka) sok időt tölt mosdással.
Elég sokat mosakszik. Attól is lehet? :O
Miért mosakodhat sokat?
Az enyémek is Royalt esznek, és gyönyörű a bundájuk. Egyszer egyik ismerősöm azt mondta Zserbi bundájára, hogy olyan szép fényes, hogy hasra esik rajta a napocska. :)
Úgyhogy szerintem nem a táptól csapzott a szőre.
Esetleg nem nyalakszik (mosakszik) sokat?
Bentinek szerintem nem kell.
A mieink kijárnak a kertbe (csakis felügyelettel, macskabiztos kerítés mellett), azért szoktuk őket néha nyakon önteni :)
Kérdésem lenne-már megint. :P
Mici szőre nem valami szép. Olyan csapzott. Normális egy 4 hónapos cicánál, vagy a táp nem jó neki? Eddig Royalt evett. Létezik hogy a Royal nem lenne jó?
Ti a benti cicáknak is adtok spot-ont?
Nem tudom kérdeztem-e már?
Úgy emlékeztem ,hogy benti cicánál nem kell.
Most vettem két tápot ami elfogadható áron volt és azt mondják jó minőségű, de mindkettő csirkés.
Az egyik az Applaws, a másik Perfect Fit. A Perfect Fitről ugyan nem találtam sok leírást, de hát megpróbáljuk.
Nálad milyen üzletek vannak? Mindenhol vannak saját márkás termékek, amik nem minden esetben rosszak. Még jó áron Cet Chow jutott eszembe.
Abban van többféle összetétel és sensitive is.
Örülök, hogy túl vagytok rajta. :)
Kitaláltad már milyen tápot veszel? Lehet, hogy nem a táppal van a baj, hanem a fehérjével, ami benne van. Doki ezt nem említette? Lehet, hogy nem csirkés kell, hanem mondjuk halas.
Az enyémek simán hagyják.
Inkább ötvenszer adnék nekik spot-ont, mint egyszer gyógyszert.
Reméljük, hogy minél hamarabb meggyógyul Szüri!
Mondta a doki, hogy milyen tápot kell adnod neki?
Biztos jó a látása is, meg a szaglása is, csak szerintem inkább játéknak nézte a jutalomfalatot, mint kajának. Eljátszott vele, megunta, otthagyta. Ennyi :)
Az meg, hogy nem eszi a májat, hát ez van! Szerintem Mici is olyan lesz, mint az én macskáim. Elkényeztetett Anyakedvence! :)
Az anyuci nem az de az apuka az ismeretlen:DDDD
Igen igaz:)
Szegény Szüri, majd megnyugszik.
Igen a cicáknak is lehet bűzmirigy problémája, és ez is okoz bőrtünetet, szőrhullást és vakarózást.
Lehet egyébként, hogy ez volt inkább a fő probléma és nem a táp.