A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Ezt a tápot én is nézegettem már. Ízlik nekik?
És ebben van húgyúti betegségekre való?
Nálunk a Purina ONE jött be, mindegyik szívesen megeszi.
Sok helyen kapható és gyakran akciós. Nem tudom, hogy beteg állatoknak segít-e, de nálunk bevált.
Több típusa és kiszerelése van.
Ja és még a Perfekt Fittet szoktam venni időnként, ha az az akciós. Azt is megeszik.
Dehogynem...! Féltem nagyon, ráadásul kezdettől fogva "problémás" macsek. Már 6 számjegyű összegnél tartunk amit ráköltöttünk, sajnos többször műtötték és még mindig nem 100%-os. Pont emiatt nem engedem ki éjszaka. Viszont nagyon vágyik ki....
Egyelőre tartja a határokat, szigorúan kerítésen belül van...szerencsére fél kimenni. Én meg úgy vagyok vele mint egy kamasz gyerekkel: engedném is, nem is...féltem, de nem akarom túlságosan korlátozni sem.
Köszönöm a tanácsokat, próbálkozom a kinti-benti 2 alommal.
:-)
Milyen ajándék? Másik cica? :))
Ezért mondtam, a chippes megoldást. Ezek az ajtók csak a saját kedvencnek nyílnak ki.
Nem tudom sajnos, de a tapasztalataim azt mondják, hogy lebecsüljük a macskák képességeit.
Nem úgy tanulnak és taníthatóak, mint a kutyák, de ha valaki Velük él sokszor megdöbben, hogy milyen dolgokat képesek elsajátítani.
A kommunikációjuk is más, ezt is meg kell tanulni, de, ha valaki odafigyel nem is nehéz.
Hát igen, de így volt leírva! :)
Én nagyon aggódós vagyok , így mindig azt mondom, jobb félni, mint.... :P
Nem sajnos, ilyen hosszútávú memóriájuk nincs.
Ha pl. bajba kerülnek, 1-2 hónapig kerülik a szitut, aztán mintha mi sem történt volna.
Egy darabig használni fogja kint és bent is, ez az időszak kicsit költségesebb, de valamit valamiért.
Vagy csináljatok neki macska ajtót. Létezik olyan ami chippel működik és csak ő tud bemenni rajta.
Nem félsz, hogy elcsatangol és baja lesz?
Vettem egy macskákról szóló könyvet. Ez található benne.
"A szobacicaként felnövő állat, felnőtt korában általában már nem változtatható kijáró macskává, mert a kinti környezethez való alkalmazkodásra a kölyök- és növendékkori ez irányú tanulási folyamatai elmaradás miatt már képtelen lesz. Tekintettel arra, hogy az új környezetére kíváncsi, előbb vagy utóbb áldozattá fog válni. (pl. elüti egy autó, felakad egy kerítésen, agyonveri a többi környékbeli macska vagy szétmarcangolja egy kutya)"
Tegnap reggel ágyhúzás. Ahogy felemeltem az ágynemű tartót Mici, hopp már bent is volt.:D
Nem akart az istennek se kijönni. :D Apósom ki akarta emelni és csúnyán megkarmolta. :P
Na volt is ne mulass! :D Apósom mondta, neki, hogy "rossz cica" , "szégyelld magad" stb...
Elbújt az ajtó mögé és órákkal később mikor hazajött se ment elé-pedig szokott-, úgy megsértődött! :D Aztán este , odament hízelegni, de apósom mondta neki, hogy "Mici most dolgom van" , de olyan hangsúllyal, hogy rögtön tudta, nincs haverkodás. Elment aludni. Úgy megsértődött, vagy elgondolkodott rajta ;), hogy milyen rossz cica volt :), hogy reggel se ment kaját kunyizni, megvárta, míg apósom szólt neki. Nem buták ám! :D
Még nem találtam arra vonatkozó adatot, hogy a macskák mekkora fejlettségű gyereknek felelnek meg. Gondolom van valamilyen tanulmány erre vonatkozóan.
A kutyáknál tudom, hogy agyilag egy 2-3 éves gyerek szintjének felelnek meg, de a szociális érettségük 10-12 éves gyereknek megfelelő.
Na ilyet szeretnék olvasni a cicukról is, vajon hol találok? Nem tudjátok?
Köszönöm a hozzászólásokat!
Nem elüldözni akarom, csak ha nem vagyok itthon egész nap akkor nem tud wc-zni, hisz nem tud bemenni az alomba! (Érthető módon nem akarom nyitva hagyni a hátsó ajtót a cicának ha elmegyünk dolgozni...) Nem hinném hogy jó neki ha reggel 7-től délután 5-6-ig tartogatja a pisit-kakit... (Bezárni meg megint nem szeretném egész napra, hisz imád kint lenni!)
Kint-benti alom? Nem rossz ötlet...kipróbálom! Köszi:-)