A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Mivel saját macskám, ezért nem félek.
Nálunk szinte minden naposak a karmolások, mert Málna elég agresszíven játszik.
A Prednisolon szteroid. Attól általában el szoktak múlni a sebek, varrak, de sajnos, ha a konkrét probléma nincs orvosolva, akkor egy idő után ismét előjön.
És hát ugye nem igazán tesz jót a macska májának, meg egyéb szerveinek az állandó szteroid kúra.
szépek a karmolásaid. én tegnap kaptam egyet, amikor próbáltam no-spát lenyomni Vöri torkán.
egyébként a macskakarmolás tényleg lehet veszélyes, hiszen az almot is kaparja, stb. de ezt nem lehet megoldani oltással. barátnőmet egyszer úgy megkarmolta a macs, hogy tetanuszt kapott.
Ha fent vagytok a fécen, akkor van egy játék , ami azt célozza meg, hogy tudod-e mit mond a cica. Hangokat hallasz és válaszolnod kell. Ha érdekel Titeket itt megtaláljátok.
Igen az allergia vizsgálat elég húzós. :(
Nekem azt mondták ha mindenre kiterjedőt akarok ,az 120 ezer. Nem akartam. :P
Mondjuk nálunk nem volt olyan súlyos a helyzet, hogy nincs más megoldás.
Szerintem a veszettség elleni oltást macskánál annyira nem kell túlspirázni. Én már 20 éve macskázom, és még egyik sem volt beoltva soha veszettség ellen.
Pedig ha ennyire félnék a karmolástól, mint te, akkor kb. hetente oltatnám őket, mert állandóan össze-vissza vagyok cincálva.
Teszek fel egy fotót a cicás naplóba, ezt a "tetoválást" Mignontól kaptam tavaly szeptemberben. A mai napig meglátszik a helye :(
Én is leszoktam már a kísérletezésről, mert az őrült drága Acana és Orijen tápot a kóbor cicákkal etettem meg, mert ezek a válogatós dögök nem voltak hajlandóak enni belőle :(
Alutasakosból például csak a Felixet hajlandóak megenni. Semmi mást.
Én sem, mert nem mentem el addig a pontig, hogy éhen haljanak.
Másfél napig volt Málna előtt egy spéci táp, de egy falatot nem evett belőle. Aztán megsajnáltam, és kapott a megszokottból.
Szinte látom ahogy pitylognak az okos kis szemükkel, és azt gondolják: "Na, ez nem viccel!"
Nálunk több fajta is van amit nem esznek meg. Illetve van amelyik megeszi, de a másik kettő nem.
Egy ideje nem nagyon kísérletezgetek.
Majd Ő "megmondja" úgy is, hogy mit szeret.
Ami nem tetszik, azt úgysem eszi meg, inkább éhen hal.
ja ő kicsi korától kezdve nem eszi meg a tápot ...
először volt friskies majd valami olcsóbb fajta aminek meg nem mondom most a nevét aztán whiskas junior most viszontvettünk Purina Cat Chow nevűt és épp az előbb adtam neki először és falatozta meg is lepődtem:DDD
Ja egyébként nincs semmi gond az étvágyával mert rengeteget eszik alutasakosból vagy épp konzervből csak a táp az amit eddig egyáltalán nem evett meg de most még nem akarom elkiabálni hátha majd ezt a fajtát szeretni fogja a kis finnyásom:) a pocakja is akkora amikor tele eszi magát mint aki szét akar durranni:)
18 hetes elmúlt.
Persze hogy mindig tiszta a tányérja meg az itató,erre nagyon odafigyelek. és arra is hogy mindig friss legyen a víze.
Igazából rendszer az nincs:D Naponta többször kap enni és mindig annyit eszik amennyit a pocija kíván:)
Én is soknak tartom ezeket az oltásokat de nemrég megkarmolt elég rendesen napokig zsibbadt a kezem vérzett is és azt mondták ilyenkor kellene,hogy be legyen a cica oltva mert ha nem baj lehet:(
Aztán végül elmúlt.
Ezért is gondoltam ha már dokinál leszünk akkor amit lehet megakarok adni neki.
Benti cica egyedül él nem érintkezik más állattal.
Ő egy utcáról befogott cicus volt úgy találtál 2-3 hónaposan.1 év körül van.És nem jár ki.
Ezt találtam bár fura:)
Ezek a vizsgálatok oltások persze lemarsdtak:)