90 Napos verseny (beszélgetés)
Pálinkás jó reggelt(akarom mondani gyümölcsöset:))!
Ma nem fárasztalak benneteket kajakérdéssel,ugyanis gyüminapom van,remélem ezen magam is eligazodom:)
szorítottunk Szaabina,bár csak most olvastam,de az sose árthat:)várjuk a beszámolót,hogy sikerült?!:)
Dindin,jó neked!-gratula hozzá!Remélem fél éven belül,ugyanezt mondhatjátok nekem!
Pedig én a nyersanyagokból meg az alaptáblákból számítom ki a főtt ételt. Fogom a mérleget, lemérek rajta minden hozzávalót külön-külön, felírom papírra, melyik hány deka. Aztán veszem az alaptáblát, kikeresem őket (már 90%-át fejből tudom :)) ,és kiszorzom, majd összeadom. Ennyi. A gyakran elkészített ételeimet már fejből tudom mennyi kcal, mert annyit csináltam már.
Nem egy alaptáblát használok, hanem többet, linkeket nem gyűjtöm, ha valamelyik étel kcal-ját nem tudom, beütöm google-ba és kész.
A leggyakrabban a következő linkeket szokta nekem kihozni.
De a hoxán is van alaptábla, azt is használom.
De, ha rá van írva a kcal egy termékre, akkor az az elsődleges.
Jobb, ha többször eszel keveset.
Tízória ugye adott - gyümi. Én fehérjanapon eszek uzsit - joghurt, capuccino. Keményítőnapon nincs uzsim. Szénhidrát napon meg néha engedélyezek, náha nem. Ha engedélyezek, akkor 1 pogi vagy egy keksz. Csak az a baj, hogy ha elkezdem, nem tudok megálljt parancsolni.
Én anno úgy számoltam, hogy ami ment az ételbe, annak a kalóriaértékeit összeadtam.
Hogy értsd például zöldséges rizs.
Megmértem a nyers rizst, kiszámoltam a kalóriát. Kiválogattam a zöldségeket, meghámoztam őket, és azokat is megmértem, és kiszámoltam a kalóriát. Mivel olajat is hazsnáltam a rizs pirításhoz, azt is számoltam hozzá. Egy deci olaj (fajtától függően) 900-990 kalória. Ebből egy evőkanál kb 50-60 kalória. Legalábbis én így számoltam - saccra. És akkor az egészet szépen összeadod, és megvan a kész étel kalóriatartalma.
Azt akartam kérdezni még, hogy mindenki eszik tízórait és uzsonnát is?Én azt hittem nem lehet és most több helyen látom, hogy lehetne.
Szerintetek?
Én most jöttem a dokitól. Még 1 hét haladékot kaptam, hogy kipisiljem a vesekövem. :(
Így még egy hétig egyezkedhetek a családdal, hogy mikor mennyit eszem.
Szerintem azt hiszik, ha tömnek hamarabb kijön a kő.
Nagyon nagy gratula dindin19! :)))
Még élenken emléxem, milyen nagy öröm volt ez nekem is anno! :))
Üdv a kétjegyűek táborában :)
miből gondolod, hogy nem az alaptáblázattal számolok ? melyik számit alaptáblázatnak?
melyik ételnél számoltam el szerinted?
Egyébként, ha veszek egy terméket és rajta van a kalória, azt veszem alapul, ha nem akkor számolok netes kalóriatáblák alapján, attól függ, mikor mit hol találok meg.
Te melyikből számolod?
Szaabina!
Most néztem, hogy a táblázatba nem a kiindulási, hanem az első gyüminap utáni súlyomat írtad be. Ki tudod javítani 104-re? Köszi.
Sziasztok!
Olyan boldog vagyok! dicsekszem is egy kicsit:8 nap után -6kg!Átbillent a mérleg nyelve a 100-on, ez nekem óriási eredmény, mert hónapok óta erre vágyom!!!!
laconicgirl!
Érdeklődnék, hogy kalóriatáblázatot honnan szereztél be, mert ahogy látom, nem hiszem, hogy az alap táblázattal számolgattál?
Esetleg el tudnád nekem küldeni, vagy a linket, vagy hogy hol találtad?
Előre is köszi!
Na, még ezt találtam:
Sütőtököt mikor lehet enni?
Sütőtököt nyersen bármelyik napon (lereszelve salátába téve nagyon finom), sütve vagy főzve keményítőnapon lehet enni. Ha valaki gyümölcsnapon nagyon vágyik rá, egy kis sült sütőtököt. :-)
Ez a minmegettén volt.
Akkor ezek szerint keményítő?
Ha meg dér-csípte, akkor inkább szénhidrát?
Úgy tűnik.
És akkor ezek szerint majd mehet egy sütőtökmártásos főtt tészta?
Találtam egy ilyen mondatot a neten.
"A sütőtök akkor a legízletesebb, amikor a dér már megcsípte és a termések keményítő tartalma nagy részben már elcukrosodott. "
Ez most azt jelenti, hogy minél korábbi a sütőtök annál "keményítősebb" ? :)
Forrás: [link]
Laskagomba szénhidrát, a champion fehérje.
Nem tudom mennyi keményítő van a sütőtökben :)