90 Napos verseny (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is kedveskedek Nektek egy holnapra (fehérje-napra) való recepttel:
Baconös-juhtúrós-paradicsomos csirke
Hozzávalók 2 személyre:
pulyka- vagy csirkemellfilé (5-6 kis szelet)
10 dkg bacon
2 nagyobb paradicsom
5 dkg juhtúró
5-10 dkg füstölt sajt
ízlés szerint oregánó, bazsalikom, kakukkfű
Elkészítés: A húst kiklopfom, ízesítem borssal és sóval, majd hirtelen megsütöm egy kevés olajon. Kivajazott jénaiba teszem, majd sütőbe teszem párolódni. Ha puha, jöhet rá a feltét.
A bacont forró serpenyőben olaj nélkül megsütöm, rádobom a szeletekre vágott paradicsomot, picit pirítom, majd a húsra teszem. Kiskanállal juhtúródarabkákat dobok a baconre, végül füstölt sajtot reszelek rá, visszatolom a sütőbe, és addig sütöm, míg a sajt megsül a tetején.
Most fedeztem fel egy könnyű és finom ételt, nekem új, de lehet, hogy már előttem kitaláltád, de azért leírom, hátha érdekel valakit:
tejfölös-zöldfűszeres csirkemell:
A csirkemellet csíkokra vágod (50-60 dkg), egy nagy tejfölt keverőlálban kikeversz 1-2 evőkanál zöldfűszerkeverékkel(ki milyen sósan szereti), ezeket összeöntöd, majd a közép és kis hőfok között sütöd amíg a tejföl "leve" el nem párolog. Nem figyeltem nagyon az időt, de félúton levettem alacsony hőfokra, kb.1,5 óra lehetett, de legközelebb figyelem.
Kiszámolva 100g-ra 235,6 kcal jött ki, még adtam egy adaghoz 50g salátamixet, nagyon jó szerintem és laktat rendesen!
Több mesterséges úton előállított édesítőszer van.
Az sszpartám két, szintetikus úton előállított aminosavból álló édesítőszer. Elsősorban a fenilketonúriában (veleszületett anyagcsere betegség) szenvedőknél problémás. Az aszpartammal édesített élelmiszereknél ezért kötelező feltünteni, hogy fenilalanint tartalmaz.
Azután van a ciklamát, ami általában szacharinnal keverve van forgalomban. A ciklamát bekerülhet a méhlepénybe és az anyatejbe. és bizony nem a leghasznosabb a magzat számára.
És van még szacharin, ami a disznók takarmányába keverve engedélyezett étvágygerjesztőszer. :)))
És azután ezek keveréke.
Biztos, hogy egyik sem egészséges, ezért csak óvatosan fogyasszuk. Én is próbálom magam leszoktatni róla.
Lehet, hogy most nagy hülyeséget kérdezek, de nem vagyok kémikus :), de az aszpartámnak, vagy minek van más neve is, mert most néztem meg az ezerédesemet és abban Na-ciklamát és Na-szacharinát van, meg fruktóz?
Ez akkor nem káros?
Sziaszztok!
Túl vagyok a "laktató" ebédemen, nem mondom, hogy nem tudnék még enni. Tegnap óta valahogy folyamatosan éhes vagyok, nem tudom mi van velem. Ilyet nem éreztem az előző ciklusban. na majd csak túl leszek ezen is.
Sziasztok!
Lindi jó ez a sajtos recept, köszi.
Szénhidrát napon, ha grízes tésztát eszek, akkor lekvárt is lehet rá tenni?
Tegnap bolognai szószt tettem rá, de mivel nem szeretem a paradicsomot nagy megpróbáltatás volt megenni. Huhhh még mindig kiráz a hideg tőle. :)
Bízom benne, mert most még muszájból iszom, de meg kell tanulnom sokat inni.
Én is variálom a teákat. Bár leginkább most csalán, hárs, csipkehús meg immunerősítő teát iszom.
De, ha túl leszek a vesekövön akkor szerintem gyümölcsteát fogok, mert azokat szeretem.
Van a teaház márka az a kedvencem!
A 2.5 dl vizet összekeverjüka 10 dkg vajjal és az 1 csapott teáskanál sóval, és felforraljuk, majd belefőzzük a 20 dkg lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszelünk 10 dkg reszelt sajtot és 3 tojást. Vizes kézzel kis (nagyobb dió nagyságú) golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. A golyók tetejét megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben, közepes és takarék lángon 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.
Hát ennyi.Igen van benne liszt. De végülis az egy szelet kenyérben is...Szóval.Ki-ki döntése szerint. Amugy étkzési keményitővel is jó,abból kevesebb kell bele.
Akkor mégsem olyan jó ötlet ez az édesítőszer dolog! Marad a cukor nélküli tea! Már 1 hete iszom a napi 2 és fél litert, de kezdem unni. Mézet sem merek bele tenni, mert anyum régen azzal hízott el, hogy naponta többször ivott mézes teát.
A reggeli kávémba szoktam most is tenni 2 cukrot. Tudom, hogy nem szabad, de arról már nem akarok lemondani. :)
Köszi csajok!
A sajtgolyó jöhet. Imádom a sajtot!
Én a sarki kisboltban vettem "ezerédes" folyékony édesítőszert, 100g/20kcal, a flakon oldalán az van írva, hogy 10 csepp=1 kockacukor, ja és főzésre is alkalmas. Nem szoktam semmilyen tóízt érezni, vagy lehet, hogy már megszoktam ;))
Ez egyébbként 210ml-es és 239-ért vettem egy fél éve kb.
Én korábban nagyon sok édesítőszert használtam. Hozzászoktam az ízéhez. De nemrég olvastam, hogy az édesítőszrek alapanyagát a malacoknak adják - étvágyfokozónak. Köszi... :)
Szóval csak abba teszek, amibe nagyon muszáj. Amibe csak egy pici cukor kell, 1-2 kanál, abba inkább cukrot vagy bionádcukrot teszek.
Édesítőből egyébként nekem a Süssina vált be. (Azt hiszem, így írják.) Az ára sem olyan marha vészes, és 600 kis bogyó van egy dobozban. A canderel szerintem kicsit drága.
Édesitőszereket használtok? Már gondoltam rá hogy veszek, de nem tudom elképzelni, hogy jó. Én még arra emlékszem, hogy kb 15 éve ittam egy ilyen kávét és nagyon rossz volt, mert egész nap azt a fura izt éreztem.
Ha van bevált márka légyszi segitsetek, mert annyi van és nem tudom melyiket próbáljam.
Jó reggelt!
Köszi akkor keresek olyat ami saját lében van. Az a helyzet, hogy nem vagyok igazán húsevő és nem akarok mindig tojást meg túrót enni. A tonhalkonzervet meg megeszem. Ja meg a PICK téliszalámit, de az hizlal és drága. Mondjuk ma keményitő napom van. Ráadásul piac nap úgyhogy megcélzom a kofákat és veszek sok sok zöldséget. Azt legalább nagyon szeretem.