Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 90 Napos verseny fórum

90 Napos verseny (beszélgetés)

❮❮ ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... ❯❯
296. dindin19 (válaszként erre: 295. - Borcsika)
2007. szept. 13. 18:48
ilyen kevéssel is bírod? Én ma csak délelőtt ehettem gyümit, de az szinte több volt. Estére is egyél banánt, mert szerintem az a 2 mandarin kevéske.
2007. szept. 13. 17:32
Amúgy jól bírom a gyümölcsnapot - eddig 2 alma + 2 banán landolt a gyomromban (ami egyre szűkebb ;)) Vacsira nemsokára megeszek 2 mandarint. Ti hogy bírjátok?
2007. szept. 13. 17:31

Sziasztok!

Én is kedveskedek Nektek egy holnapra (fehérje-napra) való recepttel:

Baconös-juhtúrós-paradicsomos csirke

Hozzávalók 2 személyre:

pulyka- vagy csirkemellfilé (5-6 kis szelet)

10 dkg bacon

2 nagyobb paradicsom

5 dkg juhtúró

5-10 dkg füstölt sajt

ízlés szerint oregánó, bazsalikom, kakukkfű

Elkészítés: A húst kiklopfom, ízesítem borssal és sóval, majd hirtelen megsütöm egy kevés olajon. Kivajazott jénaiba teszem, majd sütőbe teszem párolódni. Ha puha, jöhet rá a feltét.

A bacont forró serpenyőben olaj nélkül megsütöm, rádobom a szeletekre vágott paradicsomot, picit pirítom, majd a húsra teszem. Kiskanállal juhtúródarabkákat dobok a baconre, végül füstölt sajtot reszelek rá, visszatolom a sütőbe, és addig sütöm, míg a sajt megsül a tetején.

293. szazala (válaszként erre: 291. - Aniko1986)
2007. szept. 13. 17:05
LEMENTVE!:)
2007. szept. 13. 15:14
Jézusom, most nézem mennyi betűt elütöttem, de biztos tudjátok mit akartam kinyögni ;)
2007. szept. 13. 15:12

Most fedeztem fel egy könnyű és finom ételt, nekem új, de lehet, hogy már előttem kitaláltád, de azért leírom, hátha érdekel valakit:

tejfölös-zöldfűszeres csirkemell:

A csirkemellet csíkokra vágod (50-60 dkg), egy nagy tejfölt keverőlálban kikeversz 1-2 evőkanál zöldfűszerkeverékkel(ki milyen sósan szereti), ezeket összeöntöd, majd a közép és kis hőfok között sütöd amíg a tejföl "leve" el nem párolog. Nem figyeltem nagyon az időt, de félúton levettem alacsony hőfokra, kb.1,5 óra lehetett, de legközelebb figyelem.

Kiszámolva 100g-ra 235,6 kcal jött ki, még adtam egy adaghoz 50g salátamixet, nagyon jó szerintem és laktat rendesen!

290. merrell
2007. szept. 13. 13:42
Köszi Évi.
289. Loni (válaszként erre: 287. - Aniko1986)
2007. szept. 13. 13:36

Több mesterséges úton előállított édesítőszer van.

Az sszpartám két, szintetikus úton előállított aminosavból álló édesítőszer. Elsősorban a fenilketonúriában (veleszületett anyagcsere betegség) szenvedőknél problémás. Az aszpartammal édesített élelmiszereknél ezért kötelező feltünteni, hogy fenilalanint tartalmaz.

Azután van a ciklamát, ami általában szacharinnal keverve van forgalomban. A ciklamát bekerülhet a méhlepénybe és az anyatejbe. és bizony nem a leghasznosabb a magzat számára.

És van még szacharin, ami a disznók takarmányába keverve engedélyezett étvágygerjesztőszer. :)))

És azután ezek keveréke.

Biztos, hogy egyik sem egészséges, ezért csak óvatosan fogyasszuk. Én is próbálom magam leszoktatni róla.

288. Amena
2007. szept. 13. 13:31
Minden ilyen anyag káros szerintem, de csak nagy mennyiségben. Gondolom te sem kilo-számra eszed az édesítőt? Amit lehet próbáld meg anélkül. de ha így nézzük, lassan már levegőt sem vehetünk, mert az is tele van káros anyagokkal.
2007. szept. 13. 13:21

Lehet, hogy most nagy hülyeséget kérdezek, de nem vagyok kémikus :), de az aszpartámnak, vagy minek van más neve is, mert most néztem meg az ezerédesemet és abban Na-ciklamát és Na-szacharinát van, meg fruktóz?

Ez akkor nem káros?

286. Amena
2007. szept. 13. 12:37
Ja azt kihagytam, hogy gyüminapom van nekem is.
285. Amena
2007. szept. 13. 12:37

Sziaszztok!

Túl vagyok a "laktató" ebédemen, nem mondom, hogy nem tudnék még enni. Tegnap óta valahogy folyamatosan éhes vagyok, nem tudom mi van velem. Ilyet nem éreztem az előző ciklusban. na majd csak túl leszek ezen is.

284. c299b9bcdc (válaszként erre: 283. - Merrell)
2007. szept. 13. 10:45
Szénhidrátnapon lehet cukrozott lekvárokat enni. :) Lehet mákos, grízes, diós tésztát is enni, vagy palacsintát is, meg fahéjasat is.
283. merrell
2007. szept. 13. 10:41

Sziasztok!

Lindi jó ez a sajtos recept, köszi.

Szénhidrát napon, ha grízes tésztát eszek, akkor lekvárt is lehet rá tenni?

Tegnap bolognai szószt tettem rá, de mivel nem szeretem a paradicsomot nagy megpróbáltatás volt megenni. Huhhh még mindig kiráz a hideg tőle. :)

282. c299b9bcdc (válaszként erre: 276. - Pavelancsika)
2007. szept. 13. 10:40
Azért használhatsz édesítőszert, csak mértékkel. :)
281. pavelancsika (válaszként erre: 279. - Szazala)
2007. szept. 13. 10:26

Bízom benne, mert most még muszájból iszom, de meg kell tanulnom sokat inni.

Én is variálom a teákat. Bár leginkább most csalán, hárs, csipkehús meg immunerősítő teát iszom.

De, ha túl leszek a vesekövön akkor szerintem gyümölcsteát fogok, mert azokat szeretem.

Van a teaház márka az a kedvencem!

280. pavelancsika (válaszként erre: 278. - RLindi)
2007. szept. 13. 10:23
Leírtam, köszi!
279. szazala
2007. szept. 13. 10:07
Szerintem meg lehet szokni a cukornélküli teát.Már több,mint egy éve úgy iszom,és már az ellenkezőjét nem tudnám elképzelni.Naponta több félét,pl.mate,roobios,csipke,zöld...stb váltogatom,én is iszom 2-2,5 litert
278. RLindi
2007. szept. 13. 10:07

A 2.5 dl vizet összekeverjüka 10 dkg vajjal és az 1 csapott teáskanál sóval, és felforraljuk, majd belefőzzük a 20 dkg lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszelünk 10 dkg reszelt sajtot és 3 tojást. Vizes kézzel kis (nagyobb dió nagyságú) golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. A golyók tetejét megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben, közepes és takarék lángon 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.

Hát ennyi.Igen van benne liszt. De végülis az egy szelet kenyérben is...Szóval.Ki-ki döntése szerint. Amugy étkzési keményitővel is jó,abból kevesebb kell bele.

277. Loni (válaszként erre: 276. - Pavelancsika)
2007. szept. 13. 10:00
A délelőtti teaadagodba még melegen tegyél 3-4 karika narancsot, citromot. Kellemes íze lesz.
276. pavelancsika (válaszként erre: 274. - C299b9bcdc)
2007. szept. 13. 09:57

Akkor mégsem olyan jó ötlet ez az édesítőszer dolog! Marad a cukor nélküli tea! Már 1 hete iszom a napi 2 és fél litert, de kezdem unni. Mézet sem merek bele tenni, mert anyum régen azzal hízott el, hogy naponta többször ivott mézes teát.

A reggeli kávémba szoktam most is tenni 2 cukrot. Tudom, hogy nem szabad, de arról már nem akarok lemondani. :)

2007. szept. 13. 09:54

Köszi csajok!

A sajtgolyó jöhet. Imádom a sajtot!

2007. szept. 13. 09:42
Állítólag édesítőszerek közül az aszpartam tartalmúak a legegészségtelenebbek, mert hajlamosítanak a rákra, és hosszútávon az agyat is roncsolják. Az aszpartamnak kellemesebb az íze, mint már édesítőszereknek ezért az íze miatt az emberek jobban szeretik. Sajnos. Aszpartam van a Canderel-ben is, ezért mértékkel egyétek, vagy inkább használjatok helyette más nem aszpartam tartalmút.
273. aniko1986 (válaszként erre: 270. - RLindi)
2007. szept. 13. 09:40
Húúú! Erre a sajtgolyóra én is rákattantam, a párom is kiló számra eszi a sajtot, biztos örülne neki!
272. aniko1986 (válaszként erre: 268. - Pavelancsika)
2007. szept. 13. 09:39

Én a sarki kisboltban vettem "ezerédes" folyékony édesítőszert, 100g/20kcal, a flakon oldalán az van írva, hogy 10 csepp=1 kockacukor, ja és főzésre is alkalmas. Nem szoktam semmilyen tóízt érezni, vagy lehet, hogy már megszoktam ;))

Ez egyébbként 210ml-es és 239-ért vettem egy fél éve kb.

271. aniko1986 (válaszként erre: 257. - C299b9bcdc)
2007. szept. 13. 09:35
Akkor számolgatok én is, kösz a segítséget. Ma nem is lesz olyan nehéz, mert tejfölös csirkemellet sütök, ahhoz meg nem kell sok minden.
270. RLindi (válaszként erre: 267. - Pavelancsika)
2007. szept. 13. 09:34
Szia! Protein napon ehet esetleg sajtot is. Én sült sajt golyókat szoktam,az sztem nagyon fincsi és salival laktató.Ha gondolod beirom a receptjét. Vagy a halat is sokféleképpen meg lehet csinálni. (már ha szereted)
269. Loni (válaszként erre: 268. - Pavelancsika)
2007. szept. 13. 08:00

Én korábban nagyon sok édesítőszert használtam. Hozzászoktam az ízéhez. De nemrég olvastam, hogy az édesítőszrek alapanyagát a malacoknak adják - étvágyfokozónak. Köszi... :)

Szóval csak abba teszek, amibe nagyon muszáj. Amibe csak egy pici cukor kell, 1-2 kanál, abba inkább cukrot vagy bionádcukrot teszek.

Édesítőből egyébként nekem a Süssina vált be. (Azt hiszem, így írják.) Az ára sem olyan marha vészes, és 600 kis bogyó van egy dobozban. A canderel szerintem kicsit drága.

2007. szept. 13. 07:47

Édesitőszereket használtok? Már gondoltam rá hogy veszek, de nem tudom elképzelni, hogy jó. Én még arra emlékszem, hogy kb 15 éve ittam egy ilyen kávét és nagyon rossz volt, mert egész nap azt a fura izt éreztem.

Ha van bevált márka légyszi segitsetek, mert annyi van és nem tudom melyiket próbáljam.

2007. szept. 13. 07:45

Jó reggelt!

Köszi akkor keresek olyat ami saját lében van. Az a helyzet, hogy nem vagyok igazán húsevő és nem akarok mindig tojást meg túrót enni. A tonhalkonzervet meg megeszem. Ja meg a PICK téliszalámit, de az hizlal és drága. Mondjuk ma keményitő napom van. Ráadásul piac nap úgyhogy megcélzom a kofákat és veszek sok sok zöldséget. Azt legalább nagyon szeretem.

❮❮ ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook