90 Napos verseny (beszélgetés)
Mint a kávéfőző?:DDD
De egyébként csak kotyogjál, mert nagyon profi vagy. Sok jó tanácsot lestem már tőled.
Van itt egy táblázat, hogy miben mennyi fehérje és szénhidrát van.
Ezek szerint a mogyoró, tökmag, dió és társai inkább fehérjék, mint szénhidrátok :)
Hát én ezeket nem ettem,mert nem tudtam besorolni..talán szénhidrát. Szted mi?
Egyébként mi a véleményetek? Találtam egy olyan joghurtot amin natúr de tökmag,napraforgómag vannak benne. Ezt mikor lehetne enni? Emésztésre szuper lenne és nekem kéne is..Vagy inkább hagyjam a 90 napos utánra?
Én is úgy tudom gyümölcsnek számít a paradicsom.
A sárgadinnyét nagyon nem szeretem. Sőt sajnos minden gyümit utálok, de a banánt meg almát le tudom gyűrni.
Azért a rizs elég sok keményítőt is tartalmaz, sótlan rizst székletmegfogónak is használták a régiek. :) Egyébként a keményítő és a szénhidrát között nem sok a különbség, a keményítő is szénhidrát csak összetettebb.
Hatékonyság szempontjából ha a keményitőt kevered szénhidrátokkal az kisebb baj, mintha fehérjenapon túl sok a szénhidrát beviteled :)
Sziasztok.
Gyümölcs napon szerintetek ihatok egy pohár paradicsomlét, ha már nagyon unom az édes ízt?
Ha grízt vagy kenyeret megeszed a fehérjenapon, azzal jobban rontasz a hatásfokon, mint ha mást eszel vacsira, mint ebédre. Ez tapasztalat.
Mondjuk a szabály megengedi, csak a hatásfokon ront, mert így nem teljes a szétválasztás :)
Sziasztok,jó reggelt!Üdv a második napon!Mára az alábbi kaját néztem ki:
Gombás karfiolpörkölt
Hozzávalók:
# 1 nagyobb fej karfiol,
# 1/2 dl olaj,
# 1 kis fej vöröshagyma,
# 4 közepes paradicsom,
# 3 zöldpaprika,
# 30 dkg gomba,
# só,
# pirospaprika,
# őrölt bors,
# majoránna,
# 1 csokor petrezselyem
Elkészítés: Az összevágott hagymát az olajon megpirítjuk, egy kevés pirospaprikával meghintjük, és a paradicsomot hozzáadjuk. Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor teljesen szétfőtt, megsózzuk, és kissé megborsozzuk. A rózsáira szedett karfiolt, meg a karikára vágott zöldpaprikát hozzáadjuk, és még egy kevés vizet aláöntve teljesen megpároljuk. A legvégén a felszeletelt gombát is belerakjuk, még 4 percig a tűzön hagyjuk, és egy kevés majoránnával és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Igaz,hogy gomba nincs itthon,de szerintem anélkül is finom lesz!Köretnek rizst gondoltam,ha lehet...
A rizs az keményítő inkább vagy szénhidrát?Ma ugye keményítőnap van?
Egy koicsi gríz van benne. Én 3 gyerekes adgokat szoktam előre megcsinálni és gombóconként lefagyasztani. 75 dkg. túró, ,5 tojás és 3,5 dl búzadara. Jól összedolgozod és legalább 6 óra hosszát állni hagyod. Utána kigombócozod és főzöd, vagy lefagyasztod. A benne levő gríz nem több, mint ha megennéd az engedélyezett szelet kenyeret.
Még egyszer utoljára a vacsiról. ha elolvassátok az eredeti leírás, abban az szerepel a 3. nap kivételével, hogy ugyanaz, mint délben, csak kevesebb. Szerintem ez elég egyértelmű, tehát ugyanolyan ételt kell enni, mint ebédre. Persze mindenki maga dönti el, hogy mennyire veszi "szentírásnak" a diéta leírását. Legyen szép keményítő napotok!
Amena!
Hogy csinálod ezt a túrógombócot csak fehérjéből? Amit én tudok, abba gríz is kell, ami ugye most elkerülendő. Kíváncsi vagyok a receptedre, köszi!
Sziasztok!
nagyon belehúztatok, nem győzöm a mai hosszászólásokat elolvasni.
Nem kell ugyanazt enni ebédre és vacsira.
egyik se:)
ezt egy dokitol kaptuk cd-n, ő tart rola előadást, kicsit atkins-os szerintem. az a lényeg, hogy figyelni kell a vizelet keton szintjét, és ha elég magas akkor ehetsz némi szénhidrátot is:) amig nem, addig csak fehérje. de mivel imádom a csirkemellet.... ezért nekem ez jott be, egyszer csináltam mondjuk csak két három hétig, de elég szépen haladtam vele. és jokat tudtam enni is:)
na, én lépek, meyek dolgozni:(
Holnap valamikor érkezem, mert reggel jövök haza, meg megyek tüdőszűrésre is:((((((((((
aniko1986 a képet a saját adatlapodra tedd ki
Szaabina!
Képet nem küldtem, lehetne úgy is csinálni, hogy most küldök neked privibe egyet és majd csak a verseny végén lehet látni? Mennyi a max, mert elég nagy felbontású, vagy mindegy, hogy mekkora?
Köszi!