90 napos diéta FEBRUÁR 19-től! (beszélgetés)
ahogy érzed. Neked kell tudni, h mi fér bele számodra.
Huh, krumplival nem próbálkoztam sűríteni, nekem már a gondolat is borzasztó :)
szia!
Szupi , látom egyre többen vagyunk akik tavaly már megcsináltál a 90naposat é most újra kezdik és 5kg-ot akarnak fogyni. Szerintem nyárig simán megcsináljuk
Sziasztok, én szerdán kezdem a 90 naposat, tavaly 10kg-ot fogytam ezzel a diétával, még kellene 5 kg :-)
A keményítőnapokat szerettem a legjobban:)
Keményítő napra továbbra is ajánlom mindenkinek a Lidl-ben kapható mirelit grill és wok zöldséget. Alapban ízesített és baromi finom. Van mikor eszek hozzá rizst is, de önmagában is laktató.
A paprikás krumpli is tuti persze hús nélkül, illetve a chilis bab (hagyma, vörösbab. kukorica, paradicsom püré). Én főzeléket még nem próbáltam.:-)
Szénhidrát napon legtöbbször spagetti tésztát eszek bertolli paradicsom szósszal, vagy mákos tésztát.
hidd el, semmit nem befolyásol, ha kevered a zöldséget a tésztával! Tapasztalat. A lényeg, h úgyis a tészta dominál ch napon. Az a mennyiségű zöldség pedig, amit hozzáadsz, elenyésző a finomított liszthez képest, amit aznap beviszel. Pláne, h vacsira úgyis tömény ch-t eszel süti formájában....
Sőt! Multkor azt mondta a dietetikus ismerősöm, h keményítő napon lehet enni főzeléket is úgy, h kevés rántással sűrítem.... Eddig én vagy sárgaborsót főztem, és annyival több borsót főztem szét, h magától legyen sűrű, ne kelljen bele rántás, vagy étkezési keményítővel habartam be. Ettől függetlenül, a rántást azért szeretném kihagyni továbbra is, de van, aki azzal eszi a főzelékeket keményítő napn, és mégis működik nála is a dolog.
Szia!
Én detto úgyan így vok. Tavaly aug-tól októberig 8kg-ot adtam le és most még szeretnék 5kg-ot. 90nap alatt átállt a szervezetem erre a táplálkozásra és nem is kívántam nagyon más kaját és nem ettem többet. Szóval az hülyeség amit ez a csaj ír mert ha kicsit odafigyel az ember nem jönnek vissza a kilók. Örülök, hogy te is csatlakoztál. Dika tök jó fej, szóval jó kis társaság lesz itt:-)
Észrevételek:
Szilvás gombócot szerintem nem lehet enni, csak lekvárosat.
Írtad, hogy pl spenótos tészta, abban van zöldség, padlizsános spagetti megint csak keményítős tészta.
Én a tésztákat nem nagyon keverem zöldséggel, inkább csak minimális paradicsomos szósszal, ha épp sósra vágyom.
fehérje nap a legkönnyebb, ott egyzserű, mert vagy husi, vagy tojás, tejtermékek, virsle, stb....
A többi naphoz kell a fantázia, a kreativitás. Elég leleményesnek tarom magam, uhogy a többit is megoldom úgy, h párom is szívesen egyen belőle, és ne kelljen több félét főznöm.
Ha fehérjenapon husit sütök, akkor köretnek is olyat csinálok, amit én másnap magában megehetek. Párom meg nem válogatós, szívesn megeszi másnap is a sült húst azzal a körettel :)
az előző keményítő napon pld. zöldséglevest főztem. Volt benne vörös-, és fokhagyma, zöldborsó,répa, gyökér, karalábé és karfiol. Tésztát külön főztem ki, uhogy azt párom külön kellett, h beletegyen. Fincsi, és laktató volt! Semmi leveskocka, csak só, bors, és kevés delikát fűszerezésül. Na meg én utólag a magaméra tettem őrölt csilit. Ennyi.
Aztán, szoktam paprikáskrumplit főzni, zöldséges rizottót,csilis babot és a legközelebbire mediterrán rakottkrumplit terveztem.
Ch napra is magam főzöm a szószokat a tésztára pld. padlizsánis sapgetti.... Holnap is az lesz a menü, annyira fincsi. (a receptjét feltettem, megtalálható a receptjeim között).
Tudtok tejszínes szószokat is csinálni, csak ahhoz, nem a mezei főzőtejszínt kell megvenni, hanem növényi tejszínt. Én zabtejszínt használok ilyenkor. Bio boltokban biztosan kapható, és nem drágább, mint a hagyományos tejszín. Azzal csináltam pld. előző 90 nap alatt spenótos tésztát (vagy gnochit is lehet).
Csináltam káposztás sztrapacskát is ch napra, vagy lebbencs levest, szilvás gombóc, stb.....
Keményítő napra lehet csinálni krumpli prószát is úgy, h a krumplihoz reszelsz még cukkínit is+ kevés répát+ fokhagyma + só, bors, és tojás, lisz, kefír helyett, pustán étkezési keményítőt adsz hozzá, mennyitől jó állagú lesz. A keményítő összefogja az egészet, és nem esik szét sütés közben.....
a múltkor csináltam egy finomat. Pontosan nem tudom hogy volt, de valami ilyesmi:
Hagymát kevés olajon megfuttattam, aztán beletettem mirelit zöldséget, kockákra vágott padlizsánt és paradicsomot. Só, bors, ízlés szerint akármilyen fűszer (oregánó, bazsalikom, stb...) Én ezt magában ettem, de lehet mellé rizst, krumplit főzni.