Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 újév körüli, januári babák fórum

2017 újév körüli, januári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
1390. Lollipops
2017. jan. 12. 12:00

Mindenki jol van?


Babett: nem irigyellek a dontesert. Az az erlelo gyogyszer nekem se hangzik olyan jol, bar persze elmondjak a kockazati tenyezoket is de azok valoszinu hogy nagyon keves esetben jonnek elo.


Abban igazad van hogy esetleg tobb oras szenvedes utan lehet igyis ugyis csaszar lesz viszont a csaszar azert nem kis mutet.

1389. Lollipops
2017. jan. 12. 11:11

Mindenki jol van?


Babette: remelem jo dontest hozol. Biztos nem konnyu. Az az erlelos gyogyszer neke se hangzik tul jo, bar ugye elmondjak a kockazatot az azert csak minimalis esetekben van. Annak tenyleg nincs sok ertelme hogy tobb oras kinlodas utan vegul csaszar legyen. De azert a csaszar nem kis mitet. Megis egy hasi mutet. Az orvos elmondta a lehetoseget de melyiket javasolta az o reszerol?

1388. Lollipops (válaszként erre: 1385. - Pottom_14)
2017. jan. 12. 10:50
Hu jot mosolyogtam am az almodon mert tenyleg jo nagy hulyeseg. Persze neked kevesbe volt mosolygos gondolom. Ne haragudj. ☺ de csak alom volt szerencsere.
2017. jan. 12. 10:17

7 órával előrébb vagyok, de igen. Reggel 4 körül ébredek, aztán valamikor hajnalban újra elájulok. Közben ha jönnek munka email el európából, akkor azt megcsinálom 😉


Hat műtétben nekem is volt többször részem, lehet azért tartok tőle.😕 a velemeny nyilvánítással nincs baj, szívesen veszem.


Most épp arra gyúrok,h induljon el a pici hamarabb es nem kell ilyeneken agyaljak 😊

1386. Pottom_14 (válaszként erre: 1384. - Mokuspocok)
2017. jan. 12. 07:44

Szia Mokuspocok :)


Az igazsag az hogy 10 eve volt egy alhasi mutetem egy nagy petefeszek ciszta miatt (akkora meretu volt mint egy ujszulott baba feje) es olyan melyen vagtak mint a csaszarnal csak nekem mehet nem vagtak ugye mert arra nem volt szukseg. Tehat nemileg lenne viszonyitasi alapom mire szamoljak, de megsincs mert nekem akkor az altatas balul sult el es az altato mellekhatasaitol szenvedtem mint a kutya napokig es emellett eszre sem vettem a mutettel jaro fajdalmat. Dupla adag altatot kaptam amitol majdnem ott maradtam az asztalon egy olyan gyogyszerfuggoseg miatt amirol en magam sem tudtam (tul eros fajdalomcsillapito 1 even at mensis gorcsre). Szoval a lenyeg hogy estem mar at hasonlon megis fogalmam sincs rola mi fog tortenni.. :(

1385. Pottom_14
2017. jan. 12. 07:38

Jo reggelt mindenkinek.


Remelem nyugodt ejszakan vagyunk tul mind kismamak mind babak es anyukaik :) en boduletes hulyeseget almodtam az ejjel.

Azt almodtam hogy a kisfiam megszuletett de en errol nem tudtam csak masnap reggel amikor felebredtem es tiszta ver volt az agy es mondom a ferjemnek hogy a gyerek mar nincs a hasamban, es sirtam. Erre mondja hogy igen mert mult ejjel beindult a szules csak nem voltam magamnal es bevitt a korhazba es megcsaszaroztak. Aztan megciciztettem a babat es meg aznap felnott. Marminthogy ilyen kb 140 centis lett, gyerek agya es oreg teste volt es nagyon rosszul viselkedett es raadasul lany volt. Nem vagyok normalis komolyan. Most az egyszer orultem az ebresztooranak.


FeketeBoszorka pedig mar a korhazban van csomagostol ha minden igaz :) remelem konnyu es gyors szulese lesz :)

1384. Mokuspocok (válaszként erre: 1381. - Pottom_14)
2017. jan. 12. 07:37

Pottom, hat sajnoss ez mar igy alakult, de nagyon remelem hogy ezen is tul leszunk mihamarabb.


A császárról: az alap véleményem már korábban leírtam róla. Ahogy nálunk zajlott: maga a műtét nem kibírhatatlan, de ami utána jön, az maga a pokol. Mondom én, aki azért edzett fájfalom terén (de ezt most ne részletezzük). A vágás, a heg nem fáj, sem akkor, sem utána. Ellenben minden más körülötte úgy, hohy ihaj...de szerencsére ha kértünk, (és momdták is hogy kérjük myugodtan) kaptunk is fájdalomcsillapítót.

Azonnal nem helyezik mellkasra a babát, mert egyik karod kifeszitve az infuzionak a másik lekötve, te pedig eltakarva, így nincs rá möd. De amint rendbe tettek és kitoltak a műtőből odaadták bebugyolálva, tehát egy icipicivel később, de odaadják szinte szonnal, ahogy lehetőség van rá.


A megfigyelőbe is hozták 2-3 óránként rendszeresen (pontosan nem emlékszem az időközökre)


Miután letelt a 24 óra és kiköltöztünk immár sajàt lábon a kórterembe, ott aznao estétől már velünk volt a baba is.

1383. Pottom_14 (válaszként erre: 1382. - Babett8511)
2017. jan. 12. 06:41

Szia Babett! Nem tudtal aludni? :O


En megmondom az oszintet, en a csaszart valasztanam. Lehet azert mert nalunk eleve csak az johet szoba es mostanra olyan termeszetes lett szamomra mint masnak a termeszetes szules. Nem tudom. De azt igen hogy en azt valasztanam. Es remelem hogy ezzel hogy velemenyt nyilvanitottam nem befolyasoltalak a rossz iranyba.

1382. Babett8511 (válaszként erre: 1380. - Pottom_14)
2017. jan. 12. 04:38
Nincs! A szívem a természetes felé hajlik, de annak se látom értelmét, Hogy fél napig kínozzanak minket es a vége császár legyen. A családban pont egy hete szültek így 😕. Lehet ezért vagyok úgy raporogve h mi legyen.
1381. Pottom_14 (válaszként erre: 1377. - Mokuspocok)
2017. jan. 11. 15:32

Mokuspocok, nekem ez a 3 nap eleg szimpatikus a kateteres balesetrol viszont szomoruan hallok! :( nincs eleg bajod igy is..


Jo hogy irsz a csaszarrol meg hogy utana miket tapasztaltal, mert igy legalabb van mihez tartasi alapom nekem is! Neked a kicsit a melledre tettek legalabb csak 1 percre miutan megszuletett? Es van meg egy kerdesem, odaadjak-e szoptatni az elso oraban es viszik-e rendesen a kicsit szoptatni akkor is amikor meg a 24 oras megfigyeloben vagy a mutet utan??

1380. Pottom_14 (válaszként erre: 1375. - Babett8511)
2017. jan. 11. 15:29
Babett, van mar olyan verzio ami fele mostanra mar jobban hajlasz?
1379. Pottom_14 (válaszként erre: 1378. - FeketeBoszorka)
2017. jan. 11. 15:28
Ooooo Boszorka! Hat te bizony holnap szulsz, nagyon ugy tunik!! Emlekezz mit mondtam hogy pentekig meglesz a babad!!! :) :) Olyan izgis ez, hogy mikor ki kovetkezik en olyan izgatott vagyok emiatt :) :) nagyon drukkolok neked es varjuk majd a jelentkezesedet! :) ugyesek legyetek!!
2017. jan. 11. 13:22

Köszönöm amúgy mindenkinek a drukkolást, most ez rám fér mert úgy néz ki én leszek a következő babázó - remélem megindul vagy megindítják és azért kell időre csomagostól mennem, nem csak befeküdni...

Nektek pedig kitartást, én voltam már a legtürelmetlenebb de érthető módon hiszen már túl vagyok a kiírt napon. De most már érzem hogy túl leszek én is ezen az egészen.

2017. jan. 11. 13:19

Lollipops, igen, nekem császárral született meg a kislányom az aznap reggeli vizsgálat után, szinte szélsebesen. Ugyanis nekem még mindig nem fájt semmi, szülési fájdalom címén, csupán ízületi fájdalmaim voltak, mire közölte a doki, hogy "az is jó lesz", minden jellegű fájdalom ilyenkor már egyértelmű :)


Kettőre volt kiírva a műtét, közben változott a program, délben kiszaladt a szülésznőm a szülőszobából, hogy változás van, irány "befelé" :) fél egy után pár perccel pedig már a kislányom hangjától zengett a szülőszobai műtő :)


Azért volt császáros, mert farfekvéses volt, és azt itt első szülésre, meg úgy egyébként egy normális gondolkodású orvos nem engedi.


A tisztulás nekem 3 napig tartott, most csak azért hordok betétet, mert elölről vérzek, ugyanis a katéterrel megsérült a húgyvezetékem, így most a változatosság kedvéért azzal kínlódok.

A műtét után oxit kaptunk jó párat, gyakorlatilag pár óra alatt húzták össze a méhet kicsite,plussz 3 óránként hozták a babát szopizni=stimulálás=méhösszehúzó hatás. Kicsit olyan "beszabehu" volt, de szerencsére ha kértünk kaptunk fájdalomcsillapítót. Aztán meg jött az első felkelés 6 óra múlva....pfffff....azt le sem tudom írni. Pedig én aztán jól tűröm a fájdalmat. A kb 4 méterre lévő zuhanyzó/wc táv megtétele nem hazudok kb 20 perc volt alsó hangon.


Babett, ne fél a stimuláló gyógyiktól. Ilyenkor már nem árt a babának semmi. Ahhoz irdatlan dózis kellene. Nekem a doki mondta, hogy bár igen le van írva a mellékhatásoknál soskminden, azért minden körülményt és tényezőt figyelembe véve, nem feltétlen mérvadóak. Másképp nem tudnának neked segíteni, ha a természeten múlna, akkor meg 2-3 nap is beletelne mire egyáltalán megszülne egy kismama, akinek némi "löketre" van szüksége, na ez az, ami veszélyezteti a babàt. Légy optimista, Megcsináljátok! ;)

Képesek vagytok rá!

2017. jan. 11. 13:16

Sziasztok!


Megvolt az NST és rendben van minden. Továbbá megvizsgált a dokim, megnézte a magzatvizet meg a méhszájamat! 2 ujjnyira nyitva vagyok már! :) Nagyon fájt a vizsgálat most, meg vannak fájdalmaim is már amik erősödtek de nem a vizsgálattól mert már éjszaka is jelentkezett meg utána is, na aztán a vizsgálat az rettentően fájt most és ömlött belőlem a vér is! Mondta a doki hogy holnap reggel fél 8-ra már be kell mennem csomaggal együtt, szerintem most már meg fogják indítani vagy már ott tartok hogy be is indul magától a szülés. Tehát lehet én már holnap babázok, nem tudom, csak azt hogy csomaggal együtt be kell mennem ha addig nem indul meg magától (még erősebb fájások vagy magzatvíz vagy erősebb vérzés nem jelentkezik), meglátjuk.


Amúgy nem nagyon félek a szüléstől, nem is értem miért nem. :) Tudom magamról hogy bírom a fájdalmat és nagyon erős vagyok és bízom magamban.

Most már attól se félek hogy a babám nem lesz egészséges, egyszerűen benne is bízom, muszáj hogy minden rendben menjen.

1375. Babett8511 (válaszként erre: 1374. - Pottom_14)
2017. jan. 11. 12:43

Hát, nem segített. 6 hónapja mondogatom neki, hogy csak akarok császárt, ha nincs más opció.

Viszont most végig gondolva, h megéri-e szegény picit megkínozni, h esetleg a vége ugyancsak császár legyen??

Itt ők nagyon pozitívak, a rosszabb esetről kötelességből szót ejt, de bíztat, h tuti nem lesz rá szükség.

Múlt héten azzal bíztatott, hogy 10-ig meg lesz a baba, nem jött be....

1374. Pottom_14
2017. jan. 11. 12:22

Boszorka remelem par napig nem hallunk feloled! Persze csak jo ertelemben mondom! :) aztan ha ugy adodik, varjuk am a te beszamolodat is!


Babett nekem sajna fogalmam sincs errol az erlelos dologrol. Az orvos nem segitett kicsit, es probalt ravezetni a megfelelo valasztasra? Gondolom mind megfelelo azert opcio de csak van 1 amit o orvoskent jobban preferal mint a tobbit, nem?


En alig varom a szombati NST-t remelem mar lesz valtozas es mutat fajasokat. En a csutortoki utan is olyan nagy remennyel mentem tegnap hogy mar biztosan mutat fajasokat. Lopikulat :( ha nem lesz olyan mint mit latni akarok rajzolok magamnak egyet itthon es nezegetem azt :D

2017. jan. 11. 12:13
FeketeBoszorka mi is nagyon szurkolunk Neked. Ügyes légy 😉
2017. jan. 11. 12:12

Csajok!


Van fény az alagút végén.

18an megvizsgal az orvos, megnézi a mehnyakat es ha rövidült akkor oxitocin, Ha nem akkor választhatok a méhszáj érlelő es a császár között.

Az orvos szerint ha a méhnyak meg nem rövidült nem elég az oxitocin, ezért kell az a tabi, viszont az túl stimulálhat, ami rossz hatással lehet a gyerekre (pl belekakil a vízbe, vagy szívritmus zavart okoz).

Ez az érlelős dolog nagyon nem hangzik jól. Ti hallottatok már erről? Mert kezdem feladni a nem kell császár elvem, ha a testem nem csinal semmit még egy hétig .Féltem a picit a sokktól. 😕 Indítani pedig muszáj lesz, mert már határeset a méhlepény. Sokkal többet nem bírna ki.....

1371. Lollipops
2017. jan. 11. 11:35

Sziasztok Lanyok,


Feketeboszorka sok sikert mara. Igy ha nem irsz mar tudjuk hogy uton a baba.


Eperke es Mokuspocok jo hogy tudtok irni nekunk es jol vagytok. Mokuspocok akkor neked csaszar volt vegul? Miert?


Eperke, erdekelne hogy miert vesztettel sok vert. Tudod az okat esetleg?


En 13 kilot szedtem fel, de ugy hogy az utobbi 3 honapban en sok edesseget ettem. Egyszeruen nem tudtam megallni, ami azert nagyon furcsa mert amugy terhesseg nelkul sokszor csinalok tisztitokurat amikor teljesen megvonom a cukrot honapokra. Es nem okoz nagy erofeszitest nem enni edessege. Azontul amugy jol etkezem gyumolcs, zoldseg, hal, tojas, magoskenyer, sok tejtermek etc. Ha nem ettem volna edesseget en se lettem volna tobb mint 10 kilo. Amugy en normal sullyal kezdtem.


Nalam tovabbra sincs semmi fajas etc. teljesen nyugi van nalam. Izeg mozog tovabbra is.


Abban a korhazban ahol szulni fogok ott a termeszetes szules hivei. Keves csaszart csinalnak ha muszaj.


Mindenki jol van? Kismamak, Anyukak, Babak?

2017. jan. 11. 09:26

Jó reggelt!


Nemsokára indulunk NST-re, ha bent tartanának akkor én addig sajnos nem tudok jelentkezni amíg haza nem értem, meg nem szültem mert én laptopról írok amit nem viszek magammal, tehát ha sokáig nem írok akkor valószínűleg szülök meg kórházi napjaimat töltöm.


Már ma este egyébként erősebb görcseim voltak, többször fel is ébredtem, már úgy kezdtem örülni hogy beindul de tudtam aludni tovább és reggel megint fájt nagyon meg most is fájdogál elöl-hátul de ki lehet bírni tehát szerintem csak jóslók. :(( Már 2 nappal a kiirt után vagyok és már annyira elegem van! :( Ha beindul majd meg jön a kitolás hát szerintem rengeteg erőm lesz hogy kinyomjam a babát mert eléggé akaratos vagyok meg már nagyon túl akarok lenni rajta, tehát nem lesz gondom ezzel szerintem feltéve ha természetes szülésem lesz. Aztán dupla öröm jön: végre megfoghatom a babámat meg végre megkönnyebbülök. :)


Eperke!

Örülök hogy javult a sárgaság a babádnál. Minden rendben lesz meglátod.

1369. Pottom_14
2017. jan. 11. 07:36

Jo reggelt Lanyok!


Eperke, neked a gombara tudtak adni vagy legalabb ajanlani valamit? Verzes kozben azert nem egy egyszeru muvelet ez! Ettol kulonben mar engem is a hideg raz ha belegondolok hogy jon a gyermekagyi verzes. Mindig is utaltam mensizni, egyreszt mert annyira gorcsolt a hasam hogy folyton hanytam tole, masreszt meg mert ez a 2-3 orankent wcre jarni es csereberelni.. extra kezmosas extra korultekintes, na hat total ceco.. es akkor most, majd johet a kinlodas a betettel ami sokkal de sokkal rosszabb foleg ha el vagyunk tole szokva. Nagyon nem varom :/


Mokuspocok, a kovetkezo terhessegemnel en is kinezek valami cukordietat mert en meg egyszer nem akarok ennyit hizni, Babett allaspontjat foglalom en is hogy nem erzem jol magam a testemben. Konnyes szemmel nezem magam a tukorben aztan mikor PincUr megmozdul elfelejtem hogy miert is keszulok epp bogni de ez az allapot meg 2 hetig lesz igy es aztan tenyleg boghetek a tukor elott reggeltol estig ha mar nem lesz a hasamban a kis tronorokos. Es jo hogy irtad a hasszoritos bugyit, mert en azt elfelejtettem venni ugyhogy s.o.s. be kell szereznem egyet. Csaszar utan mennyire durva a verzes? Azt hallottam a csaszarosokat egyuttal "kitakaritjak" es nem annyira eros a verzes mint termeszetes szules utan. Igaz ebbol barmi?


Remelem mindenki jol van ma, Boszorka toled olyan hireket szeretnek hogy voltal NST-n es bent tartottak mert jon a bebi! :) ugy izgulok erted!


Remelem, Lollipops is felenk nez ma, erdekelne o hogy erzi magat. Illetve @entt jelentkezeset is varom napok ota, gondolom nagyon lekoti oket a ket kicsi lany.

1368. Babett8511 (válaszként erre: 1367. - Mokuspocok)
2017. jan. 11. 07:14

Szó se róla. Nem kívánom a császárt, sőt. ... Itt lehet választani és az orvosok is azt preferálják, mert fix az időpont és kevesebb a komplikáció. Ugye mi majd fizetjük a szülést. Van sima es császáros ár. Ha simát választasz ,de sürgős császár kell, akkor a sima ütemezett császár dupláját kérik. Némi ösztönzés.


Ennek ellenére sem szeretném én se. Ha minden rendben, akkor legyen ahogy lennie kell. A szülési fájdalomtól nem tartok. Sajna már végigcsináltam amikor elvesztettük az első babát. Bar ez élesben biztos fájdalmasabb lesz, pici volt így a tolofajas semmi volt, inkább az előtte 5-6 óra volt baromi fájdalmas. De mindent túl lehet élni. 😉

2017. jan. 11. 06:00

Babett, inkabb egy gatmetszes (ha kell), mint egy csaszar. Komolyan mondom. En azt mondtam a korhazban es meg most is, hogy ha valaki nekem azt meri mondani, hogy azert akar csaszarral szulni, mert a sima "faj", hat en azt minimum helybol pofan vagom.

Mit nem adtam volna azert hogy par oraval utana mar en is vigan tologaszhassam abban a kis tolikocsiban a baba Inkabb fajjon akkor, ott, jobban vagy 1-2 orat, mint emez. Itt meg utana kezdodik a java.

Ne felj tole :)

Jegbetetet keszits, az sokat segithet.

2017. jan. 11. 00:44

Sziasztok!


Kilók terén Pöttöm súlya az ami rám is rám jött. Bar 45 kggal kezdtem. Most vagyok 72. Szörnyen értem magam a testemben, bár 45 kilosan is ugyanez volt. Remélem gyorsan lemegy minimum 10 kg.


Én már készülök lélekben a szülés utáni állapotra, gatsebre, vérzésre, stb..

Gondolom az sem lesz leányálom 😊

Valahogy attól jobban tartok mint a szüléstől. Lehet azért mert az egy hosszabb állapot.


Mokuspocok, Eperke: örülök h újra itt. 😊

2017. jan. 10. 23:50
Kilók....én 7kg-ot szedtem magamra. De úgy, hogy 160gr ch diétán voltam a terhességi cukor miatt. Viszont talán ez is közrejátszott abban, hogy nem lett túl nagy a baba,de nem bizonyított. Szülés után kapásból 4kg volt ami eltűnt, meg még van rajtam 3kg. A pocakom megy lefelé szépen, bár a hasszorító nélkül nemigen tudok még létezni a császár után.
1364. Eperke663
2017. jan. 10. 22:22

Az utolsó két hétben állítólag nagyon szaladnak fel a kilók, nekem is megnött az étvágyam, aki meg túlhordja annál még inkább. De ezt csak olvastam, nem tudom mennyire hiteles..viszont emlékszem, hogy az utolsó 3-4 napban zabáltam mint egy disznó :D


Ma voltunk védönönél megint. A sárgaság jobb kicsit, és Picúr felhízott 3730 grammra, kicsivel több mint a születési súlya. Ahhoz képest, hogy a születése utáni második napon lement 3390 grammra ez nagyon jó teljesítmény. Hát igen a magyar anyatej csodákra képes :)


Kicsit már megnyugodtam, hogy kezd rendbe jönni, és próbálok egy rendszert kialakítani a szoptatásokban is, tegnap éjszaka már fel sem kelt csak egyszer.


Feketeboszorka : Szerintem is már csak 1-2 nap és babázol te is! ìrj majd holnap az NST után!


Pöttöm: Nem gáz ez a súlygyarapaodás én úgy gondolom. Hidd el le fog az menni hamar, de ne diétázz majd szerintem direktbe. Pár hét és leadod ennek a súlynak a nagy része víz amit a szervezet raktároz most.


Engem ez a vérezgetés kikészít.. még csak egy hete tart de utálom, rádásul kijött szerintem a gombám ott lent hála a bent adott müszálas betétnek... pedig megkérdeztem és mondták, hogy pamut borítású de gyanítom h nem.. 2 napig használtam csak és most szívok mint a torkosborz. Már csak ez hiányzott az életemböl.. na de ránézek Pizurra itt mellettem és már nem is érdekel semmi nyavajám :D

1363. Pottom_14 (válaszként erre: 1362. - Eperke663)
2017. jan. 10. 18:54

Csodallak!


Tobbiek? Van kedvetek megosztani velunk nalatok mi a helyzet ezen a teren?

1362. Eperke663
2017. jan. 10. 15:42
èn kb 9-10 kilót híztam a terhességem alatt.
1361. Pottom_14 (válaszként erre: 1359. - Eperke663)
2017. jan. 10. 15:20

En is nezegettem mar hogyan is kellene taplalkozni szoptatas alatt hogy a gyereknek is jo legyen es rolam is menjenek a kilok lefele mert Boszorka elozo kerdesere itt visszakanyarodva en kozel 30 kilot szedtem fel! De hogy hogy.. naponta 3x etkezek es direkt nem eszek semmi hizlalot, nasi meg foleg nincs! Ugy jottek a kilok felfele mint az allat, most meg egy ideje stagnal.


Amugy jol vagyunk, en ma eloszor tartottam be a pihenjunk sokat eloirast, most keltem fel de a hasam es a derekam szetszakad...


Boszorka orulok hogy irtal, tovabbra is tartom hogy szerintem neked pentekig meglesz a baba! :)

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook