Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 újév körüli, januári babák fórum

2017 újév körüli, januári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
2017. jan. 5. 13:44

Pöttöm!


Ird meg majd mi volt ma az NST-n!



Pár napja, de legfőképp ma olyan furcsán viselkedik a férjem, teljesen elveszi az életkedvemet is. :( Állandóan morog meg még egész nap nem is evett meg veszekszik velem meg kitakarította a lakást is, nem tudom mi baja van. Amúgy máskor is előfordult már hogy undok, de most egy szép szava sincs hozzám, nagyon utálatos. :( Egész nap nem is evett semmit, kezd emiatt elmenni az én étvágyam is meg az egész életkedvem. :((


Anyukám ma délután vagy este érkezik meg, remélem hogy a párom is meg fog változni meg kicsit vidámabb lesz mert elviselhetetlen ahogy viselkedik. Szerintem unja magát mert nem ehhez van hozzászokva, mindig leköt a munkája de most elég régóta itthon van és akkor csak a tv létezik számára semmi más. Na pontosan ezért vannak nekem mindenféle barátaim mert halál unalmas lenne az életem nélkülük. Most meg még jön a baba is, nem tudom milyen élet lesz itt...

1299. Pottom_14
2017. jan. 5. 07:32
Ja, elfelejtettem irni hogy mi ma megyunk nstre eloszor kivancsi vagyok mit mutat majd :)
1298. Pottom_14
2017. jan. 5. 07:30

Jo reggelt! :)


Az 50es es 52es ruhakat en is felretettem mar mert Balint eleg nagy bebi, nalunk ezek mar tuti nem jonnek szoba :(


Ne aggodj babacska el fog indulni ugyesen idoben es nem fog kelleni szuleszteni! Lehet hogy tegnap meg zart volt a mehszaj, es ma mar kicsit nyitva van. Nem tudhatjuk! Csak ne gorcsolj ra, ez a legfontosabb!

2017. jan. 4. 19:21

Pöttöm!


Ügyes vagy! :) Jó olvasni hogy teszel-veszel a babaszobában!

Én ezeket a dolgokat kb. olyan 35 hetes terhes koromban csináltam azt hiszem. Mi is kaptunk ruhákat azon kívül hogy sok újat vásároltunk a babának. Legtöbb: 50-es, 56-os és 62-esből van de raktam el ugyanarra a helyre 68-ast és e feletti méretet is de azokból csak egy pár van. És vannak még ennél nagyobbak is azokat máshová raktam el és azok még nincsenek átöblítve.


De lehet már az 50-esek nem is lesznek jó az én babámra mert időre vagy idő után fog megszületni.

2017. jan. 4. 19:14

Sziasztok!


Voltunk NST vizsgálaton és minden rendben van továbbra is. Utána meg a doki megvizsgálta a méhszájamat is és zárva van...én azt hittem hogy már nyitva hiszen már 3-szor is jött apró részletekben nyákdugó és a legutóbbi nagyobb volt és biztos hogy az volt de ezek szerint nem az egész jött még vagy újratermelődött...mindegy, nem számít.

Ugyanannyi esélyem van hogy bármikor beindulhat a szülés, nem ezeken múlik. Meg ugye teljesen jól vagyok, nem nagyon vannak fájásaim se, de remélem ez se baj csak induljon be most már a szülésem...

Jó lenne ha holnap mert édesanyám szabadságot kért ugyan még a munkahelyéről (külföld) de nem reagáltak...aztán nem kéne hogy miattam kirúgják és lehet nem tud sokáig várni...:( Tehát a kislányomnak nagyon meg kéne mielőbb születnie.

Ha nem születik meg 9-éig azaz hétfőig (akkorra vagyok kiírva) akkor 2 naponta egy hétig járni kell NST-re és ha továbbra sem születik meg akkor a 41. héten megindítják ez pedig 16-a hétfő lesz. Hát nem szeretném hogy ez legyen a vége...:((

Magától kéne meginduljon csak semmi jel nem utal erre eddig hogy közel lenne az idő. :(

1295. Pottom_14
2017. jan. 4. 18:51
Na, kesz a kisagy! :) :) lehet hulye vagyok de en mar olyan nehezen szabadulok el a babaszobabol.. kepes vagyok orakig ulni bent
1294. Pottom_14 (válaszként erre: 1293. - Babett8511)
2017. jan. 4. 16:46
Hat koszonom, de te idosebb terhes is vagy mint en! En is erzem naprol napra hogy egyre kevesebbet birok el, ez a 37.het es ma mar a fozes vegen le kellett ulni ugy fejeztem be mert mar nem birtam allni, pedig eddig meg az is ment.
2017. jan. 4. 16:22

Oh! Én 62es méretig csináltam meg. Valamiért azt gondoltam eddig, hogy nagyon ráérek meg a nagyobb rucikkal. Én ma befejeztem az ágyikóját, meg jött a kókusz matrac végre meg a legzesfigyelo.


Mondjuk én már nem bírnék nekiállni most. Minden elismeresem tied Pöttöm.

1292. Pottom_14
2017. jan. 4. 15:36
2 szatyor nem 3.. na mindegy :)
1291. Pottom_14
2017. jan. 4. 15:36
En 0-6 hoig mostam vasaltam mindent, aztan idokozben kaptunk meg 3 nagy szatyor 0-6 hos cuccot es azokat is rendbe akarom meg tenni. A tobbi cucc mar be van pakolva a kis szekrenybe :) ma vasalas utan felhuzom a kis agynemujet, es az agya is rendben lesz. Nagyon varom mar hogy a sok babacucc koze o is megerkezzen! :)
1290. Lollipops
2017. jan. 4. 14:25
+ honapos ruhak = 3 honapos ruhak
1289. Lollipops
2017. jan. 4. 13:40

Feketeboszorka: tok jo hogy vegul otthon van veled a ferjed ma. Ha ma mentek nst-re akkor talan tudnak valamit mondani es meglatod holnapra hogy meg van-e idod es maradhatsz-e egyedul. Nekem sajnos fejem dolgozik nem tud itthon maradni. de amint van valami rohanni fog es szules utan 2 vagy 4 hetet velunk lesz itthon. (ez attol fugg hogy a 4 hetet egyben veszi-e ki vagy 2x2 hetet vesz ki kulonbozo idopontokban).


Babette: nagyon remelem neked hogy valahogy megoldodik es a ferjed melletted tud majd lenni. Ahgy Eperke is irta nagyon nagy segitseg lenne. Nekem ott lesz a ferjem es tudom hogy mindent meg fog tenni es nelkule nem tudnam megcsinalni. O lesz a legnagyobb tamaszok aki valaha is lehet. Drukkolok neked hogy veled tudjon lenni majd a nagy pillanatban!


Pottom: ne panikoj! Okosak a babak nagyon megvarjak mig minden kesz lesz a fogadasukra ;)


Nalunk nyugis nap. Semmi fajas semmi amire felfigyelek. Nalunk mar minden kimosva, elkeszitve. Azon gondolkozom hogy elokeszitem a + honapos ruhakat, ki tudja mikor kell majd hasznalni. Egyenlore en csak a 0-as es 1 honapos cuccokat mostam es vasaltam a lepedon, pelenkakon etc tul.

1288. Pottom_14
2017. jan. 4. 13:21

Sziasztok csajok!


Most vegeztem a kormosnel, leszedte az utolso gel lakkomat :) azt mondja o ugy latja az arcomon hogy mar nem sok van hatra, mert odemas az arcom meg a szemhejam is, meg lentebb van a pocak. Az a durva hogy ebbol en semmit sem vettem eszre magamon. A kezdagadast vettem eszre egyedul mert annyira bevizesedett hogy nem tudom okolbe szoritani a kezem, es az oram szija is passzos lett a csuklomon. Most kicsit megijedtem hogy mi van ha igaza van es barmikor johet a kicsi, meg vannak ruhai amit ki kell mosni es vasalni, meg az agynemujet is ki kell vasalnom. Most szaladok a bababoltba megveszek mindent ami meg hianyzik plusz pelenkat es popsitorlot, aztan otthon berugom a mosogepet es allok neki a vasalasnak. Panik van kemenyen..

1287. Babett8511 (válaszként erre: 1285. - FeketeBoszorka)
2017. jan. 4. 13:08

Úgy van ahogy írod. Sajnos ha elmegy dolgozni, itt nem nagyon tud rohanni ha a sziget másik felén van. 😢


A doki azt mondta a görcsökre h jo jel es stimuláljam a bimbóm, mert segít.


Írj h mi volt az nst-n.


Eperke: kitartást a szoptatáshoz. Biztos menni fog. 😊

1286. Eperke663
2017. jan. 4. 12:49

Köszi csajok!😊


Babett remélem meg tudjátok oldani a helyzetet! Rengeteget jelent a támasz a szülés alatt. Én a férjem nélkül nem tudtam volna megcsinálni.Ma ugy néz ki hazamehetünk ha tudok szoptatni délután is mert sajnos elég sok gondunk akadt a kezdeti belendülés után. Egyszerüen elaludt mindig amikor jött a szoptatás így most akkor probálkozok amikor felkel épp de talán kezdünk belejönni mindketten.

2017. jan. 4. 11:23

Sziasztok!


Férjem elindult reggel dolgozni de aztán inkább visszafordult. :) Tehát 1 órát voltam egyedül, visszafordult mert félt itt hagyni egyedül engem, pedig jobban vagyok mint tegnap. Nem is érzem egyáltalán hogy közeledik a szülés, nagyon félek hogy nem fog időben beindulni, már a napokban pedig kéne mert 39 és fél hetes vagyok.

Ma megyünk este NST vizsgálatra is egyébként!

Holnap nem tudom mi lesz mert anyukám csak kb. estére ér ide hozzánk tehát akkor még napközben itthon kéne maradnia a férjemnek velem...ám lehet hogy holnap már tényleg menni fog dolgozni, meglátjuk.


Babett!


Nem igazán értem amit írsz: a szülést kell egyedül végig csinálnod és nem lesz melletted senki mert a férjednek kell a kollégád helyett dolgozni?

Nincs semmi más megoldás? :(

Azért ez így nagyon nem lenne jó.

1284. Babett8511 (válaszként erre: 1276. - Eperke663)
2017. jan. 4. 03:44

Szia!


Én is köszönöm az infót, jó volt olvasni :-) Nagyon jó érzés lehet, hogy magadhoz tudod ölelni!


Az én kollegám ma felmondott, így a férjemnek kell dolgoznia helyette. Sajnos így esélyes, hogy egyedül kell végig csinálnom. Egyre jobban magam alatt vagyok, nagyon nehéz nem őrjöngeni és sírni, a pici miatt.

Sajna nálunk még nem sok jót hozott 2017, ebben a pár napban.


FeketeBoszorka: kitartás, szorítok, hogy megvárja anyukádat. Ijesztő kimondani és megélni, hogy egyedül. Most egyébként is te vagy soron, ha jól emlékszem, ugye?

1283. Pottom_14 (válaszként erre: 1276. - Eperke663)
2017. jan. 3. 19:45
Nagyon ugyesek voltatok mindketten a picivel, es a ferjednek is jar egy hatalmas pacsi! Orulok hogy tudtal irni nekunk, es annak is hogy mar ment a szopizas is, tenyleg nagyon ugyesek vagytok! Jo egeszseget kivanok nektek es mielobbi felerosodest!
1282. Lollipops
2017. jan. 3. 19:40
En most delutan elmentem setalni meg beultem egy cappuccinora (eddig semmi kavet se cappuccinot nem ittam de most azt mondta a szuleszno hogy a 38. hettol lehet) igy 2 otal voltam el. Most elkezdett fajni menszi szeruen. Es a pici lany hat ugy izeg mozog, itt tol ki valamit az oldalamot meg ott tol ki. Hu meg nem all 😁
1281. Lollipops (válaszként erre: 1276. - Eperke663)
2017. jan. 3. 19:37
Eperke: koszi a beszamolot! Irj tovabbra mi tortenik. Melegvizes palackot es masszazsolajat derekra en is bepakoltam magamnak es nekem is ferjem fogja oket kezelni. Es yoga labdat is beszereztem mert ugyan van a korhazban de hogy epp lesz e szabad az mas kerdes. Azert az nem lehetett konnyu ejszaka vegigcsinalni amikkr mar nagyon faradt vagy amugyis szules nelkul.
1280. Lollipops (válaszként erre: 1274. - Pottom_14)
2017. jan. 3. 19:31
Hu ez nem semmi anyosnak! Akkor mar inkabb anyukam szoljon bele a dolgokba.
1279. Lollipops (válaszként erre: 1273. - FeketeBoszorka)
2017. jan. 3. 19:28
Ne aggodj csak nem azt az egy napot valasztja a baba. Szerintem szepen megvarja mig anyukad odaer csutortokon.
1278. Eperke663
2017. jan. 3. 19:25
Bocsanat az ekezetek miatt, telefonrol irtam.
1277. FeketeBoszorka (válaszként erre: 1276. - Eperke663)
2017. jan. 3. 19:25

Szia Eperke!


Köszi hogy ilyen részletesen elmesélted a szülésed!

Jó hogy többféle lehetőség van szülési pózokat illetően és nem csak az ágy meg hogy párod ilyen segítőkész volt!

Sajnos ahol én fogok szülni szerintem nekem nem lesz semmi lehetőségem csak az ágyon szülés, legalábbis férjem azt mondta ő úgy tudja itt nincs semmi...:(

Pedig szerintem pont az lenne a lényeg hogy úgy szüljünk ahogy könnyebb meg minden nem pedig az ágyhoz "kötve".


Mielőbbi erősödést kivánok Neked és amikor tudsz irj mit csináltok, hogy vagytok. :)


Én is majd mondom hogy állunk, már várom hogy én is túl legyek rajta.

1276. Eperke663
2017. jan. 3. 19:06

Sziasztok. Vegre van egy kis idom lazulni 😊 olvaslak titeket azert hebe-hoba. Ma mar labra tudtam allni tobb mint 5 percre elegge sztarnak ereztem magam 😀 es vegre Picur is szopizott kicsit ez volt az elsö evése nagy sikerélmény volt ez szerintem mindkettönknek.


Elsejen este 10-kor indultak be a fajasok amikor elfolyt egy jo nagy adag magzatviz egy pukkanast követöen. Akkor már latszodott hogy belekakilt mert a viz szine barnas zöldes volt es akkor kaptam meg az elsö adag antibiotikumot. Az elso hat orat nagyon jol turtem bar baromira fajt kitartottam amellett hogy nekem nem kell epidural..nevetögaz nem vallt be annyira viszont a meleg vizes zuhany alatti fel ora maga volt a megvaltas. Kiprobaltam a pilates labdat is ugy hogy azon ultem mialatt az agyra tamaszkodtam, es az is jo volt vagy 2 ora hosszaig. Aztan hajnal 4kor jott el az a pont,hogy nem birom, elvesztettem a kontrollt kicsit a legzeseim kozott es a testem felett es akkor mar olyan fajasaim voltak hogy nem tudtam ujra sinen lenni. Pedig addig a legzesre koncentralva birtam ugy ahogy. Szoval EDA.. hat paraztam rendesen de jol beadtak es utanna meg aludtam is egy fel orat, nem ereztem fajasokat viszont amikor beadtak jott fajas es ugye mozdulatlanul azt kibirni nem piskota.. a fajasok alatt a ferjem meleg vizes palackot tartott a derekamhoz meg simogatta a hatam.


Aztan beadtak a masodik adag antibuotukumot es egyssee csak ereztem mintha nyomni kene.. ez igy ment par peecig szoltam is a babanak hogy szerintem action van..ez volt 6:50-kor. Akkor mondta,hogy a hintaszekbol amiben ultem addig valtsunk a specko szekre a gravitacio segit majd a babanak meg nekem is hogy ne szakadjak vagy ha szakafok csak kicsit. Nem is tiltakoztam ez volt a tervem nekem is. A ferjem mögem ult es masszirozta a vallam en meg nyomtam. 7:07-kor meglett Picur es a karomba adtak egyböl, hat valami iszonyat mrgkönnyebbüles es szeretet jarta at a testem.


Majd meg egyutt voltunk 2 oraig a babaval es azutan jottek atvinni a szallodaba. Ja miutan osszevartak picit de bem volt veszes serules , de annal jobban faj most...


Kb ennyi a sztori, tomoritve 😀

1275. FeketeBoszorka (válaszként erre: 1274. - Pottom_14)
2017. jan. 3. 17:55

Húú, ez nagyon durva Pöttöm ahogy anyósod hozzááll mindenhez! Nem lehet könnyű vele!

Én nem vagyok az én anyósommal rosszban csak az após miatt nem tartjuk a kapcsolatot, igazándiból férjem kitörölte a számát is a telefonomból...pedig ő normális meg nem ő bántott meg - mindegy. Én őt szívesen látnám magunknál, aztán férjem miatt azt se tudja hogy babánk lesz...nem tudom hogyan lesz tovább mikor tudja meg a másik család. De nem agyalok most ezen mert felhúzom magam rajta. :(


Amúgy nekem teljesen olyan érzéseim vannak pár napja, mint mielőtt meg kell jönnie a mensimnek, minden ugyanúgy van és ez egyre erősebb. Sok a szurkálós érzésem is most este.

1274. Pottom_14 (válaszként erre: 1273. - FeketeBoszorka)
2017. jan. 3. 17:43

Hűha, hat remeljuk hogy a holnapot mar kivarja a manocska! Csak ne stresszelj, es tervezd meg az egesz napod mar ma, szules-veszhelyzet nelkul :)


Nekem amugy anyosom olyan hogy mindenbe beleszol, anyu szerencsere nem, de az anyosom potolja azt is ami anyubol hianyzik, mert o meg azt is megmondja hova legyen a tukor felfurva, sot hogy a lakaskulcsomat hol tartsam (konkretan melyik fiokban). Na szoval en nagyon nem varom hogy itt legyeskedjen a pici korul es meg azt is megmondja meddig huzzam a zokni szarat a laban a gyereknek..

1273. FeketeBoszorka (válaszként erre: 1272. - Lollipops)
2017. jan. 3. 15:11

na igy már más!


Most beszéltem anyukámmal és mondta hogy úgy néz ki hogy majd holnapután fog jönni ami viszont azt jelenti hogy holnap én egyedül leszek mert férjem dolgozni megy!


De ha eddig nem indult be a szülés, hát miért pont akkor indulna amikor senki nincs mellettem...

1272. Lollipops (válaszként erre: 1271. - FeketeBoszorka)
2017. jan. 3. 15:08

Igen nekem is minden szuper jot akar anyukam csak az nem biztos hogy nekem is jo 😊


Itt 41. hettel szamolnak eleve egyreszt.


Masreszt viszont bocsanat most en kevertem jol ossze a 39. hetbe leptem ma es 38+1 hetes vagyok. Rosszul irtam elobb! Igy akkor kijon a 3 het (39,40 es 41) jan 24.-ig.

1271. FeketeBoszorka (válaszként erre: 1270. - Lollipops)
2017. jan. 3. 14:01

Lollipops!


Én is pihenek most már na meg figyelem a jeleket, megint vannak. Most meg kis derékfájásom van egyik oldalt és ugyanazon az oldalt el kezdett fájni a combomnál meg a belső részénél is, ez is új.


Anyukám hát jön igen, bár megmondom őszintén hogy azért nálunk is az van hogy mindenbe beleszól mit hogyan csináljak, pl. azt hiszi fázok és be akar öltöztetni túlzásba és én meg ezt nem birom elviselni, mondja hogy megfázik a baba...meg ilyenek. Én hiába mondom hogy a baba 37 fokban van odabent...meg én meg nem fázom, erőszakos...meg van pár hülyeség is amitől én falnak megyek...de mindegy, ezt el kell viselnem most egy darabig majd, bár bizom benne megkimél.


Azt nem értem, hogy ha te 39 plusz 1 napos vagy akkor hogy lehetsz január 24-re kiirva?? Ilyen nincs hisz 1 hét maradt és 40. hétbe lépsz te is.

Azért ezt jó lenne tisztázni pontosan.

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook