Mi az a boomer gondolkodás? (beszélgetés)
Tekintélyelvűség és tiszteletkövetelés elsősorban .
Szerintük nekik minden jár a koruk miatt, automatikusan megilleti őket a tisztelet pl.
Társadalmi normákhoz való görcsös ragaszkodás.
A jelenkori kihívások bagatellizációja :a mai fiatalok lusták,figyelmen kívül hagyják a megváltozott gazdasági körülményeket.
Azt a nézetet vallják ,hogy kemény munkával mindent el lehet érni.
Ne törődj vele, az elején a retro bélyeget is cikinek szánták, aztán meg divat lett belőle.
Valami ilyesmi lesz a boomer címkével is szerintem. Engem speciel nem zavar, ha így neveznek...
KI tartozik a mai korosztályhoz ? nem mindenki,aki most él ?
mikor szűnik meg vagy kezdődik valakinek a korosztály státusza?
véleményem szerint nem csak most, hanem kb emberöltőként változik egy- egy generáció gondolkodása.
Nem feltétlen pálcatörés, de amikor nem hajlandó valaki tudomásul venni, hogy ne csináljon már magából idiótát, mert attól hogy ő egy adott ügyet hogy intézett el 30 évvel ezelőtt, a világ változott, és ugyanazon ügy elintézése már nem úgy megy ahogy akkor. De persze meggyőzhetetlen, mert ő ezt már akkor csinálta - igaz utoljára - amikor én még a homokozóban ettem a homokot.
Mindegy abban maradtunk küldjön faxot, de ha úgy van postagalambot is hajlandó vagyok fogadni 😉
Ez a generáció az 1946 és 1964 között született embereket öleli fel.
Mivel elég nagy a szórás közöttük a halálozásban is, így a generációs gondolkozásukat szerintem el kell fogadni tőlük olyannak amit ők képviselnek.
Nem kell az idősek gondolkozása felett mindig pálcát törni.
Te tudod?
Esetleg csak kíváncsi vagy, hogy ki hogyan gondolkodik arról az idős generációról, akit boomernek nevezünk?
Steigervald Krisztiánnak van egy 6 részes sorozata a generációkról. Abban benne van ez a korosztály is. Én korábban meghallgattam az összes részt.
Ez a generáció az 1946 és 1964 között született embereket öleli fel. Mivel elég nagy a szórás, ezért az ebbe a generációba tartozó emberek gondolkodása között is óriási különbség lehet.
Én magam is tapasztaltam. Vannak köztük begyöpösödött gondolkodásúak és szerencsére olyanok is, akik nyitottabbak.
Persze, hogy tudom, nem a mai korosztály gondolkodása, akik nem akarják elfogadni, hogy a világ megváltozott.
A bezzeg régen sokkal jobb volt! Ha keményebben dolgoznál, boldogulnál! Nem szeretik, bizalmatlanok az új technikával szemben stb. esetleg nem is tudják használni.
persze, hogy tudjuk.
mi a második kérdésed?
További ajánlott fórumok:
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- A pozitív gondolkodás negatív hatása, avagy: hogyan ne gondolkodjunk pozitívan
- Szerintetek milyen vállalkozásban érdemes gondolkodni manapság?
- Néha azon kapom magam, hogy mások halálán gondolkodom. Ez miért van?
- Hangosan gondolkodom...