Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi az a boomer gondolkodás? fórum

Mi az a boomer gondolkodás? (beszélgetés)

18. Tien (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:49

Tekintélyelvűség és tiszteletkövetelés elsősorban .

Szerintük nekik minden jár a koruk miatt, automatikusan megilleti őket a tisztelet pl.

Társadalmi normákhoz való görcsös ragaszkodás.

A jelenkori kihívások bagatellizációja :a mai fiatalok lusták,figyelmen kívül hagyják a megváltozott gazdasági körülményeket.

Azt a nézetet vallják ,hogy kemény munkával mindent el lehet érni.

tegnap 20:36
A nagyszüleim generációja. Én jó fej boomereket ismerek.
16. komor (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:29

Ne törődj vele, az elején a retro bélyeget is cikinek szánták, aztán meg divat lett belőle.

Valami ilyesmi lesz a boomer címkével is szerintem. Engem speciel nem zavar, ha így neveznek...

tegnap 17:52
Azért kérdem, mert ha megkérdem, hogy miért kell mindent az interneten intézni, akkor már "boomer" gondolkodó vagyok.
tegnap 14:40

KI tartozik a mai korosztályhoz ? nem mindenki,aki most él ?

mikor szűnik meg vagy kezdődik valakinek a korosztály státusza?

véleményem szerint nem csak most, hanem kb emberöltőként változik egy- egy generáció gondolkodása.

13. timycat (válaszként erre: 11. - Lussie)
tegnap 14:22

Nem feltétlen pálcatörés, de amikor nem hajlandó valaki tudomásul venni, hogy ne csináljon már magából idiótát, mert attól hogy ő egy adott ügyet hogy intézett el 30 évvel ezelőtt, a világ változott, és ugyanazon ügy elintézése már nem úgy megy ahogy akkor. De persze meggyőzhetetlen, mert ő ezt már akkor csinálta - igaz utoljára - amikor én még a homokozóban ettem a homokot.

Mindegy abban maradtunk küldjön faxot, de ha úgy van postagalambot is hajlandó vagyok fogadni 😉

12. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 10. - Gratia)
tegnap 14:11
Nem azt kérdezte mikor születtek, hanem mi jellemző a gondolkodásukra.
11. Lussie
tegnap 13:59

Ez a generáció az 1946 és 1964 között született embereket öleli fel.

Mivel elég nagy a szórás közöttük a halálozásban is, így a generációs gondolkozásukat szerintem el kell fogadni tőlük olyannak amit ők képviselnek.

Nem kell az idősek gondolkozása felett mindig pálcát törni.

10. Gratia
tegnap 13:55
A boomerek a 1946 és 1964 között születettek.
9. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 8. - Michelle.r)
tegnap 13:18
Pont arra gondoltam, hogy a kérdést feltevő, lehet fiatal, de a gondolkodása a boomer kategória, hiszen amennyiben ide leírta, akkor meg is tudta volna nézni, ha viszont arra lett volna netán kiváncsi, hányan tudják, akkor erre a szavazás felelt volna meg.
tegnap 13:14
Tudom, hogy mit tartanak annak. De ez megint egy értelmetlen általánosítás. Nálam sokkal fiatalabbakat is ismerek, akikre jellemző, és épp a napokban találkoztam két 80 éves hölggyel, hát még az én korosztályomnál is sokkal vagányabbak és fiatalosabb mentalitásúak.
tegnap 12:38

Te tudod?

Esetleg csak kíváncsi vagy, hogy ki hogyan gondolkodik arról az idős generációról, akit boomernek nevezünk?

Steigervald Krisztiánnak van egy 6 részes sorozata a generációkról. Abban benne van ez a korosztály is. Én korábban meghallgattam az összes részt.

Ez a generáció az 1946 és 1964 között született embereket öleli fel. Mivel elég nagy a szórás, ezért az ebbe a generációba tartozó emberek gondolkodása között is óriási különbség lehet.

Én magam is tapasztaltam. Vannak köztük begyöpösödött gondolkodásúak és szerencsére olyanok is, akik nyitottabbak.

tegnap 12:21

Persze, hogy tudom, nem a mai korosztály gondolkodása, akik nem akarják elfogadni, hogy a világ megváltozott.

A bezzeg régen sokkal jobb volt! Ha keményebben dolgoznál, boldogulnál! Nem szeretik, bizalmatlanok az új technikával szemben stb. esetleg nem is tudják használni.

5. Pulcsis (válaszként erre: 2. - Hansika)
tegnap 12:11
Fejtsd már ki nekünk, izgatottan várjuk 🤣
tegnap 11:58
Ki az az anonim?
tegnap 11:57
Tudjuk. Azok gondolkodása, akik a második világhaború után születtek.
tegnap 11:16

persze, hogy tudjuk.

mi a második kérdésed?

tegnap 10:58
Ti tudjátok?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook