2015 őszén születendő babák (beszélgetés)
Akkor megnyugodtam, hogy ez nemcsak nálam van. Ma este már a jövőheti uh-val álmodtam, kicsit érdekes volt, de az álmomba nem jutottunk a vizsgálat végére.
Ha jövőhéten megyek uh-ra szerintetek meg lehet kérdezni, hogy telefonnal felvehetem-e amit a monitor mutat? Mert ha a párom nem jön be akkor a babát is láthatja több szemszögből, és persze a szívhangot. :) Mert olyan sok ilyen videót lehet látni különböző oldalakon és nem tudom hogy szokták-e engedni?
Én sem vagyok több a mérlegen, és pocakom sincs, de a derekamat mintha benőtte volna a hájacska. :-) Ezt már úgy a 8. hét környékén észrevettem.
Jobbulást neked, holnapra remélem helyre jössz, addig is pihenj! Igen a poci növekedéssel ilyenkor még nem jár együtt a súlynövekedés, csak anatómiailag változunk.
Sziasztok lányok!
Azt vettem észre, hogy a mérlegen ugyan annyit nyomok mint az elején, de látszatra mintha jönnének a kis hájacskák.
Elég rossz gyomorrontásom lett ma, nem szeretném ha folytatódna holnap is. Sajnos ma este csak a férjem ment a barátokhoz kikapcsolódni. Nekem most jobb itthon az ágyban.
Igen, én is 3 és fél héttel előtte hívtam őket, és akkor már nem minden napra volt ott a 12. hét környékén hely. Jobb mielőbb időpontot foglalni.
Az Istenhegyibe 3 héttel előtte be kell jelentkezni, drága de szerintem megéri.
És tényleg 3 héttel későbbi időpontot tudnak csak adni, ha felhívja őket az ember?
Mert akkor hétfőn be kell jelentkeznem sürgősen!
Szia! Csak egy kérdésre tudok válaszolni: én hétfőn a kombinált tesztet az Istenhegyi Központban csináltatom. Sajnos drága, valószínűleg van olcsóbb megoldás is.
Bocsi nem tudtam, akkor pihenj sokat! Vigyàzz magatokra! De nem lesz semmi gond!
Volt 2 vetélésem, és mostmár óvatosabbak a dokik is és mi is. Amint kiderült a pozitív teszt, táppénzre vettek. 12. hétig szerintem maradok is táppénzen sajnos, viszont a legfontosabb, hogy a babával minden rendben legyen.
Nem baj, az a lényeg jó helyen van, 2 hét múlva már sokkal több fog látszani! És már pulzálni fog a kis szivecskéje! Miért kell addig feküdnöd?
Megjöttem az uh-ról. Ma vagyok 5+2 hetes.
Az sztk-s gép über sz*r, de látott a doki egy 3-4 mm-es petezsákot, de mivel nagyítani egyáltalán nem tudott, azt mondta, ha van nálunk nagyító, akkor akár a babót is láthattuk volna benne, de sajnos nem volt nálunk :) 2 hét múlva kontroll, addig szigorú fekvés és pihenés :)
Sziasztok! Közületek szült már valaki Kistarcsán vagy szeretne ott szülni? Ismertek olyan orvost, aki ott vezet szüléseket és tudjátok, hogy megbízható, kedves doki? Nem tudja valaki, hogy Kistarcsán csinálnak-e 1. trimeszteri kombinált tesztet? Ki hol csináltatta ezt a tesztet? Bocsi a sok kérdésért, de kezdek a bürokratizmus útvesztőjében elveszni.... és bepánikolni, hogy kifutok az időből.
és amit csináltak kombinált tesztet a szerint ma vagyunk 15 hetesek
halika. kezdenek jobbak lenni a beleim.4 nap az rossz volt
A hányinger nálam nagyon ritka és aprócska. Leginkább akkor szokott előfordulni amikor reggel felkelek és megiszok 3 dl vizet. Mindig így kezdek, ma volt a legerősebb inger annyira hogy majdnem szaladtam a wc-re. Az az érdekes hogy ez csak pár másodpercig tart. Könnyen jön könnyen megy.
Szia Ludmilla.
Mi ugyan abban az időben vagyunk mind a ketten, akkor ha én jövőhéten megyek uh-ra akkor már valószínű hogy nagyon lesz a babócám? Egyébként gratulálok neked, ilyenkor nagyon boldog egy anya. Rettenetesen várom már én is de csak csütörtökön vagy pénteken megyek. Jaa és képzeld a mellbimbómon elmúlt a hólyag. Jelenleg ennek örülök a legjobban. :)
Nem kell menned, csak azért írtam hogy nem szabad terhesség alatt röntgeneztetni.
Ezt nem értem, mért kéne röntgenre mennem ha nem szabad? Előtte voltam, direkt, mert tudtam, hogy nem szabad.
13 hét + 2 napos voltam szerdán.
Sziasztok.Szeretnék csatlakozni hozzátok. 7+4 napos kismama vagyok. 33 éves vagyok, van két lányom. A nagyobbik 14 éves a kicsi 4. Most nagy nálunk az öröm,mert bövül a család.Külföldön élünk, ezért nem tudom mikor milyen vizsgálatok várnak rám, de találtam egy kedves dokit és ez megnyugtatott. Bocsi ha hosszú lett.
Voltam ma UH-n, minden ok, 7,4 mm-es a kis babócám, és már nagyon szépen vert a kis szivecskéje is. 1 hónap múlva megyek egy plusz UH-ra, aminek nagyon örültem, mert még a 12 hetes genetikai UH 6 hét múlva esedékes. Holnap felhívom a védőnőmet is, akihez tartozok, megkérdezem, hogy még mindig 10. héten lehet-e kiskönyvet csináltatni, mert akkor oda 3-4 hét múlva megyek. Szóval most olyan boldog vagyok csajok!
Hát igen, erre írtam, ha eszem azért fáj, ha nem meg azért vagyok rosszul. Egyébként én se kívánok semmit, de így meg még rosszabb. Rennie-t lehet csak rágni, szódabikarbónát sem lehet. Egyébként kaptam egy pár tippet ma: kölesgolyó, korpás keksz, háztartási keksz, csak natur rizs, krumli, esetleg natur csirkemellel, reggel citrom leve, Salvus víz (én nem tudom lenyelni :(, bűn rossz), lusgosított szénsavmentes ásványvíz, most gyümölcslé, szénsavas üdítő sem, semmi paprikás, erősen fűszeres. Most ezt próbálom betartani egy pár napig, hátha helyrejön egy kicsit a gyomrom.
Rennie-t lehet csak szedni, nekem a dokim csak azt engedélyezte.
éhségtől nem éjségtől :) Most látom mit írtam :)))
Ludmilla1986! Tegnap már én is nagyon kivoltam ettől a gyomorfájástól. Hazaértem a melóból és egyszerűen nem ment le a torkomon egy falat sem, annyira fájt a gyomrom. Egy-két kekszet majszoltam el, de nagyjából ennyi volt az egész. Ennek az lett a következménye, hogy éjszaka annyira rosszul lettem, szédelegtem az éjségtől. Hajnalban fel kellett kelnem és magamba erőltetni vmit, mert egy egyszerűen olyan érzésem volt, hogy mindjárt elájulok. Te szoktál savlekötőt szedni? Nekem azzal is gondom van, csak nem tudom, hogy mit lehet ilyenkor beszedni? Talán a Rennie-ről olvastam, hogy terhesség alatt is szedhető.
Nekem terhesség alatt kiment a bokám, de nem röngenezték meg, a bal. sebes orvos valószínűsítette, hogy nem tört el, többször vissza kellett mennem, de helyre jött. Ha muszály van ólomköpeny, azt adják a kismamákra, de ehhez extra indok kell.
Bocsánat már hogy én is még egyszer ugyanazt leírtam amit Ludmilla. Utólag olvastam el. :)
Terhesség alatt nem szabad a kismamákat röntgeneztetni, szóval ezt az orvossal kellene neked is megbeszélni, de szerintem ha terhesség előtt mentél akkor most is menned kell majd. Ha megkapod a beutalót akkor erre kérdez rá.
Csak olvastam valahol, hogy kell X mennyiségű pecsét. Mivel eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen könyv, azt hittem el kell járni, amit egyértelműnek is vettem, hogy megteszek. Meg hát a nem kötelezőkre is szeretnék :) Tudatlan vagyok, ezért teszek fel érdekes kérdéseket :)
További ajánlott fórumok: