2013 októberi babák (beszélgetés)
Szia! :)
Akkor én ne is menjek be dolgozni? Az iskola egy két lábon járó fertőző osztály :/ Mindig elkapok valamit. De nem tehetem meg, hogy itthon maradok. Ilyenkor mi a teendő?!
Hát igen, az sem volt egyszerű. Én nem emlékszem mikor voltam beteg. Előtte, vagy utána, vagy mikor. Majd kiszámoltatom a titkárnővel szerintem.
Hát csak nem lesz bajuk a babáinknak :)
Akkor nem tudom, hogy ez a hasmenés mi volt. Remélem, hogy nem vírus. De kipucolt, így legalább nem vagyok felfújódva annyira :DDD
Biztosan elmúlik előbb-utóbb, aztán élvezheted a babavárás örömeit :) Amit persze most nemigen tapasztal az, aki rosszul van :DDD De csak a jóra kell gondolni, hogy egyszer elmúlik ez is.
Szedek vitamint, igen.
Orcis:
ha még egy fagyis képet vagy sütit like-olsz a face-en akkor ajajj lesz:) ilyenkor mindig megkívánom az édeset, a fagyit....
sziasztok,
gyorsan visszaolvastam az első oldalt:) hétvégén írtatok ám rendesen,de arra még nem jutott időm.
remélem mindenki jól van. az új tagokat üdvözlöm és problémamentes, boldog babavárást kívánok:)
olvastam ám, hogy mennyire nincsenek tekintettel az emberek egymásra, betegen bemennek dolgozni stb... sajnos az emberi agy kapacitása egyes embereknél sajnos hangyányi és senkire nincsenek tekintettel csak saját magukra.
nos nekem ehhez csak annyi a hozzáfűznivalóm és nem akarok vészmadár lenni és csak azért merészelem elmondani mert az orvosom mondta: szóval, a kismamáknak nagyon kell vigyázniuk magukra nehogy elkapjanak valamit mert lehet nekik nem lesz bajuk viszont a babának igen és elhalhat. ilyen korai időszakban elég egy "közönséges" szájherpeszt elkapni és máris meglesz a baj. ugyanez a helyzet az infulenzával. ugyanis, a baba még olyan pici, hogy nem tud a vírusokkal szemben védekezni. nem hiába kritikus az a 12 hét...
remélem a fentiek miatt nem leszünk kevesebben.
vigyázzatok magatokra kismamák!
Szia! Naa, varjuk a hireket penteken! :-) Mindenkepp mondd a dokinak, hogy eros antibiotikumokat szedtel. Nekem is volt am min agyalni az elejen: a fogantatas utani napon koponya CT-n voltam. En is remelem, hogy ez nem okoz gondot. Allitolag akkor okozhatna, ha akkor mar megtortent volna a beagyazodas, de elozo nap alkottuk a baby-t.
A hasmenes tudtommal nem tunet, a szekrekedes anal inkabb. En atlagban 3 naponta megyek csak nagy wc-ni.
Ma Hala Istennek fel birtam kelni, volt hozza erom. Az emelygesem picivel enyhebb volt. Mostam, teregettem, felsepertem, felmostam. De olan keves erom van, nagyon hamar elfaradok, es neha picit szedulok is. Ezen a heten, vagyis a 10. heten talan mar alabb hagynak a rosszulletek. Vigyazz magadra! Szedsz baby vitamint?
Sziasztok!
Ma nekem sem indult túl jól a nap. Azt hittem reggel, hogy baj van. Arra keltem, hogy görcsölök nagyon. Aztán hasmenésem volt. Nem is egyszer. Alig bírtam elindulni a munkába. Amúgy a hasmenés az terhességi tünet? Volt egy kis émelygésem is. De már délutánra elmúlt minden bajom. Most egy kicsit savasnak érzem a gyomromat, de nem vagyok rosszul :)
Hívtam ma a dokit. Elújságoltam a lehetetlent :D Örült nagyon és be is hívott péntekre a szakrendelésére egy hüvelyi uh-ra. Remélem, hogy minden rendben van és lesz szívhang :)
Szia!
Nekem is október 24.-e a szülés várható időpontja. :)
Mostanra visszaolvastam én is, sziasztok régiek és újak! :-)
Én ma megyek háziorvoshoz, tőle kérdezem majd meg a védőnő elérhetőségét.
Émelygéssel én nagyon vegyesen állok. 1-2 nap kivételével, amikor semmi bajom, szinte egész nap hullámokban jön rám a hányinger, de semmi rendszer nincs benne, hogy mikor. Emellett persze éhes vagyok, de nem bírok enni. Amint érzem, hogy alább hagyott az émelygés, gyorsan eszem, amit tudok. De sokszor van olyan, hogy úgy érzem, tudnék enni és mire kiszedem meg megmelegítem a kaját, addigra már rosszul vagyok tőle.
Mondjuk igaz, hogy a hajamat én sem festetem, hanem fóliás satír van benne, tehát gyakorlatilag nem érintkezik a festék a fejbőrömmel. :-)
Szerintem a méz nem pasztőrözött, de el sem tudom képzelni, hogy méztől bárkinek bármi baja lehetne. Ennyi erővel bármitől...
így van a baba az első! Ha az ő gyerekéről lenne szó, ne félj másképp viselkedne. Persze nem tudom, hogy a kollégáid tudják-e, hogy babát vársz, de akkor is lehetnének tekintettel rád mint emberre. Na nem akarok itt ezen sokat hőbörögni csak nagyon bosszantó számomra ez a téma, mert én mindig figyelek másokra ha beteg vagyok és bosszant ha nincs viszonzás.
De jó neked, hogy hasi uh-t csinálnak az sokkal kényelmesebb. Legelősnél én is azt hittem, hogy az lesz, a férjem is bejött, mert látni szerette volna az uh-t, de nem készítettem fel, mert annyira bíztam a hasiban:) Erre volt nagy meglepetés, szerencsére jól vette, de kicsit azért zavarban volt szegénykém. Na viszont a második uh-n már rutinos volt, meg se kottyant neki:)
Sziasztok lányok! Ismét nagyon sokat írtatok hétvégén, csak győzzem visszaolvasni:)
Üdv az újaknak:)
Nekem az első vizsgálatnál ami kb. 4-5 hetesen volt, volt kézi vizsgálat és uh is. Azóta egyszer voltam és csak uh volt. Pénteken megyek harmadszorra, de most is tuti lesz vizsgálat, mert lesz kenetvétel, ahhoz kell vizsgálat és lesz uh is:)
Nekem az mondta a kollégám, akik májusra várják a babát, hogy náluk a 12. hét után váltott a doki hasi uh-ra.
Sziasztok!
Mi is októberre várjuk az első babánkat, igaz a végére. Az első UH szerint október 24. a szülés várható időpontja. 7 mm volt a petezsák, jövő héten kell kontrollra mennem. Kaptam utrogestanst, mert korábban volt vetélésem, és nem akartunk kockáztatni.
Ami miatt pánikolok most egy kicsit, hogy a dolgozóban jól megfertőztek, és nem elég, hogy taknyos vagyok, hanem még van mellé egy hörghurutom is, meg némi torokgyulladás, és a köhögés/tüsszögés annyira nem tesz jót a pocaknak. De mindig mondjuk a picúrnak, hogy jó erősen kapaszkodjon, mert most ez a legfontosabb dolga. :)
Nekem a hetek számával, mintha javulna az arány a rosszullétes és a tünetmentes napok között pl. ma egyáltalán nem volt émelygésem. Kívánom, hogy Neked és a fórum minden kismamájánál így legyen:-)
Ételundort nem tapasztaltam,talán csak annyit, hogy most nem a sima Nesc.kávét iszom, hanem a 3in1 változatát, a simát erősnek érzem, és napi max.1-2 kávétól nem megy le több-máskor napi 4-et is megittam.. Kívánós nem vagyok, de a virsliskifli az bármikor jöhet, ha pékség közelében járok ...o:-b Üdítőket ritkán iszom, akkor is gyümilevelet, de most általában csak szűrt vizet. Egyébként én 34 éves vagyok, és van egy kisfiam, Botond, aki január közepén töltötte a 2. évét. Mellette nem sok időm jut pihenni, e mellet már dolgozom is, iskolában tanítok. Kicsit parázok a fertőzésektől, mert ott mindent össze lehet szedni-főleg ebben az időszakban, de szerencsére eddig megúsztam. A kisfiamnak múlt szombaton 1 napig 39 fokos láza volt, de szerencsére hamar felgyógyult, és nem kaptam el. Megyek is aludni, mert 9kor elaludt, és csak ilyenkor pihenhetek én is.. jó éjt Mindenkinek!!