2013 októberi babák (beszélgetés)
nől a pocak:) régebbi kismamarucikat elő is fogom venni, mindent szépen kimosok,kivasalok, hogy mire visszamegyek dolgozni már csak elő kelljen venni. vasárnap voltunk a sógoroméknál, az első 3 percben kiszúrták és rá is kérdeztek.
a munkahelyen hogyan mondjátok el a kollégáknak? egyesével vagy összehívjátok őket?
Nekem is nő már a pockom:) Jó hallani, hogy másnak is eltűnőben van a dereka, azt hittem csak nálam van ilyen:)
Sok nadrágomat nem tudom hordani, abszolút látszik:) A neten láttam, hogy van nadrágbővítő, amit a régi nadrágokhoz lehet használni, arra gondoltam beszerzek egyet, ismeri esetleg valaki?
Gumiból van és egyik végén gomb van a másik végén meg gomblyuk.
Refa nagyon sajnálom. Sok erőt kívánok, nehéz jót tanácsolni, hogy mit is válassz. Én nagyon félnék a műtéttől, de igazán nincs jó választás.
Nekem is zselés lakkom van. Nekem mindig reszeli a manikűrös, így nem káros. A leoldásához nem jó a sima bolti aceton, ahhoz speckó leoldószer kell, amit a műkörmös boltokban lehet megvenni. De abban is percekig kell áztatni, szóval az már lehet káros lenne. A legjobb ha lereszeli a manikűrös, sokkal gyorsabban meglesz mint otthon.
Kedves Refa!
Nagyon sajnálom, ami veletek történt. 2005-ben nekem is volt egy vetélésem, amit művi úton fejeztek be. Nagy javaslom, hogy ezt válaszd, mert ha fertőzést kapsz az elhalt szövetektől, akkor sokkal súlyosabb következményei is lehetnek a dolognak. Mivel a baba akár 1cm is lehet odabent, ez nem fog úgy távozni, mint 1 erősebb menzi. A műtétem után 4 nappal már újra dolgoztam/lelkileg persze sokkal hosszabb idő volt/. Nálunk azt javasolták, hogy 1 rendes menzit várjunk, aztán a már próbálkozhatunk. Így is történt, a következő normális ciklusomban terhes is lettem a lányommal, aki már 7 éves lesz ebben a hónapban.
Most a 10. hétben járok, ezért is olvastalak benneteket, és holnap megyek UH-ra. Meg kell, hogy mondjam magam is eléggé rettegek, hogy mit fogunk látni.
Természetesen Te döntöd el, mit szeretnél, de hidd el, a műtét nem akkora gond, mint a lelki teher/főleg ha arra kell várni, mikor lökődik ki magától, és lesz-e még következménye/.
Még egyszer nagyon sajnálom, és sok lelkierőt kívánok.
Zizi
Nekem is zselés lakk van rajta, de én sosem acetonozom. Fogsz egy reszelőt, és lereszeled róla. Vagy ha manikűrös csinálja, akkor lereszelteted vele. :) Akkor nincs vegyszer, és nincs gubanc. :)
Én már csak átlátszó zselés lakkot teszek rá, és a végére csillámot, matricát, vagy akrillal festek rá valami egyszerűt. Akkor nem feltűnő, amikor elkezd lenőni és nincs időm vacakolni vele. ;-)
Szia, jó, hogy már jobban érzed magad! És hársfateát én is innék...
A paradicsomlé nálam a hétvégén volt favorit, de egy liter valahogy elég volt belőle! :)
Szerintem mindenki tudja, hogy nem volt benned rossz szándék, de mindenki túlérzékeny, főleg, ha a babájáról és a lehetséges rizikóról van szó..tudod, hormonok. :))
Mindenki vigyáz magára, mindenki aggódik, de tény, hogy ha dolgozni kell, akkor dolgozni kell, a világtól nem zárhatod el magad. Szándékosan senki nem akar megfertőződni, nem kiabál a bacikért. És valóban tény, hogy az első időszak nagyon kritikus, mivel annyir az elején vagyunk, de az is tuti, hogy a legtöbb téli baba mamája megbetegszik valami vacaktól, és az első trimeszterben nem ússza meg a takonykórt. :)Ezt én is első kézből tudom, édesanyám főnővér, és minden orvos ismerőstől ezt hallom. ;-)
Szóval vigyázzatok magatokra, csajok! :)
Különben én is gyógyulok már, könnyebb volt az éjszaka, kevesebbet köhögtem, többet aludtam, ami szuper. És nem kellett bevennem a panadolt sem, pedig már kikészítettem, mert olyan 37.7-37.8 körül mozgott a "lázam", és nem akartam, hogy feljebb menjen, de a langyos zuhany most is segített. Egyébként hársfateát iszom, és rengeteg folyadékot.. olyan 3-4 liter körül, mert állandóan szomjas vagyok, és jót is tesz a betegségnek, mert nem hagyja besűrűsödni és letapadni a trutyit, így nem olyan erőlködős a köhögés, könnyebben felszakad. Stodal szirupot vettem tegnap, azt kortyolgattam, és ma már határozottan jobban vagyok. Többször sétáltam a kertben a napocskán, és rengeteget pihentem, egész hétre kivettem a szabimat, és nem érdekel, hogy ki mit mond bent. :)
Most jöttem rá, hogy én is kívánós vagyok... pedig eddig ezen csak nevettem. Tegnap megittam 2 liter paradicsomlevet. Meg voltam érte veszve. És estétől folyamatosan karamellfagylaltot ennék forró karamell öntettel. :$ A rosszullétek elkerülnek általában. Hányás 2x volt, émelygés 3-4x. A görcsök is szűnnek, a kezdetekhez képest már alig-alig fordul elő, csak a szokásos húzódás, ahogy alakul a méhem és a szalagok. Holnap lesz 7 hetes a babóca, egy hét múlva megyek újra Uh-ra. Picit azért izgulok, de minden rendben lesz, mert rendben kell lennie. :)
Sziasztok! Jó reggelt :)
Jó sokat írtatok tegnap óta,majd igyekszem visszaolvasni.
Én a hajfestésre már időben gondoltam, pont 1 hónapja festettem vissza barnára így a mostani lenövésem sem olyan feltünő.
Én is véleményeket várok: Körmeim zselés lakkal vannak pirosra festve amely ugye ha nő lefele csak acetonnal lehet leszedni az újabb lakkozás vagy nem lakkozás előtt. Szerintetek ez árthat?
Sajnálom ami veletek történt :(
Osztom a Nívea véleményét. Ha megvárod, hogy magátol távozzon és ha sikerül teljesen kiürülnie akkor műtét sem kell és a következő ciklustól egyből lehet próbálkozni. Ha mégsem sikerül teljesen kiürülnie és műtéttel kell befejezni akkor a következő próbálkozással 6 hónapot kell várni. (Ez alapból a műtéti befejezésekre igaz)
Én is! :)
Kicsit pontosabbat is elárulsz?
mindenki maga ill. az orvosa dönti el mit hogyan tesz, mik a lehetőségei, korlátai, mennyire elővigyázatos és, hogy milyen tanácsot fogad el másoktól.
a tények ettől még tények maradnak, nemhiába kritikus az első 12 hét.
én jó szándékból osztottam meg ezt veletek és mások is egyéb közérdekű tapasztalatot, adatot.
én -és szerintem más kismamák is itt a fórumon- inkább lihegem túl mithogy az asztalon végezzem idő előtt a tudatlanságom és a butaságom miatt vagy éppen azért mert nem teszek semmit, csak azt mintha nem lennék terhes.
Nagyon sajnálom, ami veletek történt :( Szomorú!
Én nem is tudom. Talán, de tényleg csak talán az első verziót választanám. Csak azért, mert ha nem távozik magától, akkor úgyis kell a műtét. Viszont meg van az esélye, hogy elkerüld a műtétet. De tényleg nehéz kérdés.
Remélem, hogy sikerül jól döntened és mihamarabb újra várandós leszel!
Sziasztok lanyok,
A segitsegeteket kernem SOS...sajnos a mai UH-n mar nem volt szivhang es holnapig dontenem kell, hogy milyen modjat valasztom az embrio eltavozasanak. Semmit nem tudok a temarol, a magyar dokim szamat nyomozom epp, nagyon szeretnem hallani a velemenyeteket.
1. termeszetes uton megvarni, hogy "kilokodjon" a szervezetbol
2. Gyogyszerrel eloidezni mindezt
3. Muteti uton
Az elso kettore az itteni doki azt mondta, hogy visszamaradhat szovetdarab, ami miatt esetleg kesobb kell mutet, viszont a 3-as opciotol felek, hogy valami serulest okoznak ok maguk az eljaras soran. Termeszetesen szeretnek minel hamarabb teherbe esni, amint lehet...
37.5 vagyok, elso terhesseg volt, 8 hetes volt szegenykem tegnap, mit javasoltok? Legyszi segitsetek! ELore is koszonom mindenkinek, es minden jot.
Szia!
Na én is így képzeltem. Dolgozni, élni kell. Nem lehetünk burában :DD De azért ha valami komolyabb betegség tombolna, azért itthon maradnék.
Sziasztok!
Üdv az újaknak.
ne tegyetek semmit,csak amit akkor is ha nem lennél terhes...szedd a napi c vitamint,és próbálj meg távolabb maradni a beteg emberektől,de ezt nem tudod ki kerülni.beteg kollega,gyerek mindig van.nekem most épp a párom beteg,és?költözzek el?nem pusziszkodunk ,nem köhög rám és ennyi.
persze vigyázzatok magatokra,de azért nem kell ezt túllihegni....