2011 januári babák (beszélgetés)
titeket is kioktat mindenki a családból? komolyan néha elhiszem, hogy szarul csinálom a dolgokat. Ma pl mondtam, hogy Milánka mindenhol végig nézegette a függönyöket, mert ezt nagyon élvezi a kis drágám. Fekszik nézi, néha lefagy aztán mintha mondaná a magáét. Erre a családom: Mindenhova hurcolod magaddal??????????
áááááááááááááá
elvittük sétálni- ne legyetek lent sokáig nehogy megfázzon...
elmentünk bevásárolni- bevitted az auchanba, nem vagy normális....(kb 10 percig sem voltunk bent, mert üvöltött, és kimentem vele a kocsiba)
Csak azt nem tudom, hogy aki egyedül van, az pl hogy vásárol be? Otthon hagyja a gyerekét?
jó azt tudom, hogy nem olyan jó hogy evés közben elalszik a cicimen, vagy büfi közben ahogy tartom, és nem a kiságyában,de pl tegnap letettem, mert nem aludt el büfi után, cumizott picit, nézelődött, és bealudt.
Sziasztok!
nektek a bcg oltás helye milyen állapotban van?
Nekünk bepirosodott, aztán meg olyan most mint egy pattanás. sárga a belseje. mit kell ezzel csinálni?
Nálunk is ez van hétvégente:)
Jázmin is akkor aludhat nálunk, s mindketten szeretünk is Vele aludni.
Na de Kamilla is az ágyunkban köt ki a hajnali szopizás után:) Így négyen meg- kipróbáltuk:) nem túl kényelmes. Szóval apáé a nappali:p
Még én sem gondoltam rá sosem,hogy összenyomnám. Annyira mélyen nem alszom szerintem,hogy ne venném észre Őt meg szerintem akkor sírna ha megnyomódna valamije.
Mi mindig együtt alszunk, este az ágyába fektetem le Maját, de ha felkel szopizni utána már nem teszem vissza, én lusta vagyok ahhoz hogy felugráljak éjszaka és szeretek is a gyerkőcökkel aludni, már Zalánnal is így csináltam. Bár a hétvégéink viccesek, mert akkor Zalán is nálunk aludhat és mivel 4-en nem férünk el egy ágyban, így apa hétvégén a nappaliban alszik, de szerencsére neki sincs ezzel semmi baja, Ő is szereti amikor Zalán velünk alszik.
Lehet én vagyok túl naív, de nem tudom elképzelni hogy egy anya összenyomja a gyerekét alvás közben, hacsak nem piás vagy drogos vagy ilyesmi.
De mielőtt Zalán megszületett én is azt mondtam hogy az én gyerekem nem fog az ágyunkban aludni, most meg úgy vagyok vele, hogy csak azért mert valaki kitalálta hogy az a normális ha külön alszik nem fogom kihagyni ezt ha mindenkinek jólesik.Nekem sem tetszene, ha Ők apával együtt aludnának engem meg külön szobába küldenének.:) Persze azért nálunk sem mindennap, mert az nem tenne jót, de amikor ott szeretne aludni mert valami nyűgje van, akkor általában megengedjük.
Ja együtt alvás,nagyon irigylem azokat akik tudnak együtt aludni... én is "próbáltam",de én még nyugodtan pihenni sem tudtam mellette,mert attól féltem,hogy fáradtságtól nem tudom magam kontrollálni és bármit is összenyomok rajta.Persze ez nem történt meg,de nem is tudtam aludni,pihenni!
Én inkább a kiságyat raktam az ágy mellé,így csak fel kell pislantanom, ha látni szeretném mi van vele! :))
Nagyon jó ez a fórum, nagyon sokat segített, hogy ne adjam fel...
na és persze az is jót tesz anyuka kis lelki világának(nekem!:) ),ha meg tudja vkivel osztani ezeket a dolgokat illetve hogy apró pici talán néha feleslegesnek is tűnő kérdéseket is feltehet,megerősítésképpen.... :) pusz
Nagyon örülök a jó híreknek tej és alvásfrontokon!
Biztos csodálatos érzés, hogy végre sikerült! És ha egyszer sikerült, akkor máskor is fog! Nagyon sokat dolgoztál a tejcsiért, és ez másoknak is reményt adhat...
Oltásról azt mondta a védőnő, hogy a lényeg, hogy töltse be a 2 hónapot.
Mi 10 hetesen fogjuk kapni, amikor tanácsadásra megyünk.
mellékhatásokról még nem tudok.
Rotát beadatjuk inkább, félünk a kórházas dologtól. Nem olcsó, de a 2 adagosat kapjuk majd.
Alváshoz, tejcsihez gratulálok!
Hát megmondom őszintén rajtam tényleg az alvás, pihenés segített(legalább is én nagyon annak tudom be) ugyan ma már napközben is 10-20 ml többeket tudtam lefejni,de nem is csináltam semmit egész nap!
Sajna a "receptet" nem tudom megmondani,mert egyszerre több mindent bevetek, hogy legyen tejcsi:
- homi bogyi(amikor eszembe jut,de 1x min.)
- laktos tea( dögivel)
- esténként egy kis pohár barna sör(ettől lett nekem zsírosabb és ez bizti :) )
- és ha kell, hanem fejem orrvérzésig :)))
de látod fejen állhat az ember van akinek nem sikerül :)
Ma mi sem voltunk "jól", igaz hogy aludtunk,de olyan kis nyafkának tűnt egész nap!Ma nem láttuk a kiságyunkat,mert vagy az apán aludt vagy a pihiszékben.Biztos ez a hülye idő, mert én is olyan vagyok, mint akit fejbe vertek.... :) Szegényke megörökölte a front érzékenységem! :( de túl éljük...
Hát csak rezeg, lökdösni nekem kell. Meg van rajta egy zenélős játék is, nekünk abból ki kellett venni az elemet, mert sír ha megszólal a dallama :D Mint a mesében úgy legörbül a szája, írtó ari :D
Csatlakozom, Botond is amit ma leművel az kriminális...de mi néha ott tartunk a mai napon h már kézben sem jó.
sziasztok, Csenge baba 15.-én lesz 2 hónapos és 16.-án kapja az oltást, kettőt egyszerre, holnap viszem ortopédiára, előre sajnálom, neki is folyik a nyála, a védőnő szerint lehet a fogzás miatt, hiszen 3-4 hónaposan kijöhet, és a nyálzás jóval
elötte kezdődik.
két napja nem bírok vele, egyfolytában rajtam lóg és cicin, alig alszik 5-10 percet.
Halihó,
mi egyáltalán nem alszunk hason, csak akkor hajlandó amikor a pocimon fekszik. Ezt viszont szereti.
Ki hogyan áll az anyával alvással ?
Bevallom szülés előtt elleneztem, de a hajnali szopi
után gyakran csak úgy alszik vissza, ha kicsomagolom a pólyából és összebújunk. Ez mellesleg nekem is jó, mert nem kell felugranom minden nyöszörgésre és olyan kis drága ahogy bújik.
Nekünk is azt mondta a védőnő, hogy a rotát felesleges is beadatni, mert a 120féléből csak 10féle bacira jó, azért meg drága is a 36e ft. De a prevenart nekünk is javasolta, mert ha jól emlékszem 1 vagy 2 éves kor alatt az még ingyenes.
A 2 hónapos oltásra azt mondta, hogy 29-én menjünk, azon a héten töltjük majd a 10. hetet
Lepke: nagyon cuki a kis Boti!
A szék hintázik is? vagy csak rezeg?
Sziasztok!
Lepke: nagyon édi Boti!
Csobesz: :)) Veled örülünk!!!
Mi kedden megyünk oltásra és kettőt kapunk egyszerre, a rotát nem adatom be, de a prevenart igen. nekem a védőnőm is és az orvos sógórnőm is ezt javasolta és én mindig rá hallgatok!
Az teljesen jó, végül mi vált be, hogy ennyi tejed lett? Vagy csak a hosszú alvásnak tulajdonítod?
Én sehogy nem tudtam visszacsalogatni a tejcit, 10 napig volt neki elég...vicc komolyan...
Köszönjük (:
A másik dolog, hogy most lemértem Botit és olyan 60 cm körül van, na most emiatt ránk már egyetlen 62-es ruha sem jó gondolom a pelenkabugyor miatt. 3-6 hónapos korig szóló ruhákat hordunk és még 2 hónaposak se vagyunk, mekkora lesz ez a gyerek? :D
Jó reggelt!
Tegnap kismanó kipróbálta a széket, készítettünk képet mikor bekapcsoltuk a rezgőfunkciót. Adatlapomon megtaláljátok, szerintem érdemes megnézni :D
Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek két nagy örömöm!(remélem így is marad!!és nem örülök előre) Először is a drágaságom igaz,hogy csak éjféltől,de reggel fél hétig végig aludta az éjszakát. És a másik nagy örömöm,ma reggel csak szoptattam és 100 ml tejcsit tudtam nekiadni ,és nem kérte a tápszert, mert úgy kidőlt mint egy mormota.Ez nekünk akkora szó, hogy 7 hete ez most a legelső alkalom,hogy nem kellett pótolni!(tudom a "hosszú" alvás eredménye,de úgy örülök neki!)
Ja az alvás: Napközben, ha tudom hasra rakom,mert mi is feküdtünk már mindenhogy, de azt veszem észre,hogy sokkal jobban alszik ha hason van.Éjszakára viszont nem merem hasra rakni,akkor inkább oldalra,kitámasztva,de ő úgy is kifészkeli magát a hátára. Ja és nagyon szeretünk délutánonként még a pihiszékben durmolni!
Oltás: Pontosan kell beadatni a kötelező oltásokat? vagy 1-2 hetet nem baj ha csúszik?
Várható vmi mellékhatás? Hogy készüljek?
Vélemény a rota oltásról?(mert nem tudom eldönteni...)
Pusz
Polettnek is folyik a nyála nagyon. Mi is legtöbbször hason alszuk, de mostanában nagyon izgága és inkább oldalt szeret jobban, amikor meg a kezemben ájul be, akkor hasra teszem.
Tegnap elkiabáltam az alvás dolgot, egész nappal aludt, éjszaka meg már hajnal 2 óta virgonckodik. :-(
Mi 22-én kapjuk majd, 10 hetes lesz Viki akkor.
Rotát ki adatja be? Mi úgy néz ki be fogjuk adatni, hiába 36 körül lesz a vége, félek tőle, nehogy baja legyen, ha elkapja...
Nyálunk még nem folyik, de már kis habot csinál belőle:-)
Mindig figyelem, hogy nem folyik-e, de még nem:-)
Viki háton alszik, feje oldalt fordítva, de forgatja magának a fejét, figyelek is rá, meg mindig máshogy teszem le, hol erre, hol arra.
Hason ritkán fekszik, ha igen, akkor küzd ellene, 1-2x fordult elő, hogy így aludt el.
Viki már keveset alszik nappal, a büfizés változó. Néha rögtön kijön, ahogy felteszem a vállamra, néha meg várni kell. Addig nem teszem le, amíg 3-4 nem jön. Ha hosszabban nem sikerül, akkor hasra fektetem utána.
Nekem is kell pótolni, de én lefejem inkább a tejem és összevárom. Ha van 120-130, akkor kapja meg üvegből, ha nincs, akkor tápszert. Próbálom időnként ciciztetni, de amikor kettőben is alig van 70-80, akkor nem szenvedek vele, csak felidegesítem, hogy nem kap folyamatosan kaját, hú, nagyon be tud ám gurulni tőle!