Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
10554. Fóka74 (válaszként erre: 10552. - Orso1)
2011. márc. 28. 12:38
Szerintem is nagyon jó érzés hallani a szuszogásukat, és tudni, hogy te vagy az, aki miatt ez a kisember biztonságban érzi magát, és úgy érzi jóhelyre érkezett! Nálunk péntek és szombat éjjel még most is családi ágy van, akkor a két nagy is velünk alszik. A 11 éves is úgy élvezi, mint egy csecsemő. A hétvégi reggeleket pedig nekünk ajándékozzák, mert feltöltődve az éjjeli bújástól szép csendben kiosonnak játszani, tévézni, és megenni az este elkészített előreggelit.
10553. orso1 (válaszként erre: 10544. - Exlappango lepke)
2011. márc. 28. 12:31
eltudom hinni sajnos:-(én a Margitban is tapasztaltam hasonlót,na jó nem gép lekapcsolást, de babák egyedüllétét igen, és a szívem megszakadt,ahogy belegondoltam, hogy Zsombor is az első éjszaka ott volt bent, és esetleg ordított, és senki rá nem nézett:-(((((ezért mondják, hogy hozzál magaddal cumit..régebben nagyon ellenezték, ja és ha 24óra eltelik hogy nem evett,tápszert adnak neki...én kikötöttem, hogy meg ne próbálják!!!nem értem mi lett a Margitban is, régebben tök jó volt, most meg na mindegy...túl vagyunk rajta,igazrossz emlék marad a szülés is, de túl vagyunk ,ez a lényeg:-D
10552. orso1 (válaszként erre: 10533. - Audrey79)
2011. márc. 28. 12:24
és ha kényezteted akkor mi van?nekem erre az lenne a kérdésem, kit kényeztess ha nem a saját gyermekedet?:-D bevallom én imádom, hogy testközelben van, érzem minden rezdülését:-Dimádom.-D
10551. orso1 (válaszként erre: 10531. - Babarózsa84)
2011. márc. 28. 12:22
én tapasztalatból mondom, hogy semmi kára nem származik az embernek abból, ha a baba ott alszik az ágyban, mert nálunk 7évig(Gerinél)íy volt, hogy még a saját ágya is a mi ágyunkhoz volt tolva(Márk meg velünk aludt,tehát szép nagy boldog család aludt együtt:-D),és most már 5hónapja, hogy elköltöztünk és saját szobájuk van, teljesen normálisan egyedül alszanak el, semmi gond nincs:-D ez az én tapasztalatom, Zsombor ugyan így van most velünk, márcsak annak örülnék ha nem 1,5-2óránkét kelne enni:-S
10550. Audrey79 (válaszként erre: 10538. - Exlappango lepke)
2011. márc. 28. 09:11
Igen, eszi a kis kesztyűs kezét (a karmolászás miatt még ráadom)és nyáladzik (NAGYON DURVÁN !!! ).
10549. Audrey79 (válaszként erre: 10544. - Exlappango lepke)
2011. márc. 28. 09:10
Ez igaz ? Nagyon durva! Remélem azóta már kirúgták.
10548. Audrey79 (válaszként erre: 10546. - Lina816)
2011. márc. 28. 09:09

Én most vettem egy csajtól egy kengurut, a hoxán hirdetett. Viszonylag kicsi kortól ajánlott (chicco).

Én igazából itthonra akarom, mert a lányomnak vannak ilyen vegyél a válladra anya és sétálj velem órái... ezt néha nem bírom fizikailag-> már több mint 5 kg a csajszi.

Budapesten abszolút praktikus a hordozó, nem is tudom hogyan lehet a trolira felszállni, vagy amikor metroval kell menni valahová...

Mi tegnap mentünk 2 kocsival bevásárolni. Meli és én az enyében (hátul a csomagtartót elfoglalja a babakocsi). Tomi a sajátjával. Mondjuk azért kellett 2 kocsi, mert a millió ásványvíz mellett egy könyvespolcot is vettünk. No meg mindkettőnk kocsija kicsi. Ez eddig jó volt, mert nem is fogyasztanak sokat. Most viszont rendesen át kell majd gondolni, hogy a mamákhoz mit viszünk.

10547. lina816 (válaszként erre: 10546. - Lina816)
2011. márc. 27. 21:00
nagyobb súlyt meg a hátadon könnyebb vinni....
10546. lina816 (válaszként erre: 10541. - Exlappango lepke)
2011. márc. 27. 21:00
A közlekedés tényleg egyszerűbb vele, viszont vannak jók olcsóbban is, szerintem elég 12 kg-ig bírnia, mert attól nagyobb súlyt elég nehéz lenne cipelni. Kisfarinak igaza van, én is úgy vettem, hogy kibontottam a csomagolásból felvettem és beletettem Polettet, senki sem szólt rám. Mondjuk ha rám szóltak volna, biztos elküldöm melegebb éghajlatra és még csak nem is vásároltam volna ott. Csak így válassz. Amúgy a márciusi babamagazinban van egy csomó kenguru (ha a kenguru mellett döntesz) képpel meg árakkal, nézz bele (bármelyik hipermarketben megteheted)
10545. kisfari (válaszként erre: 10537. - Exlappango lepke)
2011. márc. 27. 20:53

Nekem Zalánnal kengurum volt, most kendőt vettem. Szerintem ég és föld a különbség, a kendő sokkal jobb, a babának mindenképpen. Legalábbis nálunk ez a tapasztalat...

De mindenképp próbáld ki a kengurut gyerekkel mielőtt megveszed, nekünk egy elég drága volt, de valahogy soha nem passzolt Zalánhoz.

2011. márc. 27. 19:47

Bocsi, hogy ezt ideírom, de megdöbbentő!

"Gyermekápolónak tanulok

Most elmeséljem azt is, hogy egy bizonyos kórház bizonyos nővére a koraszülött intenzíven a gépeket is kikapcsolja éjszaka, hogy ne sípoljon neki mikor aludna?

Undorító... "

Amúgy a Szent János kórház PIC osztálya...

Nem tudom el lehet-e hinni, mindenesetre a gondolatától is kirázott a hideg!

10543. Fóka74 (válaszként erre: 10542. - Exlappango lepke)
2011. márc. 27. 19:05
Nekem is az volt, de rávitt a kényszer, és azóta imádom! Nagyon jó érzés, ahogy a fülembe piheg. Bár Janka már 3 éves, csak akkor használjuk, ha hosszú sétákon elfárad, vagy ha ovis napok estéjén bújni szeretne, de a két naggyal is van teendőm. Még mindig megnyugvás mindkettőnknek.
10542. exlappango lepke (válaszként erre: 10540. - Fóka74)
2011. márc. 27. 18:58
Nekem nagyon idegen, hogy a hátamon legyen.
10541. exlappango lepke (válaszként erre: 10539. - Lina816)
2011. márc. 27. 18:55

Ez elvileg 18 kilóig jó, de kizárt, hogy én azt elbírjam. Igen Botond lassan 7 kiló, bármit használok mindenben nehéz lesz. Nem is azért akarom, hogy itthon csináljam vele a dolgom, mert azt én is reggel meg tudom tenni, vagy ha Apa nem alszik akkor ő vigyáz rá és akkor megint van egy kis időm.

Tömegközlekedés egyedül vagy a bevásárlás. Nekem nehéz a babakocsi.

10540. Fóka74
2011. márc. 27. 18:44
Nem akarlak győzködni kendő ügyben, de ilyen áron már nagyon jót kapsz, és sok évig, sok módon használhatók. Van olyan kendő-oktató, ahol kölcsönözni is lehet. Szerintem nincs tőle biztonságosabb, ha megtanítanak a fortélyaira. Egy hátadon szundizó baba mellett pedig bármit meg lehet csinálni.
10539. lina816 (válaszként erre: 10535. - Exlappango lepke)
2011. márc. 27. 18:18

Szia!

Én is vettem kengurut, de nem ilyen drágát és az is tökéletes, viszont ezek mind max. 12kg-ig jók, ha jól tudom Boti meg nem kicsi baba.

Én próbáltam itthon, hogy tudok-e úgy egy-két dolgot megcsinálni, hogy rajtam van kenguruban a csajszi, de nem igazán sikerült, arra viszont nagyon jó, hogy eloszlatja a súlyt és így észre sem lehet venni a súlyát (mondom én a 4kg-os babócámmal).Szóval ha csak ezért vennéd, akkor szerintem nem érdemes ennyi pénzt kiadnod, de ez úgyis a te döntésed. Nálunk egyenlőre a hintázó szék vált be nagyon, illetve a reggeli szopi (ez kb. 5-6 óra) után már nem alszom vissza, olyankor Polett még nagyon nyugodt és nagyon jól elvan, így megtudok minden házimunkát csinálni, délután meg már csak babázok, azóta nagyon kiegyensúlyozott mindenki

2011. márc. 27. 18:13
Botond szájába lassan belenő az ökle! :D Ti babátok is egész nap eszi?
10537. exlappango lepke (válaszként erre: 10536. - Fóka74)
2011. márc. 27. 18:13
Azt nem tudom, hogy háton lehet-e, de nézhet a baba előre és a mellkasom fele is. Azt írja 5 pozíció van. Hát meg kell néznem élőben! Ha más megoldás nem marad akkor a kendő, csak abban nem érezném biztonságban hiszen az én kötésemen múlik emiatt a hátamra biztos soha nem tenném...Tanácstalan vagyok még, de jó lenne eldönteni mire jön a jó idő, hogy mi legyen.
10536. Fóka74 (válaszként erre: 10535. - Exlappango lepke)
2011. márc. 27. 17:51
Ez nagyon jól néz ki! De lehet, hogy nem lehet olyan sokáig használni, mint egy kendőt. Mert a szembe pozíciót hamar megunják a manók, a kenguruban kifele hirdozás pedig tényleg rossz a gerincnek. A nagysúlyú babákat egyébként háton célszerű hordozni, mert elől megviseli a derekadat. Ebben lehet háton hordozni?
10535. exlappango lepke (válaszként erre: 10529. - Fóka74)
2011. márc. 27. 17:38

Persze azt a tök egyenest nem úgy értettem mint a vonalzó :D Csak nem volt összeesve. Múltkor láttam egy másik babát, tiszta gombóc volt a hordozóban nem hiszem, hogy az olyan jó lenne neki, de nem tudom.

Én ezt néztem ki : [link]

A hordozókendők nekem nem tetszenek :(

10534. exlappango lepke (válaszként erre: 10533. - Audrey79)
2011. márc. 27. 17:34
Nálunk detto.Mintha én írtam volna! (:
10533. Audrey79 (válaszként erre: 10528. - Fóka74)
2011. márc. 27. 16:37

Köszi a biztatást. A családban mindenki azt mondja, hogy elkényeztetem.

Mostanában annyira kézben (vállon) szeret lenni, h néha kitör a sírás amikor apa nem úgy tartja. Rájött a kicsikém, hogy amikor vállon van sokkal több mindent lát és jobban tudja szemrevételezni a dolgokat. Követeli a járkálást, hogy tessék neki megmutatni mindent a házban (főleg tegnap anyunál).

Visszatérve: az egész család azt hajtja, h agyonkényeztetem... Pedig sztem nem így van. Amikor egyedül nézegetőzik nem telepszek rá, hanem hagyom a játszószőnyegen és figyelem ahogy felfedezi a tárgyakat. Persze sokat van a karomban és már gyakorlatilag együtt alszunk.

10532. Fóka74 (válaszként erre: 10531. - Babarózsa84)
2011. márc. 27. 15:22
Ezzel csak az a gond, hogy a baba nem tud megtanulni elaludni, pontosan azért, mert baba. Nincsenek meg hozzá a képességei, mint ahogy ahhoz sem, hogy egyedül felöltözzön. Az alváshoz kell egy ellazult, befeléforduló állapot, amit a baba éretlen idegrendszere nem képes létrehozni csak segítséggel. Ez a segítség lehet az anyamell, ringatás, ölelés, testközel, vagy ennek pótszerei. Minden anya, család maga döntheti el, hogy neki mi illik bele az elveibe, életébe. De szerintem az a baba nem fogja utálni az ágyát, aki nem érezte magát benne magányosan, hisz nincs róla rossz élménye. Az önálósodásra pedig még rengeteg idő lesz, hamarabb lepattintanak minket, mint ahogy szeretnénk....
10531. Babarózsa84 (válaszként erre: 10527. - Fóka74)
2011. márc. 27. 13:58

Részben egyet értek, viszont én úgy vagyok vele,hogy kell,hogy a baba is önállóvá váljon,és nem szabad állandóan a kezünkben ringatni, fogni,mert akkor sosem fog egyedül megtanulni elaludni,és utálni fogja az ágyát,ráadásul azt fogja gondolni,hogy az alvással együtt jár a ringatás...

Sírni viszont valóban nem szabad hagyni hosszú ideig.

10530. Babarózsa84 (válaszként erre: 10524. - Audrey79)
2011. márc. 27. 13:55

Semmi trükköm nincs.:-) Ált. cumival alszik el,de nem mindig. Szerintem azért alszik éjjel jól,mert napközben viszonylag keveset szundít. Az esti alvás előtt pl. én sosem hagyom már aludni legalább 2 órán keresztül...olyankor igyekszem lefoglalni.

Aztán jön a fürdés,szopi,ami elég sok energiát elvesz tőle,úgyhogy mire az ágyba kerül eltelik 3 óra,amire azért már igencsak fáradt és álmos lesz.

De hozzáteszem,tényleg szerencsésnek mondhatom magam,mert hajnalban is szopi után azonnal folytatja is az alvást.

Hát remélem,hogy ez a jó szokása nem fog megváltozni,és hagyja a szüleit is pihenni.:-)

10529. Fóka74 (válaszként erre: 10503. - Exlappango lepke)
2011. márc. 27. 13:48
Szia lepke! Botondot bátran hordozhatod jó minőségű kendőben, az teljesen biztonságos, ha szakembertől tanulod meg a kötési módokat. Hordozásnál nem kell a gerincnek egyenesnek lenni, éppen az a jó benne, hogy segít kialakítani az élettani görbületeket. Ha az egyenes gerinc lenne a lényeg akkor bajban lennének a babák a pocakunkban, és Afrikában is csak gerincbeteg gyerekek és felnőttek élnének :D A perinatal.hu, és a kötödes.hu oldalakon többet találhatsz erről...
10528. Fóka74 (válaszként erre: 10526. - Audrey79)
2011. márc. 27. 13:40
Melikének te segítesz elaludni, a cumis babáknak a cumi! Te melyiket választanád? Odabujnál ahhoz akit szeretsz, vagy keresnél magadnak valami pótlékot? Melikének nagyon jó dolga van! :-)
10527. Fóka74 (válaszként erre: 10508. - Audrey79)
2011. márc. 27. 13:36

Szia!

Nyugi, minden baba kéz, és testközelfüggő! Ez a normális, hisz ezt diktálja nekik az evolució. Ők ezzel a tudással születnek, nem tudják, hogy már nincsenek körülöttük kardfogú tigrisek, ezért csak testközelben, hordozva érzik magukat biztonságban. Persze ahogy cseperednek az ösztönöket átírja a tapasztalás. És ha ez a tapasztalás az, hogy anyának bátran jelezhetek, mert figyel rám, megölel, dajkál, akkor magabiztos, boldog baba lesz belőle. Ha nem kapja meg a figyelmet, akkor nem azért nem sír tovább, mert megszünt az "anyaigénye", hanem mert gyorsan megtanulta, hogy felesleges jeleznie. Még mindig fél a kardfogú tigristől, de már nem anyát hívja, hanem kikapcsol, elalszik... Ne aggódj Audrey nagyon jól csinálod, a babád hálás lesz érte! Ha megérik rá, ő maga választja a saját ágyát...

10526. Audrey79 (válaszként erre: 10520. - Eni26)
2011. márc. 27. 12:14
Cumizik Fanni ?? A nem cumis babák hogyan altatják el magukat ? Melike a cicimen alszik el este, vagy a pocimon
10525. Audrey79
2011. márc. 27. 12:12
Mondjuk függetlenül attól, hogy pisi/ kaki én 3-4 óránként cserélem. Van úgy, hogy a pelenkázón trottyant rá a következő pelusra, majd az azt követőre... szóval szórakoztatjuk anyát :-))
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook