2011 januári babák (beszélgetés)
Csatlakozom kisfarihoz, nekem is "csak" C-s kell de én is csak lehúzom a melltartót, még a pántot sem veszem le és már megy is a szopi.
Igaz hogy kinyúlik de egy évig kitart, aztán majd ha nem szoptatok -1 év múlva- veszek újakat a normál méretemre.
Aztán persze nem tudom hogy nagyobb mellnél hogy mennek a dolgok :)
Kilókról, édességről:
nekem is jönnek fel a kilók de nem csoda mert (viccen kívül) 7 féle tortája volt a férjemnek 30. szülinapja alkalmából.
És hát mit ettem reggelire??? Na miiiiiiit?
Jó kis szamos eszterházy tortát meg tejszínes csokit. Most hajítottam ki a krémesebb torták maradékát pl oroszrrém és fekete erdő...nehogy már megegyem azokat is. ISZONYÚÚÚÚÚÚÚ GYŰLÖLÖM MAGAM :(
Szegény gyerek meg miket szopizik belőlem :(
Csajok !
Akinek nagy cicije van (F és G kosár), milyen szopis melltartót használ? Anitát hordok, de 2 db kevés éjjelre pedig tri...ot, de ez vacak (kinyúlt és nem tart, ezért használom éjjelre).
Az első szupi, csak drága... a második vacak, de olcsó. Van valakinek valami más tippje??
Köszönjük!
Na amilyen jól viselte magát Botond az oltás után olyan rosszul másnap. Tiszta nyűgi lett és még hőemelkedése is volt. Védőnő tanácsára elhasználtunk egy kúpot, jó gyorsan levitte neki.
Remélem nektek majd ennyi bajotok se lesz a kéthós oltással!
Én úgy döntöttem nem adatom be Melinek csak a kötelezőt. Tehát 2 hónaposan csak 1 szurit fog kapni.
Oltás kérdés:
Az a gáz, hogy azok a gyerekek is elkapják a rotát, akik megkapták a szurit. Nem kerülnek kórházba ugyan... nem bizonyított. Lehet, h amúgy sem kerültek volna, mert nem minden gyerek végzi a kórházban a rotával.
Bárányhimlő: nem ad védettséget élete végéig, ismételni kell... nem akarom, h felnőttként (pl kismamaként) essen át rajta.
Szóval úgy gondolom semmivel nem akarom legyengíteni az immunrendszerét a kicsimnek.
Nekünk 1-esből minden jó volt, de a hug..-s volt a befutó. 2-esből ugyanebből a típusból kifolyik a cucc, de a pam...s prémium q.... típus bejött. Jó magas a dereka és minden bent marad. A többit még nem próbáltam.
Mondjuk nekünk is jól össze kell tépőzárazni, mert picit lazul mocorgás közben és hajlamos Meli kinyomni a pocit a pelenkázáskor, amit utána elenged és rögtön ott a baj.
köszi Csajok!
Mi eddig próbáltuk a lib.., dm-est és a pamp...-ből két fajtát, azt hiszem zöld és a fehér, narancssárgát még nem láttam, de akkor majd a következőre megnézem azt is és a hugg... is. Egyszer csak jó lesz valamelyik:)
Azt is próbáltuk már, bár kevesebbszer de azzal is voltak balesetek. :))
Akkor tényleg velünk van valami gond :))
:DD
Nálunk is ment ez a móka, végül is 3 próbálkozás után a 4.vált be a DM saját márkás. Előtte gyakran zuhanyozott Kamilla:))
Lányok! ha valaki megtalálja azt a pelenkát ami megvédi a gyereket attól, hogy nyakig kakis legyen az szóljon, mert ma a 4.fajtát próbáltuk és az eredmény ugyanaz! :))
Most vagy én nem tudok pelenkázni vagy Maja nem túl jól csinálja.....vagy nem létezik ilyen pelenka????
Oltás ügyben annyi, hogy én a rotát nem adattam be...így döntöttünk.
A bárányhimlőt viszont igen...hogy miért azt ne kérdezzétek...lehet hogy jobb lett volna ha hamar túl esik rajta csak nem akartam hogy a kicsinek haza hozza, márpedig a bölcsiben folyamatosan bárányhimlősek most a gyerkőcök.
Bocsánat hogy így elvesztem az utóbbi időben de a napi rutinon kívül nem történt velünk semmi extra.
Összegzem a dolgokat:
a nagylány most már szeret bölcsibe járni :)
apa viszi reggel 7-kor és én megyek érte 3-kor.
Szóval arany életem van, mert csak a kicsivel vagyok itthon, viszont nagyon fárasztó kendőben menni délután a nagyért és leizzadok mire felöltöztetem miközben kicsi ott csüggeszkedik rajtam és ez oda-vissza másfél óra.
Hát ez az ára :)
Mi 2és fél hónapnál járunk és alig múltunk 5 kilósak. Lassan már szinte óramű pontossággal működik a napirendünk és nagyon nagy örömmel tölt el, hogy a kicsi teljesen átalussza az éjszakát este 9től reggel 6ig (már 5. napja így van és remélem marad is).
Tejcsi van, a férjem továbbra sem aktív...még egyszer sem fürdette a kicsit és nem is pelenkázta és nem is hajlandó rá, mondván hogy a nagyobbnál sem csinálta, míg ilyen pici volt.
Hát én erre most nem mondok semmit, még nyugodt vagyok mert korán van :)
Hát így kb ennyi történt velünk;)
Azt olvastam, hogy sajnos bármilyen tiszta lakásban is be lehet szerezni, könnyen terjed.
Persze mindenkinek a saját döntése, mi így döntöttünk!
Barátnőméknél is volt az egész családnak és ami a szép, hogy anya volt aki kórházba is került miatta...
A tesóm kisfia a rotát (igaz 6 éve) a tes-co-ban kapta el 13 hónaposan, mert 1 ismerős képes volt a kisfiát betegen elvinni vásárolni. Sajnos elég volt annyi, hogy a 2 babakocsi 2 percet 1más mellett állt, míg lezajlott az udvariassági "hogy vagytok" beszélgetés.
Aztán miután a kicsi beteg lett, és kiderült, hogy mi a baja, utána tudtuk meg, hogy ők voltak, és képesek voltak ezen mosolyogni.Idegesítő volt akkor is, de most is, ahogy írom.....
Mi is megkaptuk a 2 oltást, meg a rotát is, szerencsére az szájba adós.
Viki is jól tűrte, kb 1 percet sírt.
Sajna estére belázasodott és kijött belőle mind a 40 táp, amit evett. Nagyon rosszul alszik. Most virrasztok felette....
Én is már 2 kilót felszedtem!
Már nagyon elegem van magamból, de megveszek az édességért. Egész terhesség alatt nem voltam kívánós, viszont az utolsó 2 héten és azóta folyamatosan hihetetlenül az vagyok!
Sziasztok!
Botond ma kapta meg a két oltását. Szegénykém, néztem mikor beleszúrták a tűt...semmi....még mindig semmi...aztán legörbült száj, piros fej és hatalmas ordítás. Ami viszont nagyon tetszett, hogy pillanatok alatt meg tudtam nyugtatni és ez nagyot dobott az egómon! (: Azóta evett is és most meg durmol, de azért elővakartam a lázkúpot...
62cm és 6300g a nagyfiú. Meg is dicsérték, hogy milyen szép hosszú (:
Mindkét lábunkon benőtt a köröm, mondjuk én ezt születésnél is láttam, hogy gáz lesz, de szépen kinövi magát meg kaptunk krémet is rá.
Koszmóügyben, nekünk is megjelent, olajoztam sokat (Johnson) és sokkal szebb, doki is mondta, hogy olajozzam csak mert nagyon minimális már a koszmó. Ha felázott én nem csak mosom, hanem babakefével finoman megfésülöm, meg amúgy is minden nap azt a 2 szál haját, mert egy csomó kihullott neki körben (:
Kilókról, rólam azonnal olvadtak és míg szoptattam ( az a kemény 2 hét) azalatt mínuszba mentem,de csak csokit ettem semmi mást, mert nem kívántam. Elapadt a tejcsi és felugrott 4 kiló.
Most apával vetettem egy leg magicet, otthon is van azzal anno nagyon jól nyomtam...most fele annyi sorozat se megy :( De legalább már elkezdtem!
Orsó jobbulást Zsombinak!