Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

624. Vick81
2010. jún. 7. 12:02

Nekem is eddig egy uh-m volt!A köv majd július 1-én lesz!

Már alig várom!

Én félek egy kicsit az integrált teszttől!Na nem a vérvételtől, henem az eredménytől!Ti?Nem tertotok tőle?

623. s700 (válaszként erre: 622. - RLindi)
2010. jún. 7. 11:39

Ja, ezen én is csodálkozom, de nem bánom.

Voltam 5 hetesen, aztán 6 és fél, majd 8 és most 10 hetesen megint megyek.

622. RLindi (válaszként erre: 621. - S700)
2010. jún. 7. 11:25

Sziasztok!

Nálam is hasonló a helyzet.

Viszont kicsit irigykedem:) Ennyi uh-t. Nekem csinált egyet a dokim amikor kijöttem a kórházból és megnéztük a szívhangocskát. Aztán majd a 12.héten. Azaz jún.29-én. Olyan jó lenne pedig megkukkantani.

621. s700
2010. jún. 7. 10:59

Sziasztok!

Én is adok egy kis füstjelet.

Vagyok, csak ritkán jutok ide. Nem mintha dolgoznék ám! Táppénzen vagyok, de valahogy elfoglalom magam nagyon...

Nekem nem kell még vérvételre mennem, majd 28-án megyek, a 12. héten a magánrendelésére a dokimhoz és akkor beszéljük meg hogyan tovább. Akkor szeretnék kérni majd beutalót az integrált tesztre is. Héten még azért megyek megint UH-ra és pénteken meg jön a védőnő hozzánk haza.

Terhességi tünetem nekem sem nagyon van. A cicim megnőtt és nem tudok ráfeküdni, mert fáj. Hányingerem nagyon ritkán van. Inkább csak az állandó álmosság, ami zavar, de hamarosan az is elmúlik.

Szép hetet mindenkinek!

2010. jún. 6. 20:54

Sziasztok,

Gondoltam küldök egy füstjelet, mert bár olvaslak benneteket az írásig nem mindig jutok. Örülök, hogyha a blogomba tudok írni aztán már rohanok is tovább.

A cukros mizéria teljesen jó tényleg citromlével, abszolút nem olyan gáz mint mondják. Limonádé az egész :O)

Örülök, hogy egyre többen vagyunk :D

619. .maka. (válaszként erre: 617. - Alina33)
2010. jún. 6. 19:41
Nekem vércsoport most nem lesz, mert van véradó ig.om. sőt jövő héten mennem kell megint , mert azt a vdrl-t asszem szifiliszt azt most nem is nézik, kész röhej, hogy itt nálunk 6 felé kell rohangálni. ( Főleg most hogy a férjemet vakbéllel műtötték a héten )azt tudom, hogy a terheléses vércukor a cukros lötyivel valamikor a 2, harmadban lesz majd. Ez fura, mindenhol másképp van :-S Nekem holnap most úgy kell mennem vérvételre, hogy legalább egy órával előtte megeszem az 1 db zsemlét és 2 dl tejet, legalábbis a védőnő ezt mondta, na ha nem akkor legfeljebb leveszik még egyszer.
2010. jún. 6. 17:43

Sziasztok!

Én is úgy szeretnék csatlakozni hozzátok de perpillanat semmit sem tudok még!!De így meg mire megtudok valamit elveszem a fonalat :( Na muszáj visszaolvasgatni!!:)

617. Alina33 (válaszként erre: 616. - Alina33)
2010. jún. 6. 16:39

folyt:

meghatározást és ellenanyag szűrést csinálnak, de a terheléses cukrot nem ekkor végzik el.

A terheléses cukrot változó időben csinálják (dokitól függ) és 3 féle van:

reggel otthon megiszod a cukros szmötyit és rá egy azt hiszem egy vagy másfél órával leveszik a vért.

vagy éhgyomorra leveszik a vért, majd megiszod a cukros szmötyit és aztán idővel megint leveszik a vért.

Illetve a legjobb tejes-zsemlés vagy kiflis dolog. Ezt kell megenni és ezt követően csinálnak vérvételt. Ez kórház meg doki függő.

Nekem egyszeri csapolós cukros löttyös módszer volt. Nem olyan vészes, csak bele kell facsarni egy egyész citrom levét és máris nem olyan édes ;)

616. Alina33 (válaszként erre: 610. - .maka.)
2010. jún. 6. 16:35
Az tuti hogy a terhesség elején (még a 12. hét előtt) csinálnak egy éhgyomorra vérvételt amiből többek közt vércsoport
615. Alina33 (válaszként erre: 614. - Vick81)
2010. jún. 6. 16:33

Nekem azt mondta a doki hogy a 12.betöltött héten, tehát a 12-13 közt.

Én kedden megyek vérvételre :( 9+5 leszek akkor

Szerencsére a háziorvos (5-10 percre a lakástól) leveszi a vért és nem kell másfél órát utaznom étlen-szomjan az éhgyomorra vérvételért a kórházba.

614. Vick81 (válaszként erre: 608. - Adrien29)
2010. jún. 6. 16:14

Szia!

Nekm nincs hasszurka!Én csütörtökön leszek 9hetes!

Semmi bajom komolyan!Mintha nem is lennék terhes!Csak néha puffad a hasam!Főleg éjszaka!Meg ha eszem utána!de ezen kívül semmi!Remélem ez nem jelent semmi rosszat!

Lányok, ti mikor csináltatjátok az integrált tesztet?Pont a 12. héten vagy előbb vagy később?Mikor a legjobb?

613. Benita anyuka (válaszként erre: 608. - Adrien29)
2010. jún. 6. 09:32

Szia!:O)

Kedden leszek 9hetes.

Ilyen érzéseim nekem is vannak.:O(

612. Studio64 (válaszként erre: 610. - .maka.)
2010. jún. 6. 08:39

Szia,

Elvileg azt a dokid dönti el, én pl jól megszívtam az első babámnál, mert éhgyomorra mentem és ott közölték, hogy reggel otthon kellett voln a meginnom azt a cukros mizériát és csak 1 vérvétel volt. Szal bolyonghattam 1,5-2 órát. Érdemes előtte felhívni a kórházi védőnőt, hogy éppen az adott kórházban mi a helyzet.

611. tneksz (válaszként erre: 610. - .maka.)
2010. jún. 5. 20:04

Én a múlt héten voltam ezen a zsemlés tejes vérvételen,a cukros majd 20-24.héten kell.

ezt nézd csak meg:

[link]

610. .maka.
2010. jún. 5. 19:21

sziasztok.

volt már valaki vérvételen, mármint kellett 1 órával előtte ennie 2dl tejet és egy zsemlét ?

Nekem azt mondta a védőnő, hogy a terhesség alatt csak 1x kell éhgyomorra menni vérvételre , amikor azt a cukros vizet kell meginni, ti hogy tudjátok?

609. Monna02 (válaszként erre: 596. - Adrien29)
2010. jún. 5. 17:33

Szia, nekem is nehezen jött össze a baba, szintén PCO miatt, most 8+0 hetes vagyok, szintén első babás. Hasszurka nekem csak az elején volt, most néha enyhén érzek csak valamit, de az émelygésem erősödik, és sűrűbben jelentkezik.

Vezeti valaki az ébredési hőgörbét még most is , babásan? Ha ingadozik kicsit 37,1-36,9 közöt, az gond?

(jártam már itt a fórumon,de sajnos ritkán jut időm írni, e mellett igyekszem rendszeresen olvasni a fórumot)

2010. jún. 5. 16:57
Vick81 és Benita anyuka! Ti mennyi idős terhesek vagytok? Én 9+4 hetes vagyok. Ugyanis a napokban többször volt mindjárt megjön érzésem és hasszurkálásom.
607. Vick81
2010. jún. 5. 13:33

Sziasztok!

Nekem is szokott nyilalni a hasam, de nagyon ritkán szerencsére!Amúgy most már semmi terheses tünetem nincs!Kicsit aggaszt!Még a hangulatom sem terheses!Egyedül a cicim, na az fáj!

2010. jún. 5. 13:16

Nektek nem szúr a hasatok??

Nekem bele szokott nyilalni:O(

2010. jún. 5. 13:11
Szia lányok!:o)
604. s700
2010. jún. 5. 08:54

Sziasztok! Vagyok ám, csak visszaolvastam. Délután remélem tudok majd jönni!

Szép napot mindenkinek!

603. morzsa78 (válaszként erre: 602. - Morzsa78)
2010. jún. 4. 21:54

Elnézést!

S700:)

2010. jún. 4. 21:53

Ja, és alegfontosabbat elfelejtettem írni!

S70!

Képzeld, a pihenés nagyon bejött!Kedd óta a barna szörny elkerült!Kopp-KOpp!Bízom benne, nem is jön!

2010. jún. 4. 21:51

Sziasztok Lányok!

Húúú, én ma extra lusta voltam:)Semmihez nem volt kedvem, gépet sem kapcsoltam be....Bár tegnap sem voltam aktív:)

Üdv az újaknak!Rengeteg hsz.-t olvastam el, nem emlékszem konkrétan a nevekre, de majd a későbbiekben memorizálom, igérem!Kissé hosszú leszek!:)

Babarózsa!

Gratula!!!Micsoda szép méretek! Ahogy nézem itt nagyon sok egyidős kismami van:) Nekem is 6 hetet mondtak, de persze más jött ki az utolsó mensi óta.MIndegy, majd a baba eldönti mikor akar jönni!:)Én eddig hetente mentem UH.-ra, mert komplikáció volt.Van 3 fotóm, most legutóbb nem kaptam:(Kedden újra megyek, akkor kérek!:)

Lindi!

Nem lehet egyszerű egyedül szinte!Én ha csak éjszakás szoliba megy, akkor rosszul vagyok:)Bár mi évek óta szinte minden éjjel együtt alszunk.:)Le a kalappal előtted!

Látom nagyon jó téma volt, én is hozzászólok, ha nem baj.Az én férjem is ilyen volt, ahogy kicsilány leírta.(Én dolgoztam, 2-3 munkahelyen, naponta kitakarítottam, mostam, főztem minden nap akár melók után is, hisz ez volt a megszokott)Na, ő aztán éppen csak valamit, amikor a panelban laktunk.Most, hogy családi házat vettünk, mondtam, csak abban az esetben, ha segít. Mindent megszerel(most felújjításnál kompletten vizhálózatot, szennyvízhálózatot, áramot újrakötötték, betonozás, falhúzás, és minden építkezéssel kapcsolatos dolog-mester nem jött, túl drága volt).Ezen felül ővé a fűnyírás, és permetezés.

Sajnos úgy hozta a sors, hogy nekem sokat kell feküdni,így segít a takarításban, ma is csempét takarított, majd a fürdőt rendberakta, porszívózott.Egy dolgot soha nem csinál, nem mosogat!:D:D Vasárnapra már kapálnia is kell szegénynek.:)

Persze ma kb 1 órától dolgozott 6,.íg, és képzeljétek, kidőlt.Elaludt vacsi után, nemrég keltettem, menjen fürödni.Szóval, mondta, valóban sokat kell egy nőnek dolgoznia, így segít, ha tud, mert gyerek mellett nem fogom bírni(bár én búgócsiga vagyok, csak kérdés, meddig bírom én.Kíváncsi vagyok az igéretére.Azt mondják, az apaság megváltoztatja őket!Vagy ne reménykedjek?:)

Húúú, de hosszú lettem!Bocsika :$

600. .maka.
2010. jún. 4. 21:50

sziasztok. Én is voltam a ma dokinál, szépen fejlődünk 9 hetesek vagyunk és már 22,3 mm, és a szíve az dobog, jaj nagyon jó érzés:-))

Igen bak lesz, anyukám is és egy másik nagyon jó barátnőm is bak, szerintem nagyon jó jegy ;-)

599. Babarózsa84 (válaszként erre: 598. - Adrien29)
2010. jún. 4. 21:19
Köszönöm! Semmi gond, tulajdonképpen mindenkihez szólt a kérdés!:)
598. Adrien29 (válaszként erre: 597. - Babarózsa84)
2010. jún. 4. 21:18

Bocs, hogy beleszólok, én az alábbi oldalt szoktam használni:

www.babatervezok.otthona.net

Ezen az oldalon a kalkulátor link alatt megtalálod az ovulációs és szülési időpont kalkulátort.

597. Babarózsa84 (válaszként erre: 595. - Vick81)
2010. jún. 4. 19:45

Köszönöm!:)

Egyelőre semmit nem beszéltünk a szülésről.

Szerintem majd legközelebb, akkor már bőven 10 hetes leszek, és már a magánrendelésére megyek,ahol azért sokkal nyugodtabb körülmények között tudunk beszélgetni. De! Az én számításaim , és a kalkulátorok szerint január utolsó hetének vmelyik napja lesz a mi napunk!:)

Egyébként ti milyen időközönként mentek uh-ra? Vhogy én el tudnám képzelni hetente is, ez az egy hónap iszonyatosan hosszú idő...annyi minden történhet még addig.

Lányok! Tudnátok olyan oldalt ajánlani,ahol napra pontosan kiszámolja a szüléskalkulátor a heteket?Nem csak,hogy mondjuk a 6. hetet betöltötte,hanem pl.6+2 hetes terhes...értitek!?:)

Köszönöm!

2010. jún. 4. 19:24

Helló!

Jelenleg 9+3 hetes terhes vagyok! Az első babámat várom, aki nagyon nehezen jött össze a PCOS miatt. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy vannak-e alhasi fájdalmaitok? Konkrétan olyan mindjárt megjön érzésem van és időnként bele-bele nyilal a petefészkembe. Tapasztaltatok ilyet? Köszönöm a választ!

595. Vick81 (válaszként erre: 594. - Babarózsa84)
2010. jún. 4. 17:51

Gratulálok!Ez nagyon jó hír!Esett szó a szülés várható időpontjáról?

Amikor én voltam dokinál nem is mondta hogy mikor szülök!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook