Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

684. Vick81
2010. jún. 9. 10:59

Aha értem!akkor megváltozott a rendszer!

Akkor felkeresem a védőnőmet!

Köszi lányok!

683. Alina33 (válaszként erre: 681. - Vick81)
2010. jún. 9. 08:52

A mostani kiskönyvön rajta van, hogy :

A blablabla rendelet alapján a területileg illetékes védőnő adhatja ki.

682. s700 (válaszként erre: 681. - Vick81)
2010. jún. 8. 19:36
Nekem a védőnő állította ki a kiskönyvemet.
681. Vick81 (válaszként erre: 680. - S700)
2010. jún. 8. 19:12
Az már megvan!csak valami úgy rémlik, hogy a Zsombival nem is a védőnő állította ki a kiskönyvet, mert az sztk-ban csinálták!Na, mindegy!majd utána járok!
680. s700 (válaszként erre: 679. - Vick81)
2010. jún. 8. 18:14

Nálunk minden az egyetemé, így fel vannak fűzve egy rendszerre a gépek, vagyis, ha máshova elmegyek, azt is látja a doki a gépen...

A védőnőt én úgy tudtam meg, hogy egyiket felhívtam és ő megnézte a körzet beosztásban, hogy a lakhelyem szerint hova tartozunk. De kell a dokidtól beutaló hozzá az első látogatásra.

679. Vick81
2010. jún. 8. 18:03

Sziasztok!

Én még nem voltam védőnőnél!Nem is tudom ki a védőnőm!Azt sem tudom hol kell megtudakolni!Már nem emlékszem Zsombival hogy volt!

Szerintetek ha van magándokim attól még elmehetek az Sztk-ba ultrahangra!Mert most ezt találtam ki!párhuzamosan fogok dokihoz járni!Nálunk az sztk-ban csinálnak UH-t.Csak azt nem tudom, hogy a doki mit szólna hozzá, hogy nem is oda járok és megyek ultrahangoztatni....

678. s700 (válaszként erre: 671. - Alina33)
2010. jún. 8. 17:46

Nálunk szerencsére a környéken sincs vén védőnő. Mind fiatalka és aranyos.

Kíváncsi vagyok mi lesz pénteken. Volt már valakinél védőnő otthon? Mit csinál?

A csokit én nem kívánom, mondjuk sosem voltam csokis, max 1-2 kocka. Én inkább a fagyiért vagyok nagyon oda, de szerintem az nem olyan rossz, lehűti a pocit.

Bár ma a krumplis tésztából jól befaltam. El kellett raknom, mert rájártam. Sajna túl finire sikerült.

Gyerekek, én ma annyira érzem alul a hasam. Remélem nem baj, talán helyet csinál a kis pocaklakó magának, hisz most nagyon nő.

677. Freny (válaszként erre: 676. - Pe80)
2010. jún. 8. 15:32
Igen, a vérvételnél fontos... hát csak kisakkozzák addig :) Olyan jó lenne már látni a mi picurunkat is...
676. pe80 (válaszként erre: 675. - Freny)
2010. jún. 8. 15:26

A tegnapi doki szerint 11.hét, előző doki, aki 3 hete látott, asszerint, akkor volt 7h1n, tehát tegnap 10h1n. Én meg nem tudom, m a szoptatás miatt még nem volt rendes menszeszem... Szóval majd jön, amikor jön. Csak az a gond, h a 16.heti vérvételnél meg úgy emlékszem, h fontos, h pontosan 16.hét legyen, nem?

Sztem méretben a te Babód is ilyesmi kell, hogy legyen.:)

675. Freny (válaszként erre: 674. - Pe80)
2010. jún. 8. 15:21
Szia :) Megnyugtató az biztos, ha látjuk őt ott bent, bárhogy néz is ki. Már olyan nagy? Én 10+3 vagyok a számolás szerint, akkor mi is ekkorák lehetünk? Doki szerint hol jársz?
674. pe80
2010. jún. 8. 15:15

Sziasztok!

Nem nagyon jelentkeztem, mert valahogy nem történt semmi szerencsére, várom, hogy mihamarabb túl legyek a 12.héten... De közben olvasgatlak ám benneteket!:)Örülök, hogy abbamaradt a rossz-híráradat, maradjon is így.

Én olykor, amikor rá tudom magam venni, tornázok a RR dvd-re, de ez max heti 3-szor 20percet jelent. Pedig nem egy megterhelő dolog, de baromi lusta vagyok. Bár tényleg nem nehéz torna, de sztem aki barnázgat, az kímélje magát még egy picit.

Tegnap voltam dokinál, mert nagy a dilemmám, hogy kihez is járjak. Voltam 3 hete egynél, tök szimpi, de a kórház meg nem. Akinél tegnap voltam, elég szimpi, meg a kórház is, szóval valsezg lehorganyzok nála. Na de a lényeg: az eddigi uh-k szerint 10h2n-nál tartok, doki szerint meg előrébb. Szóval megyek jövő héten a 12.heti tarkóredős uh-ra utána meg a kombinált tesztre. Babóca fejtől farig már kemény 36mm!:) (Ami a netes táblázatok szerint pontosan megfelel az eredeti számításoknak, nem is értem a dokinéni gépemiért dobta ki idősebbnek.)

Látom más is nehezen bírja a várakozást...:) Én a fiamnál nem bírtam ki a 7.héttől a 12.hétig való várakozást, úgyh 10.héten elmentem uh-ra, és akkor az annyira megnyugtatott. Úgyhogy most eleve úgy álltam neki, hogy megyek 10.hét körül, nem idegelem magam. És megint megnyugodtam, valahogy nekem lelkile vízválasztó, hogy már kis ufoszerű emberkét látni, a pár héttel ezelőtti kis pacnihoz képest...

Jujj, látom a kaja a téma. Én egyik nap nem eszek, nem kívánom, de aztán utána, mint ma is, ölni tudnék a kajáért,ráadásul a sok kajáért... És sajna több az olyan nap, mint a mai...

673. Freny (válaszként erre: 671. - Alina33)
2010. jún. 8. 14:59
Ma bánatomban én is bűnöztem :) Főztünk a kisasszonnyal egy nagy adag mazsolás tejberizst ebédre.... sajna a főzés nálunk nem egyszerű, férjem 12 órában dolgozik, neki muszály tápláló kajákat főznöm, nem tehetek elé este 7-kor salátát, mert lehet kitenne a kertbe legelni :) A csokit valamiért nem kívánom, egy kocka sem akar lecsúszni a torkomon, de egy jó sült krumpliért most ölni tudnék... lehet az lesz a vacsi egy kis salival, hogy az egészséges része is meglegyen a dolognak.... :)
672. Alina33
2010. jún. 8. 14:57

csajok egy kis kedvcsináló a 12 hetes babókról (hamarosan ott tartunk már):

Minden belső szerve kialakult és a legtöbb működik is.

Szemhéj kifejlődött és rácsukódik a szemre.

A magzatnak már van fülcimpája (képzelem mekkora lehet hehehehe)

Icipici kéz és lábkörmök kezdenek nőni

Fejlődnek az izmai: szétterpeszti a lábujjait, ökölbe szorítja a kezét.

Képes lenyelni a körülötte lévő magzatvizet.

A magzat hossza már 6,5cm

671. Alina33 (válaszként erre: 669. - Freny)
2010. jún. 8. 14:52

Az idősebb védőnők idióták! Nem tudom milyen elveket követnek.

Nem kell éhen halni, egyél nyugodtan!

Persze ne egy tábla csokit falj be ebéd utáni nasiként, mint én :)

Az az igazság, hogy ha valaki elém tenne valami normális és egészséges étket (kvázi nem nekem kéne főznöm) akkor tök szívesen ennék nem hízlaló, egészséges dolgokat.

De így, amikor épp csak arra van időm hogy bekapjak valamit akkor lehet hogy inkább a gyors szénhidrátos táplálékszerzést választom (csokika ropika, kakaós csigu és ilyenek).

670. Freny (válaszként erre: 668. - Alina33)
2010. jún. 8. 14:46
Köszi, aranyos vagy :) hát ezt azért nem is olyan egyszerű betartani.... a 2kg már most megvan, és még van 2 hetem a 12-höz....
669. Freny (válaszként erre: 666. - S700)
2010. jún. 8. 14:43

Nem tudom... de tönkre tette vele rendesen a kedvemet! Azt mondta, legyek kedves kicsit diétázni... nem normális. Oké, hogy veszélyeztetett vagyok, meg minden, de ha éhen halok, akkor neki jobb lesz? 14kg a 4 éves lányom, már most alig bírom megemelni, mi lenne, ha még le is gyengülnék??? Ááá...

Bocs a kirohanásért, nagyon kiakadtam arra a kriptaszökevényre (60 éves)...

668. Alina33
2010. jún. 8. 14:40

Freny találtam Neked átlagos súly gyarapodási táblát ami a 40 hét alatt 12 kilót "engedélyez"

(a védőnő tényleg nem normális, ne foglalkozz vele!)

12. hét - 2 kg

16. hét - 2,5 kg

20. hét - 3 kg

24. hét - 4,5 kg

28. hét - 9 kg

32. hét - 11 kg

36. hét - 12 kg

40. hét - 12 kg (nem változott az előzőhöz képest)

2010. jún. 8. 14:29

Igazatok van, tulajdonképpen én is így gondolom már! Majd legközelebb megkérdezem,s akkor a 12. hét után nekiállok.

Köszönöm,hogy megerősítettetek!

666. s700 (válaszként erre: 665. - Freny)
2010. jún. 8. 14:28

Hát ez a védőnő akkor egy kretén!

50 kilóval mit kötözködik?

665. Freny (válaszként erre: 660. - S700)
2010. jún. 8. 14:27
Szia :) Akkor én sem aggódok a 1,5 kg miatt... sajnos én 10 éves korom óta magas vérnyomásos vagyok, elvileg örököltem (volt kitől), így nagyon rég óta vigyáznom kell a súlyomra... 165cm vagyok, és 51 kilóval kezdtem neki a 9 hónapnak... ma épp 53kg voltam, a védőnő meg megszólt, hogy sokat híztam... ezért is kérdeztem, hogy mennyi a normális :( majdnem elsírtam magam, hogy már most kötözködik, pedig nem eszek szinte semmit, csak gyümit meg zöldséget... Lassan olyan leszek, mint egy jó nyuszi...
664. Alina33
2010. jún. 8. 14:19

Hali

ma reggel voltam vérvételen - túléltem.

Pénteken megyek EKG-ra.

Súly: én is súlyos vagyok...92kg és szintén 164cm :(

Nem valami jó így, de most ez van. Ráadásul most faltam be egy tábla csokit. Nem bírok magammal :(

Csúnya,rossz kislány!

663. s700 (válaszként erre: 656. - Babarózsa84)
2010. jún. 8. 14:19

Nekem is megvan a dvd, de amikor belenéztem, azzal kezdte, hogy a dokidat kérdezd meg, hogy szabad-e. Szerintem aki barnázgat, az inkább ne erőltesse magát a 12. hétig.

Egyébként a védőnő is ezt tanácsolta nekem, hogy ugyan nincs bajom, de 12. hétig semmit. Inkább egy kiadós séta, az is jót tesz. Aztán majd, ha betöltöttük a 12. hetet, akkor úszás, kismamajóga, ilyesmi.

662. s700 (válaszként erre: 654. - RLindi)
2010. jún. 8. 14:16
Nekem szerencsére nincs gondom a szagokkal, 1-2 alkalommal volt eddig, hogy nem tetszett nagyon valami kaja...
661. s700 (válaszként erre: 651. - Freny)
2010. jún. 8. 14:15
Gyógyulj meg minél előbb, nem jó ilyen szép időben betegeskedni!
660. s700 (válaszként erre: 646. - Freny)
2010. jún. 8. 14:14

Én 92 kg-al kezdtem és 164 cm vagyok.

Lementem 89-re, aztán mikor elvoltunk a hosszú hétvégén, akkor vissza is jött. Most 90,5 körül méregetek.

100 kg körülre céloztam be a szülést, nem nagyon kéne nekem sem többet felszednem, mint 10 kg.

De túlzottan nem foglalkozom a kérdéssel, az IR miatt eleve óvatosabban bánok a szénhidrátokkal, ennyi. Sok zöldség, gyümölcs.

659. s700
2010. jún. 8. 14:11

Sziasztok!

Csütörtökre kaptam időt 10 hetes UH-ra.

Próbáljátok meg ti is megkérdezni a dokitokat, hátha el tudtok menni hozzá!

658. RLindi (válaszként erre: 656. - Babarózsa84)
2010. jún. 8. 13:35

Én mindenképp megkérdezem majd a dokimat, de csak a 2.harmadban kezdeném. Főként a barnázás miatt ami nekem is volt.

A lányommal jártam kismama tornára, oda kellett is a doki igazolása,hogy lehet menni.

Szerintem próbáld kibírni még pár hétig, esetleg ha jól esik sétálj nagyokat az is mozgás. De ahogy érzed persze.

657. Freny (válaszként erre: 656. - Babarózsa84)
2010. jún. 8. 13:31
Én szívesen tornáznék, de mire lenne rá időm, addigra olyan hulla vagyok, hogy nincs rá erőm... kaptam az előző terhességem alatt kismama tornát dvd-n, akkor kipróbáltam, nekem annyira nem jött be. Most meg ovi szünet van, itthon van a 4 éves örökmozgó lányom, és ő estére mindig megtornáztat. :) Ha nem vagy benne biztos, hogy szabad-e barnázás után ilyeneket mozogni, kérdezd meg a dokidat. Gondolom ő tudja, mit lehet...
2010. jún. 8. 13:22
Lányok! Ti tornáztok? Én úgy szeretnék, már le is töltöttem RR kismama dvd-jét,de nem tudom eldönteni,hogy merjem-e.:( Ugye a múltkori barna miatt,meg hát olyan kritikus ez a 12 hét. Félek is, de olyan jól esne, na meg nem szeretnék bálna lenni. Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez?
655. Freny (válaszként erre: 653. - RLindi)
2010. jún. 8. 13:15
Igazad van :) Fő a pozitív gondolkodás... most már azért javulgatok, szombatra meg kell gyógyulnom teljesen, mert vendégsereg lesz nálunk. Lányom szülinapját ünnepeljük, és leszünk vagy 15-en... :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook