Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2010. jún. 3. 09:10

ja és ez a hasés hát fájás nekem is megvan:(

éjjel állandóan fent vagyok,mert nem tudok miatta aludni:((((

533. kicsilányka1984 (válaszként erre: 532. - Aa6eff0068)
2010. jún. 3. 09:07

a pocakodban a baba kap meg minden fontos táplálékot és a maradékot kapja a kisbabád.egyél sok gyümit,hogy legyen benned sok vitamin.nekem folsavat és e vitamint kell szednem terhesvitamint nem írtak ki ne idegeskedj!én most leszek szombaton 11 hetes.

2 éves múlt márciusban a lánykám:)

532. aa6eff0068 (válaszként erre: 531. - Kicsilányka1984)
2010. jún. 3. 09:02

Nem szedek még semmit sem jövőhéten készülők a dokihoz vagy ma ha eljutunk addig!Az én számításom szerint tegnap voltam 6 hetes!Április 20-án volt meg útóljára!

Te mennyi idős terhes vagy?

Milyen nemű és korúak a kis lurkóid?

Köszönöm mégegyszer a fogadtatást!

531. kicsilányka1984 (válaszként erre: 530. - Aa6eff0068)
2010. jún. 3. 08:58

kedves manócska!

természetesen jöhetsz:)))))))))

én is szopi alatt estem teherbe.

a doki és a védőnő is azt mondta,hogy nincsen azzal semmi baj,egymás elől nem eszik el a kaját!

vitamint szedsz?

a görcs lehet a beágyazódástól is4

mennyi idős terhes vagy?

2010. jún. 3. 08:51

Sziasztok újra!

Nagyon megbántam hogy tegnap írtam ide ma már jobban látok mindent!Egy kicsit magamból szerintem megérdemlitek ha csatlakozom!

25 éves leszek és novemberben lesz 3 éves a lányom Nóra!A fiam pedig e hónap 15-én lesz 6 hónapos!!Szopi alatt estem teherbe és írtó nagy a félem bennem döntések döntések hátán!Orvoshoz még nem voltam de múlthét pénteken délutáni vizeletből lett kétcsíkos a tesztem!Erős görcseim vannak alhas és deréktájékán!Ma még akarok csinálni egy tesztet!!

Röviden ennyi!!

És a kérdés hogy így is jöhetek e?

2010. jún. 3. 08:50

Alina33

köszönöm a jó kis infókat:))))

jó szigorú lehet a dokid:)de szerintem az a jó,legalább tudod,hogy foglalkozik veled:)))

sajna Győrbe nincsen ingyenesre lehetőség:(

babarózsát kicsit irigylem ,mert nem mesze lakik tőlem s náluk van:)))))

2010. jún. 3. 08:47

sziasztok:)

szerintem csak akkor végzik el ha odatartozol az adott kórházhoz.szerintem,de nem mondom biztosra.

manócska üdv nálunk:))))

én komolyan mondom olyan rosszul vok állandóan!annyira fáj a hasam.csak kóválygok egész nap.a lánykám meg nyúúúz:))))

enni nagyon nehezen tudok pedig valahogyan növelnem kell a kalóriát!mert 2 gyereket el kell látnom:)

ja..a lányom még szopizik:O)

527. s700 (válaszként erre: 510. - RLindi)
2010. jún. 2. 22:07

És tudja valaki, hogy hogy lehet bejutni egy ingyenes intézetbe, ha nem oda tartozom?

Vagy akkor mindenképp a pestit kell csináltatni?

526. poginé (válaszként erre: 525. - Aa6eff0068)
2010. jún. 2. 22:01
Nyugodtan csatlakozhatsz igaz a többiek nevében nem szolhatok.Mennyi idös kismama vagy és a gyerekeid milyen idösek?Nekem is két gyerekem van egy 4éves lányom és egy 2éves fiam.Én január27.-re vagyok kiirva.A gyerekeidhez pedig gratulálok.
2010. jún. 2. 20:31

Sziasztok!

Csatlakozhatom?Ha minden igaz januárban várom a 3.babámat!!

524. Studio64 (válaszként erre: 523. - Alina33)
2010. jún. 2. 20:28

Nem értem miért csak az Istenhegyit fogadják el, hoiszen mindenhol ugyanaz a vizsgálat van. Amit belinkeltem a Chrio intézetben ingyen megcsinálják, ők a 14. kerben vannak. Pusztán végig kell hallgatni az őssejttel kapcsolatos dolgokat, de nekünk mostmár le kell vetetni azt is, mert nem lesz több baba és tesók között felhasználható.

2008-ban az Istenhegyin voltam és vérvételből és UH-ból mondtak eredményt, nem kell menni még 16. hetire is, mert látják a nyakiredő vastagségból meg az orrcsontból -ha jól tudom-, hogyha vmi gáz van.

523. Alina33 (válaszként erre: 522. - Babarózsa84)
2010. jún. 2. 17:43

Igen-igen, ez kimondottan a down-kórt vizsgálja. Ha valami van, akkor a 12. hét után is (mert hogy ez indokolt eset) megszüntetik a terhességet.

Ráadásul van még egy ide kapcsolódó szűrés (amit írtam) a genetikai ultrahang egy kicsit később.

2010. jún. 2. 16:31

Miért csak a betöltött 12. hét után csinálják különben ezt a kombinált vizsgálatot? Akkor már nem sok értelme van, mert ha ne adj Isten baj van...

Egyébként ez a vizsgálat a Down kórt is szűri?

Tökre örülök,mert nálunk van ingyenes vizsgálat...most már ezt is tudom Rlindi jóvoltából :)

521. Alina33 (válaszként erre: 519. - Alina33)
2010. jún. 2. 16:12

Na megint felhívtam ezt a bandát (Géndiagnosztika az Istenhegyi úton) mert volt kérdésem és azt mondták hogy a betöltött 12. héten csinálják vérvételből a kombinált tesztet 30 ezerért és a 18. héten a genetikai ultrahangot 15 ezerért. Szóval elég költséges a dolog és minden a down szűréshez kapcsolódik. (Állítólag Mo-on ők a legjobbak de úgy látom a legdrágábbak is) mondjuk a dokim azt mondta hogy ő csak tőlük fogadja el az igazolásomat...hát megkérik az árát nem mondom.

Drága ez a gyerek és még meg sem született

520. Alina33 (válaszként erre: 503. - Kicsilányka1984)
2010. jún. 2. 16:05

Nem kell parázni a vérvételtől! Nem olyan szar!

Nekem mondjuk széjjel szúrták a kezem (mindkettőt) mert nem találtak vénát, amikor meg igen, akkor meg nem jött belőle vér. Én meg persze hiába mondtam, hogy kézfejből vegyék, mert korábban már onnan oldották meg, de a csak kötötte az ebet a karóhoz..aztán rájött hogy nekem van igazam.

De ennek ellenére nem fájt és nem is lett lila.

Vannak ennél cifrább dolgok is, amiket túl kell élni ;) és közben gondolj a babóra és minden gondod, fájdalmad elszáll

519. Alina33
2010. jún. 2. 16:01

Hello Csajok,

na most csak részlegesen volt időm átfutni a levelezéseket...

DOWN-KÓR

nekem azt mondta a dokim (mivel szülés előtt betöltöm a 35-öt) hogy javasolja az amnio centézist vagy ugye alá kell írnom a nyilatkozatokat, hogy én nem akartam alávetni magam a szűrésnek. (mondjuk most beszéltem a védőnőmmel aki arról tájékoztatott hogy 2010ben kitolták 37 évre a korhatárt, mert a szülések kitolódnak)

Illetve az mondta a dokim, hogy abban az esetben fogadja el a dolgot, ha elmegyek a fő atyaúristenhez (Istenhegyi genetikai központ) és ott elvégzik azt a kombinált 4es tesztet a genetikai ultrahanggal együtt és ott azt mondják hogy minden rendben. Hát én nem akarom hogy átszúrják a hasam (jajjjjjjj) és beszéltem az Istenhegyisekkel...30ezer a vizsgálat és júni 30-ra kaptam időpontot. Ez a teszt 98%-os eredményt mutat, a szúrásos meg 100%ot.

Nekem egyébként a terhes gondozás alkalmankét 10ezerbe fáj és a szülés vezetésért (hát már most megmondta pofátlanul) hogy plusz 100at kér, tehát összesen kb 200ban lesz benne. Hátööööööööö nem is tudom mi legyen.

Ja és a legfontosabb :)

TEgnap voltam a dokinál és minden rendben.

8+6 a kis manó, pulzál a szív és 21mm a CRL (ülő magasság vagy mi).

2010. jún. 2. 15:38
ahogy értelmezem más-más kórházba futkosni nem lehet.akkor sajna nincs mázlim,mert Győr nincs a felsorolásban:(((
2010. jún. 2. 15:36

köszönöm:))

más:

a szűrést a vérvétellel végzik ugye????????????,,

2010. jún. 2. 15:26

itt meg még több info:

[link]

2010. jún. 2. 15:25

Na itt a crhio intézet oldala, most várom tőlük a visszahívást:

[link]

514. kicsilányka1984 (válaszként erre: 510. - RLindi)
2010. jún. 2. 15:05
a linket be tudnád nekem ide másolni?
513. Studio64 (válaszként erre: 510. - RLindi)
2010. jún. 2. 15:01
Akkor igaz.... Csajok ha vkinek lenne telefonszáma a Margit kh-ban működő integrált tesztesekhez az ne habozzon szólni!!!
512. Studio64 (válaszként erre: 504. - Vick81)
2010. jún. 2. 15:00
Ezt már hallottam vhol, de azt hiszem a Krió intézet miatt ingyenes mert ott reklámozzák az őssejt tárolást. Ennek utánanézek, hogy akár én is mehetnék-e oda, mert mivel második babánk van ezért már levesszük az őssejtet. Testvérek között felhasználható, sőőőőt a szülőknél is!
511. Vick81
2010. jún. 2. 13:44

Ez tök jó!Ezzel sokat segítettél!

Bár én tudtam konkrétan a margitról de másoknak is biztos jól jön!

510. RLindi
2010. jún. 2. 12:50

Csajok ezt most találtam meg, valakinek hátha segítség.

"A program jelenleg már fut, az ingyenes Down-kór-szűrés az alábbi intézményekben, központokban érhető el: Székesfehérvár - Család- és Nővédelmi Központ, Cegléd - Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet, Szentes - Városi Kórház, Mohács - Városi Kórház, Marcali - Városi Kórház, Nyíregyháza - Jósa András Megyei Oktató Kórház, Fonyód - Egészségügyi Kht. , Mosonmagyaróvár - Városkapu Egészség Centrum. Budapesten a Margit Kórház, a Szent István Kórház, a Szent Imre Kórház, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, az Állami Egészségügyi Központ és a Szent Rókus Kórház kötött együttműködési megállapodást Magzati Diagnosztikai Központtal. További egészségügyi intézményekkel is folyamatban van az együttműködés kialakítása.

A szűrést a Sejtbank finanszírozza, amiért cserébe az ingyenes szűrővizsgálat eredményén megjelenési felületet kap, vagyis tájékoztatja a kismamákat, hogy az őssejtmegőrzésről hol kaphatnak további információt. "

509. Vick81
2010. jún. 2. 12:19
De nem csak ott ingyenes vannak más helyek is, az internetenn utána kell nézni!Ezt is a dokim mondta!
508. Vick81 (válaszként erre: 507. - Kicsilányka1984)
2010. jún. 2. 12:18

Nme tudom, hogy hogy, de hidd el így van!

Úgyhogy én ezt fogom választani!Te már túl vagy rajta?

507. kicsilányka1984 (válaszként erre: 506. - Vick81)
2010. jún. 2. 12:03
de nem értem hogyhogy ingyenes ott.
506. Vick81 (válaszként erre: 505. - Kicsilányka1984)
2010. jún. 2. 12:00
Igen!Nekme a dokim ajánlotta, meg az egyik ismerősöm is ingyenesen csináltatta!Persze, hogy ugyan az!Ugyan úgy elfogadják és két nap alatt megvan és e-mailben elküldik az eredményt!
505. kicsilányka1984 (válaszként erre: 504. - Vick81)
2010. jún. 2. 11:56

ingyenes?

és ugyan az?

ez,hogy lehet?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook