2011 januári babák (beszélgetés)
ja és ez a hasés hát fájás nekem is megvan:(
éjjel állandóan fent vagyok,mert nem tudok miatta aludni:((((
a pocakodban a baba kap meg minden fontos táplálékot és a maradékot kapja a kisbabád.egyél sok gyümit,hogy legyen benned sok vitamin.nekem folsavat és e vitamint kell szednem terhesvitamint nem írtak ki ne idegeskedj!én most leszek szombaton 11 hetes.
2 éves múlt márciusban a lánykám:)
Nem szedek még semmit sem jövőhéten készülők a dokihoz vagy ma ha eljutunk addig!Az én számításom szerint tegnap voltam 6 hetes!Április 20-án volt meg útóljára!
Te mennyi idős terhes vagy?
Milyen nemű és korúak a kis lurkóid?
Köszönöm mégegyszer a fogadtatást!
kedves manócska!
természetesen jöhetsz:)))))))))
én is szopi alatt estem teherbe.
a doki és a védőnő is azt mondta,hogy nincsen azzal semmi baj,egymás elől nem eszik el a kaját!
vitamint szedsz?
a görcs lehet a beágyazódástól is4
mennyi idős terhes vagy?
Sziasztok újra!
Nagyon megbántam hogy tegnap írtam ide ma már jobban látok mindent!Egy kicsit magamból szerintem megérdemlitek ha csatlakozom!
25 éves leszek és novemberben lesz 3 éves a lányom Nóra!A fiam pedig e hónap 15-én lesz 6 hónapos!!Szopi alatt estem teherbe és írtó nagy a félem bennem döntések döntések hátán!Orvoshoz még nem voltam de múlthét pénteken délutáni vizeletből lett kétcsíkos a tesztem!Erős görcseim vannak alhas és deréktájékán!Ma még akarok csinálni egy tesztet!!
Röviden ennyi!!
És a kérdés hogy így is jöhetek e?
Alina33
köszönöm a jó kis infókat:))))
jó szigorú lehet a dokid:)de szerintem az a jó,legalább tudod,hogy foglalkozik veled:)))
sajna Győrbe nincsen ingyenesre lehetőség:(
babarózsát kicsit irigylem ,mert nem mesze lakik tőlem s náluk van:)))))
sziasztok:)
szerintem csak akkor végzik el ha odatartozol az adott kórházhoz.szerintem,de nem mondom biztosra.
manócska üdv nálunk:))))
én komolyan mondom olyan rosszul vok állandóan!annyira fáj a hasam.csak kóválygok egész nap.a lánykám meg nyúúúz:))))
enni nagyon nehezen tudok pedig valahogyan növelnem kell a kalóriát!mert 2 gyereket el kell látnom:)
ja..a lányom még szopizik:O)
És tudja valaki, hogy hogy lehet bejutni egy ingyenes intézetbe, ha nem oda tartozom?
Vagy akkor mindenképp a pestit kell csináltatni?
Sziasztok!
Csatlakozhatom?Ha minden igaz januárban várom a 3.babámat!!
Nem értem miért csak az Istenhegyit fogadják el, hoiszen mindenhol ugyanaz a vizsgálat van. Amit belinkeltem a Chrio intézetben ingyen megcsinálják, ők a 14. kerben vannak. Pusztán végig kell hallgatni az őssejttel kapcsolatos dolgokat, de nekünk mostmár le kell vetetni azt is, mert nem lesz több baba és tesók között felhasználható.
2008-ban az Istenhegyin voltam és vérvételből és UH-ból mondtak eredményt, nem kell menni még 16. hetire is, mert látják a nyakiredő vastagségból meg az orrcsontból -ha jól tudom-, hogyha vmi gáz van.
Igen-igen, ez kimondottan a down-kórt vizsgálja. Ha valami van, akkor a 12. hét után is (mert hogy ez indokolt eset) megszüntetik a terhességet.
Ráadásul van még egy ide kapcsolódó szűrés (amit írtam) a genetikai ultrahang egy kicsit később.
Miért csak a betöltött 12. hét után csinálják különben ezt a kombinált vizsgálatot? Akkor már nem sok értelme van, mert ha ne adj Isten baj van...
Egyébként ez a vizsgálat a Down kórt is szűri?
Tökre örülök,mert nálunk van ingyenes vizsgálat...most már ezt is tudom Rlindi jóvoltából :)
Na megint felhívtam ezt a bandát (Géndiagnosztika az Istenhegyi úton) mert volt kérdésem és azt mondták hogy a betöltött 12. héten csinálják vérvételből a kombinált tesztet 30 ezerért és a 18. héten a genetikai ultrahangot 15 ezerért. Szóval elég költséges a dolog és minden a down szűréshez kapcsolódik. (Állítólag Mo-on ők a legjobbak de úgy látom a legdrágábbak is) mondjuk a dokim azt mondta hogy ő csak tőlük fogadja el az igazolásomat...hát megkérik az árát nem mondom.
Drága ez a gyerek és még meg sem született
Nem kell parázni a vérvételtől! Nem olyan szar!
Nekem mondjuk széjjel szúrták a kezem (mindkettőt) mert nem találtak vénát, amikor meg igen, akkor meg nem jött belőle vér. Én meg persze hiába mondtam, hogy kézfejből vegyék, mert korábban már onnan oldották meg, de a csak kötötte az ebet a karóhoz..aztán rájött hogy nekem van igazam.
De ennek ellenére nem fájt és nem is lett lila.
Vannak ennél cifrább dolgok is, amiket túl kell élni ;) és közben gondolj a babóra és minden gondod, fájdalmad elszáll
Hello Csajok,
na most csak részlegesen volt időm átfutni a levelezéseket...
DOWN-KÓR
nekem azt mondta a dokim (mivel szülés előtt betöltöm a 35-öt) hogy javasolja az amnio centézist vagy ugye alá kell írnom a nyilatkozatokat, hogy én nem akartam alávetni magam a szűrésnek. (mondjuk most beszéltem a védőnőmmel aki arról tájékoztatott hogy 2010ben kitolták 37 évre a korhatárt, mert a szülések kitolódnak)
Illetve az mondta a dokim, hogy abban az esetben fogadja el a dolgot, ha elmegyek a fő atyaúristenhez (Istenhegyi genetikai központ) és ott elvégzik azt a kombinált 4es tesztet a genetikai ultrahanggal együtt és ott azt mondják hogy minden rendben. Hát én nem akarom hogy átszúrják a hasam (jajjjjjjj) és beszéltem az Istenhegyisekkel...30ezer a vizsgálat és júni 30-ra kaptam időpontot. Ez a teszt 98%-os eredményt mutat, a szúrásos meg 100%ot.
Nekem egyébként a terhes gondozás alkalmankét 10ezerbe fáj és a szülés vezetésért (hát már most megmondta pofátlanul) hogy plusz 100at kér, tehát összesen kb 200ban lesz benne. Hátööööööööö nem is tudom mi legyen.
Ja és a legfontosabb :)
TEgnap voltam a dokinál és minden rendben.
8+6 a kis manó, pulzál a szív és 21mm a CRL (ülő magasság vagy mi).
köszönöm:))
más:
a szűrést a vérvétellel végzik ugye????????????,,
Ez tök jó!Ezzel sokat segítettél!
Bár én tudtam konkrétan a margitról de másoknak is biztos jól jön!
Csajok ezt most találtam meg, valakinek hátha segítség.
"A program jelenleg már fut, az ingyenes Down-kór-szűrés az alábbi intézményekben, központokban érhető el: Székesfehérvár - Család- és Nővédelmi Központ, Cegléd - Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet, Szentes - Városi Kórház, Mohács - Városi Kórház, Marcali - Városi Kórház, Nyíregyháza - Jósa András Megyei Oktató Kórház, Fonyód - Egészségügyi Kht. , Mosonmagyaróvár - Városkapu Egészség Centrum. Budapesten a Margit Kórház, a Szent István Kórház, a Szent Imre Kórház, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, az Állami Egészségügyi Központ és a Szent Rókus Kórház kötött együttműködési megállapodást Magzati Diagnosztikai Központtal. További egészségügyi intézményekkel is folyamatban van az együttműködés kialakítása.
A szűrést a Sejtbank finanszírozza, amiért cserébe az ingyenes szűrővizsgálat eredményén megjelenési felületet kap, vagyis tájékoztatja a kismamákat, hogy az őssejtmegőrzésről hol kaphatnak további információt. "
Nme tudom, hogy hogy, de hidd el így van!
Úgyhogy én ezt fogom választani!Te már túl vagy rajta?
ingyenes?
és ugyan az?
ez,hogy lehet?