Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
11754. Audrey79 (válaszként erre: 11752. - Lina816)
2011. jún. 9. 07:08
Én az ölemben ültetem a gyereket és úgy etetem. Párom bratyójéktól örököltünk egy etetőszéket, annak levehető a tálcája (kb ennyire emlékszem, mert még nem hozták el).
11753. lina816
2011. jún. 8. 18:33
Illetve, hogy milyet érdemes venni
11752. lina816
2011. jún. 8. 18:32

Helló csajok!

Lassan aktuális lesz az etetőszék téma. Érdekelne, hogy érdemes venni, elég széles a választék, az árukról nem is beszélnék.

Fa etetőszéken gondolkodom, amit később át lehet alakítani. Van valakinek ilyen? Azt olvastam, hogy annyi a hátránya hogy nincs pereme a tálcának így lepotyog róla minden jó falat :-)

Ez igaz vagy hülyeség? Olyan tanácstalan vagyok, de még van egy kis időm beszerezni

Most a hordozójában etetem, na de azt meg már nem győzöm mosni. Ti hogy etetitek a pici babókat?

11751. Audrey79
2011. jún. 8. 08:06

Köszi csajok. Néha attól félek, hogy a nagy bezártságom miatt torzul az értékrendem... Tegnap beszéltünk róla a férjemmel és beláttam, hogy ők akartak gyereket... hát nekik kell gondoskodni is róla. Pláne, hogy amikor jöttek babalátogatóba és erősködött, hogy mit hozzon mondtam, hogy 1 db cumisüveg termoszt, talán ősszel már teázik Mancika.

Erre hoztak egy csomó felesleges dolgot (merev előke, dupla termosz - elfoglalja az egész pelenkázó táskát, tes--os csöpögésmentes pohár - említettem, hogy csak a ma-osat hsználjuk...) tudják rólam, hogy a kevesebb több elvén, inkább 1 jó cuccot vegyen, mint 6 vackot.

Tegnap bevittem az összes ilyet a védőnőknek, hogy osztogassák el.

Megkaptuk tegnap a szurit, most elég jól viselte, de estére kapott egy inci-fincit a kúpból.

Pussz mindenkinek

11750. s700 (válaszként erre: 11748. - Audrey79)
2011. jún. 7. 15:36

Szerintem se foglalkozz vele! Tegye ahogy jónak látja! De ti ne adjatok nekik hordozót. Másét nyilván ne, a szett részét meg azért ne. Majd megoldják!

Nekünk nincs tervben második gyerek, de még semmit nem adtam senkinek. Igaz nincs is a közvetlen környezetben kismama, már gondoltam rá, hogy pár cuccot felteszek meghirdetni a netre, de még várok. Kicsit reménykedek, hátha...

11749. lina816
2011. jún. 7. 15:21

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, kimostam gépben és túlélte :-)

Audrey: ezen ne idegesítsd magad, ez már nem a te problémád, te megtettél mindent, és a férjednek igaza van. Amúgy is akartok kistesót, szerintem tartogasd a kinőtt, vagy már nem használt cuccokat, jól fog az még jönni

11748. Audrey79
2011. jún. 7. 07:34

Annyira mérges vagyok és ezt ki kell panaszkodnom. A fősuliról a barátnőm kismama. Nagyon akarták a babát, nem első próbálkozásra sikerült. Saját házuk van ugyan, de hitellel és inkább csak a párja keres (ő veszélyeztetett és amúgy is minimálbéren volt).

Lényeg: többször beszéltünk, hogy mik azok amik fontosak (neten is mutattam neki) a baba érkezésekor. Nagyon sok mindent kaptak, vagy használtan vettek. Szinte az ágyneműn és a textil peluson és babaápolási cikkeken kívül nem kellett semmit venniük. Lényeg: vettek egy gyerekülést, amit eladtak nekik, hogy 0+ -os, mire mondom neki, hogy nem jó, mert a baba még nem tud ülni. Erre ő, hogy dönthető, hát a mi 2. gyerekülésünk jobban dönthető, ebbe én még Melikét sem tenném bele. Arról nem is beszélve, hogy mi fogja a fejét.

Nekünk van 2 babyhordónk, az egyik a párom bátyjáéké. Gondoltam kölcsönadom, de aztán besértődtem. Én már adtam nekik pólyát, ruhákat, vettem neki babaolajat, hintőport, kifogót, kádat stb,.. Nehogy már én öltöztessem más gyerekét ! Persze ezeket szeretettel vettem, de kezd fura szaga lenni, mert mostanában alig jön ki hozzánk (mindenhová autóval megy).

Úgy gondolom, hogy én szóltam neki és majd ő úgy csinálja ahogy akarja. Kb 1x nem megy műkörmöshöz (amit nem is értek, hogy miért hiszi, hogy a baba mellett jó ha megtart), aztán vehet is egy babaülést használtan. A második gyerekülést én is használtan vettem, ő is átjöhetett volna a bababörzére vasárnap.

Ti hogy látjátok ? Párom azt mondja, hogy a tesójáék hordozóját visszaadjuk, mert az drága és nem a miénk. A miénk pedig egy szett része, amit nem kellene, hogy más elhasználjon (mi nagyon vigyázunk mindenünkre).

11747. Audrey79 (válaszként erre: 11745. - S700)
2011. jún. 6. 14:40

Én öntapadós matricákkal dekoráltam ki a szobáját. AZ egyik falon állatok, a másikom hercegnős, kastélyos figurák vannak. Nem mertem festeni, a kézügyességem már nem a régi :-((

Majd teszek fel képeket holnap, ha szuri után ismét álomszuszék lesz

11746. Alina33 (válaszként erre: 11730. - Antonka)
2011. jún. 6. 10:55

Szia,

az én pihi székem (chicco) 10 kilóig jó de a 3 éves nagylányom belehuppanásait még elbírja. Én már rosszul vagyok tőle de megy a hiszti hogy az neki milyen kényelmes és ő is ott akar ülni. 14 kiló a csaj és a szék még jól bírja :)

11745. s700 (válaszként erre: 11742. - Audrey79)
2011. jún. 6. 09:29

Vikit múlt kedden mérte a védőnő, 20 hetesen 6900 g és 64 cm volt.

Én már sok ruciból 68-asat adtam rá, de némelyik az is kicsinek bizonyul. Meg a 3-6 hónapos cuccokat is teszem félre sorban. Most hirtelen nagyon sokat nőtt. Nemrég raktam el a 0-3 hónaposokat, azokat bőven tovább hordta.

Olyan össze-vissza vannak a számozások, hogy komolyan mondom kiborít! Minden gyártó másfajta méretezést használ, vagy nem tudom. De amiből az a méret kicsi, a másikból nagy, a harmadik meg pont jó. Sok ruhát kapunk szerencsére, eleinte méret szerint csoportosítottam, és volt, hogy mire fogtam volna már kicsi volt. De most azt csinálom, hogy fogok egy jó méretet és hozzápróbálva átválogatom, ami gyanúsan jó lehet.

Én is nagyon örülök, amikor Viki valami újat produkál. Ha tehetném, állandóan videóznám, fotóznám, hogy megmaradjon az élmény!

Mi pünkösdkor, vagyis most hétvégén költöztetjük külön szobába Vikikémet. Már félig ki van pakolva a szoba, pénteken jönnek kiönteni padloponnal, aztán festés, parkettázás. Remélem kész leszünk, nem akarnék meg egy hétvégét ezzel tölteni.

Ki milyen faldíszt vett a babaszobába? Én Brendonban néztem eddig, de nem szépek voltak hungarocelre festve és 1 db 995 Ft! Szóval valami olcsóbb megoldásra gondoltam!

Strandra én is tervezek menni, sőt doki javasolta is, hogy nyugodtan vigyük fürödni a babát. Van egy barátnőm, 2 éves kislánnyal, majd négyesben megyünk csavarogni júliusban, amíg apák dolgoznak.

11744. ancsaha
2011. jún. 5. 16:16
Nekünk papagájos pihiszékünk van, sítalpas. :)(pierre c..din) Az 18 kg-ig jó.
11743. ancsaha (válaszként erre: 11733. - Lina816)
2011. jún. 5. 16:13
Én kimostam mindegyiket 40 fokon. :)
11742. Audrey79
2011. jún. 5. 16:03

Sziasztok !

2 hete felfedezte Melike, hogy az oldaláról tud a hasára fordulni, azóta nincs egy szabad percem..

Berendeztem a csajszi szobát és átköltöztettük múlt hétvégén, nagyon tetszik neki a sok mesefigura a falon.

Mivel a lányom 6,5 kg (3 hetes mérés alapján), mi már nem sokáig fogjuk használni a kengurut és a pihenőszéket. Gondolkodom rajta, hogy meghirdetem. Szerintetek hol érdemes?

Nálunk az alma nem jött be, nem ízlik neki. A meggy már jobban, de a nagy király a sárgarépa pép. Nem győzöm venni a zsenge répát a piacon, mert a férjem is azt imádja a levesben.

Ma vettünk neki nagylány ülést az autóba (baba börzén voltunk Békéscsabán). Nagyon jól dönthető ülés, de kíváncsi vagyok kinek a kocsijába tesszük be... (az én kocsim 3 ajtós és nincs benne klíma, a férjemé klímás és 5 ajtós... nem tudom hogyan operálom ki hátulról a gyereket majd).

Melike borzasztóan nő, már csak 74-es cuccokat tudok ráadni, de közben nem kövér a poci, csak nagyon hosszú a gyerek.

Nem tudom ki hogyan van vele, de én irtó jót szórakozok rajta, hogy minden nap csinál valami új dolgot. Hihetetlen gyorsan fejlődnek már a babók.

Vettünk szélfogót és szeretnénk kimenni a strandra. Persze őt még nem viszem be a vízbe, de szeretnék más anyukákkal héderezni a strandon egy árnyékos fa alatt, ahol még szoptatni is lehet. Próbálta már valaki?

11741. Audrey79 (válaszként erre: 11733. - Lina816)
2011. jún. 5. 15:52
Én gondolkodás nélkül kimostam (40 fokon). Már 2x mostam, mert a lányom baromira nyáladzik mindenre
11740. Audrey79 (válaszként erre: 11730. - Antonka)
2011. jún. 5. 15:51
A miénk 10 kg-ig jó (Fis..er Pri..-os rózsaszín). Szerintem típustól függ. Most vettem neki ugrálós hintát, hát még odébb van, de kíváncsian várjuk a fejleményt.
11739. s700 (válaszként erre: 11733. - Lina816)
2011. jún. 5. 14:56

Én betettem, kímélő programra, 30 fokon. Pedig van benne zenélő is, féltem, hogy tönkre megy, de nem, kibírta szerencsére.

Ha félsz, mosd ki kézzel és centrifugázd ki utána gépben.

11738. s700 (válaszként erre: 11731. - Sziszy74)
2011. jún. 5. 14:55
Nekünk csak bébiőr van és az is teljesen megfelel. Hallom, ha valami van a picivel.
11737. s700 (válaszként erre: 11730. - Antonka)
2011. jún. 5. 14:53

Nekünk ez a fajta van:

[link]

ez 18 kg-ig jó. Állítható a háta és mini hintaszék lesz belőle később.

És rezgő funkciója is van.

De sokféle kapható, praktikusabb, ami tovább jó.

11736. s700 (válaszként erre: 11729. - Antonka)
2011. jún. 5. 14:47

Nagyon ügyi!

Viki is csak így véletlenül csinálja meg. Viszont pár napja oldalra fordul többször is... Már ez is haladás.

11735. s700 (válaszként erre: 11728. - Antonka)
2011. jún. 5. 14:44
Hát igen, mindenféle praktikát kipróbáltam, de eddig bírtam csak:-(
11734. lina816 (válaszként erre: 11729. - Antonka)
2011. jún. 5. 13:06
Ne aggódj, fogod még látni eleget, Polettnek most az a hobbija, hogy letolat a játszószőnyegről, és a legújabb, rájött, hogy gurul és így nem győzöm a laminált padlóról felszedni (ja és persze mindig a napra gurul ki, ahol az ablakon besüt)nagyon kis cuki
11733. lina816
2011. jún. 5. 13:04

Sziasztok Lányok!

Kérdésem lenne: a játszószőnyeget hogy takarítjátok, mosógépbe? vagy csak kézzel? Belemerjem rakni a gépbe? sokkal egyszerűbb lenne! A papírjára az van írva, hogy 30fokos vízben, de nem lehet gépben, van erre valami trükk?

Nem merek így tudatlanul próbálkozni, mert hát nem egy olcsó mulatság

11732. ancsaha (válaszként erre: 11730. - Antonka)
2011. jún. 5. 12:20
Általában 15-18 kg-ig jók, típustól függ. :)
11731. Sziszy74
2011. jún. 5. 10:49
Sziasztok!Meddig lehet használni a légzésfigyelőt?Csak azért kérdezem,mert Botond állandóan lemászik róla és persze jól működően mindig bejelez,éjszaka a legnagyobb csendben úgy visít,hogy frászt kapok.Csak az a gond,hogy nyugodtabb vagyok ha működik de az éjszaka is 2x megszólalt,persze a drágám nem ébredt rá fel csak én ijedezem.
11730. antonka
2011. jún. 5. 10:43
Még egy kérdés, aki vett pihenőszéket mondja már meg nekem, hogy hány kilóig jó? Mindenki ír össze-vissza mindent.
11729. antonka
2011. jún. 5. 10:05

Képzeljétek, reggel arra lettem figyelmes, hogy Milán nyöszörgött, vártam kicsit, hátha vissza alszik. Csend is lett. Egy kis idő múlva a csörgő hangját hallottam, ami az ágy oldalán van. És bementem és azt láttam, hogy Milán a hátán fekve játszik, és én hason tettem le! MEGFORDULT VÉGRE!!!!! Csak sajna nem láttam, és azóta nem volt kedve megmutatni. Na de majdcsak megmutatja.

A múltkor az ágyában játszott, míg csináltam a dolgomat, bementem hozzá, és megmutatta, hogy az egyik játékát meg tudja húzni, és akkor rezeg, és ennyi. Utána elengedte,és mással folytatta a mókát:))))

11728. antonka
2011. jún. 5. 10:01
Szia! azért jól elhúztátok így is a szopit!Jó sokat dolgozhattál érte.
11727. s700
2011. jún. 4. 22:43

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Én is jó rég írtam ide. Sokszor csak beleolvasok miről megy a csevej, aztán már valami történik (Viki felébred vagy éhes, vagy valaki megzavar..)és nem sikerül írni semmit, pedig lenne mit!

Hát hiába mentegetőzök, elhanyagollak benneteket, ez tény és bocsi érte! De mentségemre szolgál, hogy többetek naplóját olvasgatom, ha időm engedi.

Viki már sajna nem kap tejcsit, bár elég jól bírtuk. 1 hónaposan kapott először tápszert mert kevés volt, aztán 4,5 volt, amikor már 100 ml-t sem tudtam fejni egész nap alatt és elapasztottam, nem volt már értelme ennyinek. És végig tudott cicizni, pedig mondják, hogy ha cumisüvegből kap valaki, akkor nem fog többet cicizni.

3 hónaposan adtam neki először almát, nekünk a jonagold vált be, mondjuk apa és én is leginkább azt szeretjük. Aztán kapott már banánt is, azt általában almával vagy rizspéppel keverem össze. Viki szereti.

Evett krumplit is már, persze az ízlett neki a legjobban amit anyatejjel kevertem ki, de hát olyant már sajna nem kap, nem volt mit fagyasztanom, amikor evésre sem volt elég neki...

Sütőtököt üvegeset kapott meg őszit is még csak üvegeset. De néztem, hogy lassan lesz már meggy és őszi is frissen.

Répát viszont már többféle formában adtam Vikinek, de sehogy nem tetszik neki. Azt hiszem nem jön be neki. Majd később újra próbáljuk.

A következő a cékla lesz, amit zöldséget adok neki.

Milupás tejpépet nagyon szerette Viki, de azt 1x írt fel csak a doki, most meg Sinlac-ot adott. Az annyira nem jön be neki. De hogy most megvonják a támogatást rajta, mindegy is, hogy felírja a doki vagy sem, akkor majd lehet, hogy megint milupát veszek inkább.

Bocsi, de nagyon nem tudok visszaolvasni. Majd igyekszem a jövőben többször jönni-tudom ezt már ígértem máskor is...

Minden jót mindenkinek!

11726. Pörl (válaszként erre: 11725. - Kisfari)
2011. jún. 3. 09:34
Miből gondolod, hogy már nem elég a tejcsi? Mit vettél észre?
11725. kisfari (válaszként erre: 11724. - Audrey79)
2011. jún. 1. 21:48
Dehogynem szopizunk! Csak én úgy éreztem, hogy az anyatej már önmagában nem elég neki, ezért kap hozzá plusszba gyümölcsöt, zöldséget és tejpépet is.
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook