2011 januári babák (beszélgetés)
Csak azért kérdeztem, mert az én anyukámat 2-3 naponta látja és nagyokat kacag a kezében, de anyósomnál csak 3 . napon marad meg, akkor sem túl sokáig.
Most anyut sem látta, mert 1 hétig nyaralt a barátnőivel, de rá már emlékszik szerintem.
Az tény, hogy nem látja őket nap mint nap, anyukámat kb. 2 hetente, párom nagyszüleit havonta, de akiket sűrűbben lát azokat is csak tisztes távolságból szereti, de onnan nagyon. Mondjuk a nagyszülőkkel másnap harmadnap már barátságosabb és egy pár percig engedi is hogy felvegyék, ha nincs a kezükben (mondjuk babakocsi vagy játszószőnyegen van) és úgy játszanak vele akkor simán eltűri őket, sőt dumál nekik meg vigyorog.
Na mindegy gondolom, ha nagyobb lesz jobb lesz a memóriája és akkor talán nem lesz gond, legalábbis remélem...
szaisztok!nagyon nincs időm gép elé ülni, élvezzük a jó időt:-D Sajnos már nem tudom szoptatni, de mint kiderült eddig is nagyon éhes volt Zsombor,ugyanis víz volt a tejecske helyett:-(((Mi nem vagyunk nagyok, most értük el a 7kg-ot, eszméletlen mozgékony, és mosolygós baba:-D
most megyek, sok puszi mindenkinek:-D
Hűűha. A kérdés sztem az, hogy milyen gyakran látja a nagyit ? Azt a nagyit akit gyakran lát, annál rögtön megmarad, amelyikkel keveset találkozunk, azt 2 nap után fogadja el. Nem lehet, hogy nálatok is ilyen gond van ? Nálunk ez volt a szitu.
Bár most az én lányomat szó nélkül átadtam a munkahelyemen mindenkinek, aki csak tutujgatni akarta és nem sírt...
ja, persze eddig mindig átvettem, és ő ezt mindig nagyon boldogan nyugtázza. Csak nem tudom, hogy ezzel azt érem el, hogy anyára mindig számíthatok, vagy azt hogy csak anya van és senki más.
Nem tudom ez így mennyire érthető ahogy leírtam
hát igen nem semmi, azt szokta még csinálni, hogy senki kezében nem hajlandó megmaradni, csak az enyémbe meg apáéba. Szeret ő mindenkit, csak őt ne fogdossa más rajtunk kívül. Bárhol bármelyik ismerős, vagy rokon, nagymama vagy bárki felveszi az én kis drágám ordít, de keservesen és nyújtja felém a kezét, hogy vegyem át. Ha átveszem ránéz arra akinél volt és lenézően kineveti.(és ez most halál komoly)
Ez is vicces, csak nem tudom, hogy hogy kezeljem. Van valakinek ebben tapasztalata? Tudom, hogy minden gyerek más és más, és nagyon örülök, hogy ennyire szeret, de attól félek, ha nem növi ki, akkor mi lesz, ha bölcsibe meg oviba kell vinni.
Tehát szerintetek mi a jobb, ha átveszem, vagy hagyom, hogy sírjon az "idegen" kezében,(bár ezt sose tudtam hallgatni, mert mindig olyan igazinak tűnik a sírás)?
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok gép előtt, Viki szobáján ügyködünk. Festés, laminált parketta, átköltözés.
Naplómban kicsit bővebben írok róla...
Etetőszéket mi kapunk, de még fogalmam sincs milyen. Majd ha kész a szoba, utána hozzuk el, a járókával együtt, ami még ránk vár.
Most még pihiszékben eszik Viki, ha valahova megyünk, akkor bébihordóban. Hát én sem panaszkodhatom mosás ügyileg, van mit! Néha evésenként moshatnám a huzatot.
Á, én ölben nem tudom etetni, annyit fészkalódik, meg néha kezét is le kell fogni. Sokszor a 2 kezem is kevés:-(
Én is arra szeretném nevelni Vikit, hogy asztalnál, együtt eszünk. Most az átalakítással remélem el is érem majd. Először apát kell megnevelnem erre, ő tálcáról szeret enni. Sajna konyhában nincs elég hely, így majd a nagy szobában akarok kialakítani egy étkező sarkocskát. Ha vendégségben vagyunk, Vikit mindig odatesszük az asztalhoz a hordozójában, hogy lássa együtt eszik mindenki.
Egyébként mi olyan etetőszéket is kaptunk, amit vihetünk az autóban magunkkal és az asztalra lehet akasztani. Így étteremben vagy bárhol velük ehet majd Viki.
Én nem láttam értelmét a légzésfigyelőnek, azért nem is vettünk. Persze az más, ha probléma van a babával, akkor biztosan vettünk volna. A bébiőrrel nem hallom a légzését, inkább csak ha sír. Lehet, hogy van jobb fajta is, amiben hallhatod is. Én nem tartom szükségesnek. Azt vallom, hogy nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Persze azért nem vagyok felelőtlen!
Viki nem lázasodott be, csak az első oltáskor. Azóta homeopátiát adok neki előtte-utána.
20 hetesen 6900 g volt Viki babám 64 cm-el.
hát Lina, nem semmi a babád!
jajjj, ezt el kell mesélnem, a kis drágám kezd rászokni a műhisztire, nagyon kis cuki, elkezd sírni, időnként leáll és lesi, hogy mit reagálok. Én is kipróbáltam ő mire reagál, játszottunk a nagy ágyon, majd rátört a hisztizhetnék, kukucskált a szeme alatt, hogy mikor kapom már fel (ilyenkor ráadásul még ki is szokott nevetni), gondoltam megnézem mi történik, ha ráhagyom így kijöttem a szobából, erre ő elhallgatott nézett csak a nagy szemeivel és vakargatta a kis fejét (hát azt hittem megzabálom), nagyon rafkós már.
ha valami nem tetszik neki (pl, robotgép hangja vagy ilyenek), ordít, abbahagyom amit csináltam (de nem veszem fel) és egyből mosolyog
ez a fa dönthető átalakítható most 14e ft, de mélyen átgondoltam, milyen is lesz az elkövetkező két év :-)
Így inkább, ha szüksége lesz rá majd veszek majd műanyag kis asztalt és széket
Köszi a válaszokat!
elküldenéd a típusát privibe? megnézném, valami hasonlót keresek, bár nem szeretnék súlyos 10ezreket kiadni érte. De gondolatban ilyet képzeltem el, viszont már annyit néztem a neten,hogy teljesen belehülyültem már
Hááát, ebbe én is belefutottam:)
Jázminnak szintén ilyet vettem ,ami átalakítható kisasztallá+székké. Mondjuk én azóta túladtam rajta, rájöttem,hogy tök felesleges,hisz csak 1 funkcióját használtuk.
Most Kamillának egy egyszerűbb verziót választottam, a magassága állítható, gurulós de lefixálható, picit dönthető ami most jó,mert még nem ül stabilan, a tálcája levehető, van rajta pohártartó, az anyagát át lehet törölni hisz tuti sokszor kell majd áttörölni, ez praktikus ha ilyen.
Szia!
Én a fiamnak annak idején olyat vettem, ami dönthető, kisasztallá átalakítható, gondoltam milyen jó lesz majd ha már rajzol vagy ilyesmi.persze mindezt már 5 éve vagy 40ezerért.
Mondanom sem kell, hogy soha nem döntöttem, és nem is alakítottam át, nem rajzolt rajta és még sorolhatnám....
Még most is megvan, de hiába eszik már Maja is szilárdat, nem hoztam fel a tárolóból, inkább a kis hintáját szoktam lefixálni és abban etetem, ha mi is eszünk kiviszem az étkezőbe, mondjuk nálunk pici a hely, így ez praktikus.
persze délutánra belázasodott. És nagyon sírt. Szerencsére Apa itthon volt megoldottuk...
Nekem a doki nem tanácsolta a strandot a babucinak.
Tegnap voltunk oltáson mi is. Súly 19 hetesen: 8500....
Mellettünk feküdt egy kislány 6 hónaposan. Először azt hittem hogy kb 4 hónapos, de rá kellett jönni, hogy Milán óriásbébi....
sziasztok! Köszi a válaszokat!
Nem volt gépünk 4.-től, de úgy éreztem megzavarodok.....
Nekem a 2. a szimpi (hasonlít a miénkre). Azért jobb, mert a tálcának van pereme, így kevesebb az esélye, hogy minden a földre szóródik és nem tud kicsúszni lent a babó. Kényelmesnek is tűnik, szerintem fontos, hogy szeressen benne ülni. Én az unokatesók tapasztalata alapján etetőszék után nem kicsi asztalhoz ültetem, hanem a nagyhoz (párnával). Fontos szerintem a közös étkezés, hogy lássa anya és apa is rendesen eszik, megeszik a zöldséget...ect..
Lara babát már 2 és fél évesen nem lehet beletenni, de CSAK a felnőtt asztalnál eszik (gyerekasztal a játszásra van...)
szívem szerint átalakíthatót vennék, de már most kellene, ahhoz meg a dönthető kellene, most láttam fából, dönthető, átalakíthatót. Talán ez lesz a befutó, Van valakinek esetleg ilyen? Tapasztalat?
Általában ami sokfunkciós szinte mindig hamar tönkremegy, vagy ez csak az én véleményem?
Szia! Mi ilyen etetőszéket vettünk a keresztlányomnak és nagyon szeretik. Sőt, most lesz 4 éves, de még mindig ott eszik (kisszék-kisasztal), mert az az ő helye:) Hátránya, hogy csak akkortól jó, ha már stabilan ül a gyerkőc.
Andris állítható ülésest kapott, levehető a tálcája is. Most még nagy újdonság neki, ha egy rövid időre beleteszem.