Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯
11604. antonka
2011. máj. 19. 20:51
Már majdnem meg is fordult a hasára, le is fényképeztem, fel is rakom ide gyorsan, olyan cuki! Bár most berágott:))))
11603. antonka
2011. máj. 19. 20:46
képzeljétek Milán fordul az oldalára , de ezt úgy csinálja, hogy a játszi szőnyegen belekapaszkodik az elefántba, és húzza magát, mert be akarja kapni. Olyan nagyon cuki:)))))))))))))))))
11602. lina816 (válaszként erre: 11601. - Antonka)
2011. máj. 19. 19:45

Sziasztok!

Mivel Polett kap egy kis tápszert is pótlásnak, nekem javasolta a védőnő, hogy kezdjük el 4 hónaposan a hozzátáplálást, almával már pár napja "sokkolom" szegényt. A lé nagyon tetszett neki, de a pürére fintorog nagyon, naponta 1-2 kanállal próbálkozom, nem igazán tudja, hova tenni, de a kanál az borzasztóan tetszik neki, de lehet csak azért mert jön a foga és mindent az ínyéhez akar dörzsölni

11601. antonka (válaszként erre: 11599. - Orso1)
2011. máj. 19. 19:33

szia! Na nyugi nem érdemes kiakadni semmin!!!

Majd kitalálom mi legyen, de szerintem megkérdezem a védőnőt. Nagyon jó fej, és tudom, hogy érti a dolgát.

11600. Pörl
2011. máj. 19. 19:18

Szerintem nem baj, hogy "trend" a szoptatás és az egészség megalapozása a gyermekeknél.

A szoptatás nem csak az allergia megelőzéséről szól (emésztőrendszeri, keringési, daganatos, anyagcsere, immunológiai betegségekről is), hanem kötődésről, életmódról, felfogásról.

És persze a betegség megelőzés aránya dózis függő, vagyis függ attól, hogy meddig szopik a baba.

Én egyértelműen látom a gyerekeimen, hogy van különbség a 18 és a 30 hónapig való szoptatás között.

De a döntés mindenkinek a saját kezében van. Ki így, ki úgy dönt.

Orso jobbulást kívánok neked, nem lehet kellemes a betegséged.De az tévedés, hogy az antibiotikum miatt apad a tejed, ez inkább a hozzátáplálás következménye.

Leírható melyik alapítványra akadtál így ki?

11599. orso1 (válaszként erre: 11590. - Antonka)
2011. máj. 19. 14:28

szia:-D mi most már 3hete eszünk különbző dolgokat, nagyon szereti,fleg a sütőtököt:-D ha meglátja a kanalát,tudja,hogy mi következik,gyönyörűen eszik:-D sajnos nekem egyre kevesebb a tej,ráadásul keddre összeszedtem egy hólyag hurutot,ami miatt antibiotikumot kaptam,ami persze még jobban apaszt.szerintem nyugodtan elkezdhetsz más ízeket is megpróbáltatni Milánnal, a mai "trend" szerint csak anyatejet kapjon 6hónapig,mert akkor nem lesz allergiás...megcáfolom!!!Geri és Márk is anyatejes volt,mégis mindkettő kruppos,vigyáztam,óvtam mindentől őket,mégis.ezek génől függő dolgok, tejterméket,meg még úgysem kaphat.bocsha okoskodó vagyok, de egyre jobban valahogy nem értek egyet azzal, hogy csak anyatej!!ez az én véleményem.

Más:rohadtul elegem van egy bizonyos alapítványból,akkora pénz lehúzó,hogy most már ott tartok, hogy elegem van!!!bocs csajok,csak nagyon mérges vagyok!!

11598. Pörl (válaszként erre: 11597. - Antonka)
2011. máj. 19. 12:52

Dehogy vagy béna! A legkevésbé sem!!Ezt felejtsd el!

Elbizonytalanít a sokféle információ - ez érthető. Én is így voltam vele. Sőt amit biztosnak véltem, azt is képes voltam hülyeségnek tartani, mert azt mondta az egészségügyi személyzet (és én is eü-s vagyok)Persze később bebizonyosodott, hogy jól éreztem, hogy mi kell a babámnak - de addig sok szenvedésen mentünk keresztül. Pedig jól működtem én is és a gyerek is - mégis el tudnak bizonytalanítani.

Erre mondják, hogy nem lehet első babát nevelni két vagy többgyermekes tapasztalattal. Az majd csak később jön! :-))))

11597. antonka (válaszként erre: 11596. - Pörl)
2011. máj. 19. 12:17
ok! lehet bénának tűnök, dehát csak első gyermekem.:)
11596. Pörl (válaszként erre: 11595. - Antonka)
2011. máj. 19. 12:04
Már az pár napos újszülötteket is tudjuk kanállal etetni, ha kell - tehát erre képesek vagyunk mi felnöttek. Ő pedig nyeli :-)) Megtanulni akkor fogja - szerintem -ha ő veszi a kezébe és rakja a szájába a kanalat és az ételt. Ez pedig mindenképp megvalósul. Ha nincs még itt az ideje, akkor csak ellenállást váltunk ki. Szerintem nem kell sürgetni - utánzással mindent megtanulnak. Sajna a rosszat is :-))))))
11595. antonka (válaszként erre: 11594. - Pörl)
2011. máj. 19. 11:47

én igazából szeretném szoptatni ameddig csak tudom, de legalább 1 éves koráig, de közben gondoltam, hogy lehetne neki adni egy kis almalevet vagy vmi hasonlót.

és próbálgatni a kanállal evést, mert gondolom azt is meg kellene tanulni neki. Vagy azt sem kell sürgetni?

11594. Pörl
2011. máj. 19. 08:15

A hozzátáplálás terén még bizonytalankodóknak:

[link]

11593. kisfari (válaszként erre: 11590. - Antonka)
2011. máj. 19. 07:58
Szia. Mi már naponta eszünk almát, barackot, már krumplit is kóstoltunk. Nekem a védőnő is azt mondta hogy ha már szeretnék hozzátáplálni bajt nem okozhatok vele, mert már érett ezekre a pocijuk és ezt én is így gondolom. Maja is élvezi az új ízeket, jó nagyokat cuppog ha meglátja a kanalat. :)
11592. Sziszy74 (válaszként erre: 11590. - Antonka)
2011. máj. 19. 07:33
Szia!Mi ugye táposok vagyunk a dokink azt mondta 2-3 hónap múlva kezdjem a hozzátáplálást,most 4 hónaposok vagyunk.Én nem hallgatok rá,sztm. semmi baja nem lesz ha kóstolgat.Még nem nagyon ízlik neki (almát,barackot bébi kajában kóstoltunk)nem erőltetem de szokja az ízeket.A nagylányomnál 6 hetesen kellett kezdeni a leveket,ő is tápos volt igaz 17 éve.Semmi allergiája sincs,sőt neki banánt is lehetett adni azt most azt hiszem 6-7 hónap körül lehet csak.Lehet nem kell siettetni de sztm 1-2 kanálnyi gyümitől semmi baja sem lesz és az is lehet,hogy a babó utasítja el.Sztm.csináld úgy ahogy te jónak látod,mert az a legjobb a babádnak.
11591. antonka
2011. máj. 19. 06:54
Másik hogy Milucikám fején van egy pici dudor. A doki azt mondta h nyirokmirigy, de én kicsit aggódok miatta. Nem emlékszem h bevertük volna, és tényleg nagyon pici. Valakinek ilyen tapasztalata?
11590. antonka
2011. máj. 19. 06:49

Sziasztok!

Kinek mi a véleménye a hozzátáplálás elkezdéséről? Valaki beszélt már erről a védőnővel vagy orvossal?

Annyi mindent olvasni a neten, hogy anyatejesek csak 6 hónapos kórtól.Más azt mondj h ne várjuk meg mert válogatós lesz stb...

11589. Pörl (válaszként erre: 11582. - +Acyre+)
2011. máj. 18. 21:55

Pontosan mi piros? a mellbimbód vagy a bimbóudvar?

Fájdalmat érzel? Ha igen, akkor a szopizás melyik szakaszában?

Mivel kezelgeted?

Magától is rendeződik? Olyankor mit csinálhatsz másképp?

Mióta érzed/látod, hogy piros?

Lepedék, seb látható rajta?

Jól tapad a cicire a manód? (tudod: ajkai kifele állnak, az alsó bimbóudvarból kap be többet, álla hozzáér a cicihez....)

Ha fáj a cicizés, annak oka van, tehát meg is lehet szüntetni!

De ahogy írtad, lehet a manód jó úton jár, hiszen a cumi nem kell neki :-))))

A legjobb persze az lenne, ha nem kapna cumisüveget egyáltalán, de tudom, hogy ez nehéz.

Milyen arányban van nálatok a tej és a táp? Feltétlenül kell a táp még? Ha kevés a pótlás, akkor lehetne poharazni. Ha ezt nehézkes megoldani, akkor kérdés, hogy mennyire fáj neked a szopi - ha nagyon kellemetlen, akkor érdemes lehet belevágni. Elképzelhető, hogy ez tényleg cumizavar és nem mindig tisztázódik le benne, hogy éppen hogyan kell ennie.

Mondjuk szerintem szuper, hogy ilyen nehezítéssel még kitartotok! Ügyesek vagytok!!!

11588. +Acyre+
2011. máj. 18. 10:03
Egyébként nagyon jól vagyunk. Márk sokat mosolyog, gőgicsél, "heő" "geő,gügügü" hangokat hallat és folyamatosan "mókol" a kezeivel. Gyömiszkélés a szájban, elalvás kissé nehezebb így, mert cumizni már nem akar. El is rakhatnám...de azért néha még próbálkozom,hasztalanul:-)))
11587. +Acyre+ (válaszként erre: 11581. - Pörl)
2011. máj. 18. 10:01
Nálunk sincs gond ezzel és mivel látom, hogy Márkicám jó baba, társaságban meg különösen élvezi, hogy mindenki zsong körülötte én is bátrabb vagyok. Jó, ha szokja a nyüzsit. Nálunk nagy a csalás. Ha hazalátogatunk minimum 5-6 ember veszi körül. Le is fárad benne rendesen!:-)))És én is igénylem már, hogy körülvegyenek:-)
11586. +Acyre+ (válaszként erre: 11554. - Orso1)
2011. máj. 18. 09:58
szióka!mi járunk Dévény-tornára egy kis asszimetria miatt, meg picit feszesebb a nyakacskája és a hátizmai gyengébbek. Nektek nem javasolták?A sok hasra tétel nagyon jó. Már nekünk 10-15 percekre megy. Csak arra kell ügyelni, hogy amikor érzed, hogy fárad, fordítsd meg. Többször keveset a jelszó.
11585. +Acyre+
2011. máj. 18. 09:56
Szörnyű, hogy vannak ilyen mamák!!!Az hogy magát sanyargatja egy dolog. De hogy ezzel a babáját is veszélyezteti??!!!Olyan ez, mintha "nyúzná", betegség, amit kezeltetni kell!!!
11584. +Acyre+ (válaszként erre: 11549. - Biborka83)
2011. máj. 18. 09:54
Ez annyira sokkoló!!!Amit ír, hogy milyen bálnának érezte magát...én is nagyon hiú vagyok, de soha!egyetlen pillanatra sem gondoltam arra, hogy milyen bánya lennék...pedig 15 kg-ot híztm de élveztem!!!és most is.még van 9 kg feleslegem és nem zavar.egyáltalán!!!szerencse?nem tudom.biztos vagyok benne, hogy karácsonyra már nyoma sem lesz.most meg eszem ezerrel, hogy legyen tejem!ez a legfontosabb!!!
11583. +Acyre+ (válaszként erre: 11545. - Audrey79)
2011. máj. 18. 09:50

Mi kaptunk ilyet kékben, ajándékba!:-)

Mikortól itattok ebből?Megpróbáljam ezt cumi helyett már ilyenkor?6 hónapos kortól van ráírva...

11582. +Acyre+ (válaszként erre: 11542. - Pörl)
2011. máj. 18. 09:48
Ezt én is észrevettem.A picikém kapott már pótlást 1 hónaposan cumis üvegből, de kb 2 hónapos korától nem kapja be az egész bimbóudvart, csak a 3/4-ét és közben mindig piros, de kezelgetem és van amikor magától is rendeződik köv. szopira. Most már sokkal több a cicizés de ez megmaradt. Mit lehet tenni?
11581. Pörl
2011. máj. 17. 16:17
Hát?! A vendégeskedés alapvetően tényleg fárasztó. Viszont nálunk akkor mindig nyugi volt. Annyira társaságkedvelők voltak a csajok már pár hónaposan is, hogy imádták, ha zajlott körülöttük az élet. Persze én idegileg mindig padlóra kerültem és jól kifáradtam. De addig legalább nem volt sírás és 2-3 órás cicizés :-)))))
11580. Audrey79 (válaszként erre: 11579. - Antonka)
2011. máj. 17. 13:46
Jó, ha jönnek babalátogatóba, de az is NAGYON jó, ha nem...
11579. antonka (válaszként erre: 11578. - Audrey79)
2011. máj. 17. 10:44
igazából én azt sem tudom eldönteni, hogy mi a jobb, ha hozzánk jönnek; vagy ha mi megyünk. Eléggé fárasztó mind a kettő. Én idegileg lefáradok mindkettőben...
11578. Audrey79
2011. máj. 17. 07:34

ÁÁÁ, egy nagyon régi barátnőm a fősuliról összehaverkodott a férjem egyik cimbijével. (Nem jöttek össze, csak haverok.)

Most Pünkösdkor jönni akarnak látogatóba :-(( Nem viselem túl jól a látogatókat. Szerettem régen a látogatókat, de most a hideg ráz, ha valaki itt is akar aludni.

11577. Audrey79
2011. máj. 17. 06:40

Én egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban ...

Használ valaki trainer itatót ?

11576. kisfari (válaszként erre: 11575. - Eni26)
2011. máj. 16. 22:39
:) Nekünk van. neten vettem, hogy mennyire használ azt még nem tudom :)
11575. Eni26
2011. máj. 16. 21:06

Csajok! Van valakinek borostyán nyaklánca? Tényleg jó fogzásra??

Hol lehet kapni?

Köszi!

❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook