2011 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Mivel Polett kap egy kis tápszert is pótlásnak, nekem javasolta a védőnő, hogy kezdjük el 4 hónaposan a hozzátáplálást, almával már pár napja "sokkolom" szegényt. A lé nagyon tetszett neki, de a pürére fintorog nagyon, naponta 1-2 kanállal próbálkozom, nem igazán tudja, hova tenni, de a kanál az borzasztóan tetszik neki, de lehet csak azért mert jön a foga és mindent az ínyéhez akar dörzsölni
szia! Na nyugi nem érdemes kiakadni semmin!!!
Majd kitalálom mi legyen, de szerintem megkérdezem a védőnőt. Nagyon jó fej, és tudom, hogy érti a dolgát.
Szerintem nem baj, hogy "trend" a szoptatás és az egészség megalapozása a gyermekeknél.
A szoptatás nem csak az allergia megelőzéséről szól (emésztőrendszeri, keringési, daganatos, anyagcsere, immunológiai betegségekről is), hanem kötődésről, életmódról, felfogásról.
És persze a betegség megelőzés aránya dózis függő, vagyis függ attól, hogy meddig szopik a baba.
Én egyértelműen látom a gyerekeimen, hogy van különbség a 18 és a 30 hónapig való szoptatás között.
De a döntés mindenkinek a saját kezében van. Ki így, ki úgy dönt.
Orso jobbulást kívánok neked, nem lehet kellemes a betegséged.De az tévedés, hogy az antibiotikum miatt apad a tejed, ez inkább a hozzátáplálás következménye.
Leírható melyik alapítványra akadtál így ki?
szia:-D mi most már 3hete eszünk különbző dolgokat, nagyon szereti,fleg a sütőtököt:-D ha meglátja a kanalát,tudja,hogy mi következik,gyönyörűen eszik:-D sajnos nekem egyre kevesebb a tej,ráadásul keddre összeszedtem egy hólyag hurutot,ami miatt antibiotikumot kaptam,ami persze még jobban apaszt.szerintem nyugodtan elkezdhetsz más ízeket is megpróbáltatni Milánnal, a mai "trend" szerint csak anyatejet kapjon 6hónapig,mert akkor nem lesz allergiás...megcáfolom!!!Geri és Márk is anyatejes volt,mégis mindkettő kruppos,vigyáztam,óvtam mindentől őket,mégis.ezek génől függő dolgok, tejterméket,meg még úgysem kaphat.bocsha okoskodó vagyok, de egyre jobban valahogy nem értek egyet azzal, hogy csak anyatej!!ez az én véleményem.
Más:rohadtul elegem van egy bizonyos alapítványból,akkora pénz lehúzó,hogy most már ott tartok, hogy elegem van!!!bocs csajok,csak nagyon mérges vagyok!!
Dehogy vagy béna! A legkevésbé sem!!Ezt felejtsd el!
Elbizonytalanít a sokféle információ - ez érthető. Én is így voltam vele. Sőt amit biztosnak véltem, azt is képes voltam hülyeségnek tartani, mert azt mondta az egészségügyi személyzet (és én is eü-s vagyok)Persze később bebizonyosodott, hogy jól éreztem, hogy mi kell a babámnak - de addig sok szenvedésen mentünk keresztül. Pedig jól működtem én is és a gyerek is - mégis el tudnak bizonytalanítani.
Erre mondják, hogy nem lehet első babát nevelni két vagy többgyermekes tapasztalattal. Az majd csak később jön! :-))))
én igazából szeretném szoptatni ameddig csak tudom, de legalább 1 éves koráig, de közben gondoltam, hogy lehetne neki adni egy kis almalevet vagy vmi hasonlót.
és próbálgatni a kanállal evést, mert gondolom azt is meg kellene tanulni neki. Vagy azt sem kell sürgetni?
Sziasztok!
Kinek mi a véleménye a hozzátáplálás elkezdéséről? Valaki beszélt már erről a védőnővel vagy orvossal?
Annyi mindent olvasni a neten, hogy anyatejesek csak 6 hónapos kórtól.Más azt mondj h ne várjuk meg mert válogatós lesz stb...
Pontosan mi piros? a mellbimbód vagy a bimbóudvar?
Fájdalmat érzel? Ha igen, akkor a szopizás melyik szakaszában?
Mivel kezelgeted?
Magától is rendeződik? Olyankor mit csinálhatsz másképp?
Mióta érzed/látod, hogy piros?
Lepedék, seb látható rajta?
Jól tapad a cicire a manód? (tudod: ajkai kifele állnak, az alsó bimbóudvarból kap be többet, álla hozzáér a cicihez....)
Ha fáj a cicizés, annak oka van, tehát meg is lehet szüntetni!
De ahogy írtad, lehet a manód jó úton jár, hiszen a cumi nem kell neki :-))))
A legjobb persze az lenne, ha nem kapna cumisüveget egyáltalán, de tudom, hogy ez nehéz.
Milyen arányban van nálatok a tej és a táp? Feltétlenül kell a táp még? Ha kevés a pótlás, akkor lehetne poharazni. Ha ezt nehézkes megoldani, akkor kérdés, hogy mennyire fáj neked a szopi - ha nagyon kellemetlen, akkor érdemes lehet belevágni. Elképzelhető, hogy ez tényleg cumizavar és nem mindig tisztázódik le benne, hogy éppen hogyan kell ennie.
Mondjuk szerintem szuper, hogy ilyen nehezítéssel még kitartotok! Ügyesek vagytok!!!
Mi kaptunk ilyet kékben, ajándékba!:-)
Mikortól itattok ebből?Megpróbáljam ezt cumi helyett már ilyenkor?6 hónapos kortól van ráírva...
ÁÁÁ, egy nagyon régi barátnőm a fősuliról összehaverkodott a férjem egyik cimbijével. (Nem jöttek össze, csak haverok.)
Most Pünkösdkor jönni akarnak látogatóba :-(( Nem viselem túl jól a látogatókat. Szerettem régen a látogatókat, de most a hideg ráz, ha valaki itt is akar aludni.
Én egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban ...
Használ valaki trainer itatót ?
Csajok! Van valakinek borostyán nyaklánca? Tényleg jó fogzásra??
Hol lehet kapni?
Köszi!