2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Vicus, de termékeny vagy :)
Erre a gyes dologra én io kiváncsi leszek... már teljesen elvesztettem a fonalat, mikor mi is van. Folyamatosan variálnak...
Apám egyik testvérének hét, másiknak öt gyereke van. Természetes, hogy mindegyik mehet főiskolára vagy egyetemre. Apámék is négyen voltak, mindegyikük egyetemre ment. Anyámék meg öten voltak, és náluk is mindenkinek ott volt a lehetőség. Ahhoz, hogy valaki jó legyen egy szakmában, egyébként is kell az, hogy magától végezze el, és nem úgy, hogy a szülő tolja be az egyetem ajtaján.
Azzal én nem akarok foglalkozni, fizetős lesz-e a suli, mert az elmúlt 15 évben ez már kétszer felmerült és Bokrosnál egy időre meg is valósult, mégis ingyen van most.
A gyest meg állítólag vissza akarják állítani a régi rendbe. Legyen úgy. Mindenesetre van két éve rá ennek az új kormánynak.
máig három év, aki holnap szül, annak már csak két év, de vannak ígéretek, hogy az új kormány visszacsinálja az intézkedéseket. a sulik meg nagyrészt államilag finanszírozottak, persze ugyanott van fizetős is, pontszám kérdése minden.
nekem is domboldali telkem van, de sajnos ott egyelőre nem engedélyezik a beépítést. no nem baj, nagyon jól fog az jönni akár 10-15 év múlva is, akkor meg már inkább eladnám, és kifizetném belőle tesómékat a családi házból. itt felénk horror ára van az építési telkeknek, egy 500m2-es 15-16 millió...:-/
Bár megértelek, de pl anyósom a férjemet 39 évesen szülte majdnem 5 kiló volt, makkegészséges gyönyörű gyermek. Először azt hitték cukorbetegség miatt szült ekkorát, pedig csak a gének. A férjem 200cm magas, hatalmas ember. És egy zseni. A tesói kierőszakolták a szülőktől. Még sehol sem volt, még a szülők tereiben sem, már kis Ferikéről meséltek mindenkinek, aki a tesójuk lesz. A szülők el sem tudták képzelni miért hitte mindenki hogy újra babát várnak.
Soha ne mond hogy soha.
Ma tudtam meg hogy az egyik barátnőm 3,5 kgs égészséges kislánynak adott életet, 5 vetéles után, 42 évesen. Nekik ez egy csoda az élettől.
Nálatok 3 év a gyes? Nem tudtam, az nem semmi, nálunk 2, az egyetemek fizetősek, kb 10 fizetéstelen hely van 50-ből.
De a jóhír, hogy a gyesem összege magasabb mint a fizetésem, tehát megéri szülni. Felnevelni sem lesz nehéz, mert a többi 9 unoka kinőtt ruháját, babaágyát, babakocsiját, pelenkázóját, járókáját és minden egyebet megkapunk. A család meg mindenáron ajándékkal fog látogatóba jönni. Pelenkát, popsitörlőt, babafürdető izéket fogunk kérni.
Utána remélem mi is beindulunk kicsit anyagilag, felépítjük szép kis házunkat a domboldali telkünkön, s esetleg jöhet a többi. Nálunk most csak 1 gyerekre futja a hely. Fellélegeztem az első uh-n mikor a dokinéni azt mondta 1 baba van.
Apósomék 7en vannak mind mérnökit vagy teológiát végzett. Mindnek legalább 4 gyermeke van.Mind most végzi az egyetemet. Néha nagyokat nyögnek a szülők a költségek miatt, de akkor a gyerekek elmennek dolgoznak egy kicsit mellette, máris minden rendben van. Jó érzés mikor esküvő vagy családi találkozó van, mert nagy a család és nagy a szeretet.
Sziasztok!
Hát én úgy érzem, hogy kislányunk lesz, de majd kiderül! Egyébként mindenki az mondja, Dóri barátnőm volt az egyedüli, aki fiút mondott nekem!
Egyszer olvastam itt a hoxán egy nagyon nagy családostól (azt hiszem, 11 gyereke van, közülük csak egynek nincs diplomája), hogy nem az akadályokat kell a gyerekek elől elgördíteni, hanem alkalmassá kell nevelni őket a leküzdésre. Szerintem ez nagyon tiszteletre méltó gondolkodás, nagyon meghatott, csak bár adna valaki egy kézikönyvet hozzá, hogy ezt hogyan valósítsam meg...:-)
Sajnos szerintem mire oda jutnak a gyerekeink, nem lesz ingyenes a felsőoktatás. Én mindig mondogattam a családban is, hogy meglátjátok, mire én szülök, már nem 3 év lesz a gyes, és hát igazam lett.
Sziasztok!
Mi két gyerkőcöt vállaltunk az Állambácsi felé.
De Én a kettővel is be fogom érni...legalább is most úgy gondolom.
A nemét illetően szerintem fiúcska lesz, bár a férjem nagyon kislányt szeretne. Mikor este súg neki valamit, akkor is kislányomnak hívja.
Így Én is inkább lányra koncentrálok. Hadd legyen boldog.
Meg lánynév már azóta van a tarsolyunkban, hogy megismerkedtünk. :-)
Sziasztok,
Marineva a pontos dátumom november 10, ha a menzi alapján számolom. A dokim két dátumot adott meg, miszerint november 3. és november 11.
Egyébként nálunk is 2-3 gyerek a téma, de szerintem ezt még az élet alakítja. Elsőnek egyhangúan fiút szeretnénk, persze a lánynak is ugyanúgy örülni fogunk. A lényeg, hogy egészséges legyen.
Jövő héten készülünk mi is 4D-re, már nagyon kíváncsi vagyok :)
A taníttatás miatt ne mondj le a nagycsaládról. Én eddig mindig azt láttam, hogy nem ezen múlik. Legalábbis Magyarországon, ahol nem kell tandíjat fizetni. Úgy kell hozzáállni, hogy 23 évesen lesz csak felnőtt a gyereked, és addig tartod el.
Ráadásul ahol a szülők is szeretnek/szerettek/szerettek volna tanulni, ott a gyerekekbe is ezt nevelik bele, és azok aztán el is érik, hogy tanuljanak. Nem kell félteni őket, megoldják, hogy legyen mit enniük, tudjanak hol lakni a főiskola/egyetem alatt. A könyveket kiveszik könyvtárból, a fénymásolást elintézik a haver szüleinél. Persze, mint mindenhol, a suliban is lehet szórni a pénzt, ha valakinek gazdagok a szülei. Ja, és azt se feledjük el, hogy lehet, hogy meg se kérdez majd minket a gyerekünk, hogy tanulhat-e tovább, egyszerűen jelentkezik, aztán ha nagyon tiltakozunk, lelép, és intézi egyedül. De szerintem nem fogunk tiltakozni.
Az ember soha ne egy 2 éves gyerek mellett döntse el hogy nem lesz több. Jön az ovi, suli és egy kicsit könnyebb lesz, és akkor az anyai ösztönök újra azt súghatják, hogy még egy belefér. Utána mikor az ember kicsit összeszedi magát, lehet újra ezt érzi. Anyósom, sógornőim erről számoltak be. Csak most a családban úgy van, hogy ez lesz anyósomnak a 10.dik unokája, a többi 4 lány és 5 fiú, tehát most lány kellene, főleg mert 3 lány Finnországban él, és a kis lányunoka teljesen körül van véve fiukkal. Most elhatározta, hogy nagyon fog imádkozni egy lányunokatesóért.
Azt mondta, nagyon csalódott lesz ha fiú lesz megint.
vicces, mert én már a szülőágyon azt mondtam a dokimnak, hogy 2 év múlva találkozunk.
Zitának én a születése óta teszek félre havonta egy kis pénzt, amihez nem nyúlunk. Ebből lesz neki diploma, ami számomra is kötelező érvényű.
Én szívem mélyén lányt szeretnék, eszemmel meg fiút (mellesleg mindenki ezt mondja, hogy fiú lesz) Mindig is 1 fiút és egy lányt szerettem volna. Most úgy vagyok, hogy 2 bőven elég, pláne, ha olyan tűzről pattantak, mint Zita. Aztán majd ha úgy gondolom, akkor talán lesz egy harmadik is. De negyedik az tuti nem.