2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Igazad van, a majonézt lehet meg kell gondolnom.
A mentateát szerettem három hónappal ezelöttig, a hideg meg valahogy egyik teából sem jön be.
Majd csak jönnek azok a gondtalan babavárós idök....
Teakat:-) Hidegen..a menta kivalo:-)
Jahh..vigyazz a majonezzel..nyers tojas van benne.
úhhh, a hütöszag nálam sem nyerö. Mindig visszafojtott lélegzettel nyitom ki.
Nekem már 8 hete van hányingerem, meleg kaját én sem bírok enni. Helyette kétszersültet salátalevéllel, mozzarellával, paradicsommal, majonézzel, sok joghurtot, fagyit, Kinder MaxiKinget, szölöt, görögdinnyét. Mostanában ez a sláger. Pedig elötte extra változatosan étkeztem, pl. napi fél liter frissen facsart narancslé, heti 3* hal, na ezekre ha csak rágondolok futok a wcre.
Ami még érdekes, hogy inni sem ízlik. Régen szinte csak ásványvizet ittam, most az is rossz, a gyümölcslevek, teák sem ízlenek, mit igyak?!
Nekem már a 8. héten szorosak voltak a nadrágok, most meg már csak kettö van amit fel tudok venni, de kényelmetlen. Én vékony vagyok, így már hetekkel ezelött nem tudtam elrejteni az állapotomat.
Vasárnap rendeltem nadrágokat, felsöket és egy terhesövet, már nagyon kell.
Koszi a hozzaszolasokat babamozgas ugyben:-)
Kaja...en sem tudok sokmindent enni..ertem ezalatt a fott kajakat, husokrol ne is beszeljunk.Meg szerencse, hogy megjelentek a zoldsegek, gyumolcsok.Nahh..az valahogy lecsuszik..kenyer, kifli..nallam is nyero:-)) Az nem jon ki...altalaban vajjal, sajtkremmel, hazi malnalekvarral.
Hutoszag....mintha ezerszer erosebben ereznem...atmostam ecetes vizzel..tettem be egy poharba orolt kavet(allitolag az elveszi a hutoszagot)..de meg mindig erzem azt a nemkivant szagot.
Babacsuklas....Mate sokat csuklott a pocakomban....folleg ejjel nem volt kellemes amikor aludtam volna...:-))A vegefele volt a legdurvabb..napiszinten produkalta:-)
Elso babasok...mindegyik anyuka tudni fogja mikor moccan meg elosozr a babaja..szerintem:-).lehet csak kesobb jon erre ra..de tudni fogja...es nem mindegyik kismama erzi koran...volt ismerosom aki csak 22 hetesen erezte eloszor...volt aki 16-17 hetesen..volt aki hamarabb de nem merte bevallani mert hulyenek nezte mindenki:-)
Megnéztem a képeidet, nagyon szépek vagytok :)
Nagyon egyetértek veled.
Mìg nem voltam terhes én álmodoztam szöke, göndörhajú (mint az enyém) kislányról, apa zöld szemeit örökölve...
Az egészségért való aggodalomban ez viszont eltörpül és már egyáltalán nem az a fontos, hogy hogy néz ki a gyerek és mi a neme, hanem az, hogy egészséges legyen.
Még mielött teherbeestem megbeszéltük a férjemmel, hogy nem kérdezzük meg fiú-e vagy lány, hiszen teljesen mindegy és elsö gyerek.
Pénteken viszont a doki elszólta magát. Kisfiú és én annyira boldog vagyok :))))))
Nálam az volt nagyon rossz, hogy éhes voltam, viszont nem tudtam mit is ennék, úgyhogy volt, hogy csak "muszájból" ettem. Nem kívánom annyira a főtt kaját sem, persze azért minden nap eszem azt is, de a kenyér (volt) az egyetlen, ami nem jött ki belőlem sosem. Attól meg aztán lehet hízni.
A hűtő szaga engem is ingerelt, volt, hogy megkérdeztem a páromtól, büdösebb e a hűtő, mint előtte, mert nem bírtam elviselni. De szerinte nem volt az :)
A hányinger még itt-ott kerülget, de már nem olyan vészes és a ciciérzékenység is alábbhagyott. Szóval mostanság már nincs okom panaszra, aztán el ne szóljam magam :)
Nálam a pattanások akkor jelentkeztek, mikor abbahagytam az antibébi szedését. Na azóta úgy nézek ki, mint valami pubertás.
Mivel nekem is első baba, biztos várhatok még jó sokat arra, hogy érezzem mozogni. :-) A legjobban azt várom, hogy érezzem, amikor csuklik, kíváncsi vagyok, milyen érzés. :-D
Hát, én nem tudom, többet eszem-e, annyit tudok, hogy muszáj 3óránként ennem, és mostanában gyümölcsöt nagyon nem eszek (úgy 3-4 napja), mert azt hiába eszem meg, utána ugyanolyan éhes vagyok, és rosszul érzem magam. Muszáj, hogy tartalmas, tápláló legyen a kajám. :-/ Na mindegy, már beletörődtem, majd szülés után leadom, amit felszedtem. És a legrosszabb, ilyen még sosem volt velem, hogy képes vagyok este 10-11kor megéhezni, és szó szerint rosszl vagyok, ha nem ehetek valami táplálóbb kaját. Pedig rutinos fogyósként simán tudtam éhesen aludni is.
Viszont a pattanások csak nem akarnak elmúlni. Szörnyű, 13-14 évesen néztem utoljára így ki.
Terhes tünetek közül nekem még mindig megvan, hogy a hűtő szagát utálom, fáradékony vagyok, étkezés után hányingerem van, de főleg délután, viszont már egyáltalán nem vészes, és nyomásra nagyon érzékeny a cicim, még csak meg sem tudjuk egymást ölelni a párommal, mert én már sziszegek attól is.
Az egyik ismerősömnek majdnem három héttel későbbre számolják a babát, mint ahogyan azt a menstruáció alapján mondja a kalkulátor. A ciklus közepéhez képest sokkal később fogant, de jól van, már dobog a szíve. Mujoka, ezen ne parázz, nincs a babával semmi baj.
Lányok, nő már a pocakotok? 14 hetesen úgy nézek ki, mint aki kicsit meghízott, de ezt is csak azok látják, akik tudják, mi a helyzet.
tornázni én se tornázok, nekem is totálisan elég Zita után rohangálni.
babamozgás: én mintha egyszer éreztem volna már Őt, de annyira hihetetlen nekem is, hiszen Zitát 21 hetesen éreztem meg először. Prüntyikét meg 12 hetesen?Pedig sztem tuti ő volt, lehet úgy ültem, akkor pont, hogy neki nem volt jó vagy valami. De azóta sem éreztem. akkor egyszer.
Sziasztok
Megint sokat kellett olvasni..s meg nem vegeztem.
Terhestorna...hat..azt hiszem en lemondok rolla...az en fiam pontosan eleg nekem:-)).Minden nap rohangalok utanna...seta kb 2 ora delelott...3 vagy annal tobb delutan...kozben cipelem a motrat ha megunja..ot ha buszra szallunk..plussz a hatitaskam.Boven eleg:-).Nem lenne energiam tornara jarni.
Baba neme....hat..nekem edes mindegy..tenyleg...meg azt se mondanam, hogy a szivem melyen vagyom valamire.Ami lessz az lessz a jo.Egeszseges legyen s kesz:-)
Nahh..a 10 pontos kerdes...tobbgyermekes anyukak...mozgast ereztetek-e? Elmeletileg 14 hetes vagyok..gyakorlatilag 1 hettel idosebbnek mondtak...a fiamat 16 heten ereztem mocorogni.Allitolag a masodik babat hamarabb erezheti az anyuka...tegnap este ereztem..majdnem bizti vagyok benne....csak fura:-) Nem jon, hogy higyjem:-)
Letöltöttük netről. Szerintem keress rá.
Azért jó egyébként, mert egyáltalán nem megerőltető, simán végig lehet csinálni, de azért éreztem, hogy használ.
Sziasztok!
Annyi minden felmerült a délelőtt, amihez hozzá akarok szólni, remélem nem felejtek el semmit :)
Szóval.
Terhestorna. Én ma voltam a Szent Imre kórházban, elvileg a délutáni csoportba fogok járni, de ma el tudtam menni délelőtt is :) Nagyon jó volt, megmozgatott, bár nekem fura volt, hogy nem kombináljuk össze a mozgást a légzéssel, mint a jógában :))) Ma felhívom a jógaoktatómat is, hogy mi a véleménye, járjak-e a hagyományos csoportba, ha visszamegyek dolgozni, vagy keressek egy speciális kismamajógát. Meg szintén a kórházban van ilyen relaxációs csoport, ez ugyan nem torna, de én imádom, nagyon ellazít, és magamtól nem csinálnám itthon (no meg azt hiszem ez kifejezetten a szülésre készít fel). Szóval holnap reggel majd azt nézem meg.
A baba kora. Nekünk először egy héttel fiatalabbat mondott az orvos a méret alapján, majd a 8 hetes kontrollon kiderült, hogy a baba 9+2 napos. Ezután a genetikaira 11+6 napon mentem el, amikor a méret alapján 11+3 napos volt. Úgy tudom van valami összefüggés a ciklus hosszasága és a baba növekedési üteme között. Nekem mindig is kicsit hosszabb, 33 napos volt, szerintem ezért az eltérés, és ezek a pár naposak ezért vannak. A hetesek pedig azért, mert később fogant a baba :) Mujoka, egyébként nekem február 5-e volt a menses első napja, és én a doki számítása szerint most vagyok a 13. hétben.
A többit elfelejtettem :)))
Nálunk jobb lenne ha lány jönne, mert ez hozná egyensúlyba a családot, de érzem hogy fiú lesz...és tudom hogy szeretni fogom, sőt már most is szeretem.
Nálunk nem hiszem hogy csinálnak 4d-s vizsgálatot. Tehát majd 7 hét múlva derül ki a neme, akkor találkozok legközelebb a dokinénivel. Végülis mindegy.
Nekikezdenék újra a pilatesz tornának vagy jógának, csak lenne végre egy kis erőm, s múlna már a hányinger.
Sétálni alig birok én is kifulladok a sarki üzletig is. De ami jó, hogy végre nem fogyok, felfele lendült a súlyom, aminek nagyon örülök, mert kezdtem már félteni a kis Ficánkát.
Én is így vagyok ezzel.:)
Örüljenek annak, amit viszel!:)
Ilyenkor nem néznek HCG-t, acetont, fehérjét, cukrot meg ilyesmiket szoktak.