2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
VVicus te nem izgulsz egy kicsit,hogy mi lesz a 12 hetes uh-n szinte csak mi vagyun lemaradva a többiektől.
De olyan lassan telnek ezek a hetek.Tüneteid vannak még hányinger hányás ill hasszurka.
Mert mensi szerint a szülésem időpontja az nov 8 meg a védőnőm szerint is de a doki meg nov 24 mond hát majd meglátjuk mikor érkezik a kicsi
Ki mit érez???(kukist v nunist) én már nagyon kiváncsi vagyok de szerintem nálunk kisfiú lesz.
Szia,
hát ez érdekes, lehet a dokid csak azóta számolja a heteket, amióta a baba megfogant. Mert végülis a 14 nap környékén kell, hogy megfoganjon, nem? Nekem mondjuk úgy számolja, ahogy én.
Mujoka, most írom kábé negyedjére meg neked ezt a választ, és mindig eltűnik a hoxa, amikor elküldeném.
Szóval, lehet, hogy dokid a babád korát nézi, mivel az első két hétben gyakorlatilag még nem vagyunk terhesek.
De hivatalosan úgy számítják legjobb tudásom szerint, hogy a hónaphoz 9et adnak, a naphoz meg 7et.
Sziasztok!
Én még mindig a terheségi heteken problémázok a doki azt mondja ,hogy ezen a héten vagyok 11 hetes de a mensim szerint pedig 13 hetes mert 2010.02.01-én volt meg utoljára.Szerintetek????
Ki hogy számolja a terheségi heteket???
Én is gondolkozom, hogy vmit el kéne kezdeni, mert nem akarok eltunyulni. De amikor kimegyünk sétálni (erdei séta), érzem magamon, hogy nem birok annyit, mint a baba előtt... Nagyon hamar elfáradok, és rám tör az álmosság. Amikor csak pl fagyizni megyünk , vagy beülünk valamire, -nem egy megerőltető mozgás, mert kb 10 percre van tőlünk a fagyizó,-de akkor is érzem, hogy lassabban kell mozognom, mert hamar elfáradok.
Úgyh nem tudom, mi az, amit kellene csinálnom. Tudom, hogy séta önmagában kevés.
Sziasztok!
Hát nekem még nem volt erőm a terhestornára, igaz, már vettem két dvd-t is. De már megvárom a 12. hetet az elkezdéssel, pontosabban a jövő szerdát, és ha az orvos akkor azt mondja, minden ok, és mehet a torna, akkor kezdek bele. Viszont nagyon sokat járunk sétálni, és hosszúkat 1.5-2.5 órákra szoktunk elmenni.
Szia!
Tökéletesen jó úgy. Köszönöm, hogy beírtál a táblázatba. Jó sokan vagyunk már szerencsére.
Hej, látom, Nagyvárad!
Ejsze, honvágyam is lett, elmerengtem... Itt zakatol már bennem valami, hogy haza kell menni, haza kell menni, s hát ilyenkor menni kell, mert másképp nem lehet:) Aki hűtlen a hazához a szerelemért, s elvándorol, viselje csak! Látom már, mennyi kismama lett... Én is itt fityegek, s olvasok is folyamatosan, de nem naponta, s mire végigolvastam, már lusta vagyok bármit is szólani. Meg nem is vagyok olyan szólós...Örülök, hogy mindenki jól van, mindenki betöltötte a 12. hetet s mindenki boldog:)
Olyan jó hogy mindennap bővül a kör, új tagokkal.
Én már régóta tervezem hogy folytatom a sportolást amit terhesség előtt elég gyakran műveltem, de ez a hányinger és étvágytalanság nagyon legyengít. Van aki terhestornázik vagy valami testmozgást végez?
nem tudom, hogy eltörölték-e az AFP-t az tény, h nem pontos, elavult teszt.
én is úgy tudom, hogy csak a down kórt nézik vele
Most rákerestem kicsit. Csak a Down-kórt szűrik vele?
És a nyitott gerinc meg velőcsőzáródási rendellenesség?
Ilyen korán van a kombinált teszt?
Az AFP a 16. héten volt régen, ez meg azt helyettesíti, nem?
Én eléggé le vagyok maradva mindennel, 12 hetes UH-n se voltam és kiskönyvem sincs, még védőnőnél sem voltam (szerencsére), mert ugye meg kellett várni az eredményt. De egy csomó UH-n voltam már, mert a baba méretét többször is megnézték, hogy a mintavételhez elég nagy legyen.
Hú, de egy hülye dolog, hogy így ki akarják kényszeríteni a fogadott orvost...:-/
És hepinetes 4D-ben melyik helyre mentek?
Jó estét nektek!
Czircza, gratulálok, és üdv a körünkben :)
Nekünk a genetikai uh-n mondta az ultrahangos nő, hogy nem biztos, de lát valamit a lába között. Szóval úgy tűnik egy kissrác lakik bennem :)
Mi is szeretnénk 4d-re menni, én szívem szerint hetente bekukkantanék (vagy naponta :))), mi újság odabent, de nem akarom elsietni, és túl hamar menni, amikor még nem látni semmit se, vagy nagyon keveset. Szóval egyelőre várok. Nekem a hepinet szimpi, amit Vicus mondott, szerintem odamegyünk :)
Képzeljétek, ma voltam a kombinált tesztes vérvételen, hát majdnem elküldtek, amikor kiderült, hogy nincs orvosom a Szent Imrében, "csak úgy" oda megyek szülni. A nő, aki a vizsgálatot végezte, rávágta, hogy sebaj, ha gond lesz, úgyis választani kell orvost. Hát kösz, mintha azok nem orvosok lennének, akik a 19 éves korom óta (mert azóta dolgozom) befizetett nem kevés TB-mért csinálják a terhesgondozásomat, és nem a zsebükbe dugdosott tízesekért...