2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
akkor én már két napja nagyon tapadok :))) egyébként nem vészes, csak az elmúlt napok fellélegzése után most kellemetlen!!! :)
mamy, üdv a körünkben :)
Nagyon Boldog!
Azt mondta hogy én egy anyahajó vagyok mert van egy utasom :)
Húha, akkor jó nagy fiad van! :-) Mit szól a kistesóhoz?
Olvastad a tüneteinket? Hát igen, mi itt páran elég carul vagyunk/voltunk.
Na ez az egyetlen dolog, amit szerintem nem tudunk a frontokra fogni...:-DDD
Én majd csak egy hét múlva megyek vérvételre.
Azt hiszem Andika írta amúgy még régebben, hogy a méhlepény megtapadásakor erősödhet a rosszullét.
Ugyanígy vagyok, nincs valami front???
Az ellenanyag-szűrés épp emiatt van, ha valamit kell tenni, azt az orvos fogja mondani! Én úgy tudom, akkor kell apuka vércsoportja, ha a tiéd negatív.
Marinevának igaza van: nem szabad a neten olvasgatni! :)))
Sziasztok Kismamik!
Szeretnék hozzátok csatlakozni.
persze ha nem bánjátok :)
Hat azt nem tudom..latod.
elmeletileg ha az anyuka pozitiv akkor is lehet negativ az apuka.Nallunk az a szitu, hogy amikor szemelyit adnak akkor kotelezo modon kerik az rh-t is a vercsoportot is.Lehet megis van benne valami jo.
Ó, basszus, ez nem jó hír. :-/
Én jobban voltam pár napig, tegnap visszjött az erős hányinger és rosszullét, úgyhogy megint szenvedek.
Huuuu..hamyok rendesen..szerintem ugyanugy vegighanyom az egeszet mint Mateval:-(
Te? Ti?
Rh osszeferhetetlenseg...elmeletileg az amikor nem egyezik a 2 szulo Rh-ja.Nallunk ez van..parom pozitiv en negativ.Vegig az elso terhessegemnel honaponkent kellett ellenanyag szuresre jarnom..ugyanis ha a baba az apuka rh-jat orokli akkor az en szervezetem ellenanyagot termel es ki akarja lokni a babat idegen testkent kezelve.Ha veletlenul az anyuka negativ a baba meg pozitiv akkao egy bizonyos ido utan elofordulhatnak ellentestek a verben..ezt korrigaljak injekcioval.Ha nem jelentkezik a szulesig akkor azonnal nezik a baba rh-jat.
Az en esetemben Mate a negativ rh-t orokolte..tollem..emiatt az ellenanyag nem is jelentkezett.Szules utan max 72 oraval muszaj megnezni.Ha megis ellentetes az Rh akkor kell egy ujabb injekcio ami felkesziti az anyuka szervezetet egy ujabb babara)majd)..ugyanis ha nem kapja ezt az inj. akkor a masodik babat elveszitheti amiatt amit leirtam mar.Kilokodes.
Komplikalt...ha nem erted vagy nem voltam ertheto irj privit:-)
Sziasztok!
Mennyit tudtok arról, hogy az anya és az apa vércsoportja mennyire lehet rossz hatással a picire? Most találtam egy cikket, aminek az a címe, hogy RH-összeférhetetlenség. Sajnos nem nagyon értek belőle sokmindent... Tudtok erről vmit?
Feladom. Nem tudom.
Én úgy csináltam, hogy 5. héten elmentem a nődokihoz. Azt mondta, hogy a szívhangok miatt mennyünk vissza a 8 héten. Majd akkor kaptam mindenféle beutalót.
-Védőnő
-ellenanyag
-12. heti ultrahang
Meg mondta, hogy keressem fel a házidokit és kivizsgálás miatt, illetve a fogorvosomat, hogy megnézzük hányadán is állunk a fogak minőségével.
Ezekből a kiadott feladatokból még egyet sem teljesítettem! :-)
De rajta vagyok! Holnap védőnő!