2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Nekem félidő után fogant meg, tuti biztos vagyok benne, mivel csak egyszer voltunk együtt védekezés nélkül félidő után. :-D
És mivel félidőben minden jele megvolt a pé-nek, máskor is csináltunk már olyat, hogy jóval félidő után együtt voltunk védekezés nélkül, nem gyanakodtam terhességre, jelét sem éreztem. Így csak a kimaradt mensi 8. napján teszteltem újra.
Én sem értem, és nem is fogok beszedni! Sokan írnak rosszakat róla! És nem is értek egyet a felírásával minden vér/hormonvizsgálat nélkül egy durva hormonkészítményt...elmegy a fenébe.
Próbáltam a János Khba menni, vártam 1 órát, mire bejutok, alig voltak amúgyy, csak a doki kávézgatott, azért kellett várni... Kinyögi, h mivel a bejelentett lakcímem nem kerületi, nem néz meg. És elment. Ennyi. Anyád! A tbt nem 1 kerületre fizetem.........
Kénytelen leszek magánba menni, máshol lecarják az embert...
Jajj de jó Nektek! :)
Neked mikor lett pozi?
Csinálni fogok tesztet. De 7 hetesen már látnia kéne...vagy később fogant volna? Áh....ki vagyok
Kedves bettiletti. Én a helyedben azonnal tesztelnék egyet. Esetleg megmutathatnád magad egy másik dokinak is. Azt sem értem, hogy miért adott olyan gyógyszert, amelytől megjön. Bár nem ismerem ezt a gyógyszert, de ez eléggé kaotikusnak tűnik.
A dokival kapcsolatban én olyanhoz járok, akinél szülni is lehet, de mivel a helyi kórház nem túl bizalom gerjesztő, én 60 km-t fogok utazni. Utolsó időben mondjuk megszállhatunk egy barátunknál. Én is magánrendelőbe járok. Úgy tudom én is, hogy nem lehet védőnőt fogadni már.
A hasi feszülésről, meg görcsről annyit, hogy én laktóz érzékeny vagyok, és az Elevit tele van vele, megpróbáltam, de nem bírom. Nekem az okoz panaszokat. Már el tudom az érzéseket különíteni. Mikor mit érzek. Megpróbálok keresni helyette valami mást.
Igen, dundi az nem vagyok. :)
Hát, nem volt éppen beszédes, azt tuti. Felírt egy doboz Dufastont, hogy ettől megjön.
Tesztelek majd egyet, mert tesztem csak késés 3. napján volt, ami laboros volt, negatív, én nem láttam ugye a tesztet.
DE ezt sem értem, a doki miért nem néz vérképet, abban látszik a hcg, béta hcg, ilyenek.
A méhem meg igenis nőtt, és ez az adatokból eggggész egzaktul kiolvasható...
Betti minden, csak nem dundi, ezt már kitárgyaltuk. :-D
A hátrahajló méhed miatt lesz valami különleges dolog a terhességed alatt? Hallottam már ilyenről, de nem igazán tudom, mit jelent, persze beszédes a neve, de hogy okoz-e valamit.
Nekem annyira hátrahajlik a méhem, hogy hasi UH-val nem lehet látni, csak ha teli a hólyagom, komolyan! :) Egy nagy túrót nem ér nálad hasi UH-val, ha még ilyen pici a baba, és egy kicsit dundibb vagy, vagy szintén hátrahajlik a méhed.
12 mm-es ny.h., vérzéskimaradás és a pozitív teszt egyértelműen babát jelent szerintem! :)
És a teszt mit mond?
Nem tudom amúgy, nekem a hasi UH-on is tök egyértelműen látszott elvileg a 6. hétben a 9mm-es petezsák, de gyakorlatilag 4-5 nappal fiatalabb a terhesség. Tegnap is gyönyörűen látszott minden, még a Picuri is, olyan volt, mint egy kis ebihal...:-D
De nem volt túl informatív a dokid, az hétszentség.
Nekem nem csinált tegnap sem hüvelyit, nem volt abban a rendelőben, ahol voltam a dokimnál, de hasival is szépen látszott a Babóca.
Ezt viszont most nem értem...Akkor Te még nem is tudod, terhes vagy-e?
A mai doki:
A méhemre tapira azt mondta, hogy nem nőtt, és cisztám sincs.
Hasi uht csinált, nem is értettem, miért nem hüvelyit (van, ahol 16. hétig elő sem kerül a hasi. . . ), és nem látott semmit, kérdeztem, mi van a foltocskával, azt mondta, hogy nem látja (de szerintem oda sem vitte az uht, ahol látta 2 hete).
És pedig emlékszem a 2 héttel korábbira, hogy a méhem valami 64*37 volt, most meg 76*47, ha jól emlékszem. . . tehát mi az, h nem nőtt?
A nyálkahártya meg 12 mm.
Szerintetek? Ha nem vagyok terhes, akkor viszont 1 hét múlva lenne aktuális a nemvárt.
Sziasztok!
Én ma vagyok kerek 8 hetes, és a hasszurka már nem annyira jellemző, de a görcsszerű feszítő érzés igen. És én pl. nagyon sokszor nem tudom eldönteni, hogy az emésztésemmel van baj, vagy a méhem fáj, szerintem ez nagyon csalóka.
Magándoki: nekem mintha a fogamat húznák, de kénytelen kelletlen, ha egy mód van rá kifizetem, és elmegyek 30 km-rel odébb szülni, mert Pécsen kaotikus állapotok vannak.
Ha van köztetek pécsi, érdekelne, hogy ő mit fog csinálni, hol fog szülni?
Ha jó a körzeti doki, nem kell feltétlenül magán. Valahogy tényleg neked kellene utánajárni, hogy akik ott vannak dokik, milyenek. Ha van megfelelő sztk-s/kórházi doki ingyen, én azt választanám.
Én a 12 heti uh-on találkoztam először a fogadott orvosommal, ő csinálja az itteni kórházban a genetikai uh-okat. Bejelentkeztem hozzá a tarkóredőmérésre, és vizsgálat után felkértem. Onnantól magánrendelésre jártam hozzá (neki a kórházban nincs sima rendelése, csak uh-ot csinál). Nekem például egy volt osztálytársam ajánlotta (az anyukája orvos a kórházban).
hát nemigazán... no meg az is felmerül, hogy az anyósom is kórházban dolgozik és ő tudna szerezni, csak akármennyire szeretem az anyósommal szeretném végigélni ezeket a szép hónapokat, hanem a férjemmel együtt kéz a kézben:D
tudom sok bajom van de nincs akitől megkérdezzem:$
Szerintem is érdeklődj körbe és hátha ajánlanak neked valami jó dokit.
Szerintem érdemes az elejétől, mert úgy legalább végig tudja követni a terhességet.