2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
hát az az igazság, hogy én voltam már dokinál, csak magánnál de alig bírtam kivárni a bejelntett időpontot az volt a 6 héten, addig azért vártunk, hogy láthassuk a szivecskéjét.
már most is tűkön ülök, de a körzeti meg nem akart fogadni a 8. hétig szóval én igazán csak most látom
szóval én vagyok a legparásabb mama igen nagy tűrőképességgel:D
én reménykedem benne, hogy ez a kérdés m ármint a bölcsi meg a gyed gyes változni fog. itt debrecenben is nagyon sokan laknak és nagyon-nagyon kevés a bölcsi. aki nem kap helyet az hol legyen??
szóval szerintem ez még sokat fog változni
Igen, a kevésbé parás kismamák még csak ilyenkor mennek először! :) Én a két év próbálkozás kb egy rétisas és egy tigris keveréke vagyok, a 4. héten már ott voltam. Amúgy engem pl teljesen maguktól UH-nak meg, nem is kértem. Ez már a 2. olyan vizsgálat, ami előtt azt mondták, hogy következőre nincs UH. Aztán mégis van. :)
Nem tudom, felétek milyen a terhesgondozás, én egy 24 ezres városban lakom, egy szem doki van, aki a terheseket nézi, elképesztő. Kérdezték, hány hetes vagyok, mondtam, hogy a 8.-ban jöttem ide, most kb. a 10.-ben vagyok. De nem volt humoruk! :D
Ja, hát nem is attól félek, hogy a picit fogja zavarni, hanem engem idegesít halálra! :-D
Amúgy azt minden könyv írja, hogy nem szabad a babát haláli csönben alvásra szoktatni, jó ha van valamilyen fehér zaj a háttérben. Bátyámék mindkettőt Enya számok kíséretében altatták el.
sajnálom... hidd el jobb lesz
én ma pl azért ijedtem meg mert nem volt reggel hányingerem, mire beértem a munkahelyre az is felébredt:D
szóval kitartás jobb lezs!!
a mogyit meg tényleg ajánlom nekem sokat segít
hát akkor jó
én még csak az első igazi uh-t várom remélem holnap csinál, mert először megyek a terhesgondozóba:)
azt mondod hidegélelmet is vigyek?
Nem semmi, nekem csak a mai lesz a harmadik.
Én is gondoltam arra, hogy a pici szobájába beteszünk nekem egy egyszemélyes ágyat, mert akkor férjem horkolása se zavar, de nem tudom, minden olyan képlékeny még. Viszont már megállapodtunk férjemmel, ha külön szobában lesz a pici, akkor ő fogja majd áthozni nekem. Nagyon éber alvó, még nálam is jobban, és ha éjjel fel kell kelnie, akkor azonnal kipattan a szeme, nem kómás. Hiába, évekig éjjeliőr volt, megszokta.
Áh, ma nagyon szarul. Igazából minden nap csak egyre rosszabb. És semmi sem segít. Így képtelen vagyok dolgozni, meg úgy általában bármit csinálni. Pedig tanulnom is kéne.
Ha mégis az első időben a mi szobánkban lenne, akkor mivel eleinte úgyis bölcsőben lesz, amit nővéreméktől kapunk, abban fogjuk altatni az ágy mellett. Én sem szeretném a mi ágyunkba beszoktatni. Azért nekem is kell pihennem, ha meg azon aggódok egész éjjel, hogy mikor fekszem rá a picurra, akkor nem tudok aludni.
Bence fiam mai napig velünk alszik egyszobában, van külön szobája de valahogy az anyai érzés azt sugallta hogy a kiságy legyen a hálóban, nekem könnyebb volt, éjszakánként volt hogy 5-6szor kelt és így nem kellett messzire slattyogni félálmosan, a másodig is ott lesz velünk Bencét pedig nyáron szoktatjuk a szobájába az új ágyikójába, kíváncsi vagyok hogy hogy fog menni a dolog
én biztonságosabbnak éreztem ha ott volt mellettünk a kiságy
Sziasztok!
Nekem 8 hét alatt megvolt ma a 4. UH-m. :) Minden oké szerencsére. Helyi ingyen orvos nálunk: védőnő+ vérvétel+ doki= 4 óra várakozás. Úgyhogy idegtépő délelőttöm volt.
Alvás: mi egy szobában leszünk a picivel, mivel én sokat leszek vele kettesben, nekem ez sokkal kényelmesebb, méghozzá a pici szobájában. Ha eljött az idő, akkor pedig mi átmegyünk a nagyobbik szobába, a baba pedig marad a sajátjába, ami most a mi hálónk.
szia vicus hogy vagy? látom a fő kismami tünet megvan
próbáltad már a sótlan olajos pl mogyoró magot
nekem az segített, tényleg
a külön szoba miatt ne aggódj úgyis meghallod még azt is ha megfordul az ágyában ez tuti.:)
Mi biztosan 1 éves koráig egy szobában leszünk vele mert kicsi a lakásunk:$ de ahhoz ragszkodom, hogy a saját ágyikójában aludjon és ne a miénkben:D
Max 2 évig lehet otthon lenni, ha volt előtte két év munkaviszonyod, akkor gyeden, ha nem, akkor gyesen. De én nem fogok bölcsibe adni kétévesen a manót, az holt fix.
Ti külön szobában vagy a saját hálótokban fogjátok altatni a picit az első időkben? Én külön szobát alakítok ki neki, de már riogatnak, hogy akkor majd nem veszem észre, ha bukik alvás közben, meg ilyenek, és az első 6 hétben legyen legalább mellettem. Ti hogy vagytok ezzel??? Persze lehet, hogyha majd megszületik, nem is akarom elengedni magam mellől.
Hányingerre, gyomorproblémákra nemek a hideg vált be, vagy hideg gyümölcs, vagy fagyi.
De ma cefet rosszul vagyok. Kihánytam a reggelit, azóta állandóan iszonyat hányingerem van és szédülök.