Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 novemberi babát várók fórum

2010 novemberi babát várók (beszélgetés)

1194. vvicus (válaszként erre: 1190. - Pqueen)
2010. ápr. 14. 14:47
Én is bízom benne, főleg ha kormányváltás lesz.
1193. marineva77 (válaszként erre: 1143. - Szasza2009)
2010. ápr. 14. 14:46
ismerős...:D sajna nálam végig megmaradt a szenilitás...
1192. pqueen (válaszként erre: 1189. - Szasza2009)
2010. ápr. 14. 14:41
jah a terhesgondozás meg olyan, hogy fel van osztva körzetekre a város és mindenki utca szerinti dokihoz megy. ami ilyen esetben igen sok... szóval meglátom, hogy kell e magán
1191. pqueen (válaszként erre: 1189. - Szasza2009)
2010. ápr. 14. 14:39

hát az az igazság, hogy én voltam már dokinál, csak magánnál de alig bírtam kivárni a bejelntett időpontot az volt a 6 héten, addig azért vártunk, hogy láthassuk a szivecskéjét.

már most is tűkön ülök, de a körzeti meg nem akart fogadni a 8. hétig szóval én igazán csak most látom

szóval én vagyok a legparásabb mama igen nagy tűrőképességgel:D

1190. pqueen (válaszként erre: 1187. - Vvicus)
2010. ápr. 14. 14:37

én reménykedem benne, hogy ez a kérdés m ármint a bölcsi meg a gyed gyes változni fog. itt debrecenben is nagyon sokan laknak és nagyon-nagyon kevés a bölcsi. aki nem kap helyet az hol legyen??

szóval szerintem ez még sokat fog változni

1189. Szasza2009 (válaszként erre: 1179. - Pqueen)
2010. ápr. 14. 14:36

Igen, a kevésbé parás kismamák még csak ilyenkor mennek először! :) Én a két év próbálkozás kb egy rétisas és egy tigris keveréke vagyok, a 4. héten már ott voltam. Amúgy engem pl teljesen maguktól UH-nak meg, nem is kértem. Ez már a 2. olyan vizsgálat, ami előtt azt mondták, hogy következőre nincs UH. Aztán mégis van. :)

Nem tudom, felétek milyen a terhesgondozás, én egy 24 ezres városban lakom, egy szem doki van, aki a terheseket nézi, elképesztő. Kérdezték, hány hetes vagyok, mondtam, hogy a 8.-ban jöttem ide, most kb. a 10.-ben vagyok. De nem volt humoruk! :D

1188. pqueen (válaszként erre: 1186. - Vvicus)
2010. ápr. 14. 14:36
nekünk a szomszéd fiatal pár azt mondta, hogy az ikereik nagyon jól tudtak aludni ha nálunk ment a mosógép:) szóval szerintem is kell a zaj, mert zajtalan környezet igen kevés van
1187. vvicus (válaszként erre: 1184. - Eb8bb4fdc0)
2010. ápr. 14. 14:35
Arról nem is beszélve, hogy olyan városban lakom, ahová rengeteg pesti települ be, pár év alatt 5-6ezerrel nőtt a lakosok száma, de oviból még mindig csak 3 van, bölcsiből pedig egy. Az oviban így egy csoportban 30-an vannak, és sok gyereket elutasítanak. Bölcsiben is katasztrófa a helyzet. Most újítják fel, lesz néhány hellyel több, de könyörgöm, ha jövő tavasszal már minden gyereknek bölcsisnek kell lennie, akkor nem 10-20 hellyel kell csak több...>:-/
1186. vvicus (válaszként erre: 1181. - Eb8bb4fdc0)
2010. ápr. 14. 14:33

Ja, hát nem is attól félek, hogy a picit fogja zavarni, hanem engem idegesít halálra! :-D

Amúgy azt minden könyv írja, hogy nem szabad a babát haláli csönben alvásra szoktatni, jó ha van valamilyen fehér zaj a háttérben. Bátyámék mindkettőt Enya számok kíséretében altatták el.

1185. vvicus (válaszként erre: 1182. - Pqueen)
2010. ápr. 14. 14:31
Reggelente valóban valamivel jobb, de már akkor hányingeresen kelek. Ettem mogyit pár napja, baromi szarul esik az is, szotyival is próbálkoztam, az is dettó. Kipróbálom sztem a homeopátiát.
1184. eb8bb4fdc0 (válaszként erre: 1180. - Vvicus)
2010. ápr. 14. 14:31
sajnos bölcsi válogatja, mi ahova járunk nagyon aranyosak és lelkiismeretesen dolgoznak a gondozónők.
1183. vvicus (válaszként erre: 1180. - Vvicus)
2010. ápr. 14. 14:30
Na ez kicsit félreérthető lett, persze nővérem szoptatta a kicsiket, a legkisebbet 2.5 éves koráig, szóval ha megmaradt teje, akkor csinálta azt, hogy néha nálunk tudja hagyni.
1182. pqueen (válaszként erre: 1176. - Vvicus)
2010. ápr. 14. 14:30

sajnálom... hidd el jobb lesz

én ma pl azért ijedtem meg mert nem volt reggel hányingerem, mire beértem a munkahelyre az is felébredt:D

szóval kitartás jobb lezs!!

a mogyit meg tényleg ajánlom nekem sokat segít

1181. eb8bb4fdc0 (válaszként erre: 1178. - Vvicus)
2010. ápr. 14. 14:29
vicces ez a horkolás, nekem is horkol a férjem néha nagyon is átküldtem a hálóból mert mondván nem tud a gyerek aludni, azon a 2 éjszakán a mikor horkolás nélkül aludtunk a kicsivel a fiam kb 7szer ébredt fel egy éjszaka, no nem bírtam visszajött a férjem azóta végigalussza az éjszakát, szerintem megnyugtatja a horkolás:))
1180. vvicus (válaszként erre: 1177. - Eb8bb4fdc0)
2010. ápr. 14. 14:29
Persze nekem még nincs gyerekem, de a családban nagyon-nagyon sok van, összesen 9! És én azt láttam, minden gyerek más, mindegyiknek más válik be. Nővérem pl. egyiket sem cumisüvegeztette, hanem kezdetektől féldecis pálinkás pohárból itatta a tejjel, vagy kanállal tette a szájához, így ha nálunk hagyta, mi is így etettük a lányait. Mindegyik nagyon hamar megtanult kanállal enni, és egyik sem hagyta, hogy etesség, amikor már kanál volt a kezében. Unokatesómnak meg ki kellett vennie a bölcsiből a gyerekét, mert egyrészt iszonyú csúnya lett a pici feneke, nem cserélték elégszer a pelust, másrészt volt, hogy csúnyán megszorongatták a gyereket. Nálunk sajna ilyen a bölcsi, én ebből nem kérek...
1179. pqueen (válaszként erre: 1174. - Szasza2009)
2010. ápr. 14. 14:28

hát akkor jó

én még csak az első igazi uh-t várom remélem holnap csinál, mert először megyek a terhesgondozóba:)

azt mondod hidegélelmet is vigyek?

1178. vvicus (válaszként erre: 1172. - Szasza2009)
2010. ápr. 14. 14:26

Nem semmi, nekem csak a mai lesz a harmadik.

Én is gondoltam arra, hogy a pici szobájába beteszünk nekem egy egyszemélyes ágyat, mert akkor férjem horkolása se zavar, de nem tudom, minden olyan képlékeny még. Viszont már megállapodtunk férjemmel, ha külön szobában lesz a pici, akkor ő fogja majd áthozni nekem. Nagyon éber alvó, még nálam is jobban, és ha éjjel fel kell kelnie, akkor azonnal kipattan a szeme, nem kómás. Hiába, évekig éjjeliőr volt, megszokta.

1177. eb8bb4fdc0 (válaszként erre: 1173. - Vvicus)
2010. ápr. 14. 14:26
nekem sokat tanul Bence a bölcsiben, egyedül eszik azóta, este az alvással sincs probléma, mondom neki hogy alvás veszi a kis tigrisét, cumisüveg kakaóval bemászik a kiságyba és 10 perc múlva alszik, azóta csinálja ezt mióta bölcsis. szóval vannak előnyei is meg hátrány is persze de nekünk nagyon bevált
1176. vvicus (válaszként erre: 1171. - Pqueen)
2010. ápr. 14. 14:24

Áh, ma nagyon szarul. Igazából minden nap csak egyre rosszabb. És semmi sem segít. Így képtelen vagyok dolgozni, meg úgy általában bármit csinálni. Pedig tanulnom is kéne.

Ha mégis az első időben a mi szobánkban lenne, akkor mivel eleinte úgyis bölcsőben lesz, amit nővéreméktől kapunk, abban fogjuk altatni az ágy mellett. Én sem szeretném a mi ágyunkba beszoktatni. Azért nekem is kell pihennem, ha meg azon aggódok egész éjjel, hogy mikor fekszem rá a picurra, akkor nem tudok aludni.

2010. ápr. 14. 14:22

Bence fiam mai napig velünk alszik egyszobában, van külön szobája de valahogy az anyai érzés azt sugallta hogy a kiságy legyen a hálóban, nekem könnyebb volt, éjszakánként volt hogy 5-6szor kelt és így nem kellett messzire slattyogni félálmosan, a másodig is ott lesz velünk Bencét pedig nyáron szoktatjuk a szobájába az új ágyikójába, kíváncsi vagyok hogy hogy fog menni a dolog

én biztonságosabbnak éreztem ha ott volt mellettünk a kiságy

1174. Szasza2009 (válaszként erre: 1162. - Pqueen)
2010. ápr. 14. 14:21
Én nem is tudom azt a gatyát felhúzni, ami szorít egy picit, mert ahogy leülök iszonyatosan belenyilall a pocakomba a fájdalom. Úgyhogy szerintem tuti ez a ludas.
1173. vvicus (válaszként erre: 1170. - Eb8bb4fdc0)
2010. ápr. 14. 14:21
Persze, mindenki maga tudja, de körülmények nálunk adottak, hogy ne kelljen bölcsibe mennie, úgyhogy ezt mi már letisztáztuk, hogy nem lesz bölcsi. MAx. úgy, hogy együtt megyünk néha-néha a gyerektársaság miatt, nálunk legalábbis be lehet vinni úgy is a gyerekeket.
2010. ápr. 14. 14:19

Sziasztok!

Nekem 8 hét alatt megvolt ma a 4. UH-m. :) Minden oké szerencsére. Helyi ingyen orvos nálunk: védőnő+ vérvétel+ doki= 4 óra várakozás. Úgyhogy idegtépő délelőttöm volt.

Alvás: mi egy szobában leszünk a picivel, mivel én sokat leszek vele kettesben, nekem ez sokkal kényelmesebb, méghozzá a pici szobájában. Ha eljött az idő, akkor pedig mi átmegyünk a nagyobbik szobába, a baba pedig marad a sajátjába, ami most a mi hálónk.

1171. pqueen (válaszként erre: 1168. - Vvicus)

szia vicus hogy vagy? látom a fő kismami tünet megvan

próbáltad már a sótlan olajos pl mogyoró magot

nekem az segített, tényleg

a külön szoba miatt ne aggódj úgyis meghallod még azt is ha megfordul az ágyában ez tuti.:)

Mi biztosan 1 éves koráig egy szobában leszünk vele mert kicsi a lakásunk:$ de ahhoz ragszkodom, hogy a saját ágyikójában aludjon és ne a miénkben:D

1170. eb8bb4fdc0 (válaszként erre: 1168. - Vvicus)
én a fiamat 16 hónaposan adtam bölcsibe, nagyon sok álmatlan éjszaka után de így utólag nem bánom, imádja a bölcsit, reggelente ha mondom neki hogy megyünk bölcsibe vigyorok és mondogatja böcsi-böcsi:)) olyan cukika:)
1169. pqueen (válaszként erre: 1163. - Eb8bb4fdc0)
2010. ápr. 14. 14:16
köszönöm akkor megnyugodtam:$ és mostmár tényleg beszerzek egy két bővülős nadrágot
1168. vvicus (válaszként erre: 1166. - Eb8bb4fdc0)
2010. ápr. 14. 14:11

Max 2 évig lehet otthon lenni, ha volt előtte két év munkaviszonyod, akkor gyeden, ha nem, akkor gyesen. De én nem fogok bölcsibe adni kétévesen a manót, az holt fix.

Ti külön szobában vagy a saját hálótokban fogjátok altatni a picit az első időkben? Én külön szobát alakítok ki neki, de már riogatnak, hogy akkor majd nem veszem észre, ha bukik alvás közben, meg ilyenek, és az első 6 hétben legyen legalább mellettem. Ti hogy vagytok ezzel??? Persze lehet, hogyha majd megszületik, nem is akarom elengedni magam mellől.

1167. vvicus (válaszként erre: 1158. - Eb8bb4fdc0)
2010. ápr. 14. 14:08

Hányingerre, gyomorproblémákra nemek a hideg vált be, vagy hideg gyümölcs, vagy fagyi.

De ma cefet rosszul vagyok. Kihánytam a reggelit, azóta állandóan iszonyat hányingerem van és szédülök.

2010. ápr. 14. 14:05
azaz 2 éves koráig jár a gyed és 3 éves koráig a gyes most ez hogy van?
2010. ápr. 14. 13:56
nekem az lenne a kérdésem hogy hogyan is alakul most a gyed-gyes időszak? 2 év gyed és 1 év gyes volt változott ez 1+1 évre vagy marad a régi formában?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook