2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Sziasztok
Nallunk is van megyei korhaz..amugy ott szulnek ahol akarok..fizetek a biztositasokat...nehogy mar ez is kikotes legyen.Amugy Evanak igaza van...ha elfolyt magzatvizzel beallitok barhova is csak nem dobnak ki???A megyei korhaznak nallunk olyan hire van, hogy inkabb le se irom..mindenesetre nekem eleg volt annyi, hogy egy anyukat ejjel megkertek, hogy ne kapcsolja le a villanyt mert sotetben jobban indulnak a csotanyok!!!Koszonom..en ebbol nem kerek..arrol nem beszelve, hogy majdnem minden apukanak fizetnie kell a szo szoros ertelmeben, hogy 48 ora utan bejuthasson a felesegehez es lathassa a babajat.Az infokat a dokitol meg egyenesen elfelejtheti.
Emiatt dontottunk egy 5 kilometerre levo magankorhaz mellett..a dokihoz ,aki igazgato ott elmeletileg maganba jarok..gyakorlatilag elfogad kuldopappirral es nem fizetek.A szulesi koltsegek meg kb annyiak mint amennyit igyos ugyis adnek a megyeibe.A kondiciokrol nem is beszelek..szules utan a kolyok rogton velem van, a fenekem is kinyaljak az apolonok, vendeglobol rendelik a kajamat, tisztasag es 3 nap utan otthon lehetek.
Ugyhogy en nem is gondolkodom a megyein....
Szia!
Akkor te hétfőn leszel a 11.hetes? Néha kissé zavaros ez a számolós dolog. Én ma vagyok 11+1 hetes. Én szedek Utró-t, de már jó lenne, ha elvenné tőlem a dokbá!
Sziasztok!
Látom az éjjel jó sokáig bírtátok! ;)
Jó előre ugrottatok az időben! Már a szülésnél tartotok? Én örülök, ha túl leszek egyelőre a 12.héten.....
Olvaslak benneteket, de általában olyan téma van, amihez nem tudok hozzászólni. Nekem a tp-s papírom megy be a céghez és ott a csajok intézik. Semmi dolgom vele.
Kórház? Itt nálunk van a regionális kórház, vagy minek nevezik! Látom fent a "nagyvárosban" és Pécsett van elég kalamajka a kórház miatt!
Én leginkább a relaxációs hipnózisban hiszek, nekem a fogaimat azzal kezelik, és eddig csak jó tapasztalataim vannak róla :) Kezdetben a fogorvosi székbe se mertem beülni, most már túl vagyok egy implantátumon, és 6 hetesen cserélték ki a tömést a metszőfogaimban, gyakorlatilag minimális érzéstelenítéssel (injekciót nem kaptam csak helyit), úgy, hogy nem fájt.
Úgy tudom, az Imrében is van ilyen, az orvosom azt mondta, együtt képezték ki az egyik ottani orvossal, és elvileg szerda reggelenként vannak ott ilyen relaxációs tréningek. Oda mindenképp szeretnék eljárni majd a 12. héttől, ha érdekel titeket, majd beszámolok :)
Én gyakorlatilag az egyetem kezdete óta dolgozom, de nem a szakmámban (elvileg magyartanár lennék, ehelyett egy újságnál vagyok). A munkám ugyan stresszes, de a főnökeim nagyon megértők, mindenki családos ember. Ettől függetlenül nem igazán látom, hogyan tudok majd visszailleszkedni, ha a baba oviba megy, ezért én is gondolkodom a tanuláson... Persze semmi hasznos nem érdekel, csak olyan dolgok, amiket tanulhatnék évekig, például pszichológia :)
ja nekem nagyon segítettek (volna) a homós szerek, ha nem fogytak volna el.Sajna mivel kis város a patikában nem tudtuk időben megszerezni, csak későn hozták volna meg.Még egyszer nem hagyom az utolsó pillanatra a beszeerzést.Aki hisz benne ann
ak segít, de aki nem annak felesleges megpróbálnia
Én itthon vagyok a 23 hónapos lánykámmal.Zita nekem is az államvizsga hónapjában szültetett, így azt halasztottam:Tavaly csináltam meg, de jó lenne meint tanulni valamit.Sajna helyben nincs olyan képzés, amire szívesen mennék, utazni meg a gyerekek miatt nem akarok
Az Imrében tényleg minden szuper :) Én 2 éve szültem ott, alternatív szobában, kádban vajódtam, gyertyafény volt, gátvédelemmel szültem meg a 4200 g-os fiam. A homeos bogyó lálekben és ezáltal testileg is rengeteget segített. Ezért is írom, sehol máshol és máshpgyan nem szeretnék szülni! Kemény dió ez a természetes szülés, de amilyen nehéz, olyan gyönyörű.
Én itthon vagyok a zsiványommal, mellette 1 fősuli halasztással, 2 egyéb suli, ebből az egyik jövő héten kifut a vizsgákkal. Szeptembertől pedig jön még egy egyetem. Egyébként gasztronómiával kapcsolatos területeken tevékenykedek, ez szerelem, hobbi és munka szinten is jelen van az életemben. Unatkozni nem fogok :)
Biztos jobban leszel az első trimeszter végére!!!
És ha tudnád, milyen retteneteket lehet még hallani...
Például, hogy sok helyen nem várják meg, amíg te természetesen eljutsz a szülésig, hanem automatikusan belédnyomnak egy oxitocin-injekciót, beöntés, borotválás, gátmetszés, aztán ne foglald feleslegesen a szülőszobát...
Mondjuk az Imrében ennek épp az ellentéte van, epidurálist csak elvétve adnak, a szülésznők mondták is, hogy bizony csak néhány orvos adhatja, és ők a természetes vajúdás hívei. Kaphatsz viszont homeopátiás bogyókat (hát azért nem tudom, mennyire használnak :)), meg vigyáznak a gátvédelemre. Nekem ez lesz az első szülésem, és én ettől félek a legjobban, megpróbálok mindent megtenni, hogy ne kelljen felvágni...
Ti egyébként dolgoztok, vagy otthon vagytok? Ki meddig tervezi a munkát?
Én most második hete itthon, nagyon émelygek és gyenge vagyok, gyakorlatilag az egész napot ágyban töltöm, de ha javul, szeretnék visszamenni legalább a nyár végéig, már csak anyagi megfontolásból is...
Sziasztok!
Rég jártam erre.
A szüléssel kapcsolatban annyit, hogy én még azt sem tudom, hogy hol és kinél fogok szülni, csak annyi biztos, hogy Bp. lesz. A dokimnál nem tudok szülni, mivel a kórház ahol van, magán lett, az egy vagyon, nekem legalábbis. Azt mondta, hogy majd keres nekem egy jó dokit!:) Szóval nekem még tisztára bizonytalan ez az egész:( De, remélem, mire odakerül a sor, addigra lesz kórház és doki is!:)
Sziasztok, szép napot nektek!
Elképesztő, amiket írtok Ti is, nem lehet igaz, hogy ilyen van! Nálunk egy kórház volt mindig, nem nagyon lehetett válogatni, nem is gondoltam, hogy ilyenek vannak.....
Hát, megmondom őszintén, ha egészséges lennék, én baromi komolyan elgondolkodnék az otthon szülésen. Vagy leginkább a születésházban szülésen. Sajnos nekem esélytelen.
Sziasztok!
Ha nem bánjátok csatlakoznék, egyben bele is szólnék a beszélgetésbe :)
Ez az Imrés dolog sajnos engem is érint... 10 hetes vagyok, november 12-re vagyok kiírva, és én se szeretnék orvost fogadni, ellenben jó lenne az Imrében szülni.
Épp ma pattintottak le a Gyógyírben azzal, hogy májustól nincs ott terhesgondozás, csak kerületieknek. Mondjuk ezt annyira nem bánom, ahol lakom, ott nem rossz a gondozás, de én is a dél-pestihez tartozom, és én is inkább a híd alatt, mint ott...
A mai doki nekem azt mondta, hogy egyelőre csak a terhesgondozás korlátozódik a kerületre, a szülésnél elvileg minden kórház köteles felvenni. Csak nyilván az a gáz, ha nem ismersz ott senkit. (mondja ezt ő, nyilván azért, hogy menjek el hozzá magánba, de hozzáteszem: ha a jahn-ban szülnék, ott se ismernék, mivel a terhesgondozás alatt még csak a kórház közelébe se kell mennem...)
Arra gondoltam, hogy szülésznőt fogadok, és a 12. héttől eljárok oda terhestornára meg kismamaklubba. Jobb ötletem nincs...
ha elfolyt magzatvízzel mlész oda akkor nem dobhatnak ki.
De remélem azért nem gondolják komolyan ezt a területileg illetékes kórházat, mert akkor még nagyobb botrány lesz, mint ami most is van. Nagyon sokaknak nem tetszik pl az otthon szülés körüli hercehurca.
Bettiletti sajnálom...
Fannino, ha van szülésznőd akkor sztem is felesleges a magán doki, úgyis benn van vagy 5 percet.