Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 júniusi babák fórum

2010 júniusi babák (beszélgetés)

2009. nov. 9. 17:12

én úgy tudom a terhesség korai szakaszában mivel előfordul naponta több rosszullét is nem okoz gondot ha nem tudsz rendszeresen enni...

a kicsinek nem lesz baja mert a szervezeted táplálja őt.később meg tudod pótolni amit most ki kell hagynod..őersze azért próbálj meg napközben csipegetni valamit amikor éppen szünetel a vuk/érzés.pár db keksz,joghurt,müzli szelet...

743. naiv
2009. nov. 9. 16:37
Sziasztok!!Lányok nincs étvágyam reggelire megettem 2kiflit 1jogurttal és azóta nem ettem semmit nem vagyok éhes ökrődök ha kajaszagot érzek!!Mekkora baj lehet ha nem eszek!!??
742. bibócska (válaszként erre: 740. - F-kszilvi)
2009. nov. 9. 16:20

szia szilvi először is gratula neked:)

én úgy tudom a védőnői látogatást a 12.hétig meg kell ejteni de nem tudom lehet mindenhol változó....

pancs a fogászattól én is félek mondjuk amúgyis akartam már menni ellenőrzésre szerintem nekem van 1-2 lyukas fogam szóval biztos kezelésbe vesznek de remélem lehet szurit kérni mert anélkül nem bírom ki a kezelést!!!

741. Pancs82 (válaszként erre: 740. - F-kszilvi)
2009. nov. 9. 16:14

Szia!!! Udv a klubban! :)

Elso baba? :)

A tanacsadoval kapcsolatban sajna nem tudok erdemlegesen valaszolni, de miert lenne keso?

2009. nov. 9. 15:49

Sziasztok.

Szilvi vagyok és 2010 június 10-re vagyok kiírva.

Most vagyok a 10-dik héten.Két hét múlva megyek először a tanácsadóba.Szerintetek nem késő?

739. Pancs82 (válaszként erre: 738. - Ikocsis78)
2009. nov. 9. 15:49

Szia! Orulok a jo hirnek!!! :) Csak igy tovabb! :)

6 kemcso??? En 4 utan ugy erztem, hogy leszakad a karom!

Nekem reggelente es estenkent van hanyingerem, reggel nemi vuk-kal megspekelve, de en mindig orommel fogadom! :) Igy tudom, hogy a tronorokosunkkel minden rendben! :D:D Ennel jobban semminek sem tudnek most orulni!!! :D

2009. nov. 9. 15:34

Sziasztok kismamik!

Remélem mindenki jól van és a hányinger is kerül benneteket. Engem még kísérget. :(

Voltam ma vérvételen, 6 kémcső vért vettek le tőlem. Brrr. De nagyon kedves volt a nővérke, már a kórházban is megcsapolt egyszer-kétszer.

Nálam sem néznek teljes vérképet, én főként a cukorszintet, kolesztereint nézettem volna meg, dehát ők tudják...

Összevonások vannak az SZTK-ban a fűtési költségek lefaragása érdekében, úgyhogy potom 1 órát vártam a vérvétel miatt (mivel most a terhesgondozással együtt csinálják).

A belgyőgyászati vizsgálatot nekem a háziorvos megcsinálta, nincs olyan belgyógyászati bajom, ami kizárná a terhesség kihordását. JUHÉ! :)

737. Pancs82 (válaszként erre: 735. - Bibócska)
2009. nov. 9. 15:03

Koszi! Erdekes osszehasonlitani, hogy mennek a dolgok kulonbozo orszagokban. Nekem is megcsinaltak ezeket a teszteket, csak igazabol az altalanos verkepet hianyoltam. De itt mar kb. a 6. heten kiallitottak a kiskonyvemet. Majd 25-en kell mennem vizsgalatokra, azt hiszem kromoszomarendellenesseget fognak tesztelni, de nem vagyok 100%-ig biztos, meglatjuk.

Csak hogy megnevettesselek: en a legeslegeslegjobban a kotelezo fogaszati szurestol felek :D - jobban, mint a magatol a szulestol :DDD, pedig nincs is rossz fogam :D!

2009. nov. 9. 14:55

a H1N1 vakcinát nem a házidoki adja..?legalábbis nálunk így van bár én még nem kértem de amikor benn voltam nála volt néhány emberke akik megkapták mindkettőt.az újat és a régi influenza ellenit is.és nem kellett a patikába menniük mert a dokinak volt csak kimentek érte egy raktárba és hozták be.

az illetőknek még fizetni sem kellett érte.

vagy ez kor döntő lenne aki épp kapta egy idősebb néni volt.

na nem tudom...

735. bibócska (válaszként erre: 734. - Pancs82)
2009. nov. 9. 14:51

szia pancs..

nem tudom pontosan miért kell menni belgyógyászatra de amikor meglesz a vv. eredmény akkor kell mennem a belre.gondolom átnézi az eredmények esetleg megvizsgál pl:ekg..de nem vagyok benne biztos még én sem voltam ilyen vizsgálaton(mármint kismamaként)

nekem ezek az eredmények már megvannak mind az aids mind a hepa és a vércsoport meghatározás is.

ha meglesznek az erdmények akkor fel kell hívnom a védőnőt és mebeszélni egy randit és akkor jön a nagy beszélegetés és a kiskönyv kiállítása.

majd ha megyek a belre elmesélem mi volt ok?

734. Pancs82 (válaszként erre: 733. - Bibócska)
2009. nov. 9. 14:32

Szia Bibocska! Orulok a jo tapasztalatoknak! :) Egy lama kerdes: miert kuldenek belgyogyaszatra? Milyen vizsgalatokat csinalnak ott? :/

Itt nalam a vervetel is annyibol allt, hogy elkuldtek az eredmenyt AIDS es hepatitis tesztre illetve megneztek a hemoglobinszintet. A vercsoportot is meg akartak allapitani, de allitolag elvesztettek a mintat :/, igy legkozelebbi latogatasomnal ismet vampirkodnak. Hiaba kertem altalanos verkep-tesztet, ra sem bagoznak, azt mondta a vedono, hogy a gyengeseg es szedules velejar. :(

A masik vicces dolog, hogy kertem a vedonot, hogy mivel en nem merem beadatni a H1N1 elleni vakcinat, viszont a ferjem allandoan utazik, nem kaphatna-e meg o (felek, ha o hazahozza, en sem uszom meg). Kitalalhatod, mi volt a valasz. Sajna itt meg megvenni sem tudom magamnak a gyogyszertarban sajat zsebbol, mert egyszeruen nem rendelnek eleget. Annyira csolatasuak tudnak itt lenni ezek az eszakiak...

2009. nov. 9. 13:38

sziasztok kismamik...

hogy vagytok???

voltam védőnőnél meg nőgyógyásznál.megkaptam a beutalókat laborba és belgyógyásztra a héten elrendezem(remélem)és akkor mehetek vissza a védőnőhöz.szimpi csajszinak tűnik.

732. naiv
2009. nov. 9. 07:54
jó reggelt kismamik!!Szép napot mindenkinek!!
731. Pancs82
2009. nov. 9. 07:24

Jo reggelt Pocakosok :)!

Remelem, mar mindenki jobban van! Szep napot, hetet Nektek!

2009. nov. 9. 06:18

Sziasztok!Jó reggelt!

Hogy vagytok?

Bibócska!Sajnálom,ami veletek történik,de hiszem,hogy a végén minden rendben lesz!Minden terhesség más,és sajnos van olyan,ami buktatókkal van tele.:(De bízni kell,és minden okés lesz!:)

Én megvagyok,már alig bírom kivárni,hogy csütörtök este legyen!Akkor megyek dokihoz újra.Remélem nem csak petezsákot fog látni!

Szép napot Mindenkinek!

Kevesebb esőt!:(

2009. nov. 8. 19:15

még én sem döntöttem ebben a kérdésben....

holnap lehet megkérdezem a házidokim mit gondol a dologról...meg talán a védőnőt is és majd ennek függvényében döntök mit tegyek..

2009. nov. 8. 19:03

Sziasztok!

Betegeknak jobbulást kívánok!

Rosszullétre sajnos nekem sincs gyógymódom, ami egyszer úgy túnik, hogy beválik, másnap már nem.:(

Épp most beszélgetünk a H1N1 oltásról, mert holnap le kell adni az oviban, hogy kérjük-e Dani oltásához a vakcinát.... Hát úgy néz ki, hogy beadatjuk neki, mert elölt vírust tartalmaz az oltóanyag és az bajt nem okozhat, max. nem használ. De engem nem oltatunk, úgysem megyek közösségbe...

2009. nov. 8. 17:52

Sziasztok!

Szörnyű ez a rosszullét, szinte egész nap tart. Persze nagyon örülök a babónak, de ezt így nagyon nehéz elviselni. Egész nap hányingerem van, és alig van erőm felkelni is. Van valaki még így? Nincs valami tuti tippetek hányinger ellen? Hányni még egyszer sem hánytam, pedig úgy érzem sokkal jobb lenne, mint így émelyegni egész nap... : (

726. Pancs82 (válaszként erre: 711. - Ikocsis78)
2009. nov. 8. 12:43
Igen, valoszinuleg itt fogok szulni -hacsak nem abranditanak ki vegleg az itteni egeszsegugyi rendszerbol. Bar meg nem sokat gondolkodtam errol. Egyelore szeretnek vegre valahara az elso trimeszteren tullenni :). Annak ellenere, hogy majdnem a 11. hetben vagyok, csak azert vettek vert, hogy kizarjak az AIDS es Hepatitis fertozest - semmi hormontszint-vizsgalat/altalanos verkepvizsgalat... :( Szoval vannak ketsegeim, de egyelore me g nem nagyon torom ezen a fejem :)
2009. nov. 8. 10:25

szép napot kismamik...register azt hiszem az én várandósságom már csak ilyen eseményekkel dúsított lesz aminek annyira nem tudok örülni de azt hiszem nem sok beleszólásom van a dolgokba...pedig még csak meg sem erőltetem magam hiszen folyton pihnek fekszek:-(ez van....

de amíg kismanó jól van nincs nagy baj kivéve az ijedséget...

2009. nov. 8. 10:22
hann én nem tudom pontosan mit jelent a 10 erősségű teszt viszont én a lillyt használtam amit a rossmanban lehet venni.nem is drága és megbízható....
723. naiv
2009. nov. 8. 10:18
Sziasztok!!Jó reggelt mindenkinek!!Itt szakad az esső nincs kedvem semmihez!!Szép napot!!
2009. nov. 8. 08:48
Sziasztok. Bibócska és Orsi, most olvasom, hogy mi történt veletek.:( Kitartás, és remélem, hogy a következő vizsgálatnál mindkettőtöknek csupa jó hírt mondanak majd. Én nagyon szorítok:)Nálunk minden változatlan; remélem, hogy mindenkinél szorgalmasan növögetnek a lurkók:)
721. Boszy28 (válaszként erre: 718. - Hann)
2009. nov. 7. 20:22
Clearblue-t biztos kapsz a dm-ben, legalábbis én anno láttam, de nem volt annyi pénz nálam, hogy megvegyem, mert kicsit drága :S
720. Hann
2009. nov. 7. 19:47
A gabrielné az van kívülre írva, hogy a beágyazódást követő 3 napon belül kimutatja aterhességet. az lehet 10-es?
719. ikocsis78 (válaszként erre: 716. - Hann)
2009. nov. 7. 19:43
Hát ez patikája válogatja. Én használtam Gabrielt (a fiamnál), meg valami HCG-s nevűt most, a patikában ajánlották. Biztos segítenek, ha 10-es erősségűt kérsz. A DM-eseket nem ismeren, de úgy tudom, hogy drágább is mint a patikában. Sok sikert, szorítok, hogy pozitív legyen!
718. Hann
2009. nov. 7. 19:40
A gabriel trhességi gyorsteszt jó a minél hamarabbi terheség kimutatására. Okt. 25.-én volt ovu, ma vagyok a 12.ik napon. Szerintetek már kimutathat egy halvány csíkot?
717. naiv (válaszként erre: 714. - Hann)
2009. nov. 7. 19:35
szia segiteni nem tudok de szoritok,h 2csikos legyen a teszted
716. Hann
2009. nov. 7. 19:25
tudnátok nekem mondani 10-es erősségű tethességi tesztet, amit dm,ben vgy patikában lehet kapni?
2009. nov. 7. 19:08

Szia Hann!

Az ovulációs teszteken direkt rajta van, hoy terhes nőknél ne használják, úgyhogy akár jelenthet terhességet is, mivel a hőmérsékleted is fent van. DE HCG-t nem mér, csak luteinizáló hormont. Szerintem szerezz be egy terhességi tesztet, kár így találgatni, nehogy csalódás érjen. Sok sikert!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook