Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 júniusi babák fórum

2010 júniusi babák (beszélgetés)

774. register (válaszként erre: 772. - Myster)
2009. nov. 12. 16:51
Szia. Engem sem küldenek sehova. Jövő szerdán kell orvoshoz mennem, akkor töltöm a 12. hetet, és csak utána mehetek védőnőhöz. Illetve így javasolta a doki, hogy addig szerinte ne menjek.Én is bíztam benne, hogy előbb "hivatalos kismama" leszek, de most már kivárom:)
773. naiv
2009. nov. 12. 13:47
ok akkor megnyugodok csak olyan rossz,h még két hetet kell várnom meg multhéten se nézte meg a minimet a doki
772. myster
2009. nov. 12. 13:46

Sziasztok!

Kérdezni meg elfelejtettem. :) Most voltam védőnőnél és azt mondta, hogy 12. heti genetikai uh után menjek el terhesgondozásra és ott beutalnak mindenféle vizsgálatra (vérvétel, stb). Ezt nektek is így mondják? :) Csak mert én tapasztalatlan azt hittem, hogy ezeket a dolgokat még a 12. hét előtt valamikor végzik el. :)

771. myster (válaszként erre: 768. - Pancs82)
2009. nov. 12. 13:43

Sziasztok!

Én is szeretném megnyugtatni Naivot, 10 hetes vagyok és egyáltalán nincsen hányingerem. Az orvosom megnyugtatott, hogy a terhes nők kb. 20%-ának van, szóval nincs semmi gond!!! Úgy viszont én is szoktam járni, ahogy Pancs, álmomban megfeszítem a hasam, aztán felébredek és csak pislogok, hogy úristen, remélem, semmi rosszat nem csináltam. :D Mondjuk én eleinte nyújtózkodni sem mertem, és azt gondoltam, hogy így bosszulja meg a testem, hogy álmomban csakazértis kinyújtózik. A 10 hetes UH után (ahol minden tökéletes volt, még mozgott is nekünk :D) éjszaka meg természetesen azt álmodtam, hogy a hasam behullámosodik és úgy görcsöl. Persze annyira megijedtem, hogy álmomban megpróbáltam eldönteni, h most álmodom-e, de nem ment :).

770. Timec08
2009. nov. 12. 11:59

sziasztok!

Naív,szerintemne aggódj,mert nem törvényszerű a hányinger,meg semmi.Tudod,fontos hogy ne idegeskedj.

Pancs,nekem még nem volt ilyen,de mindenki máshogy éli meg.

Kitartás,minden rendben lessz.

769. naiv
2009. nov. 12. 10:16

Sziasztok!!Olvaslak benneteket csak nekem egyenlőre nincs beszámolni valóm azon kivül, h izgulok mi van a babóval mert csak néha van hányinger meg kis étvágytalanság semmi más!!

Az uh-ra pedig még 2hetet kell várnom!!

Pancs nállam ilyen még nem volt csak az álkapcsomat szoktam szoritani reggel meg már fáj!!

768. Pancs82
2009. nov. 12. 07:42
Lanyok, Nektek is van az, hogy alvas kozben ontudatlanul megfeszititek az osszes izmotokat, a hasat is beleertve? Nekem neha uuugy faaaaj olyankor a pocim es mindig felriadok, hogy "Uristen, mit tettem!!"... Pedig valszeg a pici joizuen alszik odabent... legalabbis remelem!
767. Pancs82
2009. nov. 12. 07:38

Sziasztok,

Nekem sem latszik tulzottan igy a 11. heten. Sosem voltam sovany, de kover sem (sajat megitelesem szerint, hehe :D). Viszont a regi farmerom nagyon-nagyon szorit, nem tudom hordani, plane nem az etkezesek utan. Olyankor ijesztoen nagy tud lenni :)))...

Mar en is ugy varom, hogy latszodjon a poci! :)

766. f-kszilvi (válaszként erre: 765. - Zsuzsika83)
2009. nov. 11. 22:41

Szia Zsuzsika.

Nekem ez a második terhességem és az első babámnál 4 és fél hónapos voltam mikor kerekedni kezdtem.

Nagyon vékony voltam és nem sokan látták rajtam,hogy babát várok.Nagyon zavart,mert világgá akartam kürtölni.Akkor vettem először kismama nadrágot és a legszűkebbre kellett állítani.

Nemsokkal utána mindig ki kellett engedni egy-egy gombot,majd teljesen kiengedni.Akkor már a cipőmet sem én kötöttem és a zoknit is nehézkes volt felvenni.

Most minden más.10 hetes vagyok és kerekedik a pocakom.Olyan most mint az elsőnél négy hónaposan.Hihetetlen,de nagyon élvezem,mert mindenki kérdezgeti:"Jól látom,hogy kerekedik ott bent valaki?" -én pedig mosolyogva mondom: IGEN.

2009. nov. 11. 20:56

Sziasztok!

Valaki meg tudná írni, akinek nem ez az első babája, hogy mikor kezdett el nőni a hasa? Mikortól látta már más is rajta, hogy terhes? Mikortól kellett kismama ruhát venni?

2009. nov. 11. 19:39

Sziasztok!

Mindenki jól van? Nálam enyhültek kicsit az émelygéses tünetek. Csak olyan álomszuszék vagyok, hogy csuda. :)

2009. nov. 11. 16:41

sziasztok kismamik! Hogy vagytok?

Én ma vagyok 7 hetes 6 napos holnap megyek ultrahangra, remélem minden rendben.Holnap írok mit mondott a doki!

Szép estét nektek!

2009. nov. 11. 16:20
sziasztok kismamák..sehol senki?remélem mindenki jól van...
761. zsuzsika83 (válaszként erre: 758. - Ancsi2582)
2009. nov. 10. 21:17

Szia Ancsi!

Én is most vagyok a 8. hétben. Te mennyi idős vagy pontosan? Én 7 hét 2 nap. Mikor fogsz szülni?

760. f-kszilvi (válaszként erre: 758. - Ancsi2582)
2009. nov. 10. 19:22

Köszönöm a szíves fogadtatást.Nagyon aranyosak vagytok.

Ancsi: a 8-dik héten nekem is elmúltak a tüneteim és nagyon megijedtem,hogy valami baj van,de szerencsére semmi baj.

Most 10 hetes vagyok és újra itt vannak a jelek.Émelygés,mellfeszülés,de olyan szinten,hogy az valami fantasztikus.Én azt mondom,hogy ne aggódj,hamarosan újra előjönnek a tünetek.

2009. nov. 10. 17:48

Sziasztok kismamik!

Örülök, hogy mindenki jól van.

Én is azt olvastam, hogy semmi gond nincs, ha a terhesség elején fogyás tapasztalható, ne aggódj Naiv. Na meg lehet, hogy holnapután meg megjön az étvágyad.:)

Timec jó, hogy rendben vagytok, jó lehetett látni a kis nyüzsgöncöt.

H1N1 - jó kérdés. Én egyenlőre nem oltatom magam, meg 12 hét előtt nem is tanácsos. Addig meg még konzultálok a nődokimmal, hogy a feleségét beoltatta-e, mert 1 héttel jár előttem a felesége, mégiscsak más, hogy ő is várandós, nem? Ha a feleségét beoltatták, akkor majd én is meggondolom mégegyeszer.

2009. nov. 10. 16:59

Sziasztok Kismamik!

Üdv köztünk f-kszilvi!

Én úgy tudom hogy az természetes ha fogysz az elején úgyhogy ne aggódjatok.Mondjuk ez nálam nem jött be mert már 5 kilót szedtem fel és még csak a 8 hétben járok, de sajnos muszáj ennem mert ha nem eszem 4 óránként akkor sajna jön a sötétség és elájulok.Mondjuk az jobban aggaszt hogy nekem semmi tünetem nincs ezen kívül már a mellem sem fáj, pedig múlt héten még nagyon rossz volt. Hányingerem is nagyon ritkán van, csak ha melóba valamit megemelek vagy gyorsan csinálok akkor szurkál hogy lassítsak.

Festett valaki hajat terhesség alatt? Szerintetek nem tanácsos?

Ja és még egy fontos kérdés, igaz nekem már a könyökömön jön ki a sok H1N1 de annyit foglalkoznak vele.Ti beoltatjátok magatokat? Vagy tudtok olyan kismamáról aki már beadatta? Mi a véleményetek?

757. Pancs82 (válaszként erre: 754. - Naiv)
2009. nov. 10. 14:38
Szio! Tenyleg nem lesz semmi baja a picinek, viszont arra figyelj, hogy te ne gyengulj le, mert akkor a bacik is konnnyebben athatolnak a vedekezorendszereden. Amikor ugy erzed, hogy picit jobban vagy, probalj meg benyomni valami vitamindus/rostokban gazdag aprosagot.
756. 81002da781 (válaszként erre: 754. - Naiv)
2009. nov. 10. 14:25

Semmi nem lesz. :)

A szervezetedből táplálkozik....

No meg a vitaminok...

755. f-kszilvi (válaszként erre: 754. - Naiv)
2009. nov. 10. 13:21

Szia Naiv!

Ne aggódj.Én is fogytam az első terhességemnél vagy 7 kg-ot.A kislányomnak semmi baja nem lett.3770g-al született egészségesen.

Ezzel a babával pedig 2 hónap alatt 4kg-ot híztam.Ez egy kicsit zavaróbb.:))

754. naiv (válaszként erre: 753. - 81002da781)
2009. nov. 10. 10:23
oha nem rossz ha én fogyok az nem baj csak félek mi lessz a babóval!!??
753. 81002da781 (válaszként erre: 752. - 81002da781)
2009. nov. 10. 10:04
És már megint -5 kg-ban vagyok...
752. 81002da781 (válaszként erre: 743. - Naiv)
2009. nov. 10. 10:02

Sziasztok Pocakosok!

Naív,

Ne idegeskedj, az első terhességem elején én is joghurton és kiflin éltem. Mással ellentétben én hülyére fogytam magam, a 7. hónapban szedtem fel valamennyicskét, ami a gyereket és az egyebeket tartalmazta...

A fiam 4380 gr-al látta meg a napvilágot! :)

Szóval fel a fejjel semmi gond nem lesz! :)

2009. nov. 10. 10:00

szia timec...örülök hogy minden rendben van és a kisbabád is jól érzi magát...

egy csoda mikor látod ahogy izeg mozog én is egész nap néztem volna...

750. Timec08
2009. nov. 10. 06:30

Szép jó reggelt mindenkinek!

Már régen voltam itt,de nagyon rossz volt a múlt hetem.Viszont képzeljétek tegnap voltam a kaáliba 10 hetes ultrahangon és minden rendben volt.Gyönyörű volt amit láttam,mozgott a tündérkém mindene,keze,lába,annyira szép volt.Nagyon megkönnyebültem,de még mindeg nem merek felhőtlenül örülni.Még annyira az elején vagyunk.Nézegettem,nektem sem kerek minden,nem egyszerű ezeket átélni.Örülök hogy azért minden rendben van veletek.

749. ikocsis78 (válaszként erre: 748. - F-kszilvi)
2009. nov. 9. 21:53

Szia!

Egyenlőre csak a könyvemet állította ki a védőnő múlt héten, meg súlyt és vérnyomást mért, és ő adta oda az összes vérvételes papírt. A dokim meg kenetet vett, más nem volt.

748. f-kszilvi (válaszként erre: 746. - Ikocsis78)
2009. nov. 9. 20:14
Szia ikocsis79.Te mikor mentél tanácsadásra?Volt már vizsgálat az ultrahangon kívül?
747. ikocsis78 (válaszként erre: 739. - Pancs82)
2009. nov. 9. 19:31

Szia!

Nálunk a Vuk általában este jön megspékelve az egész napos ingert. De tényleg az a lényeg, hogy jó erős a visszajelzés a bébitől.:)

Amúgy csak 4 kémcső lett volna nekem is, de a háziorvos TSH-t is akart nézni, hogy okés-e a pajzsmirigyem, mert az amúgy alacsony vérnyomásom mellett magasnak találta a pulzusomat, illetve a nővérke behúzta plusszban a toxoplazma ellenőrzést is önszorgalomból. De legalább mindenfelől megnyugodhatunk.:)

746. ikocsis78 (válaszként erre: 740. - F-kszilvi)
2009. nov. 9. 19:24

Szia Szilvi!

Üdv köztünk! Az én babócám 1 nappal idősebb a tiédnél, június 9-re számíthatunk rá.

745. f-kszilvi (válaszként erre: 742. - Bibócska)
2009. nov. 9. 18:29
Köszönöm a szíves fogadtatást.A második babám lesz,már van egy 7 éves lányom.Vele először 15 hetesen voltam védőnőnél,de 7 évvel ezelőtt minden másképp volt.És persze nem is emlékszem mindenre pontosan.Arra viszont rájöttem,hogy minden terhesség más és más.Ez egy kicsit jobban megvisel.De nem bánom.7 évet vártam ezekre a rosszullétekre.:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook