Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 júniusi babák fórum

2010 júniusi babák (beszélgetés)

804. 13765ba85d (válaszként erre: 803. - Naiv)
2009. nov. 16. 10:35
lányok csatlakozhatom én mult héten tudtam meg hogy 11 hetes és 1 napos vagyok
803. naiv
2009. nov. 16. 08:57
Jó reggelt!!Nállam is van jócskán cicifeszülés de mért van,h néha ugy beleszur az ölembe meg hajnalban is megilyedtem mert szurt aztán semmi!!Ugy félek,h nehogy baj legyen!!Még egy hét és belépek a 12dik hétbe meg akkor látom a minimet!!
802. f-kszilvi (válaszként erre: 800. - Myster)
2009. nov. 15. 15:15

Szia myster.

Köszönöm a nyugtatást.

A hangulatváltozás,nálam is megvan és nagyon érzékeny vagyok.Kívános nem igazán vagyok,de a hústól felfordul a gyomrom.

Ki meddig dolgozik még?

Én nagyon sokat töprengek ezen.Napi 16-17 órát dolgozom pultosként.Egy héten 3-4-szer.Nem egy stresszmentes meló.

2009. nov. 15. 14:09
Sziasztok! Mostanában olyan furcsa dolgokat tapasztalok, hogy jobbnak látom megkérdezni tőletek is, hogy mi lehet ez. Szóval, két napja sűrűn görcsölgetek, és néha olyan érzés van az alhasamba, mintha elöntené a forróság, és bizsereg. Egyéb gond nincs, Vukocska szorgalmas, de egy kicsit furcsa ez az egész. Szerdán megyek dokihoz, remélem, mindent rendben talál.
800. myster (válaszként erre: 792. - F-kszilvi)
2009. nov. 15. 12:38

Szia f-kszilvi!

Az én tüneteimet főleg a cicifájás és a hasfájás adja ki, a cicifájás kb. egyik héten van, a másikon pihi. Most hétvégére megint érzem. Tehát izgalomra semmi ok, nincs semmi baj. Megfigyeltem, h nekem azelőtt múlik el, hogy elmennék vizsgálatra. Aztán számolgathatom a napokat, hogy mikor tartunk már ott, h nem kell paráznom. :) Ráadásul nálam nem egyszerre mindkettőben, hanem előbb a balban, aztán csatlakozik a jobb. :) Ja, és néha feledékeny vagyok. Miről is beszéltem? :D A hamar fáradás, meg hogy irtó gyorsan felkapom a vizet (előtte 200% pacifista lelkem volt), az folyamatosan megvan. :) Természetesen éjszaka sikerült rémálmodnom a genetikai uh-ról egyet, mert valszeg a védőnőnél maradt az orvostól kapott papírom, aki pedig a lelkemre kötötte, h azt vigyem el diagnosztikára. De a védőnő elterelte a figyelmem, mert majdnem nem adta vissza a személyimet. No mindegy, hétfőn kinyomozom a dolgokat. :) Közületek járt így valaki?

2009. nov. 15. 10:26

Semmi gond Leras.

Azért gratulálunk az ügyes babádhoz,és remélem pár év múlva mi is írhatunk ilyeneket egy blogba.

798. Leras
2009. nov. 15. 07:33
óóóó elnéztem a év számot
797. Leras
2009. nov. 15. 07:31

Sziasztok!

Mindenkinek csodás jó reggelt kívánok.

Nem tudom ki, hogy van vele, de kezdek elfáradni az éjszakai kelléseknél. Kb 3-4 hete, hogy nem alszunk át egy éjszakát sem. Nekem is júniusi babám van és a 8-9hét körül már átaludta az éjszakákat. De mostanában...

A gyerekorvos szerint már látszik a két fehér csík az ínyén. Létezik, hogy a foga miatt kellünk ilyen sűrűn? Vagy a fűtés ami bezavarja? Hiába párásítok (tálka a fűtőtesten, vizes törölköző az ágyrácson). Konkrétan használjak párásító gépet? passzolom mi lenne jó.

Tud valaki nekem ebben segíteni?!

Ami jó hír, hogy napközben alszik kb 3-4 órát. Sajna nem egyfolytában, hanem elosztva.

Na és a tegnapi sláger, hogy ha ülünk utána egyből kitolja a lábát és már állunk. Teljesen le vagyok döbbenve. Semmit nem erőltettek mindent magától csinál.

A héten elkezdődött a forgolódás. Hátról hasra és vissza. Persze azért megy vissza, mert az alsó kezével nem tud mit kezdeni.

Ezek mellett (állás és forgolódás mellett) a pelenkázás közben a lábát húzogatja maga felé. Remélem nem sokára beveszi a szájába. :D

2009. nov. 15. 06:40

Jó reggelt Mindenkinek!

Hogy vagytok?

Ki mit főz ma?

Szép napot Mindenkinek!

795. Amina1980 (válaszként erre: 794. - Ancsi2582)
2009. nov. 15. 06:39

Szia!

Igen,kaptam képet róla.:)

Június 21-et dobott ki a gép.Neked?De ez még annyit fog változni.:)

Első terhességemmel mindig 2 héttel előbbre írt a gép.De időre szültem,csak nagy volt a kisfiam.:)

Szép napot Neked!

794. Ancsi2582 (válaszként erre: 783. - Amina1980)
2009. nov. 14. 17:34
Örülök hogy ti is jól vagytok! Tényleg nagyon jó volt látni a picit.Nekem csak dec 10 kell visszamennem. Kaptál képet róla? Azon írja a szülés várható idejét. Neked mit ír?
793. Ancsi2582 (válaszként erre: 792. - F-kszilvi)
2009. nov. 14. 17:30
Ne aggódj Szilvi nekem a 8 hétben múlt el minden tünetem, mondjuk hányingerem sosem volt de cicifájás nagyon, de már semmi bajom sincs és most voltam dokinál csütörtökön és jól van a pici.Na jó azért érzem hogy már nem egyedül vagyok mert nagyon fárasztó minden munka és hamarabb kidöglök, de nem szabad eltunyulni mert akkor a szülés lesz nagyon nehéz.Nyugodj meg nincs semmi baja a picinek!
792. f-kszilvi (válaszként erre: 789. - Myster)
2009. nov. 14. 11:30

Szia myster.

Olvastam,hogy 10 hetes vagy,én pedig 11-dik hétban járok.Érdekelne,hogy megvannak e még a terhességgel járó jelek,mert nekem egyik napról a másikra elmúltak.Kicsit idegesít.remélem nem azért,mert baj van.2 hét múlva megyek uh-ra,jövőhéten pedig tanácsadásra.

2009. nov. 14. 10:07

Jó reggelt kismamik!

Remélem mindenki jól van!

Szép hétvégét mindenkinek!

2009. nov. 13. 18:44

Sziasztok!

Üdvözlet az újaknak és gratulálok!

Megvagyunk mi is, csak épp fáj a fejem. Dani édes volt tegnap, ráhajolt a hasamra és azt mondta örvendezve, hogy hallja a kistesót, kinyújtotta a kezét. :)

Örülök, hogy ilyen szépen gyarapodnak a bébik, számban és nagyságban is. :)

Nekem kedden kell hívnom a dokit, akkor ad majd időpontot a 12 hetes UH-ra. Már nagyon várom.

Mennem kell, mert az Elvitte a víz-t kell megnéznem a nagyfiúval, tudjátok családi moziest. :)

789. myster
2009. nov. 13. 17:10

Sziasztok!

Én is omega 3-at, folsavat szedek, meg onszorgalomból c vitamint és búzacsírát. :) Az orvosom nekem sem írt fel Elevitet, aminek kimondottan örültem. :D Most megyek és henyélek vízszintesen, sokat ücsörögtem a munkahelyen és bár a nőgyógyász megnyugtatott, h kis fájdalmak lehetnek a hasban, a védőnő nem jól reagált és most óvatoskodok kicsit. :) Milyen jó, ha az ember szerelme csinál vacsit!!! Amúgy is büszke vagyok rá, mert a héten voltunk uh-n és elsőre látta, h milye hol van a bébinek, hogy dobogtatja a szívét és tetszett is neki (10 hét). Az uh meleg felébresztette a porontyot és még élénk mozgolódásba is kezdett nekünk. Annyira cuki volt! Tisztára elolvadtunk!!! :D :D

788. teodora3322 (válaszként erre: 787. - Bibócska)
2009. nov. 13. 14:22

Köszönöm a gyors választ!

Azóta nem volt semmi :-), de ha lesz mindenképp felhívom a dokit.

Majd hétfőn jövök, addig is szép hétvégét mindenkinek!!!

2009. nov. 13. 10:31

szia teo...

én csak annyit mondanék de ne ijedj meg ha nem múlik akkor szerintem menj vele orvoshoz...

bár valóban van amelyik ártalmatlan de van amelyik rosszat jelenthet ezt viszont mi nem tudjuk megállapítani csak az orvos.

ha nem múlik biztos ami biztos menj orvoshoz inkább mint hogy baj legyen....

ez az én vélményem de remélem múlni fog!!!!

2009. nov. 13. 10:22

Sziasztok!

Ritkán jövök, mert nagyon sok mostanában a meló és otthol még nincs net, de persze ha már nem dolgozom, a nagy poci miatt akkor majd lesz otthol is:-)

Én még csak 5 hét+6 napos vagyok.

Kedden voltam UH-n és egy 8 mm-es petezsákot láttak szabályos szikhólyaggal és mellette egy 4 mm eset, ami a doki meglátása szerint felszívódóban van.

Vagyis ikreknek indult a dolog.

Nagyon bízom benne, hogy a nagyobbacska velünk marad. Még sohasem voltam babás, de már 29 vagyok.

Kb 1 órája volt egy kisköröm nagyságú világosbarnás sűrűbb váladékom. Nagyon megijedtem, mindjárt megyek Wc-re és megint megnézem a fejleményeket.

Van valakinek tapasztalata milyen az ártalmatlan és veszélyes váladékozás.

Dokihoz elvileg csak dec.7-én mennék újra, remélem nem is kell előbb, mert nem lesz több ilyen.

Puszi az új kismamiknak is! Ha tudtok segítsetek.

Szép napot!!!

785. anduca
2009. nov. 13. 10:05

Sziasztok!

Köszi az üdvözléseket! :)

Ugye, ki gondolta volna, hogy egy nyújtózkodás ennyire fontos lesz? :)

Látom, nagyon sokan tegnap voltunk dokinál :)

Amina, hallottad a szívdobogását a picinek? :)

Én Omega 3-at, C-vitamint és multivitamint szedek. Sajnos, gyümölcsökre nincs gusztusom, ezért ilyen formában kell magamhoz venni a vitaminokat.

Tőlem 24-én vesznek vért.

2009. nov. 13. 09:44

szép napot kismamik szeretettel köszöntöm az újakat:)jó hogy egyre többen vagyunk.

nyújtózkodás:hú az elég nehéz kérdés most már kezdem megszokni hogy nem nyújtózkodom de elég nehéz volt félálomban mindig nyújtottam kezem-lábam már most megszoktam hogy nem szabad...

bár hiányzik a reggeli jó alapos nyújti de én is félek hogy valami gondot okozok...

2009. nov. 13. 07:10

Sziasztok Lányok,jó reggelt!

Úgy látom,bővül a csapat szépen!Üdv az újaknak,boldog babavárást!

Ancsi!

Örülök,hogy nálatok is minden rendben van!!!Ugye milyen jó volt látni a Picikét?!

Aranyos vagy,hogy gondolsz ránk.:)

Mi is tegnap este voltunk dokinál.

Minden rendben van,azt mondta szép nagy a petezsák,láttuk a szikhólyagot és ami a legfontosabb,a Picúrkánk is jól van.18 mm.és dobogott a kicsi szíve!!!:)

Azért már sokkal nyugodtabb vagyok így.

December 1-én megyek újra hozzá,a kórházba meg 12.héten.

Jelentkeznem kell a védőnőnél is.

Ja,és rákérdeztem a vitaminra.Hogy szedjek e.Azt mondta,mivel így kérdeztem,nem kell.Anyáink sem szedtek,mégis egészségesek lettünk.:)

Ha úgy kérdeztem volna,hogy szedem pl.az Elevit-et,szedjem e tovább,akkor igent mondott volna,mert ő nem beszélne le róla.

Különben meg egészséges táplálkozás párti.Szerinte ez csak reklámfogás,hogy költsenek szegény kismamák.

Szóval végülis mindenki maga tudja.

Vérképet úgyis nézünk,ott meg majd látszik,hogy szedjek e valamit.:)

Most mennem kell,szép napot Mindenkinek!!!

782. anduca (válaszként erre: 781. - Myster)
2009. nov. 12. 22:07

Szia! :)

Hát ha már eszemnél lennék nyújtózkodás közben, az jó lenne! :) Megkímélném magam és lehet, hogy a babát is a kellemetlenségektől.

Én minden nap - az utolsó 2 nap kivételével - felébredtem arra, hogy a cicieimen alszom és nagyon fájnak, kellett pózt változtatnom. De amikor már a paplan is nyomta, az már mindennek a teteje volt :))

781. myster (válaszként erre: 780. - Anduca)
2009. nov. 12. 21:28

Szia anduca!

Ó, tényleg!!! El is felejtettem megkérdezni a csapatot, h csatlakozhatom-e hozzátok? :)

Annak örülök, hogy ez a nyújtózkodás-ügy másoknál is jelen van. Régen én is nagy nyújtózkodós voltam, de persze most berezeltem. Próbálok szakaszosan (kezek, lábak, középen nem), hát elég érdekes. :)

780. anduca (válaszként erre: 771. - Myster)
2009. nov. 12. 21:19

Szia!

Nyújtózkodással kapcsolatban:

nyújtózkodás közben nagyon húzódik a hasam és fáj, pedig ébredés után gondolkodás nélkül mindig nyújtózkodok egyet, aztán meg csak jajgatok. Izomláz érzés van benne.

779. anduca (válaszként erre: 769. - Naiv)
2009. nov. 12. 21:17

Sziasztok!

Naív, nekem sincs hányingerem, én is kb. 2 hét múlva megyek UH-ra, 24-én.

Ma is voltam UH-n, de még pici a baba, 9 mm-es, állítólag 6 hetes, de szerintem 7 :) Szívhang nem volt, de a doki mondta, hogy van szívverés. A doki mondta, hogy 8.hétig senkinek ne áruljam el, mert ez még nagyon veszélyes időszak.

Csatlakozhatok közétek? Még nincs születési időpontja a picinek, de kb. jún. vége, júl. eleje :)

778. myster (válaszként erre: 774. - Register)
2009. nov. 12. 19:50

Köszi, register!

Akkor megnyugszom és nem parázok. Kicsit aggódós vagyok. :) Megnéztem a kalkulátort, amit belinkeltél, szerintem is érdekes... :P :)

2009. nov. 12. 17:58

jaj lányok annyira boldog vagyok most jöttem dokitól és láttam a kis minimet 19mm. Azt mondta a doki hogy szép nagy és a papiron nem jun24 van kiírva hanem jun18 lehet hogy már több hetes vagyok mint ahogy számoltam.

És naiv ne aggódj nekem sincs semmi bajom se hányinger se fejfájás.

Nekem azt mondták hogy mire megyek legközelebb már legyen kiskönyven, akár most is mehetnék pedig még csak most léptünk a 9 hétbe elviekben de nekem már 5 hetesen is mondták hogy mehetek vagyis a dokinál az aszisztens.

Szép estét nektek.

És várom Amina beszámolóját is! :-))

2009. nov. 12. 17:19

sziasztok kismamaik..megvan a kismama könyvecském..bizony ezt is megértem kézzel fogható a kismamiságom:-)

myszter nekem már mennek kellett vv.-re és belgyógyászatra.de egyenlőre ennyi.jövő héten kedden megyek uh.ra és majd 23-án kell visszamenni a védőnőhöz az eredménnyel aztán majd alakul a többi....

2009. nov. 12. 16:55

Találtam egy oldalt, ami hasznos lehet a juttatások szövevényes világában. Kalkulátorral ki lehet számolni, hogy mennyi tgyást, gyedet kapunk majd hozzávetőleg. Érdekes:)

[link]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook