2008 szeptemberében született manók... (beszélgetés)
Köszike! :) Amit OlíviaAnna írt, nagyon jól estek! Tök jó, hogy a neten ilyen barátokra leltem! Köszi mindkettőtöknek! :9
Puszi
Era!
Állj ki magadért ez az! Ügyike vagy! :) Rosszabb helyeken is beszélünk a gyerekről, meg megmutatjuk a képeket, itt legalább tudjuk, hogy aki nézi azt érdekli is!
Szia!
A kép amiről írtál Apa műve, néha sikerülnek neki ilyen "profi" képek is. Nekem is tetszik nagyon.
Köszönöm, hogy szorítotok a Papáért, jól esik a gondolat is. :)
Hát igen, érdekes ez a mai éllmiszer ipar, mér sokszor nem is merek belenézni a kajába, mert nem tudni mit eszünk. :P
Örülök, hogy Olíviának sikerül a beilleszkedés az oviban, bár tuti furi neki is ez az egész. Én még ilyen ízesített tejitalt nem adtam Tominak, bár a kiütések miatt még a dobozosoktol kicsit tartok, de nem gond, majd később, ha kinőtte. :)
Az elválasztás nagyon furi! Igazából azért nem rossz csak, mert nem hisztizik érte, de figyelni kell, hogy ne lásson póló nélkül, mert akkor kérné a cicit. Sajnos utóbb már nagyon harapott, így már vártam, hogy vége legyen (tudom csúnya vagyok). A cicim időnként be szokott durrana, ilyenkor hidegvizes borogatást teszek rá és sokkal jobb lesz tőle. Kíváncsi leszek meddig tart. Az elválasztással ami nagyon jól esett a baracklé volt. Tomi pöttyös lesz tőle, így szülésóta nem ittam, nem ettem barackot semmilyen formában, a múltkor legurítottam 3 dl baracklevet, olyan jól esett, hogy csuda. Na ezért már megérte! :)
Hát elég nehéz volt rájönni, hogy hogy adjam neki! Véletlen volt! Elfelejtettem megmelegítni és úgy kapta el, na lecsúszott mind az üvegből! Azóta figyelem ezerrel és csak hidegen kapja, ha langyos, mert nem sikerült lehűteni hirtelen, akkor kakó lesz belőle, mert azt minden formában szereti.
Ennyi hirtelen, remélem válszoltam mindenre! :)
Részvétem neked!
Kérdésed köszönöm, jobban van már, várjuk, hátha hazajön a hétvégére.
:) Nagyon tündér vagy! Elolvastam, és rettenetesen jól estek a szavaid! Köszönöm Neked!!!! Puszi
Jók a zenék, tegnap már észrevettem :)
Olvastam Olívia beszoktatását. Mostanra más megszokta, hogy nem vagy Vele állandóan? Én már előre félek ettől, mivel mi is non stop együtt vagyunk.
Aranyosak a képek is, amiket a naplóbejegyzésekhez tettél.
Jó ötlet a játékcsere dolog. Nem is gondoltam arra, hogy mekkora élmény lehet, ha újra rátalálnak egy-egy kedvenc játékra :)
Puszi Nektek!
Ja, és sok sikert a művészeti neveléshez is! :))
:)
A kukiját már húzogatja is időnkét, mint a madzagot! :D Néha már nekem fáj, de azt mondta az apja, hogy ha fájna Neki, nem csinálná... Szóval, igen, megtette a nagy felfedezést. Néha a pelenkázásnál is piszkálja :)
Ja, tegnap Gergő is mosdott :) Megdörgölte a két kis mancsával a pociját! Nagyon édi volt Ő is közben, mert nagyon megdicsértük, milyen ügyesen fürdik :)
Era!
Gergő felfedezte már a kukiját? Tominál az a legújabb, hogy fürdésnél mindig meg bügyürgeti (ilyenkor mindig azt mondom neki, hogy milyen ügyes, mert megmost, rém büszke utána), aztán meg megmossa a hasát (jó csak vizeskézzel simogatja, de mi annak nevezzük). Nagyon birom a kis fejét, mert rettentő meg van elégedve magával ilyenkor! :)
Mikor bemásoltam a naplómba megnéztem és Tomi az ölembe ült, tátott szájjal nézte ő is, nagyon tetszett neki! És végig ülte a 4 percet, tehát neki is jó volt, nem baj, hogy csajos! :)
Egyébként szeretnék vele ilyen meséket is megnézetni, persze nem nevelek belőle lányt, de nem árt neki sem, nem kell mindig csak a brutálisabb fiús dolgokat néznie neki, persze egy idő után majd úgysem tudom befolyásolni, de akkor meg trükközünk! :)
Köszi! Nálunk az én részemről már könnyebb így, mert sokat harapott már. Majd eljön a ti időtök is, ha felkészültetek rá mindketten.
Rizstejet csak a KRESZ alatt kapott, de nem nagyon itta, így nem csináltam többet. Az elválasztás kezdetén tejital port vettem neki (szerintem ugyanúgy táp, mint a többi), de nem volt hajlandó meginni semmiből. Beszéltem a dokinénivel és azt mondta, hogy adhatom neki a tejet csak forraljam jól ki, tehát a forrástól számított 2-3 percig főzzem, mert így a tejfehérje (ami a bajt okozhatja) kifő belőle. Hát ezzel is megküzdöttünk, mert nem akarta inni. Aztán csak sikerült rávennem, hogy igya meg, de nagyon sokat kínlódtunk vele. Próbálkoztunk kisbögréből, kispohárból, szilikonos csőröspohárból, kenény fedeles csőröspohárból, végül a cumisüveg vált be, de tuti közrejátszott, hogy megszokta a tej ízét, de nem merek variálni, mert legalább issza.
Ja és sokáig tartott mire rájöttem, hogy az én Szentem nem szereti a meleg tejet, csak és kizárólag hidegen issza meg. Gondolhatod milyen kapkodás van mikor elfelejtek este forralni reggelre! :)
Én boltival kezdtem, de attól kiütéses letta lába, így most cak és kizárólag házit kap és nem hígítom. Azt mondta az orvos, hogy a zsírtartalom mindegy, a fehérje számít.
Gondolkozz csak nyugodtan és kérdezz bátran, ha tudok segítek! :)
Az lesz, bár szerintem azt is hamar kitanulja! :) Na de sebaj, Apa nálunk csak fejlesztésnek hívja a barikádjaimat, meg praktikáimat, mert a gyereknek szupin fejlődik a problémamegoldó képessége.
Ja, napokóta a fürdés fénypontja, hogy kihúzgálja a dugót és visszateszi a helyére, ezt ismételgeti folyton (tényleg ügyes, mert többnyire jól teszi vissza). Ma már alig ért a kádba alába és már a keze ott volt, na akkor rászóltam és nem hagytam, az még korai volt! :)
Köszi, aranyos vagy!
Biztos más a szándék és türelmes is vagyok, ma nagyon + akarok lenni! :)
Ja, az oktató azt modta, hogy ha észreveszi bennem az önbizalmat, megyünk vizsgázni, mert csak az hiányzik már.
Sziasztok lányok! Hogy vagytok? Gondolom, sok a dolgotok... Már megint eltűntetek. Pedig tök szeretek dumcsizni Veletek! :)
Pussz
Anett! Gratula a végleges elválasztáshoz! Tök jó, hogy nem viselte meg egyikőtöket sem. Én szerintem jobban kötődöm a szopihoz, mint Gergő... :S
A tejet hogyan kezdted adni Tominak? Forraltad csak? Vagy vizezted is? Házitej vagy bolti? Sokáig rizstejeztetek? Cumisüvegből issza? Bocsi a sok kérdésért, de ezek hirtelen eszembe jutottak, nem is kellett gondolkodni rajta... Mi lett volna, ha gondolkodom is?! :)
:) Kösd össze vmilyen madzaggal a szekrények kinyitógombját, ha van! Nálunk ez vált be. Mindig megpróbálja kinyitni így is, de egy idő után rájön, hogy nem lehet és otthagyja. :)
Most arra jött rá, hogy a(z IKEÁs) szekrényünk fiókját nagy erővel ki lehet nyitni... Ez ellen én sem tudok mást, csak hogy úgy tolom be, hogy szoruljon :S
További ajánlott fórumok:
- 2010 szeptemberi babák
- Szombathelyen, 2008 juniusában született babák Anyukái gyertek
- 2008 áprilisban született babák topikja
- 2008 szeptemberében született babácskák anyukái beszélgessünk!
- Május 9-én született lányom évvesztes lesz, vagy mehet suliba szeptemberben?
- 2008 decemberében született "csodák" anyukái katt ide