Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 szeptemberében született manók... fórum

2008 szeptemberében született manók... (beszélgetés)

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
2009. nov. 19. 12:41
Olíviának gratula a nagy műhöz! :)
589. erababa1111 (válaszként erre: 588. - Hofferke)
2009. nov. 18. 21:18
Jó választás! :) Párom dec.23.-án született... Szegénykém :(
2009. nov. 18. 21:10
Mi Tomit márciusban tartjuk. Túl sok minden lett volna az év végefele. :)
587. hofferke (válaszként erre: 586. - Erababa1111)
2009. nov. 18. 21:09
Csatlakozom! :)
2009. nov. 18. 20:53
Édi lehetett Olívia a csipesszel :)))
2009. nov. 17. 14:50
Mérleges story-ra: Gergő is csinálja ezt egy ideje. :) Nekünk nem digitális mérlegünk van, de nagyon szeret vele játszani. Időnként kihúzza (szintén komód alatt tartjuk), rááll, ugrál is egy kicsit rajta :) Van, amikor felborítja, mert az olyan vicces, mikor jó nagyot szól!n
2009. nov. 17. 14:37

Köszike az oltásos hozzászólásokat! :)

Én is azon vagyok, hogy még nem oltatunk, mert szerintem csak felfújták az egészet. A sima influenzának is voltak hasonló szövődményei, csak most jobban felkapta a média...

583. hofferke (válaszként erre: 581. - OlíviaAnna)
2009. nov. 17. 11:40

Szia!

Igazából nme volt nagy megeröltetés, csak feleztem minden kaját és kicsit jobban odafigyeltem a cukor fogyasztásra + akkor mozogtam is egy keveset heti 2-3x. De nekem a mostani súlyom is sokkal magasabb, mint a tied, így kicsit könnyebb volt.

Állítólag a fehér tea fogyasztása nagyon segít az izmok helyes működésében, a pajzsmirígy működésben és a zsírégetésben egyaránt. Szerintem kipróbálom majd.

Kitartás, mást nem tudok mondani; bár olvastam olyat is, hogy amikor stagnál a súly, akkor csökkenteni kell a kaján, vagy növelni a mozgást.

Jó próbálkozást, szorítok! :)

582. OlíviaAnna (válaszként erre: 573. - Erababa1111)
2009. nov. 17. 10:02
Dear Era, nekem is forwardold légyszi! Köszi!!!
2009. nov. 17. 10:00
Anett! A 7 kg mínuszt hogy csináltad?? Én már hónapok óta egy helyben toporgok... Nyár előtt lementem 72-re, aztán az ungarische zaba hatására visszajöttem 75-re és most - úgy tűnik minden hatástalan... :-S
2009. nov. 17. 09:57
Itt nincs akkora "felhajtás" ez ügyben, viszonylag kevesebbet foglalkozik vele a sajtó, kb. 5% vette fel az oltást (eü-i dolgozók, stb.) Azért a férjem szeretném ha beoltatná magát, mert a munkahelyén nagyon nagy a nemzetközi baci/vírus fertőzés esélye - bár egy forgalmas közértben is... Én Fred Hoyle és Chandra Wickramashinge asztrobiológus professzorok cikkében olvastam, hogy az influenza fertőzéseknek leginkább a naptevékenységhez van közük, bizonyítottan meteorral jönnek be az űrből (ezért van az, hogy elszigetelten élő földművesek is megkapták), szóval lehet, hogy jobb az immunitást oltással kialakítani, mint nem. Magyarlandon az a reflex, hogy a kormány akkor is hazudik, ha kérdez, ezért ha igazat mond, akkor sem hisznek neki. A szüleim beoltatták magukat pár hete, nem jelentkezett (hál Istennek) semmilyen tünet/mellékhatás.
579. mint (válaszként erre: 572. - Erababa1111)
2009. nov. 16. 20:21

Szia,sziasztok!

En varakozo allasponton voltam tegnapig a H1N1 oltassal kapcsolatban.

Angliaban meg nem elerheto az oltoanyag,csak kronikus betegek reszere.Elvileg amint elerheto lesz 6 honapos kortol fogjak oltani a gyerekeket.

Tegnap azt hallottam,hogy amerikaban bizonyitottan 4 gyermeknek lett agyhartya gyulladasa az oltas miatt es ugye itt van a magyar kisfiu,aki 14 eves szinten agyhartya gyulladassal a korhazban.Meg varnak az eredmenyre,hogy valoban az oltoanyag miatt lett-e beteg. En ugy dontottem ezek utan nem oltatok.

2009. nov. 16. 20:05

Csajok!

Tettem a naplómaba vendégkönyvet, írjatok nyugottan bejegyzést bele, ha szeretnétek! Persze nem kötelező. Könnyebb ott kommentelni (én sokszor elfelejtek sokmindent mire ideérek). :)

577. hofferke (válaszként erre: 572. - Erababa1111)
2009. nov. 16. 20:03
Én nem nagyon vagyok az oltás mellett. Sajnos nagyon hamar piacra dobták és félek, hogy nem a mellékhatások nem derültek még ki; nem szeretném, ha miattam lenne valami maradandó baja. Nálunk Apát beoltották a munkahelyen kötelezőben, majd látjuk rajta, ha lesz valami. egyébként egy gyerekorvostól hallottam, hogy az alig 1 éves gyerekeknek nem javasolják abszolút.
576. hofferke (válaszként erre: 573. - Erababa1111)
2009. nov. 16. 20:00

Köszike! Nekem muszály mostmár kitartanom, mert tarthatatlan az állapot. Most nagy az elhatározás, aztán majd kiderül! :)

Próbálkozunk, próbálkozunk, de kellett nekem elfordulni egy pillanatra! :)

575. hofferke (válaszként erre: 574. - Erababa1111)
2009. nov. 16. 19:58
Köszi szépen, majd megnézem! :)
574. erababa1111 (válaszként erre: 573. - Erababa1111)
2009. nov. 16. 15:05
Mivel egy konkurens babaoldalon találtam, ezért csak levélben küldöm :)
2009. nov. 16. 15:04

Anett! A 7 kg mínuszhoz gratulálok, és kitartást a további "kúrához"! Én sajnos sehova nem jutottam, és el is ment a kedvem a próbálkozástól :( A pocakom egyre nagyobb (pedig nem eszem többet!!!), de lusta vagyok megmozdulni :'( Na, mind1!

Az önálló evéshez olvastam egy jó kis cikket. Ha megtalálom, elküldöm a linket róla. Nekem nagyon tetszett! :)

Pussz

2009. nov. 16. 14:57

Egy kis közvéleménykutatás:

Ti mit szóltok a H1N1 elleni védőoltáshoz? Beadatjátok? Vagy már megtettétek? Ha pár szóval leírnátok a véleményeteket, megköszönném! Kíváncsi vagyok nagyon a "belga hozzáállásra" is.

Pussz

571. erababa1111 (válaszként erre: 568. - OlíviaAnna)
2009. nov. 16. 14:52

Köszönjük szépen! Még nem sikerült nekünk sem kilábalni a náthából, de hál' Istennek nincs láza még mindig Gergőnek. Nem vittem orvoshoz, de már le is beszéltem magam róla a Te segítségeddel :)

Furcsa a kinti hozzáállás a náthához, lázhoz, és egyáltalán a betegséghez. Itthon rögtön írják a gyógyszereket, meg minden egyebet, ha már ott vagy a dokinál. Lehet, hogy nincs is a "gyógyszernek" gyógyhatása, de felírják. Lehet, hogy a gyógyszeripar keze van a dologban?!

Olívia jobban van már? Ti már túl vagytok rajta? Fogak? Hogy alakultak? Áttörték már az őrlők a kisasszony ínyét?

570. erababa1111 (válaszként erre: 569. - Hofferke)
2009. nov. 16. 14:42

Épp most akartam írni én is valami hasonlót! :))) De Anett megelőzött...

Szóval: Judit, nem semmi látvány lehettél a szerkódban! Ez az "elegancia" általában az anyukák kiváltsága, mert pasit még nem láttam valami hasonló összeszedetlenségben, de magamat már igen :S

Örülök, hogy ez nem csak az én divatom! :)))

Pussz

2009. nov. 16. 13:57

Judit!

Nem gáz az öltözet, csak úgy kell közlekedni mintha ez lenne a legújabb divat! :)

2009. nov. 14. 07:46
Hát, a nátha elég makacs tud lenni, nálunk már több, mint egy hete tart... A lényeg, hogy ne súlyosbodjon. Ha láza nincs, szerintem ne vidd orvoshoz. Itt egyébként a lázzal is csak akkor foglalkoznak, ha három nap után se megy le. Lázcsillapítót 38.5 alatt elvileg nem javasolnak, bár én azért 36.7-nél is adtam. Gyógyulást!
567. erababa1111 (válaszként erre: 563. - OlíviaAnna)
2009. nov. 13. 18:54
Köszi a kimerítő beszámolót a gyógyszerekről! :) Lehet, hogy elviszem dokihoz, ha a hétvégén sem jön rendbe. Pussz
566. erababa1111 (válaszként erre: 565. - Hofferke)
2009. nov. 13. 18:52

Hát, igen, sajnos ő is csinálja. Nemrég kezdte, de nagyon nem szeretem hallgatni! Olyan, mintha valami a torkán akadna, és mindig megijedek :/

Állítólag ezzzel a butasággal nincs egyedül, mert a védőnő szerint vannak ettől durvább esetek is :(

2009. nov. 13. 18:15

Drága Era!

Tomi is mindig öklendezteti magát! Már kezdtem megijedni, hogy valami baj van vele, de ezek szerint nem csak ő csinálja. Nagyon megnyugodtam! Remélem gyorsan leszoknak róla, mert nagyon útálom ahogy csinálja! :S

564. hofferke (válaszként erre: 560. - OlíviaAnna)
2009. nov. 13. 18:13

Köszi-köszi-köszi! :D

Nagyon izgultam, nagyon ügyetlen voltam a gyakorláskor, de az előadás jól sikerült! :)

Én is igazából azért akarok jogsit nagyon, mert a városba könnyebben be tudunk majd menni, nem kell buszozni, nem kell sofőr, nem leszünk kötvew senkihez és semmihez.

2009. nov. 13. 09:46
Gergő náthás?? Olívia orra is folyik, ez már a harmadik alkalom, hogy benáthásodik itt Brüsszelben.... mintha a szervezete nem erre az éghajlatra lenne alapértelmezve? Az orrporszívózás mellett fontos a sok folyadék, vitamin (Cebion) adagolása. A gyermekorvos tanácsára alváshoz megemeljük párnákkal a kiságy fejrészét, nehogy a váladék a torkára, az arcüregébe menjen. Olívia sajnos a náthával együtt egy kicsit köhögni is szokott, így kap köhögés elleni gyógynövényes bébi kúpot (Supposor Eucalipto) és ha úgy vélem, hogy erősödik a nátha és/vagy köhögés, akkor kap Perdolan kanalas gyógyszert (bébi paracetamol), pl. tegnapelőtt 4 x 1,5 ml, tegnap már csak 3x. A nátha idején a fehérjefogyasztást a reggeli és esti tápszerre "korlátozom". Napközben csak gyümölcs és gabonaféle. Jobbulást Gergőnek!!! Remélem lassan mi is kilábalunk belőle.
562. OlíviaAnna (válaszként erre: 548. - Erababa1111)
2009. nov. 13. 09:21
Hétfőn, szerdán és pénteken 2-6:30-ig. Néha kedden pótolja be, ha az egyik nap betegség vagy szünnap miatt kiesik. Csütörtökön pedig 4-6-ig baba-zene foglalkozás, de oda majdnem egy óra az út, úgyhogy ez a program is kitesz majdnem 4 órát. A kedd pedig a sétálós, játszóterezős, vásárlós napunk.
561. OlíviaAnna (válaszként erre: 550. - Erababa1111)
2009. nov. 13. 09:15
Egy gyerekkori barátnőm küldte :-) igazából nem szeretem a vicceket, nem is tudok viccet mesélni, a pajzán viccek meg főleg távol állnak tőlem, de ezen akkorát nevettem, hogy betettem a naplómba. Ami kezd olyanná válni, mint egy zagyva scrapbook...
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook