2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szofi!
Két éves korig használható, tehát nyugodtan vehetsz, Lulunak fog lassulni a hízása, ez saját tapasztalat..:)) Szólj ha nem találod, vagy ilyesmi..:) És nagyon kényelmes.. meleg szívvel ajánlom...
Nelly!
Tök egyetértek a bios-dologgal veled, én sem szándékozom burokban nevelni, csak az anyatej után rögtön azért éles váltás a vegyszeres zöldség. Éppen ezért preferálom a házit, mert mint mondtad, annyira bio, hogy csak na.. otthon sem lehet biot csinálni, mert van a szomszéd kerteje, meg a földet is cserélni kellene, meg egyáltalán..
viszont én úgy tudom, hogy a bébiételgyártókat olyan vasszigorral ellenőrzik, hogy szigorúan az van benne amit ráírnak, és szigorúan vegyszermentes is...DE!!!! Én tényleg csak az első hetekben agyalok ezen, mert aztán ahogy írtad, megyünk pl. kirándulni, vendégségbe, ahol eszünk is, jön az ovi, és a többi...
Anyatejet azért teszek, hátha úgy jobban elfogadná egyrészt, másrészt mert a krumpli pölö éppen hígítanám..
Egyébként most jövünk az orvostól, béjbi 8,30 kg, (pelusban) és 74 cm:), és mondta a dokinő, hogy a hat hónapig kizárólag szoptatásnak az a hátránya, hogy nehezebben fogadják be az újat, mert kicsit előbb még nincsenek annyira a tudatában annak, hogy a cici a legjobb.. viszont azzal nyugtatott, hogy fele akkora kitartás sem kell majd a hozzátápláláshoz, mint amekkora volt bennem a szoptatáshoz..:) Ez biz' jól esett..:DDD
uaz a márka, mint a Time által említett pelenka:)
már ha egyre gondolunk, Vani...
nekem csak az nem tetszik benne, hogy nem adnak hozzá olyan védő gumigyűrűt, ami megakadályozza, hogy lenyomja a torkán, holott a vályat megvaen erre a célra... más fajtánál láttam ilyet...
oksi, akkor ilyen kaki utáni, következő csere előttinek beválik...:)
ezek szerint nálatok még nem volt szivárgás...
szia, hát elképzelhetőnek tartom, hogy nem olyan jó minőségű, nem hiába olcsóbb, mint a többi pelus.. én utoljára a kórházban használtam newborn pelusként, de akkor mindegy volt, viszont van egy csomó kuponom rá, dehát ezek után gondolkozom, hogy beváltsam-e...
irigyellek a napsütés meg a séta miatt, itt csak komor szürkeség volt az egésznapos látvány, most meg már sötétedik... jajjj, de várom már a tavaszt!!!
Szerintetek létezik az, hogy a pelusból a derékrészen kifolyik a pisi? Egy ismerős anyukától kaptunk két babylove-os pelust. A múltkor úgy éreztem, hogy szinte lötyög benne a pisi, tehát nem szívja úgy fel a zselé, mint a L-nál. Most meg nedves volt Emma dereka...
Nálunk reggel még jég volt, most délután meg hétágra sütött a nap. Sétáltunk is nagyot, aztán megihletett a gyönyörű idő egy kis ablakpucolásra, mert amióta ilyen hidegek voltak ugye nem lehetett, s a tetőablakok elég durván néztek már ki. Most olyan szép! Nézhetem a naplementét teljes pompájában. :)
Alexa, szép a 347. bejegyzésed..gondolom idézet..
többször is elolvastam...
Sziasztok!
Cash, jól teszed, hogy otthon maradtok! Még csak az hiányozna, hogy Bence essen egy nagyot a sérült keze mellé... Vagy te a picurral... Engem nagyon csábít a séta, de nem merek kilépni sem a házból. Ha legalább mindenütt egybefüggő jég lenne, akkor korcsolyát húznék és úgy... Azt még élvezném is.:-)
Anka, az a fogkefe-kezdőcsomag, vagy mi, milyen név alatt fut a DM-ben, illetve hogy néz ki, hol keressem? Úgyis menni kell a napokban pelusért... Addig marad Cash módszere, a nedves géz...Ha neki bevált, gondolom, nekünk se rossz. Szerinted elég naponta kétszer tisztítani a fogacskákat? Tudod, azt a meglévő kettőt.:-))
Ovi: abban igazad van Anka, hogy kell majd Rékának a társaság... Csak azt szeretném, ha maga dönthetné el, kell-e neki és mennyire, nem pedig kötelező jelleggel menne a dolog. Gondolok itt arra, hogy pl. akkor aludjon ott az oviban, ha ő maga akar, egyébként hadd jöjjön haza már ebédre... Vagy ha egy reggel azt mondja, hogy ő most nagyon szeretne itthon maradni, akkor megtehesse. Legalább az első évben.
Szurgo, úgy tudom, hogy eukaliptuszt két éves kor alatt tilos, túl heves és erős... A levendula, citromfű, kamilla mehet. A párásítóhoz nem értek, én ezeket mécsesbe rakom.
Anelly, némileg úgy érzem, igazad van... Viszont én ha tehetem, saját magam is az ellenőrzött, bio dolgokat fogyasztom, illetve amit lehet, magunk termelünk... Húsfélét is legjobban szeretem ismerős helyről beszerezni. Anyuék vágtak mangalicát, egy tanyaszomszéd nénitől a felpucolt csirkét és a tanyasi tojást veszem, egy másiktól a szintén tanyán nevelt nyuszihúst... Abban meg azt hiszem, Cash-nek van igaza (miután elolvastam a naplóját) hogy inkább az ellenőrzött babakaja, mint a multi polcáról levett génkezelt zöldség. Amikor a bébiételek ellen tiltakoztam, nekem csak az egyik ismerősöm lebegett a szemem előtt, amikor nemrég láttam, mit próbál belediktálni szerencsétlen gyerekébe... Aztán tegnap vettem a fáradságot és megnéztem mindenféle babakaját, mi van benne, miből készül, stb. Úgy döntöttem, lesz olyan, amit kipróbálok.
Szia...csak akkor szabad tenni bele ha ez a hasznalati utasitasban benne van...ugyanis letezik hideg parosito amiben szabad tenni es van olyan is amiben kimondottan tilos.Nezd meg mit ir:-)
Nekunk olyan van, hogy nem lehet tenni bele....
Sziasztok!
Szerintetek a hideg párásító vizébe lehet illóolajat tenni, vagy tönkrevágja a gépet? Lehet egyáltalán értelme? Gondoltam egy kis eukaliptusz meg levendula nem ártana.
Már ősrégi, nincsenek meg a papírjai...
Küldtem privit Vani!!!:)))
Most mennem kell, puszi mindenkinek!!:)
Nálunk is nagyon gáz, orvos lefújva...:(
már csak el kéne jutnom a patikába, hogy beszerezzem őket... nekem viszon még túrabakancsom sincs....) viszont itt nincs is jégpáncél...
a fogkefe szetet már mi is beszereztük, csak még nincs mit piszkálni vele:(
Sziasztok lányok!
Bölcsi témához hozzászólva, nekem muszály lesz beadnom, ha szeretném folytatni a tanulmányim, márpedig szeretném, de ugye azt össze tudom állítani úgy, hogy optimális legyen, legfeljebb tovább tart. De az kit érdekel. Nem gonodlom amúgy, hogy hátrányára válna, ha heti 2x társaságban tölt 4 órát.
Hozzátápi: Sokmindent nem értek amiket írtatok. Miért tesztek mindenhez tejcsit? Miért nem érezheti a valódi ízét a zöldségeknek, gyümölcsöknek a gyerek? Lehet, hogy tejcsi nélkül ízlene neki, ha utánna úgyis szopi van, akkor kap elegendő tejet. A krumpli általában egy gyereknek se ízlik. Kóstoltátok már a natúr főtt kruplit? Ízetlen, folytós. Én sem enném kétpofára. De nem is kell minden krumplival sűríteni sztem. Minek? Ha kicsit hígabb, lehet, hogy finomabb. Kicsit maszatosabb lesz, de szívesebben megeszi. Sőt továbbmegyek, ha sűríteni akarok, most vettem rizslisztet, nem kell mindenbe krumplit tenni. A gyerekorvos pedig úgy javasolja, de én lesz@rom.
Nem gonoszság, de: az üveges bébiétel répája vajon biztos, hogy olyan földben nőtt, amibe nincs nitrit meg nitrát? Sőt az otthon termesztett répa is szedhet össze. Még a szomszédból is folyhat át, sőt minden biokaját egészségtelen eső öntöz (kivéve aki fólia alatt nevel steril táptalajon és deszt vízzel öntözi). Nem kell a gyereket vitrinbe nevelni. Ha most nem szokik hozzá azokhoz a körülményekhez, amiben élni fog, akkor később, mondjuk oviba a nem túl jó minőségű tápláléktól 80 féle betegséget elkap, mert nem ismeri a szervezete azokat az anyagokat. És szerintem nem helytálló az, hogy a gyerekeknek napokig lehet ugyanazt adni, kell a változatosság. Az igaz, hogy hónapokig csak tejet esznek, de ne felejsük el, a tej íze attól függően változik, hogy mi mit eszünk, szóval szerintem igenis igénylik, hogy egy kicsit más legyen.
Cash, a kangu nagyon tetszik, annyira, hogy már el is kezdtem a neten nézegetni...;9 eddig nem is tudtam, hogy ilyen is létezik...:(
meg tudnátok mondani, hogy max hány kg-os babát lehet vele hordozni? (Vani, asszem te is értesz hozzá...). Komolyan kedvet kaptam...:)))
köszönöm, az lenne a következő, amit adnék (mármint a kúp...)
ez a cumi viszont nagyon tetszik, hol lehet ilyet beszerezni, hogy néz ki, esetleg priviben leírhatnád a márkáját...:)