Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

14948. 4af30810d1 (válaszként erre: 14921. - Szofi28)
2009. jan. 14. 17:17

Szofi!

Két éves korig használható, tehát nyugodtan vehetsz, Lulunak fog lassulni a hízása, ez saját tapasztalat..:)) Szólj ha nem találod, vagy ilyesmi..:) És nagyon kényelmes.. meleg szívvel ajánlom...

14947. Vanet (válaszként erre: 14944. - 4af30810d1)
2009. jan. 14. 17:15
nos nem azért mert épp most kaptam egy gyönyörü ajándékot Cash:), de már régóta akartam mondani, h mennyre tisztellek és csodállak, amit szopi ügyben csináltál... most mondhatjátok h mennyien szoptatunk ... de azt hiszem azért az nem semmi, h egy rossz tapasztalattal - kicsi Bencus - idáig eljutni... szóval büszke vagyok rád... kismamába illő a sztorid :)
14946. time (válaszként erre: 14944. - 4af30810d1)
2009. jan. 14. 17:10
Ez ám a dícséret!! ;)
14945. 4af30810d1 (válaszként erre: 14932. - Alexa77)
2009. jan. 14. 17:01
:DDD
14944. 4af30810d1
2009. jan. 14. 16:59

Nelly!

Tök egyetértek a bios-dologgal veled, én sem szándékozom burokban nevelni, csak az anyatej után rögtön azért éles váltás a vegyszeres zöldség. Éppen ezért preferálom a házit, mert mint mondtad, annyira bio, hogy csak na.. otthon sem lehet biot csinálni, mert van a szomszéd kerteje, meg a földet is cserélni kellene, meg egyáltalán..

viszont én úgy tudom, hogy a bébiételgyártókat olyan vasszigorral ellenőrzik, hogy szigorúan az van benne amit ráírnak, és szigorúan vegyszermentes is...DE!!!! Én tényleg csak az első hetekben agyalok ezen, mert aztán ahogy írtad, megyünk pl. kirándulni, vendégségbe, ahol eszünk is, jön az ovi, és a többi...

Anyatejet azért teszek, hátha úgy jobban elfogadná egyrészt, másrészt mert a krumpli pölö éppen hígítanám..

Egyébként most jövünk az orvostól, béjbi 8,30 kg, (pelusban) és 74 cm:), és mondta a dokinő, hogy a hat hónapig kizárólag szoptatásnak az a hátránya, hogy nehezebben fogadják be az újat, mert kicsit előbb még nincsenek annyira a tudatában annak, hogy a cici a legjobb.. viszont azzal nyugtatott, hogy fele akkora kitartás sem kell majd a hozzátápláláshoz, mint amekkora volt bennem a szoptatáshoz..:) Ez biz' jól esett..:DDD

14943. Vanet
2009. jan. 14. 16:51
na akkor irok neked Gabka, de lehet h abba kell hagynom... itt ül az ölemben... szóval most - talán először - más a véleményem, szerintem egy 3 éves -ovis - korú gyerek már érett a közösségre és egészséges lelki fejlődés esetén igénye is van erre... azt hiszem eddig egyetértünk, amit én másként gondolok, h ő dönthesse el, h mikor menjen, nekem ez túl liberálisan hangzik... persze ott van a beszoktatás de utána az óvoda adja meg a napi rutin vázát, kellenek a keretek, vagy csúnya szóval a syabályok, korlátok amiket be kell tartani biza már egy 3 évesnek is...mert ha ahhoz szokik hozzá h akkor megyek amikor én akarok, akkor iszonyúan nehéz lesz a sulikezdés... nekem volt tanitványom aki nem járt oviba... mesélhetnék és nem az volt a baj h anyuka nem jól nevelte otthon sőt, de biz társas érintkezési szokásokat nem ismert a kislány és nagy hátránnyal indult, ... na de ez még odébb van... rem. nem bántottalak meg :)
14942. 4af30810d1 (válaszként erre: 14937. - Vanet)
2009. jan. 14. 16:50
Ááááááááááááááááááááááááá... egy bizonyos Vani örül neki helyetted..;)) orvosoltam a problémát..;))
14941. time
2009. jan. 14. 16:47
Én is megdöbbentem, még sose tapasztaltam ilyet más pelusoknál, s ennek tényleg jó magas a dereka. Pedig terveztem, hogy veszek ilyet...
14940. szofi28 (válaszként erre: 14937. - Vanet)
2009. jan. 14. 16:46

uaz a márka, mint a Time által említett pelenka:)

már ha egyre gondolunk, Vani...

nekem csak az nem tetszik benne, hogy nem adnak hozzá olyan védő gumigyűrűt, ami megakadályozza, hogy lenyomja a torkán, holott a vályat megvaen erre a célra... más fajtánál láttam ilyet...

14939. Vanet
2009. jan. 14. 16:44
nem még nem tapasztaltam
14938. szofi28 (válaszként erre: 14936. - Vanet)
2009. jan. 14. 16:43

oksi, akkor ilyen kaki utáni, következő csere előttinek beválik...:)

ezek szerint nálatok még nem volt szivárgás...

14937. Vanet (válaszként erre: 14932. - Alexa77)
2009. jan. 14. 16:40
Gabka meg fogod találni, 3 részből álló fogkefecsomag, az első még csak rágóka... reagálni akartam még az ovis hszra de most Lorka nem hagy, majd folyt,köv.
14936. Vanet (válaszként erre: 14935. - Szofi28)
2009. jan. 14. 16:38
én nappalra ezt használom és teljesen bevált, sőt jobb mint a pampers mert magasabb a dereka, éjjelre használok pamperst, mert akkor nincs kaki ami kifolyhatna, na meg azért jobb a nedvszivása, de mondom nappalra teljesen bevált az olcsóbb
14935. szofi28
2009. jan. 14. 16:31

szia, hát elképzelhetőnek tartom, hogy nem olyan jó minőségű, nem hiába olcsóbb, mint a többi pelus.. én utoljára a kórházban használtam newborn pelusként, de akkor mindegy volt, viszont van egy csomó kuponom rá, dehát ezek után gondolkozom, hogy beváltsam-e...

irigyellek a napsütés meg a séta miatt, itt csak komor szürkeség volt az egésznapos látvány, most meg már sötétedik... jajjj, de várom már a tavaszt!!!

14934. time
2009. jan. 14. 16:25

Szerintetek létezik az, hogy a pelusból a derékrészen kifolyik a pisi? Egy ismerős anyukától kaptunk két babylove-os pelust. A múltkor úgy éreztem, hogy szinte lötyög benne a pisi, tehát nem szívja úgy fel a zselé, mint a L-nál. Most meg nedves volt Emma dereka...

Nálunk reggel még jég volt, most délután meg hétágra sütött a nap. Sétáltunk is nagyot, aztán megihletett a gyönyörű idő egy kis ablakpucolásra, mert amióta ilyen hidegek voltak ugye nem lehetett, s a tetőablakok elég durván néztek már ki. Most olyan szép! Nézhetem a naplementét teljes pompájában. :)

14933. szofi28
2009. jan. 14. 15:55

Alexa, szép a 347. bejegyzésed..gondolom idézet..

többször is elolvastam...

14932. Alexa77
2009. jan. 14. 15:19

Sziasztok!

Cash, jól teszed, hogy otthon maradtok! Még csak az hiányozna, hogy Bence essen egy nagyot a sérült keze mellé... Vagy te a picurral... Engem nagyon csábít a séta, de nem merek kilépni sem a házból. Ha legalább mindenütt egybefüggő jég lenne, akkor korcsolyát húznék és úgy... Azt még élvezném is.:-)

Anka, az a fogkefe-kezdőcsomag, vagy mi, milyen név alatt fut a DM-ben, illetve hogy néz ki, hol keressem? Úgyis menni kell a napokban pelusért... Addig marad Cash módszere, a nedves géz...Ha neki bevált, gondolom, nekünk se rossz. Szerinted elég naponta kétszer tisztítani a fogacskákat? Tudod, azt a meglévő kettőt.:-))

Ovi: abban igazad van Anka, hogy kell majd Rékának a társaság... Csak azt szeretném, ha maga dönthetné el, kell-e neki és mennyire, nem pedig kötelező jelleggel menne a dolog. Gondolok itt arra, hogy pl. akkor aludjon ott az oviban, ha ő maga akar, egyébként hadd jöjjön haza már ebédre... Vagy ha egy reggel azt mondja, hogy ő most nagyon szeretne itthon maradni, akkor megtehesse. Legalább az első évben.

Szurgo, úgy tudom, hogy eukaliptuszt két éves kor alatt tilos, túl heves és erős... A levendula, citromfű, kamilla mehet. A párásítóhoz nem értek, én ezeket mécsesbe rakom.

Anelly, némileg úgy érzem, igazad van... Viszont én ha tehetem, saját magam is az ellenőrzött, bio dolgokat fogyasztom, illetve amit lehet, magunk termelünk... Húsfélét is legjobban szeretem ismerős helyről beszerezni. Anyuék vágtak mangalicát, egy tanyaszomszéd nénitől a felpucolt csirkét és a tanyasi tojást veszem, egy másiktól a szintén tanyán nevelt nyuszihúst... Abban meg azt hiszem, Cash-nek van igaza (miután elolvastam a naplóját) hogy inkább az ellenőrzött babakaja, mint a multi polcáról levett génkezelt zöldség. Amikor a bébiételek ellen tiltakoztam, nekem csak az egyik ismerősöm lebegett a szemem előtt, amikor nemrég láttam, mit próbál belediktálni szerencsétlen gyerekébe... Aztán tegnap vettem a fáradságot és megnéztem mindenféle babakaját, mi van benne, miből készül, stb. Úgy döntöttem, lesz olyan, amit kipróbálok.

14931. Vanet (válaszként erre: 14928. - 4af30810d1)
2009. jan. 14. 15:08
nem kaptam meg :( brühühü ....
14930. 127f14054c (válaszként erre: 14929. - Szurgo)
2009. jan. 14. 14:26

Szia...csak akkor szabad tenni bele ha ez a hasznalati utasitasban benne van...ugyanis letezik hideg parosito amiben szabad tenni es van olyan is amiben kimondottan tilos.Nezd meg mit ir:-)

Nekunk olyan van, hogy nem lehet tenni bele....

14929. szurgo
2009. jan. 14. 14:23

Sziasztok!

Szerintetek a hideg párásító vizébe lehet illóolajat tenni, vagy tönkrevágja a gépet? Lehet egyáltalán értelme? Gondoltam egy kis eukaliptusz meg levendula nem ártana.

Már ősrégi, nincsenek meg a papírjai...

14928. 4af30810d1 (válaszként erre: 14926. - Vanet)
2009. jan. 14. 13:37

Küldtem privit Vani!!!:)))

Most mennem kell, puszi mindenkinek!!:)

Nálunk is nagyon gáz, orvos lefújva...:(

14927. szofi28 (válaszként erre: 14925. - Vanet)
2009. jan. 14. 13:35

már csak el kéne jutnom a patikába, hogy beszerezzem őket... nekem viszon még túrabakancsom sincs....) viszont itt nincs is jégpáncél...

a fogkefe szetet már mi is beszereztük, csak még nincs mit piszkálni vele:(

14926. Vanet (válaszként erre: 14924. - Annelly)
2009. jan. 14. 13:02
irigyellek, itt egybefüggő jégpáncél van mindenhol, nekem is van bakancsom sziklát is mászok vele, de most a kertbe sem mennék ki...
14925. Vanet (válaszként erre: 14918. - Pici04)
2009. jan. 14. 13:00
Ugyanezeket használjuk homeos kup és bogyó és valóban hatnak, ill. mi vettünk a dmben kezdő fogkefe csomagot, amiben az első 'fogkefe' szuper jó rágókának tünik, nagyon szereti rágicsálni...
14924. annelly
2009. jan. 14. 12:35
Ja, a terepi anyuka.. mi megyünk sétálni, a téli túrabakancsom nem túl szexi, de szaladni is tudok benne...kipróbáltam:)
14923. annelly
2009. jan. 14. 12:33

Sziasztok lányok!

Bölcsi témához hozzászólva, nekem muszály lesz beadnom, ha szeretném folytatni a tanulmányim, márpedig szeretném, de ugye azt össze tudom állítani úgy, hogy optimális legyen, legfeljebb tovább tart. De az kit érdekel. Nem gonodlom amúgy, hogy hátrányára válna, ha heti 2x társaságban tölt 4 órát.

Hozzátápi: Sokmindent nem értek amiket írtatok. Miért tesztek mindenhez tejcsit? Miért nem érezheti a valódi ízét a zöldségeknek, gyümölcsöknek a gyerek? Lehet, hogy tejcsi nélkül ízlene neki, ha utánna úgyis szopi van, akkor kap elegendő tejet. A krumpli általában egy gyereknek se ízlik. Kóstoltátok már a natúr főtt kruplit? Ízetlen, folytós. Én sem enném kétpofára. De nem is kell minden krumplival sűríteni sztem. Minek? Ha kicsit hígabb, lehet, hogy finomabb. Kicsit maszatosabb lesz, de szívesebben megeszi. Sőt továbbmegyek, ha sűríteni akarok, most vettem rizslisztet, nem kell mindenbe krumplit tenni. A gyerekorvos pedig úgy javasolja, de én lesz@rom.

Nem gonoszság, de: az üveges bébiétel répája vajon biztos, hogy olyan földben nőtt, amibe nincs nitrit meg nitrát? Sőt az otthon termesztett répa is szedhet össze. Még a szomszédból is folyhat át, sőt minden biokaját egészségtelen eső öntöz (kivéve aki fólia alatt nevel steril táptalajon és deszt vízzel öntözi). Nem kell a gyereket vitrinbe nevelni. Ha most nem szokik hozzá azokhoz a körülményekhez, amiben élni fog, akkor később, mondjuk oviba a nem túl jó minőségű tápláléktól 80 féle betegséget elkap, mert nem ismeri a szervezete azokat az anyagokat. És szerintem nem helytálló az, hogy a gyerekeknek napokig lehet ugyanazt adni, kell a változatosság. Az igaz, hogy hónapokig csak tejet esznek, de ne felejsük el, a tej íze attól függően változik, hogy mi mit eszünk, szóval szerintem igenis igénylik, hogy egy kicsit más legyen.

14922. 4af30810d1 (válaszként erre: 14916. - Vanet)
2009. jan. 14. 12:17
Bencének-kötözés, Bazsának 6 hónapos "leltár".. és e mellett mindhárman betegek vagyunk.. de lefújtam pedig pár száz méter.. nem akarok az árokban kikötni..
14921. szofi28
2009. jan. 14. 12:12

Cash, a kangu nagyon tetszik, annyira, hogy már el is kezdtem a neten nézegetni...;9 eddig nem is tudtam, hogy ilyen is létezik...:(

meg tudnátok mondani, hogy max hány kg-os babát lehet vele hordozni? (Vani, asszem te is értesz hozzá...). Komolyan kedvet kaptam...:)))

14920. szofi28 (válaszként erre: 14918. - Pici04)
2009. jan. 14. 12:09

köszönöm, az lenne a következő, amit adnék (mármint a kúp...)

ez a cumi viszont nagyon tetszik, hol lehet ilyet beszerezni, hogy néz ki, esetleg priviben leírhatnád a márkáját...:)

14919. Pici04 (válaszként erre: 14918. - Pici04)
2009. jan. 14. 12:07
Ja,elfelejtettem irni,hogy en vettem Marcusnak egy cumiszerüseget,ami nem cumi,mert az inyre simul ra es az is nagyon bevallt.Akar hütöbe is lehet rövid idöre tenni.Tenyleg jo.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook