2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szió Viki!
Gergő fordult szerintem legkésőbb, én is már meg voltam ijedve, 6 hónaposan tette mindezt, ő is lustácska volt...no meg ha nem éppen vékonyka a baba akkor is lustább szerintem, nehéz a popóját emelni..
A picilány nálunk elég sok félét megeszik...
az otthon főzött levesből kivett zöldségek+csirke, vagy sütőtök+csirke...
azon kívül az üvegesek:
gesztenyés pulyka, gesztenye-alma-pulykahús, sütőtök-alma-pulyka, sütőtök-barack+hús, körte-alma-husi... Még a paradicsomos halasat is megeszi. (Bendi imádta a halasakat anno)
Amit nem szeret az a brokkolis és a zöldfőzelékes amiben borsó van.
és desszertnek szoktam neki gyümi pépet csinálni. alma+banán+narancslé az a legtöményebb, de van hogy üvegeset eszik abból is. Ja és a tejpépek még mindig menők... szóval nem panaszkodom.
A tápszert viszont nem nagyon eszi, inkább a pépeket.
Nálunk még mindig nem biztos a helyzet...
Picilányom ugye tüdőgyulladásos tünetekkel új antibiotikummal, de talán ma már kicsit jobban van.
Holnap reggel viszem vissza őket a dokihoz, úgyhogy ha minden rendben lesz, Bendi csütörtökön megy az oviba, és ha Csengi is jól lesz, akkor hétvégén végre mehetünk haza Fűzfőre! 19-e óta nem voltunk... már hiányoznak.
Sziasztok!
Látom ma megint volt téma bőven...
jó látni hogy a tiszta beszéd és a megbocsájtás is ott van mindannyiotokban.. nincs itt bibi lányok!
És igazán senki sem bántódik meg (legalább is tartósan nem) mert ez ennek a topicnak a lényege... beszélni mindenről ami felmerül és meghallgatni a véleményt. jót is, rosszat is.
érvek és ellenérvek.. ebből tanulunk.
Mindenesetre megint csak tanulságos volt olvasni titeket :)
Szio Viki021!
Szerintem se aggodj!5 es fel honapos Babanal ez meg böven belefer.Ne foglalkozz masok megjegyzeseivel,hogy nem fordul at a Babad meg.Ez nem verseny ugyebar?;)
Az en Kisfiam sokaig csak hasra fordult es csak kesöbb vissza.
Különben gratulalok a 3 Csemetedhez!:)
szia viki!
A kislányom 7 hónapos, és még csak hátról hasra fordul, vissza magától nem... mondjuk ő mindenben kicsit "későnérő típus", de Anyukám megnyugtatott, hogy én is ilyen voltam, és lám itt vagyok, épen, egészségesen.;D Nem kell aggódni, a babák fejlődése különböző ütemű.
Csillu, én már tegnap megrendeltem!;)
Helló csajok!
Csak egy kérdésem lenne.Kinek a babája fordult meg a legkésőbb?És az hány hónaposan volt?Ezt csak azért kérdem mert az én kisfiam 5 és fél hónapos és még oldalra fordul de onnan csak a fenekét kellene átdobni de lustika a drágám.Már mindenki csodálkozik hogy jaj a tiéd még nem forog?Hát ez van.Én nem idegeskedem miatta csak tényleg kiváncsi lennék a válaszra.Köszi.
Jól tetted! Mindkettőt.:-) Nekem is figyel már egy ilyen a polcon, csak még én se adtam husit. Azt hiszem a 7. hótól javasolják a gesztenyét és a csirkét is.
Már Ági is eszi a banánt, szerencsére nincs tőle semmi baja. Sokkal inkább a fogzás viseli meg, így én is elgondolkozom egy borostyán-láncon...
Csak azért kérdeztem, hátha tudja valaki, mi az oka ennek a változásnak, amit írtam. A táblázatomat 5 éve a helyi védőnőtől kaptam, nagyjából uaz., mint ami a Kismamában megjelenik időről időre. Köszönöm szépen, a jövő héten kifaggatom a védőnőt is.
Bizony, szépítkezz csak!:-))
Amúgy szerintem nyugodtan add a husit, az ilyen babakajákban úgyis csak kevés van, a kisember meg majd szól, ha nem ízlik neki.
Mar keso.Latom nem jart erre senki.
David osztatlan sikerrel ette a kajat.Haiba O is nagy husfalo lesz mint az apja.
Vegre nekem is kijar egy kis luxus.Bejelentkeztem fodraszhoz.Mar az idejet sem tudom mikor jutottam el.Ennyi megjar ha mar eletet adtam ennek a kis butyoknek.:-)Nem igaz?
csajok!
Vettem egy bebietelt gesztenye-alma csirkehussal.Merjem adni neki.5 hostol irja.e meg husit sosem kostoltunk.
Sziasztok!
Végre teljes a létszám!:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Zsófi csak alváshoz használ cumit, amúgy játszik vele (dobálni is szokta) De amúgy ha sokszor elhajítja, én azt annak veszem nem kell neki. Pici sztem próbálj meg ugyanolyat venni, mint az egyes volt, lehet azt elfogadja. Ha ma nem kapsz, akkor addig nem cumizik, végülis nem a világ vége:)
Mi banánt eszünk, legtöbbször almával keverem 1:1 arányban, de szoktam anyatejből turmixot csinálni:) Naranccsal fenntartásaim vannak, a tejjel összetúrósodik, az nem túl egészséges sztem.
Sziasztok!
Csillu, a banánt itt 4 hós kortól mondják, a narancsot viszont egyéves kor után. Én adom Rékának a banánt, magában is kapott már, de a kedvence őszibarackkal. Szorulást még nem tapasztaltam.
Szio Kinga!
Hat ez az!En is ugyanabbol a fajtabol vettem,de nem kaptam ugyanolyat es szerintem az is gond.Ugyanis Marcus nyammog rajta,kiveszi megnezi es elhajitja,illetve tiltakozik ellene.
Nem tudom mi az oka.
Megprobalok türelmesebb lenni ezügyben.:)
Moki:de jo, hogy itt vagy.Ne vedd ezt olyan komolyan szerintem.A lenyeg, hogy Te tudod mi az igazszag.
Egyebkent megneztem Gergoket.Regen lattam kepeket.Nagyon szep kisfiu.Az a gyonyoru szoke buksija.Buszke lehetsz ra.;-)
Ez így egyenes és korrekt Móki! Nagyon is. Köszönöm. Sokan példát vehetnének...
Hidd el engem is nagyon megviselt, de őszinte leszek megint.. az a része ami veled volt kapcsolatos.. a többi, ami ma itt végbement, ami után jöttek a bocsánat privik, az csak dühített, és ostobaságnak tartottam.
A másik részébe nem akarok belemenni újra, az az egy biztos, hogy megbántani nem akartalak!!!
Szia Pici..mi 2-es cumira tertunk januarba.....csak a szilikonost fogadja el...ugyanolyan fajtat vettem mint az 1-es volt csak a nagyobbat..egyszer, ketszer kikopte aztan ha kell neki akkor elfogadja ha meg nem akkor anelkul marad:-)
Narancsot en is adok, banant kevesebbet de kap.Nem vettem eszre kulonosebb valtozast emiatt.
Cash megmondom őszintén engem már azzal is megbántottatok, hogy hülyének néztetek és hitetlenkedtetek. Nem szoktam mások előtt sztárolni a gyerekem,mert nem csodagyerek és nem is szeretném hogy az legyen, most sem erről volt szó, hanem nekem személyszerint esett rosszul, hogy innen-onnan ollózgattok, pedig tudjuk, hogy ez nem így működik... vannak papírformától eltérő képességek is.( mintahogy szerintem Bazsa is nagyon hamar áll már, az enyém még fel sem húzta magát...)De való igaz, hogy a naplód tette be a kulcsot, amiért ha nem nekem szántad tényleg ne haragudj!!! Szerintem ez az egész engem jobban megviselt, bár nem ismerem a te érzéseid...
Tudom hogy most valami összetört...sajnálom...
Lanyok!
Akinek cumizik a Babaja,az most hanyas cumit hasznal?Hogyan szoktatja ra a nagyobb cumira?
Eleg gaz,de Marcus jelenleg 1 cumit hasznal a több közül es nem hajlando masikat elfogadni.
Van Valakinek,ötlete,tapasztalata,tanacsa?
Szio Csillu!
Nekem azt mondta a gyerekdokink,hogy adhatunk Marcusnak.Banant ugyan ritkan kap,akkor is massal együtt,mert szorulast okozhat.
Narancs helyett meg mandarint javasolt föleg.Igaz azt mondta,hogy adhatok azt is ,ha akarok.Ö a kezeletlen hejju dolgokat javasolta.
Amugy en adok centrifugalt friss vegyes levet Marcusnak.(Alma,narancs,esetleg repa)Nagyon szereti.:)
Hát igen, én se olvasok naplókat, csak néha beszaladok ide megnézni a híreket. Hozzászólni meg egy ideje nekem sincs kedvem...
Hajrá, Kinga!!! :-))
Apropó, tudja valaki, hogy most mi a helyzet a banánnal és a naranccsal? Az én régi listámon 7 hónaposan adhatók, az új kiskönyvben levő táblázaton viszont egy évesen.