2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Szia.
Most láttam csak,hogy kecskeméti vagy?Ott is szültél?Én ceglédi vagyok,de én is Kecsón szültem:))))
Sziasztok.
Tegnap jöttünk haza a Balatonról.5 napig voltunk.Nagyon jó volt.Bár egy kicsit fárasztó,de Regi szinte egész nap aludt,még éjszaka is!Gondolom a jó levegő elnyomta.Nem volt gond semmivel.
Remélem nektek is jól telt a nyaralás.
Szia!
Mi csütörtökön vagy pénteken megyünk..Merre lesztek?
Sziasztok.
Megkaptuk a 4 hós szurit.Ezt most jobban viselte Regike:)Fülbevaló is szép benne,szerencsére nem gyulladt be.Ti milyen pelenkát használtok?Mi Liberó 3-ast.Ja,amugy 7,05 kg és 65 cm Regike.Szép nagy:)Holnap megyünk a Balatonra 5 napra.Bevallom kicsit félek tőle,de várom is ugyanakkor.Aludt már máshol Regike,de nem 5 napig.Ti voltatok már nyaralni és aludt már máshol a babátok?Milyen tapasztalatok vannak?
Ez ugyan az mint a lombikprogram... azt hiszik mennyire támogatják, aztán még az 5 beavatkozást is lefaragták 3-ra... lehetne politizálni de nincs értelme...
A szurik meg ilyenek ez van...
Hozzáteszem ehhez, az igazságos rendszerhez, hogy Evelin ugye veleszületett szívbetegséggel született. Ja és nekünk sem volt anno semmi plusz, még emelt családi sem és hosszabb gyes sem. Csak miután Pesten a doki elintézte 8 éves korában. Ezért én most sem tartom ezt korrektnek. Mi is ugyan úgy fizetjük a TB-t, és ugyanannyi esélye van a babának elkapni a betegségeket mint másnak.
Ilyenkor csak az dühít, hogy az aparátus a maguk juttatásait nem tartja (adónemtes költségtérítések ami nem kevés pénz) jogtalannak. Pedig szerintem ezne emberek pénze fedezné az összes baba oltását! Na ezzel biztos nem fordulnak alkotmánybírósághoz. Ja meg a sok felelsleges népszavazás is fedezné a költésgeket.
Na ennyit a politikáról!
Sziasztok!
Most volt itt a védőnő, aki azt mondta, hogy a meningococcus elleni oltás szeptember 1-től csak egyes gyerekeknek lesz ingyenes. Többek között: koraszülöttek és kissúllyal születetteknek, szív, tüdő, stb. rendelenességgel születetteknek, immunrendszer gyenge gyerekeknek. Tehát nem mindenki kapja meg ingyen. Ez szerintem egy szemét dolog, mert minden gyerekmek egyformán járna.
Sziasztok!
mi már megvárjuk a 4 hónapos oltást,és csak utána lövetjük ki a fülét Melcsinek. Csak azért várunk mert a múlkori oltás is megviselte, és egyszerre kapja a rotával ami az evését is bezavarta. Így még mi várunk 3-4 hetet.
Nekem a dokotrnő azt mondta, hogy nem kell semmivel kenegetni csak forgassam a fülbevalót a fülében. Ha esetleg begyulladna, akkor meg azzal a folyadékkal kenegessem neki, amivel a köldökét ápoltuk.
Sziasztok:)
Sajna mi is szenvedünk a fogacskák miatt, de hát egyszer ki kell, hogy bújjanak.:)
Tegnap fordult Vivi először hasra magától, és azóta lapos kúszásban közlekedik. Pillanatok alatt eltűnik a játszószőnyegéről:)
Mi 6 hetesen tetettük be a fülbevalót, az egyik védőnő szúrta ki a kisfülét tűvel. Alig sírt, inkább csak, hogy lefogták, azért. Tetrán kenőccsel kentem neki 3 napig, és be sem gyulladt, nagyon szép lett.:)
Ó,akkor ti is még szebbek lesztek nemsoká..:))
Ha én még egyszer fúratnám Gyémánt fülét,tennék bele előtte füldugót,mert nagyon hangos a pisztoly..
Nem érzékenyen reagálja le, hanem a doki elmondása szerint valamelyik gyereknek olyan fájdalma van, hogy ahhoz hasonlította, hogy pl. mint amikor nekünk begyullad a fogunk... nah hát akkor el tudod képzelni, hogy fájhat szegénykémnek... Nyilván ez olyan dolog mint a hasfájás van akinél van van akinél nincs... sajna mi mindkettővel megszenvedünk.
Na de sebaj, majdcsak túl leszünk rajta:)
Van hírem:) Jövőhét utáni héten Regikémnek is lesz fülbevalója:) most derült ki, hogy egyik ismerősöm nagyon rég óta kozmetikus, egy utcával lejebb dolgozik mint ahol mi lakunk, kijön házhoz és megcsinálja a kis kincsem fülét:)))))
De vigyázz a sok gyógyszerrel, mert mikor meg majd ténylegessen kellene, akkor meg nem fog hatni.
Lehet kapni, homeopátiás szereket is fogzásra. Inkább azt poóbáld ki.
Igen a fogzás eltart egy darabig. Evikém is 3 hónaposan kezdte és a foga 13 hónaposan jött ki csak. Így én tudom milyen ezt végigküzdeni.
Melcsi szereti, ha az inyét az ujjbegyemmel dörzsölgetem. Olyan aranyosan tátja nagyra a száját.
Én még hűthető rágókátnem adtam neki, mert csak rövid ideig fogja a játékait, majd hajítja messze. De nekünk a cumi rágás is bejön, mert fogja a kezével a cumit, és úgy igazgatja a szájába, hogy neki jó legyen. Csak akkor dobja el, de jó meszire ha a műanyag részére harap rá.
Szia!
De mi már közel 1 hónapja, mert azóta folyamatosan az inyét dörzsölgeti, és harapja a cicit, ja és ömlik a szájából a nyál.
Ez nekünk még az étvágytalansággal is társul. Nem tudom, hogy mikor akar a foga kibújni, de remélem minnél hamarabb, és a dolgaink rendeződnek!
Kitartás!
Sziasztok:) Mától ismét jó időt mondanak, annyira, hogy jövőhéten már 35 fokok lesznek ismét:)
Lányok! Senki babája nem kűzködik a fogacskájával? Mi már egy hete sajna kűzdünk:( A fogcsírái helyezkednek Reginek és fáj neki:(
Köszönjük szépen:)
Reméljük,jól vagytok.
Pusza:)
Bence üzeni,hogy köszi a köszöntést és vigyázz Gyémántra,mert igyekszik ,hogy nagy ,erős és csuda helyes csávó legyen:)
Pusz:)
Sziasztok!
Napok óta sehol senki?:-) Remélem azért mindenki jól van!? Úgy látszik lőttek a holnapi fürdőzésnek, elég ramaty idő van nálunk, hűvös és borús, mondhatni lóg a lába az esőnek. Dominik is tiszta nyűgös ma, 8-kor kelt, de fél tízkor már sirdogált picit aztán bealudt. A tegnap esti hidegfront lehűtötte teljesen a levegőt, persze hétköznap, amikor mindenki dolgozik és nincs ideje semmire, akkor persze tud százágra sütni a nap.
Legyen szép a hétvégétek a rossz idő ellenére is :-)
Lassan már "csajozik" a legénykéd,ha nem vigyázol rá..:))
Boldog hófordulót nektek!