Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 áprilisi babákat várók fórum

2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)

❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯
7311. 95897bc429 (válaszként erre: 7310. - Erithrea)
2008. júl. 31. 08:48

Szia!

Jó sokára fakadt ki Gyémánt oltása! Melcsinek már 6 hetesen kifakadt, de 1 hét után újra.

Szerintem ne ragaszd le, met akkor nehezebben gyógyúl be a heg, és nehezebben is tisztul ki. Véleményem szerint elég ha a kombidressz rövid ujja fedia sebet, és az is felfogja ha mégszivárogna.

Mi jól vagyunk, csak Melcsi kedden kapott oltást és az elsőrotát, és 2 napig lazása volt. Most per pillanat nincs még hőemelkedése sem, és remélem már nem is lesz.

Múltkor nem is volt semi baja az oltástól, szerintem a rota okozta nála a bajt.

7310. erithrea (válaszként erre: 7309. - 95897bc429)
2008. júl. 30. 23:17

Szia!

Szerintem egy anya ösztönösen tudja,h mi kell a babájának..:))

Képzeld,kifakadt az oltásunk végre,s beterített mindent,úgyhogy le kellett ragasztanom.Remélem,most már gyorsan be fog gyógyulni..

Ti jól vagytok?Puszi

7309. 95897bc429 (válaszként erre: 7308. - Weberkitti)
2008. júl. 30. 13:50

Nem mondtam a doktornőnek, mert ő inkább a tápszert erőlteti nekünk. Hozzáteszem, hogy már a 3. fajta tápot vettem meg neki, és egyiket sem szereti. Így mást kap helyette!

Még mindig azt mondja hogy 4 hónapos kórtól a tejpéppel kezdünk. Gyümit meg csak pépekbe belekeverve fogjuk elkezdeni, mivel a gyümi nem vát ki étkezést. Csak azt nem tudom, ha én is megeszem 2 barackor ésa egy fél banánt,én is jól lakom. Akkor egy kisember mért nem?

7308. weberkitti (válaszként erre: 7306. - 95897bc429)
2008. júl. 30. 10:50
Már elmondtad. hogy kap mást is??? :D
7307. weberkitti (válaszként erre: 7305. - 95897bc429)
2008. júl. 30. 10:50
Egyetértek!
2008. júl. 30. 08:33

Céklát a nagylányom imádta. Így Melcsi is fog kapni majd.

Tegnap volt a doktornénink, és mondta hogy zöldfűszerrel lehet fűszerezni nekik. így próbálhatjuk a tökfőzit is kaporral nekik. Jót tesz a petrezselyem is nekik.

7305. 95897bc429 (válaszként erre: 7304. - Weberkitti)
2008. júl. 30. 08:30

A nagykönyv szerint igen, külön kéne nekik főzni. De akkor mikor szokik rá azokra az ízekre, amiket a család eszik.

Szerintem már túl van ragozva ez a csecsemőtáplálás. Szerintem a mi szüleink, nagyszüleink sem pacsmagoltak évekig külön csemetéiknek, és mégis felnőtt előttünk is jó pár nemzedék. És az én szerény véleményem az, hogy nem is olyan betegesek mint a mostani gyerekkorosztály.

7304. weberkitti (válaszként erre: 7300. - 95897bc429)
2008. júl. 29. 21:43

Ezen az oldalon normál receptek vannak, nem kifejezetten gyerekeknek való!

Én szeretném minél tovább szoptatni Lizit, de egy évesen már szeretném, ha azt enné amit mi. Nem fűszerezek túl semmit, ami meg olyan abból majd nem eszik. :D

Ti?

Csak azért kérdezem, mert állítólag 2 éves koráig külön kéne főzni nekik!

7303. weberkitti (válaszként erre: 7302. - Weberkitti)
2008. júl. 29. 21:39

Bocsi megszakadt, szóval, én is nézegetem őket, de nem szeretném úgy adni a kajcsit.

Pl. Ma néztem, hogy a zöldséget sehol nem kapod magában, csak gyümivel! Én egyszer próbáltam a krumplit almával, de dobtam is ki! Nem adom a zöldséget gyümivel! Sógornőm viszont nem tudja anélkül, mert nem eszi meg a ygerek.

Vettem ma céklát, holnap adok Lizinek! Kiváncis vagypk milyen így.Csak savanyúságként eszem meg. Nem tudom milyen lesz, és hogy fog ízleni neki! :D

Ja, üvegesben szinte minden gyümit 4 hótól adnak. Szerintem nem szabad mindent már akkor bevezetni!

7302. weberkitti (válaszként erre: 7300. - 95897bc429)
2008. júl. 29. 21:35
éN IS NÉZEGETEM
7301. erithrea (válaszként erre: 7300. - 95897bc429)
2008. júl. 29. 21:21
Ma próbáltuk ki,s imádjuk..:))
7300. 95897bc429 (válaszként erre: 7299. - Weberkitti)
2008. júl. 29. 09:28

Szia Kitti!

Én DM-ben néztem milyen főzik vannak ekik, és onnan veszek majd ötletet. Többek között zsenge börsófőzi.

De anyukám most mondott egy oldalta receptura.hu, és ott állítólagsok recept van.

2008. júl. 28. 21:50

Sziasztok!

Én már rég nem is írtam fórumba, gondolván, ha vki elolvassa a naplóm elszörnyed, hogy már 10 hetesen adtam Lizimnek gyümit. Erre idekeveredek, és itt meg szinte mindenki itt tart már! Ez tetszik. Akkor ha nem bánjátok néha felbukkannék köztetek! :D

A héten én is szilvát adtam a picinek, de vmi zöldséget kéne újítanom. Mit adjak a répa és krumpli után? Tudom a sütőtöknek kéne következnie, de az még csak üveges van, és azt nem szeretnék adni neki, amíg csak lehet!

7298. erithrea (válaszként erre: 7297. - Erithrea)
2008. júl. 28. 13:15
Vagyis gyümivel..
7297. erithrea (válaszként erre: 7287. - Afrodita)
2008. júl. 28. 13:13

Szia!

Mi gümivel kezdtünk,őszibarack,banán majd alma,11 hetes kora körül.A leveket akkor adom neki,ha elmegyünk otthonról,s nem tudom azonnal megszoptatni.

Lehet,h Domi éppen növekedési ugrásban van,azért ébred fel éjjel is sűrűbben,nyugodtan tarsd jól vacsira tartalmasabb kajcsival,hiszen nagy baba..

2008. júl. 28. 12:43
Én már kezdem a fagyót feltölteni Melinek finomságokkal. Már van eltáve neki sóska tömkelegével. Már készre van párolva, és át van paszírotva. De az igazán nagy munka az volt, mire beletöltötem a jégzacskókba. De így könnyebb lesz majd adagolni neki a kajába.
7295. 95897bc429 (válaszként erre: 7293. - Angyalok szárnyán)
2008. júl. 28. 12:41
A sóska lehet azért nem jött me Bencének, mert kicsit savanykás. Nekem a doktornő mondta, hogy a teáját ízesíthetem szőlőcukorral, így az ilyen főziket is ezzel fogom majd.
7294. 95897bc429 (válaszként erre: 7292. - Rzsbet)
2008. júl. 28. 12:40

Etetés előtt adj neki 1-2 kanállal. Minden új íznél húzzák a szájukat, de kitartónak kell lenni.

Én az őszibarit csak üveg almareszelőn reszelem le. De ha almát is adok hozzá, akkor az almát is lereszele, de még a kettőt összeturmixolom.

Ha banánnal párosítom, akkor a banánt villával összetöröm és úgy turmixolom más gyümivel.

Lehet nekik, még ízesíteni meggy és ribizli lével is a gyümit.

7293. Angyalok szárnyán (válaszként erre: 7292. - Rzsbet)
2008. júl. 28. 11:10

Szió!

Én az almával kezdtem és először 1-2 kanállal majd 3-4 és így növeltem.Aztán jött az őszi,az már gyorsabban,nem ilyen lassan:)Aztán almapép és őszipép.Később alma+burg,sütőtök és egyéb kajcsik.Mi egy etetést már ezt eszünk és délelőtt vagy délután két etetés között kap Bence gyümit még(Milupásat egy dobozzal bever).Ebből szereti az almát és az alma-banánt.Próbálkoztunk tegnap sóskával,de az mivel nem édes,mint az alma vagy a sütőtök nem jött be neki.De nem adom fel!Még majd később ismét bepróbálkozok vele:)

7292. Rzsbet
2008. júl. 28. 09:57

Sziasztok:)

Ti hogy kezdtétek el adni a piciknek az almát, krumplit, répát, ilyesmit? Mi még csak almalevet ittunk, az ízlett Vivinek. A sütőtöklé viszont nem. Próbálkoztam sütőtök, alma, körte pürével (bébiétel), de kiköpte csak.

7291. Duncan
2008. júl. 27. 13:09

Sziasztok:)

Tegnap rohanós napunk volt, esküvőre mentünk:) Mi szerveztük le a virágokat (mennyaszonnyi csokor stb.) ez volt a mi ajándékunk:) kis kincsemet nem vittük el végül de nem is maradtunk ott sokáig:) fél ötkor indultunk itthonról, lefejtem egy adag tejet, aztán fél tízkor már itthon is voltunk:) evett egy kis krumplit répával Regike, Mama megtömte vele:D de nincs tőle semmi baja látszólag ízlett is neki:) szépen növekszünk, minden oké velünk:)

7290. 95897bc429 (válaszként erre: 7289. - Afrodita)
2008. júl. 27. 12:38

Csak tudod az 5 hetes babának még kevesebb kalória tartalmú tejecske is elég. Hiszen nem a mennyiséggel, hanem a minőséggel (kalóriatartalommal) laknak jól!

Próbáld ki, hogy ha adsz neki késő délután, vagy estefelé gyümit akkor hogy bírja az éjszakát!

7289. Afrodita (válaszként erre: 7288. - 95897bc429)
2008. júl. 27. 12:14

Szia Banya!:-)

Hát nem tudom, elméletileg nem sok különbség van a tejadó anyuka babája és Dominik között, összesen talán 5 hét. Megpróbálom akkor a gyümölcsöket most már.

7288. 95897bc429 (válaszként erre: 7287. - Afrodita)
2008. júl. 27. 11:48

Szia Afrodita!

Nem lehet hogy azért kér Domi sűrűbben enni, mert most fiatalabb babás anyukától kapjátok a tejcit?

Mert az a tej még nem olyan erős mint ami az ő korú babának kell.

Nyugodtan adhatod a gyümiket ha szeretnéd. Melcsi 10 hetes korától kapja és imádja.

7287. Afrodita
2008. júl. 27. 06:35

Sziasztok!

Látom minden picurka szépen növöget, fejlődik!:-) Mi is pénteken voltunk 11 hetesek, 6 kiló Dominik,sokat gagyarászik, mosolyog, sikítozik. :-) A kiságyában nem szeret csak éjjel, napközben a franciaágyunk közepén van, csak már egy ideje el kezdett hasrafordulgatni, úgyhogy lassan majd a szőnyegre kényszerülünk, onnan nem tud nagyot esni.:-)A kiságyában lévő körforgó nem nagyon köti le, viszont az ágya fölött lévő Disney-figuráknak, és a szoba falán lévő képeknek kitartóan magyaráz:-)Szoktam neki énekelni, azt nagyon szereti és általában játszani is együtt szoktunk, mivel Ő még nem nyujtogatja a kezét a játékok után. Erithrea, Te mikor kezdted Gyémántnak adni a gyümölcsleveket? Mi már megkóstoltuk a reszelt almát, ami ízlett, és az őszibarackot, aminek csak fintorogtunk.:-) Lassan jó volna a gyümölcsöket is beiktatni az étkezésünkbe, mert van amikor csak 2 órát tűr Dominik egyik etetéstől a másikig az anyatejjel. Hátha nem ébredne fel minden hajnalban enni. Általában fél8-8 körül elalszik és 1-2 óra felé ébred enni, utána regelig 2-3 óránként kéri a tejcsit. Jó volna, ha jobban be tudna lakni, de nála az anyatejjel ennyi a tűréshatár.

Mindnekinek szép hétvégét, vigyázzatok a babákra!:-)

2008. júl. 26. 11:16

Sziasztok!

Nálunk a helyzet az,hogy nagyon jól eljátszik egyedül Bence csak amikor már megunta és nem fáradt akkor igényli,hogy közösen játszunk.Szereti a játszószőnyegét és mindenhol ahol kezébe tud venni valamit ott imád lenni.Nagyon erős,mindent letép,már a lábakat-kezeket vissza kellett varrni az állatoknál.Énekelni szoktam neki és furulyázni,nagyon szereti.Hason feküdni ideig-óráig szeret,forogni lusta,pedig megy neki.Dumagép.Örökösen gagyarászik és vigyorog(főleg a csajokra:))Beállt nála a menetrend.Minden evés után játszik,vagy játszunk és aztán alvás.Ennek bevezetése azt gondolom,a Suttogó könyv eredménye.És az is,hogy az éjszakákat átalussza.

Puszika!És kellemes hétvégét Nektek!!!

Bence és anya:)

7285. hana
2008. júl. 26. 09:31

Sziasztok!!!!!!!!!!!!!

Mi nálunk nehéz a helyzet,ugyanis felkapattam a kis drágámat,lehet azért mert hasfájos,lehet a kisfiam miatt:(

De most egyszerüen nem tudok vele mit csinálni,egyedül abszolut nem tud elaludni,mindig kézben lenne,altatva tud aludni,ha esetleg nem aludt be a cicin,és letudom tenni ugy h ne keljen fel.

Ringatni szoktam meg énekelni,azt imádja:)Melyik baba nem:)

Egyedül nem igazán van el,a forgóját imádja a kiságyban,ahogy zenélnek a lepkécskék,nemrég kezdett e "beszélni" hozzájuk.:)

Most itt alszik mellettem,a reggeli után beszélgettünk egy kicsit,mert ha nem fáj a pocija jól el van,de nem volt kaka az éjjel,meg reggel sem,ugyogy megint csavarta a kis pociját,ugyhogy felhuztam a térdem,párna rá,aztán Heidike,és hinta palinta és elaludt,ideraktam magammellé.mondjuk ma szeretnék egy kicsit vele pihenni ha megcsináltam a dolgom mert szörnyü éjszakánk volt,nem igazán aludt.

Mit csináljak,hogy szoktasam rá hoy eyedül is eltudjon aludni?Nem akarom h sirjon,tudom h hülyeség,de ugy tudom sajnálni,pedig tudom h sokszor csak hiszti,de olyankor midig eszembe jut a kicsim és nem hagyhatom Heidikémet "szenvedni".remélem idövel jobb lesz és énsem leszek ennyire "óvó"meert nem lesz jó vége:)

Bocsi h ennyitt irtam de muszály volt.

A ti picurkáitok elvannak sokat egyedül?Birnak egyedül is elaludni,csak én "kapatom" föl???:)))))))))

Banya téged irgyellek:))))))

Amugy nagyon ügyes az én kislánykám,minden nap felfedez vmi ujat,én meg csak ámulok rajta:)))

Különösen tetszik ahogy elkezdett gagyarászni:))

Eleinte babakocsival se tudtunk nagyon kimozdulni,orditott végig,mára egy kicsit javult a helyzet,de remélem ha már nem lesz hasfájós akkor nem fog anyitt sirni,és az alvás dolog is könnyebb lesz:)

Na jó hosszura sikerült,pussz nektek:Hana,Heidike

7284. erithrea (válaszként erre: 7280. - Lucus)
2008. júl. 25. 19:21

Szia!

Nálunk a ciróka-maróka megy most,annak mindig hangos röhögés a vége,meg apa tanítja boxolni,azt is imádja..

7283. erithrea (válaszként erre: 7278. - Hana)
2008. júl. 25. 19:19

Szia!

Igen ez így van,múltkor még tisztába is tette majdnem,mire beértem..:))

Nálunk Gyémánt meghazudtolja a papírformát,ugyanis forogni utál,azért hisztizik,h állhasson,s már lépked is előre piciket..Van egy tigrise,aminek a lába között labda van,s rájött,hogyha megforgatja,akkor zenél,most az a kedvenc.ÉS ÁLLANDÓAN KÉZBEN AKAR LENNI...

Egyébként folyamatosan magyaráz és vigyorog,főleg a tükörnek,amiben egészben látja magát,ha vmi pedig nem sikerül neki,akkor kiabál vagy sikít..:))

7282. erithrea (válaszként erre: 7274. - Rzsbet)
2008. júl. 25. 19:12
Jaj de jó,akkor rendeződött minden veletek..:))
❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook