2006. október 23.-tól harc a kilókkal (beszélgetés)
Sziasztok!
Szerdán fekszem be a Mária utcába ahol műtöttek..5 napos gyógyszeres kezelésre ami azt gondolom a kemos kezelés lesz!
Végre elkezdődött..nem bánom, hamarabb túl leszek rajta!
Csibike, ez tenyleg szornyu. :-( Sajnos ez nagyon sok helyen igy van, az egesz vilagon. Minden a penzrol szol, a beteg nem erdekes.
Persze vannak nagyon tisztesseges orvosok is, de nem mindig sikerul talalkozi veluk.
Nem kis dolog var rad megint, de eros vagy, vegigcsinalod.
Csibike ez borzasztó. Nem elég ilyenkor az ember saját testi-lelki szenvedése, akkor még emberszámba sem veszik.
Tudom, hogy ez nem vígasztal, de nálunk is ugyanez van. Lassan olyan helyzet alakult ki, hogy akinek nincs pénze megfizetni a magán egészségügyet, az csak reménykedhet abban, hogy nem lesz beteg, és nem szorul orvosi ellátásra.
Andikám a "minket választ" csak királyi többes, vagy kivel akarsz együtt lakni? Tudod ez csak olyan öregasszonyos érdeklődés.
Remélem sikerül.
Sziasztok!
Csibike, az egészségügy borzasztó, sajnálom. Remélem normális orvost kapsz végül, aki törődik Veled.
Megnéztünk ma egy lakást, és annyira tetszett :) szeretnék ott lakni, végre saját szobát stb. Majd visszaszól a tulaj, remélem, minket választ.
Sziasztok!
A mai nap egy rémálom volt..
Mentem a Kékgolyó utcába az Orsz. Onk. Intézetbe..
hát mit is mondjak..szó szerint sz@rnak a betegekre..egy rohadt mondat miatt 3 órát vártam..először még onnan is elküldtek, hogy nem oda tartozik az eset indokkal..ahová küldtek visszairányítottak, hogy márpedig oda kell mennem!
Reggel 10-től délután 3-ig vártunk míg végre megkaptam a papírt..végül is oda kell mennem kezelésre ahol műtöttek, tehát a Mária utcába!
Kemot ajánlottak, de majd a kezelőorvosom dönt..
Csibike, akkor ez az év nem jól kezdődött. Mielőbbi jobbulást kívánok nektek.
Ma mész dokihoz, maj írd meg, hogy mi vár még rád.
Puszillak.
Sziasztok lányok!
Gratulálok az eredményekhez Magdi..kitartás és meglesz az eredménye!
Lányom sajna nem gyógyult meg..sőt összeszedett még egy jó kis kötőhártya gyulladást is szájfertőzéssel fűszerezve!
Szegénykémnek tele a szája aftával, alig tud enni..1-én már pestet is megjártuk vele..az I.klinikára küldtek az ügyeletről, mert nagyon bedagadt a nyakán a nyirokcsomó!
Szerencsére nem kellett benn maradnia, kapott egy jó ecsetelőt..ami már szépen tisztítja a száját..
Holnap megyünk vissza a dokinénihez..szerintem még a héten itthon marad!
Ma már jobban vagyok, de 1-én a sok szaladgálástól majdnem befulladtam..alig kaptam levegőt..szerintem az idegeskedéstől!
Ma is és tegnap is sokat pihentünk..szerdán megyek dokihoz a további kezelések miatt..
Sziasztok!
Gratulálok Magdi! Ügyes vagy. :) Olyan jó érzés, amikor összejönnek a dolgok, ahogy tervezted (no meg keményen meg is dolgozol érte).
Újlány, ahogy írtad az Anyukáddal a programokat, az nagyon jól hangzik :)
Ma szabad napom van, lakást keresek. Szurkoljatok! Kell egy szép lakás.
Magdi, sok puszi!!!!
igen, minden rendben. Szerencsere a kemeny tel amit josoltak nem jott be, ha kicsit is, de a homerok plusz fokokat mutatnak. Sut a nap ezerrel, anyuval minden nap setalunk a tengernel, ha meg nem setalunk akkor az ablakbol bamuljuk.
Sutunk, fozunk, beszelgetunk.
Gratulalok az eredmenyedhez, nagyon-nagyon ugyes vagy.
En egy dekat sem fogytam, de anyu elmegy 5-en es akkor bekemenyitek. Amikor csak tudok, megyek sportolni.
Ujlány, ugye csak nagyon jól érzitek magatok anyukáddal, és semmi utógond az esés miatt?
A tegnapi víznap megvolt.
Ma délre cs.mellet sütöttem össze sajttal és szalonnával(!)és nagy adag saláta. Ma még megittam egy pohár húslevest is, amit a hűtőben találtam.
Holnapra van egy brokkolim, és mellé a szokásos barna rizs.
Boldog Újévet kívánok mindannyiunknak!!
...és a Papám is puszil benneteket!
Ujlány átéreztem az izgalmadat, de az anyukádét is. Ugyanis mint már többször mondtam esésben én is tudok teljesíteni, csúszós úton, de még szárazon is.
Túl vagyok a kúrám kétharmadán. Tegnap gy.nap volt, ma víznap.
Reggel 71 kg voltam kereken.
Remélem sikerül.
szia Magdi! Igen, anyu megjott szerencsesen. Aztan a fel ejszakat morfondirozassal toltottem, hogy szivinfarktust kapok-e, vagy kilyukad a gyomrom.
Elhoztam a lakasba, jottunk fel a lepcson, es anyu valahogy mellelepett a lepcsonek, fordult 180 fokot es ugy ahogy volt lezuhant es elterult, szabalyszeruen mint egy krumplis zsak.
Szerencsere meguszta egy nagy dudorral, de ejszaka olyan ideges lettem, hogy lehet megis orvoshoz kellett volna vinni, es egyszeruen nem ment a fejembe, hogy lehet valakinek ennyire nulla tulelesi osztone. Anyu ugyanis semmi jelet nem adta annak, hogy valami kapaszkodo utan nyult volna, vagy barmi utan, ami legalabb lefekezhette volna az eseset. Komolyan mondom, ilyen esest meg eletemben nem lattam.
Anyunak mondtam ma, hogy min ragodok, mi nem megy a fejembe, azt mondta, hogy az o koraban mar nem mukodnek olyan jol a reflexek. :-)
Hat szerintem ez nem ezen mult, de mindegy, orulok, hogy meguszta.
Csak elmulik majd a gyomoridegem is. :-)
Uzenetet atadom majd, es koszonom!!!
sok puszi
Csak bekukkantottam. Kinn süt a nap, de hideg van. Ma is voltam reggel a hegyen. A Boni is tudja már, hogy megyek velük, és vár izgatottan a kapuban.
Én is jobbulást kívánok a betegeknek.
Schiby igaza van a párodnak, meg kell próbálni addig, amíg fiatal. Abban pedig bízni kell, hogy sikerül.
Ujlány azt hiszem ma érkezik az anyukád. Üdvözlöm, és azt üzenem neki, hogy büszke lehet a kislányára.
Sziasztok!
Mindenkinek jobbulást! Csibi, látod, rád nagy szükség van a családban, mindenkinek Te viseled gondját :)
Schybie, ha Robi ezt akarja, a legjobb, hogy vettél ki szállást szegeden, és ápolod a műtét után. Klassz csaj vagy, számíthat rád. Minden jó lesz.
Ma igazi szabadnapom van, nem megyek sem a pubba, sem a pékségbe, sehová. Bár a parkba lehet kinézek. :)
Sziasztok!
Ma rohangálós napom volt..onkológián voltunk..kaptam beutalót a Kékgolyóba kivizsgálásokra, majd azok eredményének függvényében dől el hogy milyen kezelés szükséges!
Onnan hazaérve a nagylányomat vittem orvoshoz, mert csúnyán köhög..tüdőgyulladása van:O
Az apjánál lett beteg, már szenteste magas láza volt amikor beszéltem vele telón..másnap ismét..de az se exemnek se az anyjának nem volt annyi esze, hogy elvigyék az ügyeletre legalább!
Az exapóst meg leordították amikor el akarta vinni..letudták annyival, hogy kap lázcsillapítót és majd kialussza!
Ma jól beolvastam neki telefonon (exemnek)lányom meg közölte vele, ez volt az utolsó karácsony amit nála töltött!
Szóval most beteg gondozás van..mert Hannucinak is folyik még az orra..őt is ápolgatom:)
Van az úgy valóban:)))
Andi jobbulást, mi se megyünk semerre szilveszterkor, de abszolút nem bánom.
Műtét: Robi úgye ajakhasadékkal született, kb 20 műtéten esett már át, de a hangjával nincs megelégedve (én abszolút nem hallom hogy más lenne, de Őt zavarja), na most van Szegeden egy nagyon jó professzor akinél jártunk, megnézte és rögtön mondta mi a baj (nem részletezem mert én se értem:) röviden közelebb visznek valamit a szájában a garathoz mert most a levegő nem jó úton távozik, a lényeg hogy bent szabdalják szegénykémet:( de Ő választotta, én helyeslem de támogatom, megértem Őt, ha úgy érzi ez kell ahhoz hogy boldogabb legyen, próbáljuk meg.
Egyébként a prof 50-50% hogy lesz javulás a hangképzésben, de utána kijött az adjunktus és azt mondta a prof szeret negatívan beszélni általában 90%-ban sikeres a műtét.
No kb ennyi, 10 napig Szegeden lesz a klinikán, szerdán 12-én műtik, utána 4 hét táppénz, a munkáltatója nagyon rendes sok sikert kívánt neki és szó nélkül elengedte.
Na emiatt is ideges vagyok, mert nem tudom hogy fogom viselni, tudom nekem kell ápolnom, de nehéz lesz erősnek maradnom, mert nagyon szeretem és látatlanba is fáj hogy neki fájni fog. (bár már annyi mindent átélt, Ő könnyen kezeli)
Anyukája Németbe van illetve lesz, szóval én leszek a pótmama is:) régen Ő volt mindig vele, most rajtam a sor.
Érzem és tudom hogy minden rendben lesz hogy sikerülni fog, de akkor is. Én is vettem ki egy hét szabit, a postán keresztül postásszálláson leszek így olcsón leszek Szegeden, ez is valami:)
Megjártam ma leltár után a bankot, csütörtökön megyünk a közös képviselőhöz, úgyhogy lassan nevünkön lesz nemcsak a lakás, de a hozzátartozó köcölékek is:)
:))) van az úgy :)))
Jobban lettem ma végre, meg vagyok fázva, de már sokkal jobb, fellélegeztem, szó szerint. :)
Schybie! milyen műtétről is van szó? Valamiről ezek szerint lemaradtam.
Szilveszterkor mi is itthon leszünk, de ez már évek óta így van. Hozzáteszem, hogy egy cseppet sem bánom...ha kedve lesz a Papának, akkor majd begyújt a kandallóban, vigyázunk a tűzre, és egyszer csak szépen jövőre lesz.
Tegnap megkésve megkaptuk a kislányomék karácsonyi lapját. A lapot ők gyártották, és a picike unokánk van rajta tündér szerelésben. Olyan boldog voltam, hogy egy jót bőgtem örömömben. Van az úgy.
Sziasztok!
Schybie, pedig egy biztos, a változás :) Jó vagy nem, de még azt sem látod elsőre,hogy mi az ami valójában jó Neked. Hajrá.
Szilveszterkor dolgozom a pub-ban, amit nem bánok,én kértem, ez a hét nem jó nekem anyagilag,mert a pékség zárva, ott nem fizetnek, a pub-ban csak este dolgozom 4 órákat. A szilveszter lesz a teljes napom, meg a jatt, az adómentes legalább :) Amúgy beteg lettem, legalább minden nap aludtam eleget, mára már jobb is sokkal :))
Ha nem leszek fáradt elmegyek hazafelé a pubból bulizni valamerre szilveszterkor. Ez nagyon erősen HA opció, majd meglátoom :)
Nekem a kedvenc magyar városom Pécs, de a buckák miatt nem költöznék oda soha:) Én is beszari vagyok, félnék hogy elesek, hogy csúszik hogy fel kell mászni a hegyre, hogy kocsival kell a szerpentineken közlekedni. Barátnőm oda járt egyetemre, a lakása egy kisebb hegy tetején volt, kétszer meggondoltuk hogy elindulunk-e valahova:)
Leltározunk, agyilag teljesen levesz, mert nem bírom az agyi semmittevést, de túl esünk majd ezen is. Elég jó haladunk, ma csak 4ig leszek, mert dolgom van a bankban.
Nagyon feszült vagyok, tegnap nem ettem egész nap semmit, és ma sincs étvágyam. Dolgozik a kis agyam, de megpróbálom elhallgattatni:) Maszatkával este beszéltünk egy jót, megnyugtatott, úgyhogy nem agyalok tovább, mert nincs értelme. Csak szeretnék már túlleni a műtétjén, mert félek tőle. Nem szeretem a változásokat, pedig mostanában kijut belőle bőven. Van benne pozitív és negatív is, megpróbálok a pozitívra fókuszálni.
No majd még jövök, most indulnom kell, mivel itt hó van, így nem mehetek bicajjal, csak gyalog.Pedig már nagyon unom, mert időpocsékolásnak tartom. Jelenleg -11 fokot mutat a hőmérő, hát ez se hozza meg a kedvem:)))
Ti szilvesztereztek valamerre? mi itthon töltjük az éjszakát, ami abszolút nem bánok, mert ez a karácsony mindenre jó volt, csak ép pihenésre nem.
Kellemes, szép hetet
Én is várom a tél végét, persze eljön az majd éppen elég gyorsan. Úgy, ahogy ez az utolsó év is, hiszen nemrégen kezdődött.
Ma voltam kutyasétán. Fönn minden fehér. Féltem a visszaúttól, mert egy beszari vagyok...ha csak egy kicsit is lejt egy út lefelé, akkor én már gondolatban kitörtem a kezem-lábam. A Papába karoltam, azt mondta, hogy majd együtt esünk, én leszek fölül, és akkor nem ütöm meg magam.
Csibike, majd jovore :-) Elobb beszeltem ocsemmel, mondta, hogy a kislanyuk negyedoraig csak a fat nezte, annyira orult neki, hogy eszre sem vette az aljan levo ajandekokat. :-)
Orulok, hogy jelt telt a karacsonyotok.
En ugy vagyok vele, hogy jo volt, de mar nagyon nem banom, hogy vege, marcsak a szilveszteren legyunk tul, aztan menjen el a tel, es minden terjen vissza a normalis kerekvagasba -))