Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 2006. október 23.-tól harc a kilókkal fórum

2006. október 23.-tól harc a kilókkal (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
6010. ujlany
2012. febr. 21. 08:34

Szuper. :-) Schybie, Magdi, mar irhattok is.

Sot en is irok oda....

Csak azert nem tudtal eddig irni Magdi, mert engedelyeztetni kellett.



Andi, nagyon koszonom, legyszi gyere te is a klubba ha lesz idod!

2012. febr. 21. 08:23
Azt hiszem sikerült belépnem a klubba...és ott hogyan lehet írni bármit is...?
2012. febr. 21. 07:44

Sziasztok!


Zsuzsi, nagyon boldog névnapot kívánok!!!


Tényleg csak beköszönés, reggeli készülődésben vagyok. :)

6007. ujlany
2012. febr. 19. 13:09
Magdi, ha rakattintasz a nevemre, aztan az Interaktivitasra, kzoepen van olyan, hogy Nyitott klubok. Ha rakattintasz az egyetlen klubomra, valami olyasmit fog mondani, hogy klubtagsag engedelyeztetese vagy ilyesmi. Odakattintasz, en beengedlek, es ugyanugy tudunk irni mint itt.
6006. magdi.kresz (válaszként erre: 6005. - Ujlany)
2012. febr. 19. 12:50

Sziasztok!

Megyek bárhova utánatok, csak mondjátok el.

6005. ujlany
2012. febr. 19. 12:19

Koszi Schybie, nagyon szuper lenne.


Egy kicsit kenyes temaval jovok, es tudom mindig en feszegetem, de valahogy egyre kenyelmetlenebbul erzem magamat itt.

1-2 napja Hoxa mar fent van a facebook-on is, tegnap raneztem, a harmadik kattintasra eppen egy altalam is hozzaszolt topic jott fel, ez picit aggaszt.

Ugyhogy itt a hoxan letrehoztam egy zart forumot amit csak mi olvashatnank es irhatnank.

Nem tudom mit szoltok hozza, ha esetleg nem tetszik az otlet, az is ok, akkor maradunk itt, csak mar egyre jobban meggondolom, hogy mir irok le, mert nem tudom ki fogja elolvasni a csaladbol es az ismeretsegembol.

6004. schybie
2012. febr. 19. 12:08
Megpróbálom elküldeni a hotmailes címedre.
6003. ujlany
2012. febr. 18. 22:38

Sziasztok!

Nagyon koszonom, lanyok. A papanak is!!!!

Schybie, en mar mindenre gondolok, de leginkabb arra, hogy ez a fajdalom lehet, hogy arcuregbol, hallojaratbol, vagy valahonnan mashonnan, de a fejembol sugarzik.

Pont ma mondtam anyunak, hogy van otthon egy nagyon jo ismerosunk aki orr-ful-gegesz, aprilisban elmegyek hozza majd egy konzultaciora. A 40 eve alatt mar biztos talalkozott ilyennel, ha meg nem, akkor biztos rossz uton jarok es mashol kell keresni a gondot.

En megertelek ezzela lejtovel kapcsolatban, tenyleg nehez megallni, es sokszor az elet sem kegyes, mert egymas utan jonnek az olyan dolgok, amiktol meg nehezebb megallni. De tenyleg muszaj probalkozni, mert itt pedig a te eletedrol van szo.

Elarulod hol lehet letolteni? Engem is erdekelne, csak ugy kivancsisagbol. Az ilyen tipusu konyvek ha jol vannak megirva, igen motivaloak tudnak lenni.

Tegnap vegre ujra futottam, ez jo volt, jolesett, visszaadta az onbizalmamat, hogy megy ez nekem.

6002. schybie
2012. febr. 18. 17:54

Sziasztok!


ma tavasz volt, olvadt is a hó rendesen. Elmentünk bevásárolni, teleraktuk a kocsit, elindultunk és elkezdett prüsszkölni a kocsi kb 1 km után és leállt. Úgy húztak minket haza, hát nagyon nem örülök neki. Mindig sz*rik valamit az élet, de már megszoktam.


Újlány, nagyon Boldog névnapot kívánok én is!

A fogad lehet pszichésen fáj, erre még nem gondoltál?!


Én megvagyok, nem mondom hogy kicsattanok, de elvagyok. Letöltöttem egy könyvet netről, kinyomtattam, azt hiszem ma neki is kezdek: Szakíts a fájdalomkilókkal, ez a címe, azt hiszem magamra fogok ismerni. Mióta meghalt főnökasszonyom unokája, elindultam a lejtőn és nem tudtam megállni. Lehet itt sok mindenre fogni, de valahogy mással voltam mindig elkeveredve, nem magammal, most vissza akarok térni lélekben magamhoz, hogy egészséges testet és lelket varázsoljak:) jól hangzik nem?!

6001. magdi.kresz (válaszként erre: 6000. - Ujlany)
2012. febr. 18. 17:18

Először is, és mindenekelőtt nagyon boldog névnapot kívánok neked, millió puszival a Papával együtt!!

Lehet, hogy sikerült egy kicsit megoldanom a kötődést a munkahelyemhez, illetve pontosabban a volt szobámhoz. Egyik tornás napon rákérdeztem a folyosón "félhangosan", hogy senki nem kívánt még rá a szobámra? Pár nap múlva telefonált az egyik kolléganőm, hogy sikerült a főnökünknél kisírni, hogy beköltözhessen. Együtt végignéztük a szekrényeket, fölpakoltunk minden munkaanyagomat a fölső polcokra, ő pedig elfoglalta, és átrendezte...hát ennyi.

6000. ujlany
2012. febr. 17. 09:24

Magdi, ugyes leszel biztos.

Nalam semmi kulonos. Elmult a hideg, a gazfogyasztasunk visszallt a normalisra. Viszont halalosan faradt vagyok. A 10 nappal ezelott -12 fokhoz kepest plusz 8 fok van. Viszont esik es be van borulva folyamatosan.

Ma reggel a fogorvosnal kezdtem. Ismet elkezdodott az ismeretlen eredetu fajdalom, hol elo jon, hol nem. Most egy masik fognal erzem. Rontgen szerint minden ok, most par nap antibiotikum kura, aztan meglatjuk. Ha egyszer valaki megfejtene, hogy honnan sugaroz ez a fajdalom azt nagyon dijaznam.

Huzom-halasztom az idot, hogy mikor megyek fel a tengerpartra, szerintem talan 10 fok sincs a lakasban, jol ki kell futeni eloszor.

Nemsokara megyek haza, mar nagyon varom.


Magdi, hogy telnek a napok? Kezdesz beleszokni? Biztos vannak olyan rutin dolgok amig igy egyszer csak beledhasitanak, hataridok, apro szokasok, es aztan a felismeres, hogy ez mar nem a te gondod.

Vagy rosszul gondolom?

2012. febr. 17. 09:07

Úgy látszik egyedül vagyok.

Ma reggel hóesésben séta, nagyon jó volt. Utána még hósöprés.

Ma gondoljatok rám, mert gy.napom van. Eddig a hetedik(az utolsó eddig)volt a legkönnyebb.

Most egy nagy bögre zöld teát iszogatok. Valamikor vettem, de valószínű nem izlett, mert félreraktam...pedig nem is olyan rossz.

2012. febr. 13. 14:25

Ujlány ma megkaptam a postán a megrendelt gobelin alapanyagot, úgyhogy most egy darabig (sok évig)elláttam magam. Azért mégegyszer köszönöm a felajánlásodat.

Délelőtt még esett a hó, mostanra kiderült az ég, egy picit a nap is kisütött.

Folytatom a kódolást, ha igyekszem a héten befejezem.

Legyen szép a hetetek.

2012. febr. 12. 16:07

Mindenki itt van, nagyon jó!

Andi a színházról nem beszéltél. Azért érdekel engem, mert erre az előadásra is történt szervezkedés nálunk, de végül mégsem lett belőle semmi.

A hó még mindig esik.

5996. ujlany
2012. febr. 12. 09:18

Nalunk allitolag ez az utolso nap amikor meg minusz fokokat mutat a homero. Csak remenykedni tudok, hogy tenyleg igy lesz, mert en azt hiszem mar nem birnam tovabb.

Tudom, regen is voltak nagy telek, sot sokkal nagyobbak, de nalunk ez a tel ugy telt mintha icipict tavasz is lenne. Januar kozepetol mar csak azt lehetett hallani, hogy kesz, ennyi, itt mar nem lesz tel, a cegnel naponta megbeszeltuk, hogy ez jo volt, hideg sem volt, csapadek sem sok, hurra, es most mar mindjart itt a tavasz.

Ehhez kepest jott ez a nemvart hideg.

A neten meg a sok hulye azert szurkolt, hogy ujabb es ujabb rekordok doljenek meg. A legjobban azt nem birtam, hogy hany napig nem emelkedik a homero higanyszala nullaig egy masodpercre sem. 10 es fel nap utan az orszag deli reszen megtortent par percre, es akkor mar csak fel nap sirankozas volt, hogy de kar (hulyek...)

Amivel viszont egyetertek, hogy az idojaras lehetove tette, hogy egy igazan nagy hagyomany ismet feleledhessen. Hollandia eszaki reszen ilyen nagy fagyok eseteben 11 falun keresztul korcsonyaznak a befagyott csatornakon 4 napon at. (gondolom kozben megallnak). Ugy lattam ezt tenyleg izgalommal vartak es figyeltek/kovettek a holand kollegaim is. Gondolom ez kicsit olyan mint nalunk a husveti locsolas vagy az ujevi lencsfozelek.


Ha miden igaz, ma delben veget er nalunk a felujitas. Minden megujult, anyukam nagyon boldog, es ez a legfontosabb. Nekem kulon orom, hogy nemcsak a szokasos munkakat csinaltuk meg, hanem nagyon sok eredeti panellakasos hibat is kikorrigaltunk. Falon kivul futo kabeleket eltuntettunk, konnektorokat, csatlakozokat a konyhabutor "moge" athelyeztuk. Igazabol ezek szamithatnak majd ha egyszer el akarom adni a lakast.

A konyhaasztalt magunk csinaltuk (ocsem meg a mesterember). A konyhabutor munkalapjaval megegyezo asztallaphoz modern kromozott labakat vettunk es egy szep hosszu de nem tul szeles konyhaasztal lett belole.

A szobaajtokat is valami nagyon modern es szigetelosre csereltuk.

Noveremek elvittek a regi ajtokat, konyhabutort, egy reszet beepitik maguknak, igy ok is szepulnek egy kicsit, a tobbit elegetik.


Mivel tenyleg mindenki segitett, es tenyleg nagyon halas vagyok, hogy igy odaalltak anyu melle, es mindenki azzal segitett amivel tudott, arra gondoltam, hogy ha hazamegyek 3 het mulva anyuval szervezunk egy bulit es mindenkit meghivunk.

Csak az a jo ezekben az otleteimben, hogy en ram mindig csak a konnyu resze harul (fizetni a szamlat), szegeny anyu meg rohangal napokig, hogy megszervezzen mindent. Na majd meglatom mit szol hozza.


Ja, es a mesteremberrel tenyleg nagyon meg vagyunk elegedve, es nagyon szeretnenk ha visszajonne majd megcsinalni a furdoszobat. (Telen nem lehet radiatort leszerelni mert tele a rendszer, igy kenytelenek vagyunk varni ). Ugyhogy kis extra ajandekkent azt talaltam ki, hogy vettunk neki egy nagy furdolepedot es belehimeztettuk a nevet. Es mondta anyunak azzal a szoveggel adja oda, hogy ezzel a kis ajandekkal szeretnenk ot emlekeztetni ra, hogy meg vissza kell jonnie megcsinalni a furdoszobat.

Kivancsi leszek, hogy mit szol hozza. :-)



Magdi, a paleo muffin az olyan, hogy nincs benne gabona, cukor es tej. Ez vegulis a paleo etkezes alapja. En azert kezdtem el, mert ugy tunt, hogy egyre tobb problemam van a glutennel. Mellekhatasa, hogy jopar kilot le lehet adni. Nekem ez meg nem sikerult, mert vannak idoszakok amikro csak azt tartom, hogy glutenos dolgokat nem eszem. De glutenmentes tesztat, kenyeret, kekszeket viszont igen.

Most viszont majd tenyleg komolyabban akarom venni, csak otthon kell hozza vennem magvakbol keszitett liszteket (tokmag, lenmag ilyesmik)

Delutan fogok nekiallni a muffinnak, remelem sikerul....


Magdi, az en fejem is fajt napokig, en is az idore fogtam..

2012. febr. 12. 08:56

Sziasztok!


Schybie, jó hogy írtál, kitartás, túl lesztek ezen a nehéz időszakon is.


Budapesten semmi újabb hó, olyan nagyon hideg sincs. Mindent megúszunk itt. Ma megyek a szüleimhez, ott sem szokott jelentősen rosszabb lenni, remélem ez most is így van.

Eszembe is jutott, felhozom a muffin formámat :) nem biztos h paleo lesz, de valami muffin lesz a jövő héten.

5994. ujlany
2012. febr. 12. 08:47

sziasztok!

Schybie, jo hogy beneztel. Nehez idoszak ez, de tulleszel rajta. Viszont ido kell hozza es ezt el kell fogadni.

Ami nekem egy nagyon picit segiteni szokott ilyen idokben az az, hogy belegondolok, ha en halnek meg en azt szeretnem, hogy senki ne szomorkodjon utanam. Rovid az elet, muszaj a napos oldalon setalni amennyit csak lehet.

En akkor orulnek "ott fent", ha mindenki elfogadna, hogy ez is resze volt az eletemnek, es elne tovabb az eletet. Mert nekik emg folytatodik es rajtuk all, hogy hogyan.

5993. magdi.kresz (válaszként erre: 5992. - Schybie)
2012. febr. 12. 08:39

Schybi örülök hogy jelentkeztél.

Azért, ha legközelebb itt jártok igazán megbeszélhetnénk egy találkozót is!!

A múltkor eszembe jutottál a nagybácsiddal kapcsolatban....arra gondolj mindig, hogy nálatok szép élete volt, amit ti teremtettetek meg neki, és ezt ő is tudta.

A hó még mindig esik, igaz a minusz itt legfeljebb 12 fokig süllyedt eddig, de nekem is nagyon elegem van belőle.

5992. schybie
2012. febr. 11. 18:02

Sziasztok!


Szerintem Magdi mi hasonló cipőben járunk, mert eddig volt vagy 40cm-es hó, erre nálunk is esik egész nap. Ma hajnalban megint -26 fokot mértünk, remélem ma is csúcsot döntöttünk. Már nagyon unom, és nem szeretem.


Két hete átugortunk apunak venni a temetésre egy fekete kabátot Pécsre, ép akkor mondtam Robinak, én nem tudnék ilyen dimbes-dombos vidéken élni, engem frusztrálnak a dombok, hegyek. Szépnek szép, csak én a rónaságot jobban bírom.


Megvolt a héten a temetés, kicsit megnyugodott a lelkem, de még mindig fáj.


Tegnap voltak a gipszkartonosok, belécezték a helyiségeket, most jön a villanyszerelő, újrahúzza a vezetékeket és utána felkerül a mennyezet, meg a díszítés.


Kb ennyi

2012. febr. 11. 14:57

Előre kialkudtam, hogy sikítani is fogok, ha úgy adódik. Látszik, hogy az első 20 évemben csak síkvidéken éltem.

A fejem kb. ötödik napja fáj, már kipróbáltam mindenféle port, és bogyót, de semmi nem használ. Az időre kell fogni.

Egyébként tegnap megvolt a hatodik gy.napom. Nem tudom, hogy mennyi értelme van így, de valamit azért teszek.

Ujlány arról a muffinról mesélnél bővebben.

Szép hétvégét.

2012. febr. 11. 14:50

Sziasztok!

Tegnap azt mondták, hogy délen 20 centis hó várható. Titkon reméltem, hogy mi nem az a dél vagyunk, de tévedtem. Reggel óta esik a hó. Azért ma reggel még megvolt a szokásos menet. A meredek utcán végig a Papába kapaszkodtam.

5989. ujlany
2012. febr. 11. 11:36

Andi, irigyellek. A szinhaz az egyik dolog amit hianyolok itt kint.

En a hetvegen takaritok mint az allat, kicsit rendet rakok a padlasterben is.

Azonkivul vampiros filmeket nezek.

Allitolag hetfon vege a hidegnek, mar nagyon varom, addig semmi kedvem kidugni az orromat.

Igaz tegnap sutott a nap es volt egy kis enyhules, jot setaltam es nagyon jol esett.

Holnap megprobalom megsutni eletem elso paleo makmuffin-jat, remelem eheto lesz. (tobbet nem is varok tole igy elsore.)

2012. febr. 11. 09:41

Sziasztok!


Vége a második munkás hetemnek is :)


Zsuzsi, le a kalappal Anyud előtt is, hogy ilyen rugalmas illetve jól felkészült :))

Színházba megyek ma, ez az egyetlen tervem (illetve a porszívózás) az "Én, József Attila"-t nézem meg, eléggé vegyes érzelmekkel állok hozzá, kíváncsi vagyok hogy lehet ezt visszaadni...


Jó hétvégét!

5987. ujlany
2012. febr. 7. 09:38

Sziasztok! Nalunk megint rekord hideg lett. -12 fok az auto szerint reggel 9-kor.

Remelem hamarosan vege lesz.

A konyhafelujitasunk feltavnal tart, Csempe, jarolap keszen van. Anyukanak van egy kis tarolohelysege, oda kapott egy uj polcrendszert. A konyhabutor megjott, talan holnap utan be is epitjuk. A szobakra is kapott ket uj ajtot amit meg be kell epiteni.

Szinte egy uj lakast kap. Nagyon jol viseli a rumlit, meg az atalakitassal jaro gondokat. Pedig ez miatt nagyon aggodtam, feltem, nem tudtam mit vallal. De megemelem a kalapom elotte. 70 eves, de elore fozott, megtoltotte a fagyasztot, hogy csak melegiteni kelljen az etelt amig nincs konyhaja.

Szerencsere jol kijon a mesteremberrel (o csinalta nekem is a felujitaskat Hollandiaban) ez azert nagyban megkonnyiti a dolgokat.

Ha minden igaz, vasarnapra keszen is van.


Husvetra akartam hazamenni, de nem birom ki, hogy ne lassam ki addig a muvunket, ugyhogy vettem egy jegyet februar vegere is, es hazarohanok meg vissza, iszom egy-ket kavet anyuval az uj konyhaban, korulnezek, aztan majd husvetkor hosszabb idore megyek.

Csak mar lennenek plusz fokok, vagy legalabb nulla....


Unokahugom is Pecsen lakik, Magdi, de toled elobb hallom a hireket mint tole. Mondta, hogy eleg szornyu allapotok uralkodnak, msot ket napig nem is kell bemennie az egyetemre sem.

Vigyazzatok magatokra! Szep napot mindenkinek.

2012. febr. 7. 09:25

Ma a kutyaséta elmaradt, szegény Boni még az orrát sem dugja ki az óljából.

Nekem ma tornám lenne, de semmi kedvem lemenni a városba. Esik a hó, és még a szél is hordja a havat.

5985. magdi.kresz (válaszként erre: 5983. - Ujlany)
2012. febr. 6. 12:08

Köszönöm!!

Bízom abban, hogy a bolt, akinek egyébként csomagküldő szolgálata is van, tart ebből az anyagból. Majd megírom.

Nálunk változatlanul szakad a hó. Ma voltunk a kutyával fönn a hegyen. Jól elfáradtam, mert a hóban olyan nehéz menni, mintha súlyos kilókat cipelnél a lábaidon.

Lefelé a meredek utcán a Papába kapaszkodva jöttem le.

2012. febr. 4. 18:41

:) Magdi gobelinje komoly műszaki rajznak kinéző tervrajz alapján készül. Láttam egyet félkészen :) hát én az előre festett nagyobblyukúakat varogattaam régebben, jól kikapcsol. Kötni jobban szeretnék, abból lesz egy hordható ruha (bár, ha én kötöm ez sem biztos... :)

Jó volt a fürdőzés, hóesés, forró vízből szemlélve :) Amúgy megbetegedtem a héten, fáj a torkom meg a fülem (hiába a sapka sál).


Magdi, pont ezt szoktam reggelizni, én nagyon szeretem ilyen zabpelyhes tejjel du 1-ig nem vagyok éhes, nagyon bevált.

5983. ujlany (válaszként erre: 5982. - Magdi.kresz)
2012. febr. 4. 12:49

Magdi, en is nagy gobelines vagyok, persze csak a magam kezdo es amator boltjan. Nalunk otthon van egy bolt, ahol nagyon sok felet arulnak. Igaz, azt meg sosem kerdeztem, hogy arulnak-e ureset is de biztos.

Aprilis elejen megyek haza, akkor szivesen veszek neked, a posta meg 20 meterre van tolunk, ugyhogy fel is adom.

(Mondjuk ha kilometerekre lenne, akkor is megtennem :-))

5982. magdi.kresz (válaszként erre: 5981. - Ujlany)
2012. febr. 4. 12:45

Nem kell azt a kalapot emelgetni...csak a gy.napokat szeretném betartani. A többi napokon eszem rendesen. A két fős háztartást nem akarom bonyolítani. A másik pedig az, hogy hiába tartok be 90 napig mindent szigorúan, utána szépen minden visszaáll.

Sőt most az "evős" napokon reggelizem is. Egy púpos evőkanál teljes kiőrlésű zabpelyhet nyakonöntök tejjel, és másfél percig a mikróban fölforralom, kicsit hűl, nagyon megdagad, nem teszek rá az égvilágon semmit, és megeszem. Délelőtt pár mandarin, és ebédig garantáltan nem leszek éhes.

Ma egyébként stíriai metélt volt az ebéd. A Papának babgulyás, nekem vöröslencsés krémleves. Ezt persze nem mind ma főztem, a levesek már megvoltak. Maradok a régi gyakorlatnál, hogy ami adagolva jól hűthető, abból egyszerre sokat főzök.

A hó változatlanul szakad, a Papa újból kinn lapátol. Van egy terepszínű kezes-lábasa bélelt, abban nem fázik.

Az előbb nézelődtem a net-en, hogy honnan tudnék beszerezni gobelin alapanyagot. Itt nálunk egyik üzletben sincs. Úgy látszik nincs olyan bolond, aki ilyen apró öltésekkel varr nagyító alatt, mint én. Előtte még be kell fejeznem az utolsót, ami több, mint 90%-ig kész. (ilyenkor már nagyon unom, és elekezdek nézelődni másik minta után. Mintám persze van, mert mindig kinyomtatom egy honlapról az ingyeneseket, ha tetszik.)

Talán májusban varrtam utoljára, azóta meló volt a munkahelyemen, és itthon is éjjel, és nappal. Még van egy pár hétre való munkám itthon, de az kényelmesen már.

5981. ujlany
2012. febr. 4. 12:08

Magdi, olvastam a hirekben, hogy feletek aztan tenyleg sok ho lesz. (meg gondolom mar van is)

Mi is osszehoztunk valami rekordot reggelre, minusz 23 fok.

Elobb kint voltam, elkotortam a haz elol a havat (csakis a szomszedok miat :-)), meg letakaritottam az autot, sut a nap, ugyhogy en meg kellemesnek is ereztem az idot.

Persze gondolom a hotakaritas melegen tartotta az izmaimat.


Andi, jo furdozest!


Magdi, emelgetem a kalapod elottem. En mar megint ott tartok, hogy egy honap alatt 1 kg-t tudtam csak elvesziteni. Mindegy, probalkozom, sosem adom fel.


Vigyazzatok magatokra, ovatosan lepkedjetek, a ho alatt jeg is lehet!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook