Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le? fórum

16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8
227. drnéni (válaszként erre: 221. - KLMárti)
2010. jún. 20. 17:36
Szerintem egyeltalán nem baj, hogy veletek alszik, ne higgy a kispolgári etikettnek! Ha így mindenkinek jobb, kit zavar? 2-3 éves kora között maga fogja kérni, hogy külön alhasson. Én most a picivel jöttem rá, mennyivel jobb együtt aludni. Egyrészt csodálatos élmény, másrészt praktikus: nem kell egy kis ébredés miatt felkelnem, sokkal pihentebb vagyok, pedig már fél éves és nem alussza át az éjszakát.
226. drnéni (válaszként erre: 222. - Dyna22)
2010. jún. 20. 17:32
És ha nem vinnéd vissza, nem lenne pihentetőbb? Az én nagylányom is átjár néha, gondolom, fél a sötétben, bár nem mondja. Én nem viszem vissza, bár a pici is velünk alszik, jó kis tömegjelenet! :-D
225. drnéni (válaszként erre: 224. - Jucka1984)
2010. jún. 20. 17:31
Hát ez biz egy rossz szokás. Én ugyanígy jártam a nagylányommal. Ő 6 hetesen aludta át az éjszakát, 8 hónaposan kezdett újra éjszakai tápizásba. Úgy szokott le, hogy estére beiktattam egy plusz étkezést fürdés utánra 1/2 8 körül (ha ta fürdés után eteted, fürdés előttre is lehet szerintem), majd este 10-1/2 11 közé egy "álometetést", vagyis álmában kapott egy üveg tápit. Erre nagyon könnyen rá lehetett szoktatni. Amikor ezt bevezettük (3-4 nap), utána hiába kelt fel hajnalban, tudtam, hogy nem lehet se szomjas, se éhes és szépen visszafektettem. Egy picit sírt, de nem hagytam magára egyszer sem, megnyugtattam, és csak akkor mentem ki, amikor már sikerült visszaaludnia. 3. éjszaka már nem ébredt fel. Az volt a fontos, hogy mivel akkor én már nagyon belefáradtam az éjszakázásba, mert egyre többet volt ébren, nagyon eltökélt voltam. Ha egyszer is elcsábultam volna, és megetetem, hiába volt az egész.
2010. jún. 19. 21:47

Sziasztok.

Kerestem a megoldást a problémámra és íy találtam erre a topicra. Fiam 7 és fél hónapos és 5 és fél hós koráig átaludta az éjszakákat, addig egyszer sem éjszakáztam, mikor szopizott éjjel 2-3 hósan, akkor is rögtön visszaaludt. Fél éves kora óta tápis és folyadékfüggő. Eddig teázott, de amióta olvastam a topicot babavizet kap, ugyanolyan jó neki, mint a tea, úgyhogy ez is valami...

6 hósan jött ki az alsó 2 foa, fölső kettő folyamatosan jön, még nem jött ki. Kb ez óta nem alszik. Hasfájós volt kicsinek nagyon, nappal szinte újszülött korában sem aludt, 2-3 óránként 10-20 perceket, most beállt úgy, hogy másfelet alszik de. és du is. Fél 9-kor már alszik, 11-kor van mikor felsír, de van mikor csak 1-kor, ekkor még ringatással elalszik, visszatesszük az ágyába, 2 után viszont ha nem kap folyadékot ordít. Tegnap 4-kor adtam fel, akkor elaludt a cumisüvegen. Nem cumizik, de ő is cumisüvegfüggő.

Ha magam mellé teszem, akkor is kel, 2 üvegnyit simán megiszik, pedig pici ehhez. Napközben kb fele ennyit iszik. Külön szobában alszik. Átpakoltam már máshová az ágyát, aludtunk együtt-külön is, váltogattam az esti kajáját, semmi se vált be.

Valakinek ötlet? Előre is köszi

2009. aug. 20. 18:29
Ajjajjajj! Mivel próbálkoztál eddig?
222. Dyna22
2009. aug. 20. 17:35
Nekem most lesz 3éves a fiam és még mindig felkel éjszaka.Átjön a mi ágyunkba akkor persze visszaviszem a sajátjába, megvárom még elalszik vissza a saját ágyamba és ezt egy éjszaka 2szer 3szor.Elég leteterhelő:(
221. KLMárti (válaszként erre: 219. - Dencsikné)
2009. jún. 4. 21:52

A mi Kristófunk 14 hónapos lesz jövő héten. Magáról a ciciről nem akarom leszoktatni, amíg nem jön a kistesó, csak az éjszakai örökös fentlétről.

Eleinte nem volt vészes, csak hamar hozzászokott ahhoz, hogy éjszaka sírdogál egy kicsit, és egyből megkapja a cicit. Annyira, hogy volt úgy, hogy egy éjszaka alatt 10-szer is felébredt cicizni. Ekkor döntöttem el, hogy na, így nem szabad.

Volt úgy, hogy elhatároztam, hogy reggel 3-4 óra előtt nem kap cicit, vagy esti szopitól számítva 6 órán át, vagy csak sétálgatunk stb. Aztán így jutottunk vissza, hogy be az ágyba, oszt alvás. Ha fel is ébred, nem olyan vészes. Csak hát így nem hajlandó aludni a saját ágyában. Az viszont megint veszélyes játék.

Na, mindegy. Előbb-utóbb csak átalussza majd az éjszakát!

Most jó éjt mindenkinek! Megyek csicsikálni a többiek után.

2009. jún. 4. 14:59
Az én Kristófomot szoptatnám addig mig katonának megy de reggel este csak, ha nem gondolnék arra, hogy hamarosan dolgozni kell mennem.Hogy fogom birni, hogy éjszaka kétóránként szopizunk és a melóban is helyt állok, itthon még el lézengek valahogy, de melóba járás mellett ez, hogy fog menni nem tudom.De azzal, hogy éjszaka ne ciciztessem ezzel nem is próbálkozok, úgysem jutok semmire vele, legfennebb még jobban ki fáradunk mindketten. Talán magától leszokik, de tudom, hogy nekem az sem lesz könnyű elviselni
219. dencsikné (válaszként erre: 218. - KLMárti)
2009. jún. 4. 14:46

Szia.

Nem olvastam az elejére, mennyi idős a fiad? Miért akarod leszoktatni a ciciről? Az én lányom 2,5 éves (nem cicizett) a mai napig nem alussz át az éjszakát, csak néha van, hogy hajnalba/ kora reggel ébred elöszőr. Nekem sem könnyű de a cici megnyugtatás számára, ne vedd el tőle, hacsak nincs valami más amihez ragaszkodik. Találj elöszőr játékot, plüss vagy akár egy pelust amihez ragaszkodik utána vedd el a cicit. De azért írj, hogy haladtok.

2009. jún. 4. 14:30

Sziasztok!

A kezdeti sikerek után jött a nagy visszaesés. Nem bírtam túl sokáig a ringatásos-ordításos altatásokat. Ennek több oka is volt. Kristóf hamar úgy döntött, hogy ő nem akar pár perc alatt visszaaludni. Inkább ordít órákon át. Erre a férjem jelentette ki, hogy tudja, hogy ez nehéz nekem, de neki dolgozni kell járnia minden nap. Nem tudja vállalni azt, hogy fél éjszaka ébren van. Főleg, hogy ilyenkor, amikor hosszan sír a bébi, én is sokszor kiborulok, és akkor édesapának kell mindkettőnket megnyugtatni.

Szóval hamar eljutottunk oda, hogy vissza a cicire. Ráadásul volt egy hasmenéses napja nemrégiben, aminek következtében az egész popsija tiszta seb lett. Iszonyatosan fájt neki, végigsírta a pelusozásokat.

Ilyen körülmények között nem is volt szívem kínozni őt a leszoktatással.

Meg aztán a kialvatlanság miatt én is egyre fáradtabb voltam. Időnként már előfordult, hogy éjszakai sétálgatásunkkor majdnem leestem a lépcsőn, úgy szédültem a fáradtságtól.

Szóval most ott tartunk, hogy ébred -> cici.

Ma éjjel csak kétszer kelt így fel, de abból két-két órát ott aludt mellettünk a nagy ágyban.

Tudom, hogy nem helyes hozzáállás. De talán most megint sikerül elég erőt gyűjteni ahhoz, hogy megint elkezdjem leszoktatni.

217. Ritkó (válaszként erre: 216. - Boral)
2009. jún. 4. 13:48

Szia!


Az én kisfiam 8-9 hós koráig csinálta azt, hogy éjszaka kétóránként és óránként kelt. Persze nem mindig szopizott, csak épphogy bekapta a cicit és kész, aludt is vissza. Nagyon fáradt voltam már, örültem ha kétórát aludhattam egyvégtében.

Aztán leszokott a ciciről, mert már a reggeli szopi se volt neki elég, pótolnom kellett, nem is volt elég tejem, és miután nem szopizott, nem is kelt fel annyiszor éjszaka. Ha fel is kelt, akkor nem adtam neki semmit, se teát, semmit se, hanem csak kivettem a kiságyból és ringattam. 10 hós korától átaludja az éjszakát a saját szobájában. Most 2 éves, de már pár hete magától alszik el ebéd után is, meg este is. Pedig 1 éves koráig ringatva aludt el, majd leszakadt már a derekam, 1 éves kor után pedig együtt feküdtünk le a nagyágyra, és onnan tettem a kiságyába.

Volt hogy én is átvittem magunk közé, de nem mindig aludt vissza.


Én olyat is hallottam már, hogy nem szopizik a gyerkőc, és még mindig úgyanúgy felkel többször éjszaka. Szerintem ha tudja, hogy kapni fog cicit, vagy teát, vagy bármit, akkor felkel.

Nekem is azt mondták, hogy kitartás, előbb-utóbb úgyis átaludja majd az éjszakát. De hát kérdeztem én hogy mikor? Tudom, hogy nagyon nehéz.

216. boral (válaszként erre: 215. - KLMárti)
2009. jún. 4. 10:27

sziasztok,

remelem, meg nezitek a topicot.

nekem a hajnali ebredessel van gondom.

kisfiam 17 hos. 9-10 hos koraig 2x-3x szopcsizott ejjel, akkorra-gondolom -besokalhattam, mert mar ejjelente nagyon nehezen indult meg a tejelvalasztas, volt hogy 10-15 percig sem, s inkabb visszatettem aludni anelkul, nem problemazott, s 4 nap utan nem is ebredt szopcsizni, csak hajnalban 5-6 korul, ez engem sem zavart, mert szopcsizott, s aludt f9-9ig (este 9 korul alszik el magatol).

de kb. 1 honapja megint elkezdett 4kor is ebredni, ha kapott szopcsit ekkor, neha aludt 8ig, neha 6kor-f7kor ujra ebredt, ha nem kapott, csak simit, akkor par napig nyafogott, vergodott, neha masfel orat is, de 6kor ujra kert szopcsit, aztan 6 utan nem aludt vissza, majd par napig megint 5-6 korul kelt csak, de hol 7ig aludt, hol 9ig, hol nem aludt vissza. haaat...szegyen, nem szegyen...ez a kiszamithatatlansag duhosse tett, s elhataroztuk, leallunk a hajnali szopcsirol, meg akkor is, ha nem alszik 8ig.

3 napig csak simiztuk (apa is beszall), ha sirt, de altalaban nem sirt sokat, probalkozott alvassal, de 4050 percebe beletelt. 4, naptol mar aludt 7-f8ig. ez mar nem lenne gond, mert akkor mar a testveret (6 eves nagylany) sem ebresztene fel, hiszen o is kb. ekkor ebred. de 3-4 jo hajnal utan, ujra elkezdett 6 korul felebredni, s ugyan csak felall, szolongat, max. akkor sir, ha visszadontjuk, de akkor is csak par masodpercig, aztan - hi kivarjuk - 1-1.5 ora utan visszaalszik, alszik akar 9ig is. tervezzuk, hogy attesszuk a noverehez a gyerekszobaba, de addig nem szeretnenk, amig ebreszetene ot is 6kor. 9kor alszik el, s kinn van 16 foga. ha 6kor fenn van, akkor azert eleg hamar faradt-nyugos mar delelott, tehat nem kialudtan ebred.

kerdesem:

akinel elmultak a hajnali ebredesek/evesek/ivasok, mennyi ido alatt allt at a gyerek a normalis (10-11 oras) ataludt ejszakakra??? vagy az ilyen kiskolyok megmaradnak korai kelonek?????

nincs tapasztalatom. a nagylanyom csodagyereknek szamitott ilyen szempontbol, 2 hetes koratol ataludta az ejjeleket 10-11 orakat, s ebben soha semmi nem zavarta meg, bar 2 es fel eves koratol atjott hozzank ejjel, s velunk aludt barmeddig reggel (5 evesen errol is leszokott magatol). a kisfiamat is szivesen atvennem magunk koze hajnal 6kor, ha visszaaludna, de neki az mar jatekot jelent, ha atvesszuk. kiprobaltuk, eselytelen!!!

2009. máj. 22. 19:12

Bocsi, de egész nap nem jutottam a géphez.

Tegnap éjjel egész jól aludt Kristóf. Igaz 4 óráig 2x volt fent, de mindig gyorsan vissza is tudtam altatni. Adtam neki inni, karra fektettem és már aludt is minden alkalommal. És ráadásul negyed 8-kor kelt csak fel. Nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára ilyen.

214. **Rita** (válaszként erre: 213. - KLMárti)
2009. máj. 21. 14:26
Semmig gond, sőt örülök, hogy nem ülsz egész nap a gépnél :)
2009. máj. 21. 14:24
Bocsi, csak közben felébredt Kristóf, ebédelnünk kellett, most meg megyünk sétálni. Majd még jelentkezem.
212. **Rita** (válaszként erre: 211. - KLMárti)
2009. máj. 21. 13:45
Próbáld az újaddal. Érezni fogod hogy hány fogacska bújt ki.
2009. máj. 21. 13:43
Az biztos, hogy most 4 foga jön, az látszik az ínyén, remélem, hogy már 3 kint van. (3 szörnyű éjszakánk volt eddig). Csak hát a világért sem engedi meg, hogy belenézzek a szájába. :D
210. **Rita** (válaszként erre: 208. - KLMárti)
2009. máj. 21. 13:40

Nekem a két kisebbik öklendezett a cumitól, és a cumisüvegtől is.Néha jó lett volna ha elfogadják:(

A legkisebb két és fél évesen tanult meg cumisüvegből inni :D

209. **Rita** (válaszként erre: 207. - KLMárti)
2009. máj. 21. 13:38
1-2 hét múlva kiderül,hogy a foga e a ludas.
2009. máj. 21. 13:37
Nekem nagyon furcsa az, hogy a cumi ennyire meg tudja őket nyugtatni. Az én ismerőseim között is van, akinek cumizik a kicsije, és beteszik a szájába, és máris semmi baj nincs. Nem tudom, ez hogyan lehet. Ennek ellenére Kristófnak már nem adnék cumit. A következő babánál viszont lehet, hogy elgondolkozom rajta.
207. KLMárti (válaszként erre: 203. - **Rita**)
2009. máj. 21. 13:34

Igen, én is minél tovább szeretném őt szoptatni. Úgy gondoltam én is, hogy ha megfogan a kistesó, majd akkor leszoktatom. Lehet, hogy nem lesz olyan nehéz, mint várom, lehet, hogy nem kéne amiatt aggódnom, hogy éjszaka többször is adjak neki cicit. Lehet, hogy tényleg azt fogom csinálni, hogy ha nem akar visszaaludni rövid időn belül, akkor megszoptatom őt.

Mondjuk amióta nem adok neki éjjel cicit, azóta 5 óráig max. 2-szer szokott felébredni, de inkább csak 1x. Szóval, ha visszaalszik pár perc alatt, akkor szupi, ha meg nem, akkor jön a cici.

Egyébként tényleg lehet, hogy csak a foga bántja őt. Másra nem tudok gondolni.

206. **Rita** (válaszként erre: 205. - **Rita**)
2009. máj. 21. 13:33
Ezzel azt akartam csak mondani, hogy ha a gyerek olyan akkor ha cicizik, ha nem akkor is megcsinálja a kis műsorát éjszaka
205. **Rita** (válaszként erre: 204. - **Rita**)
2009. máj. 21. 13:33
A nagyobbik lányom nem igazán akart szopni,ezért cumizott.Volt vagy 4 cumija.Éjszaka ha nem találta meg az egyiket olyan vinnyogást rendezett hogy az egész család felkelt cumit keresni.
204. **Rita** (válaszként erre: 202. - KLMárti)
2009. máj. 21. 13:28

A cumi az nem cici!Nem jön belöle semmi, más az íze, más a szaga, más érzés

Talán elfogadná, de attól még nem mondana le a ciciről.

203. **Rita** (válaszként erre: 201. - KLMárti)
2009. máj. 21. 13:27

Az enyémek is imádtak cicizni(kb.2 éves korukig), de terhesség alatt gondolom a tej íze megváltozik.

Mindig jött hogy cicicici, de amikor megkóstolta akkor mondta hogy nem finom.

Nem baj az ha gyereknevelésnél a szívedre is hallgatsz :)

2009. máj. 21. 13:23
Amúgy volt, aki azt tanácsolta, hogy adjunk neki cumit, de ha már 13 hónap alatt nem szoktattuk rá, akkor miért most kezdjük el?
2009. máj. 21. 13:22

Bízom benne, hogy Kristóf is így lesz vele, de erősen vannak kétségeim. Nagyon nagyon szereti a cicit. Néha még játszani is szeret vele. :)

Reggelente, mikor végképp felébred, elindul végig az ágyon, mászik át mindenen és mindenkin, de azért időről időre visszatér egy kis tankolásra. Nagyon édes. Kijátssza magát, aztán észrevesz, hogy én is ott vagyok a közelben, elindul ezerrel felém, és a cici állítja őt meg. Szív belőle kettőt-hármat, aztán indul újabb gyalogútra. Tudom, hogy nem helyes, de olyan édes. A legkülönbözőbb testhelyzetekben képes szopizni. Mi meg csak mosolygunk rajta.

Azt mondják, hogy nem helyes, mert ne tekintse játéknak, de egyszerűen olyan tündéri ilyenkor.

200. **Rita** (válaszként erre: 199. - KLMárti)
2009. máj. 21. 13:03

Szóval Téged használt éjszakai cuminak :)

Az hajnali játszást, lámpa nézegetést stb. ki kéne hagynotok

Nálam a terhesség szoktatta le a két kisebb gyerkőcöt a ciciről.Azt mondták "Nem finom"

2009. máj. 21. 12:57

Azért döntöttünk úgy, hogy leszoktatjuk az éjszakai ciciről, mert túlságosan hozzászokott, hogy amint felébred, egyből cici, és így volt, hogy 6-8-szor, sőt akár 10-szer is felébredt egy éjszaka szopizni, végül egész éjjel ott aludt már mellettünk.

Másrészt pedig szeretnénk kistestvért, és ha megfogan, akkor teljesen szeretném leszoktatni a szopiról. Úgy pedig sokkal nehezebb lenne. Így azért csak reggel meg este kap, esetleg nagy ritkán napközben 1-szer. Sokkal nehezebb lenne, ha még éjjel is folyamatosan szopizna.

198. **Rita** (válaszként erre: 197. - **Rita**)
2009. máj. 21. 12:43
Órákig gyötritek egymást ,aztán mikor már jól felhergelte magát mégis csak megkapja a cicit :)
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook