16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le? (tudásbázis)
Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra. Az én fiam 13.-án lesz 17hós és nekünk ez tavaly nyáron volt,vagyis akkor kezdődött,mert sokáig elhúztuk.
Olyan július környéke lehetett és éjszaka vagy 5ször ébredt inni.(vizet ivott) Az oké is volt,hiszen meleg napok voltak,egy szál kis pelusba aludt. na de amikor már ősz volt és ugyanúgy felébredt,akkor tudtam itt már nem szomjúság van,hanem ez már hozzászokás. Teltek a napok,nem tudtam mitévő legyek. És aztán egyik napról a másikra,kegyetlenen módon,tudom,de leszoktattam,mert tudta "hiába! kel. Ha felsírt,cumi be,ha továbbra is sírt,felvettem és beültem vele a fotelba. 2éjszaka után már csak fel-fel sírt,de vissza is aludt,mert tudta hogy nem fogok neki adni semmit.
Hát ennyi a mi sztorink ezzel kapcsolatba. Egyszerűen rá kell venned magad,1-2éjszakát rá szánsz,vissza kell altassad,lötyi nélkül és megszokja,hogy este nincs ivás. max. nyáron.
Hát, én mindössze 9 hónappal vagyok tapasztaltabb nálad. Különben szerintem nem lehet pár mondatból leszűrni, hogy ki milyen szülő, ahhoz a gyereket kell látni. Ha a gyerek boldog, derűs, kiegyensúlyozott, biztos, hogy jól szeretik otthon (én kisgyerekeknél ódzkodom a nevelés szótól). Én nem hiszem, hogy egyféle jó szülő van, sem azt, hogy egyféle jó gyerek.
Ha boldogsággal, elégedettséggel tölt el az anyaság, biztos, hogy jó anya vagy!
na most aludt el a csemetém.fél óra éneklés. és 10perc mesélés után.és kb 10szer szóltam rá h.feküdjön le mert este van. még szerencse h. szót fogad. örülök neki h.nem egy olyan gyerek h.kiröhög ha rászólok, érzem hogy tart tőlem,de ezt nem ugy kell elképzelni h. fél tölem a gyermek,mert rengeteg szeretetet és törödést kap, amit igényel is, de amellett probálom szépen picit szigoruan nevelni. apjában semmi szigor nincs, mikor ö vigyáz rá nem is bír vele, de az az ö baja, mikor meg ketten vagyunk itthon, általában mindig jó gyermek...kivéve a hisztit, de azt meg tulvészeljük.
drnéni, igy hogy olvasod a hozzászólásaimat milyen anyának tartasz? te biztos tapasztaltabb vagy mint én, s azt histzem pár mondatbol is le lehet szürni ki milyen szülő? kiváncsi lennék a véleményedre...:-))
sziasztok ismét itt.
igy hogy kétszer is vizet kapott már az elmult két éjjel, tegnap már elmaradt az éjféli felkelés. hátha lassan leszokik róla. de a hajnal 4-5órai tápszert nem tudom elvenni tőle mert kéri, és addig nem alszik. ha este 8-9től alszik nekem legalább 3ig már az is jobb mint az eddigi alvások. utána ha kap tápit alszik 8ig is.
Nem akarok okoskodni, de szerintem ha egyszer kibírnád, hogy nem adsz neki se enni, se inni éjjel, már másnap olyan éhes lenne napközben, hogy elég kaját venne magához. Ez így most egy ördögi kör, amit a kisfiad nem fog (nem tud) magától megszakítani. Így egyikőtök se piheni ki magát. Tapasztalatból mondom, a lányom ezt csinálta 10 hónaposan. Nagyságrendekkel növelte az életminőségünket, amikor végre rászántam magam és leszoktattam róla. Azóta gond nélkül alszik. Ja, én soha nem hagytam sírni, nem lennék rá képes.
Lehet, hogy magától is elnövi, de én ismerek olyan 12 évest, aki még mindig minden éjjel kétszer felkel kakaózni.
szia.
nálunk is van hiszti, az én kisfiam is rúg-kapál, veri magát földhöz. én is ha rászólok, annál inkább csinálja, ha ráhagyom egy idö után abbahagyja, de azt én se engedem hogy üssön, meg rugdodojon. olyankor megcsapkodom a kezét, vagy a lábát, hogy ha már sír, okkal sírjon. azért tudjuk hol a határ?!
Én se hagytam sírni, de nálunk akkor aludta át az éjszakát, amikor már nem szopizott. De ezt le is írtam már egyszer. Kinek mi válik be, ki kell próbálni mindent és valamelyik csak beválik :)
De most az én kicsi fiam, nem tudom, hogy attól-e, hogy telihold van már majdnem, de 3. napja alig akar elaludni ebéd után. Kiabál, dobálja magát, és ez így megy majdnem háromnegyedórán keresztül. Nagyon kiakasztott. Ha csendben maradtam és feküdtem mellette, elkezdett rugdosni, ezt már nem hagytam szó nélkül, ha kiabáltam Ő is kiabált, akármit csináltam nem volt jó. Aztán nagy nehezen elaludt. Remélem nem fogja már holnap csinálni.
Az éjszakákkal amúgy minden rendben, egyszer sem kel fel, pedig hétfő reggel vettem észre, hogy kibújt félig a 17. fogacskája alól (rágófog).
16 hósan az én kisebbik fiam is épp így aludt. Önállóan aludt el, de éjjel 5x ébredt, én már teljesen kipurcantam mellette. Kiköltöztem mellőle, egyedül maradt a szobában éjszakára. Első ébredésnél nem mentem be, 5 perc nyafogás után visszaaludt. Második ébredésnél szintúgy. Harmadik ébredésnél, hajnal fél 3 körül volt sírás, de 5 percet sírt, 5 percet csöndben fetrengett, próbált visszaaludni. Nem mentem be hozzá, 1.5 óra után aludt vissza. Még pár napig így ismétlődött, azóta alszik nyugodtan. Sokkal jobban, kipihentebben ébred reggel, sajnálom, hogy korábban nem szántam rá magam, hogy megtanuljon egyedül visszaaludni.
(Zárójelben teszem hozzá, hogy mindig első nyikkra felvettük mindkét gyereket, és a nagynál ez be is vált, ő 1 évesen mikor külön szobába került, szépen elkezdte átaludni az éjszakát. A kicsi viszont mindig nagyon rossz alvó volt, én pedig már a végkimerültség határán voltam amiatt, hogy éjjel 1-2 óránál többet nem tudtam aludni egybe, reggeltől estig pedig a 2 gyerek után talpaltam egyedül.)
Mi hasonló cipőben járunk az 1 éves kisfiunkkal, Kristóffal. Holnap lesz a szülinapja. Ez itt a reklám helye :) Fél éves korától nem hajlandó átaludni az éjszakát. (Akkor kezdtek jönni a fogai). Volt időszak, hogy 8-10-szer is felkelt éjjel. Most már annyiban jobb a helyzet, hogy átlag 3-4 alkalommal kel fel. De pl. ma éjjel borzalmas éjszakánk volt.
8-fél9 között aludt el, de éjfélig még 3-szor felébredt. Végül éjfél-fél1 körül magunk mellé fektettük az ágyba, kapott szopit, így fél 2-re (!!!!!) elaludt. Onnantól kezdve nagyjából 15-20 percenként keltett fel minket, és a békesség kedvéért jött megint szopikázni. Nem tudom, mi történhetett, mert ennyire rosszul régen nem aludt. Ja, és persze fél 7-kor már vissza se bírtam altatni. Mondjuk akkor ment dolgozóba az édesapja, és ilyenkor mindig hagyom, hogy egy kicsit játsszon az édesapjával is, hiszen egész nap nem találkozhatnak.
Ezek után most 10 körül tudtam őt lefektetni. Remélem, hogy jó sokáig fog aludni.
Én is próbálkozom azzal, hogy éjjel ne adjak neki szopit, csak az a baj, hogy férjemmel, Szabolccsal sem tehetem meg, hogy egész éjszaka hagyom ordítani Kristófot, mert neki azért dolgozni kell mennie.
Időről időre elhatározom, hogy, "Na, ma drasztikus leszek, és egész éjjel nem adok szopit!", aztán persze 20-30 perc sétálgatás és keserves sírás után azt mondom, hogy "Ennyit nem ér meg!"
Napközben most már elég szépen alszik. Most kezd átszokni a napi egyszeri alvásra, de akkor ált. 2,5-3 órát alszik. Mondjuk ma kétszer fogom altatni, mivel ilyen korán le kellett fektetnem, mert nagyon fáradt volt.
Szerintetek mit tudnék tenni, hogy átaludja az éjszakát? Vagy legalábbis max. 2-szer keljen fel?
Előre is köszi.
Szerintem nem a tv-zés miatt támadtak, csak egy tanács akart lenni a nappal és az éjszaka megkülönböztetésére. Pl Én is ezt írtam, meg azt is, hogy az én Pockom is tv-zik. Ha tényleg segítséget kérsz akkor viszont szinte minden tanácsot kibróbálnál, ha nem jött be csendben elfelejtenéd.
Úgy látom te hasonló helyzetben lévő anyukákkal keresed inkább a kapcsolatot, hogy ne érezd magad egyedül egy ilyen nehéz helyzetben, hiszen ha valamiben ketten vagyunk már könnyebb. Akkor viszont más címen kellett volna indítanod a topoikot.
Remélem érzed, hogy Én még mindig nem bántalak sem támadlak. Azért próbáltam meg tanácsot adni, mert nálam nagyon következetesen és jól ment ez a dolog már kétszer, gondoltam akkor jól csináltam és tudok tanácsot adni.
köszönöm...ha ugy van idöd olvasd végig a fórumot, és hátha tudsz tanácsolni nekem vmit... :-)))
amugy meg nem érdekel, mi igy szoktuk meg, attol hogy tvzünk gyönyörüen fejlödik a kicsi, és hihetetlenül okos. attol még ismeri a meséskönyveket...
További ajánlott fórumok:
- Másfél éves kisfiam nem issza meg a tejet, kakaót.Hogyan szoktathatnám rá?
- Hogyan szoktathatnám le 21 hós kisfiamat a reggel 6 órai kelésről?
- Kisfiam 13 hónapos, még szopizik, de már nem gyakran, hogy szoktathatnám rá a tehéntejre?
- Mit tegyek, 22 hónapos kisfiam, ha kell, ha nem, ha haragszik, ha örül harap! Van valakinek valami ötlete, hogyan szoktathatnám le?
- 8 hónapos kisfiam éjszaka többször is fölébred! Hogyan szoktathatnám le erről?
- Hogyan szoktathatnám teljes szobatisztaságra a kisfiam szeptemberig (4 hét alatt)?