10 napos menstruáció késése, terhesség? (tudásbázis kérdés)
Igen én 4 szer estem ár sajnos az abortuszon(missed volt) és minden alkalommal elmondták a dokik, hogy csökken majd így a teherbe esési lehetőség elég akkor menni kaparásra ha már nem él a baba:((Meg hát a szövödményekről nem is beszélve
Hallottam,hogy múltkor egy doki mondta sok nő évente jár abortuszra volt aki 1 évben 3 szor volt ez nekik a védekezési forma:((
Pedig az abortusz árából mennyi gyógyszert lehetne feliratni magának
Ezzel nem azt akartam mondani, hogy minden esetben ez van a háttérben. De ez is lehet.
Én speciel nem tudnám elképzelni, hogy megszakításosra bízzam magam, nem érezném magam biztonságban. Nekem 9 éve bevált módszer az óvszer, 8 éve ugyanazzal a márkával.
azért egy babához nagyon sok mindennek össze kell jönnie.
peteéréskor kell együtt lenni. mivel a pete kb. 1 napig él, ez már eleve elég komoly feltétel. utána találkoznia kell min. 1 spermával. annak bele kell tudnia fúródni. ezeknek jó irányba, a méh felé tovább kell sodródni. nem szabad se túl későn, se túl hamar odaérjen, h pont megfelelő fejlettségi állapotban legyen a sejthalmaz. ott meg kell tudni tapadni. megtapadás után be kell indulni rendben a hormontermelésnek. meg kell maradnia, nem szabad leszakadni.
hát ilyesmik. és ez csak a fogantatástól számított 1-2 hét...és még utána is sok minden lehet...
(én már addig eljutottam, h baba volt, csak nem tapadt meg rendesen és elment.)
Mi lesz, ha nem találják meg a hormonpromlémád okát? És mi lesz, ha megtalálják, de mondjuk kiderül, olyasvalamivel állsz szemben, aminek kövezkezményeként nem lehet gyereked már?
Mert ha jól értem, azok a hormonjaid nincsenek rendben, amik egyébként összefüggenek a gyerekvállalással...
Ezeket a lehetőségeket is gondold végig, meg beszéld meg egy normális orvossal, mert akkor lehet, másképp látsz majd sokmindent...
Szerintem ez inkább szerencse.
No meg a férfiak is eltérőek. Én is találkoztam olyannal, akinek tényleg csak magömlés előtt volt előnedve, másnak pedig szinte a merevedéstől számítva.
Ezzel kapcsolatban egy ismerősöm jut eszembe, aki 2 évig így védekezett (megszakításossal) a barátnőjével, majd mikor gyereket szerettek volna, nem jött össze. Kiderült, h nem ők alkalmazták ezt a "módszert" olyan bombabiztosan, hanem eleve nem is jöhetett volna össze.
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatti menstruáció.Van köztetel olyan akinél volt?
- A menstruáció kimaradása után mennyi idővel érdemes terhességi tesztet végezni?
- Volt közületek valakinek esetleg terhességi tünete a beágyazódás után és a menstruáció esetleges megjövetele előtt?
- A menstruáció 4. napján mennyi esély van terhességre?
- Volt valakinek menstruációja terhesség alatt, illetve menstruáció szerű vérzése?
- Lehet terhesség, ha a menstruációs jellegű panaszok(amelyek a terhesség jelei is lehetnek)már a menstruáció előtti napokban is jelentkeznek?