Weight Watchers pontértékek (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Szia! Hát ha van egy konyha mérleged az nem árt, én beszereztem egyet mert nem tudom megbecsülni, hogy mi mennyi.
Én nem vettem ezeket figyelembe. Úgy csináltam, hogy a felsőbb értékhez közel kiválasztottam, hogy hány pontért egyek, aztán mértem magam minden héten és figyeltem a változást.
a sok diferencias pont alapjan szamoltam, amelynel figyelembe kell venni a kort,sulyt,nemet,magassagot,.....stb. ugy jott ki a
19 pont.amugy 64 kg-bol idulok.
: Mindenki a súlyának megfelelő pontnyi ételt kell hogy elfogyasszon naponta
68 kg alatt: 18-25 pont
68-79 kg: 20-27 pont
79-90 kg: 22-29 pont
90-102 kg: 24-31 pont
102-113 kg: 26-33 pont
113 kg felett: 28-35 pont
Sziasztok!
Szeretnék elkezdeni diétázni.
Nem vagyok a diétázós típus,nehezen bírom,ha megvan szabva, hogy mikor milyen típusú ételt ehetek.
1 éve kénytelen voltam a candida diétát csinálni 3 hónapig sikerült tartani, de nagyon szenvedtem a sok megszorítástól.
Nagyon tetszenek ennek a diétának a "szabályai". Betarthatónak tűnik. Olyan 5-6 kilót szeretnék leadni. 19 pontot számoltam, annyit ehetek naponta.
Kicsit bonyolúltnak tűnik nekem a számolgatás. Nem redelkezek otthon konyhai mérleggel.....lehet szükségem lesz rá?:)
Itt az oldalon találtam pár naplót, amiba szépen levannak vezetve különböző élelmiszeker pontjai. Megpróbálok, holnap nekikezdeni a diétának, remélem sikerrel járok:)
Neeem, tényleg nem volt rossz! :o)
Valahogy elfelejtettem, hogy így is lehet,amúgy én a nosalty-s recept alapján készítettem el. Próbálok én is ügyeskedni, ahol csak lehet...
10g olajat használtam összesen. Sütőpapírt kikentem olajjal, a maradék olajat meg a húsra kenegettem és ment a sütőbe.
Nem mondom, hogy olyan finom, mint a rendes rántott hús, de azért nem volt rossz.
Wirgi,
Megint eltűntél. :( Az Évi elérhetőségét elkérnéd nekem ha beszélsz vele?
Üdv Mindenkinek. Ma olvastam egy jó nokedli receptet és 1 adag nem nagy pontértékü.
25 dkg sovány túró, 25 dkg zabpehylliszt, vagy KF liszt / erre én sajnáloma a 7-800.-Ft/kg/ 100 ml viz 1 tojás.
Összedolgozni 10 percig állni hagyni majd lehet kiszaggatni.
Ez 4 adagra való.
1 adag pontértéke 8,24.
Azt viszont én is tapasztaltam már az előző fogyizásaimkor, hogy ha megáll a suly akkor tartalmasabb vacsit ettem és másnap beindult a fogyás ujra. Szerintem a zsirmanók lesben álltak és támadtak.:))
Megvagyok, csak húzos volt a hetem.
Csajok, ha áll a mérleg segíthettek úgy hogy sokkal több zöldséges kaját készítetek: Pl ligt szendvics sok- sok salátával , paprikával paradcsommal megpakolva. vagy vacsira tésztás, v. husis saláta tálat készíteni / Sok zöldség, kevés pont, nagyobb adag étel, / jobban jó tudsz lakni és természetesen ahhoz hogy a bevitt kalóriát még plussszba el tudd égetni mozgás-mozgás és még mindig mozgás / Core Rhythms-YouTube/ ajánlom, mindent megmozgat és nem kell hozzá más csak zene, na meg akaraterő és kitartás
Szia,
Koszi a kedveds fogadtatast. :-)
A tablazatot szivesen elkuldom. Irj egy privat uzenetet az email cimeddel es csatolt file-kent kuldom oket.
Probalok mozogni. A munkambol kifolyolag ggyerekekkel foglalkozom, ami olykor eleg aktiv tevekenysegnek tudhato be, viszont azt hiszem ez meg igy is keves. Viszont sajnos sokat dolgozom es tanulok mellette, igy keves a szabadidom. Kovetkezo honaptol probalok aktivabb lenni. Vettem uszoberletet, es ugy terveztem munka utan, estenkent eljarok uszni legalabb egy orat (ha elalszom a vizben akkor is! :-))
Te miota csinalod es mik a tapasztalataid? Szigoruan betartod a leirtakat?
Wirgi :)
Nagyon eltűntél, csak nem beteg vagy?
Sziasztok!
Csak most talaltam ra erre a forumra es nagyon megorultem. En meg csak ket hete csinalom ezt a dietat de totalisan meg vagyok vele elegedve. Heti 1.5-2 kilot fogytam vele. Eddig egy dieta sem volt ennyire hatasos mint ez, csak jo velemennyem tudok lenni rola.
A neten sok info van arrol, hogyan lehet kiszamolni a pontokat es azt, hogy naponta a megfelelo suly elerese erdekeben mennyi pontnyui etelt ehetsz meg. Nos, nekem masfele pontertekelo tablazatom van es azt is maskepp szamoltam ki, hogy mennyit ehetek egy nap. (Ezt rendszeresen vezetem egy exel tablazatban.) Ha valakit erdekel, szivesen megosztom veletek a kovetkezo hozzaszolasban. Plusz van meg egy exel tablazatom ahova ha beirjatok az adatokat es g-ot, amennyit enni akartok abbol az elemiszerbol, automatikusan kiszammolja a pontjat. Ezt szivesen atkuldom barkinek email-en is ha szeretne.
Van meg egy egyszeru kepletem is, amivel konnyeden ki lehet szamolni a kesz etelek pontjait. Az adatokat le tudjatok nezni az elelmiszerek dobozan,flakonjan, zacskojan levo ugy nevezett "Nutrition Information tipical values" tablazaton - bocsi, nem tudom magyarul hogyan hivjak)
Ime..
(kcal/60)+(lipid/9)= pont/100 gramm.
Egy pelda ra:
A majonez 307 kcal es 30g lipid (vagy fat..nem mindenhol tuntetik fel a lipidet). A keplet alapjan tehat akkor (307/60)+(30/9)=8.45/100 gr. Mondjuk egy kiskanalnyi adag megfelel 20 g-nek, igy 8.45 g/20g =1.69 pont.
Remelem segitettem en is ennek a remek kozossegnek es forumnak. :-)))
Szep napot!