Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak? (tudásbázis)
nem kell már oda géz.. minek???
nekem a férjem segített a betadinozásban..:)))
Sziasztok!
Már igazán jól megy a gézcsere, de valóban, van benne igazság, szerintem már nem is kellene oda géz. Tisztul, gyógyul, nem gyulladt, szép. Csak úgy fogy a betadine, de nem bánom. Szerintem amúgy is túl alapos vagyok: mielőtt kicserélem a gézt, igyekszem steril környezetet teremteni, még az ollót és a kezemet is fertőtlenítem, zuhanyzás, majd betadine-nal "bemosakszom:)... de ez nem baj, csak sokáig tart még segítséggel is. Profi tükröm is van, nagyítós, kihajtható. És semmi hőemelkedés azóta. Nem konzultáltam, nem hívtam fel a dokit, de nem is baj. Remélem, azért nem 3 hónap a tényleges gyógyulási idő. Kiegyeznék azzal a 2 héttel, amit írtatok.
Sziasztok!
Ja, nem, én nem úgy értettem a SOTÉ-t. Engem Pécsett műtöttek (ma egy éve). Csak a híre miatt mertem kiemelni. De persze orvosfüggő.
Péntek15! Egy kis hőemelkedés/láz bármitől lehet, de jobb kikérni a doki véleményét! Ne félj, nem lesz semmi baj. Géztémában nincs tapasztalatom, én csak betadinoztam nagyon sűrűn. Gyógyulgass!
Nálam bizony 3hónap után is para volt, nem tudom, miért volt olyan lassú a felépülésem. Ez is emberenként változik.
az első műtétnél nekem is kivették a gézcsíkot még a kórházba,és nem kellett visszamennem.
most pedig nem tettek be semmit.
én egyébként az orvos tanácsára Hyperol-os oldattal szoktam mosogatni.
nem tom nekem kivették akkor mielőtt eljöttem a kórházból a gézt oszt annyi...
betadinnak kezelgettük - párom segített és semmi bajom nem volt..
ha lázasnak érzed magad hívd fel az ügyeletet és mond el vmi volt...
Helló!
Persze, orvosfüggő, meg aztán írtam is, hogy nem akarok előre ítélni.
Node szerintem a péntek-hétfő közti idő kicsit sok a gézcserét illetően. Ki is csúszott egy része, bántja, kellemetlen, ha ülök, ezért úgy döntöttem, kicserélem magam. van betadinom, gézem, zuhanyoznom kell, kerestem tükröt is, hogy jól lássam.
Segítsetek, hogyan kell ügyesen és jól kicserélni. Gondoltam rá, hogy bemegyek, de a pénteki gézcsere és fertőtlenítés túl alapos volt:), inkább csinálnám magam. Várom az öteletket, ha valaki gépközelben van, és tud valami okosat, írjon. Köszi!!
harmadik hó után fájt a szex? akkor mégsem jó az a sotés doki.
én 2 hét után szexeltem és akkor már hullottak ki varratok mert már be is gyógyult és felszívódott.
nem akarok vitatkozni..de ott is vannak hentesek...
vtam ott dokinál és még kismamák is menekülnek sotéból...
én pl a honvéd kórházhoz tatozó máv kórház nőgyógyjára estem be a sürgősségre.
sztem csakis orvosfüggő ki hogy s mit mit csinál.
Bocsi lemaradt a 1,5-nél a hónap. Harmadik hónap után is nagyon fájt a szex... Szerintem (a bejegyzések alapján) minden bartholinos egy külön történet és nincs ugyanolyan.
Péntek15, örülök, hogy jól alakult a Sorsod, továbbra is legalább ilyen szerencsés legyél! További jó gyógyulást kívánok Neked!!!! És a SOTE azért SOTE, valljuk be... :)
jó hát nekem nem közölte, hogyan csinálta.
nekem is kicsi vágás van de csak össze volt varrva felszívódóssal.
és hamar potyogott is ki és 2 hét után volt szex.
Szia!
De jó ilyet olvasni :)
Hiába, mindenki más, és az orvosok is különbözőek...
Én nem akartam megijeszteni a műtét előtt állókat :)
De ha már így "rákérdeztél": negyed 1-kor műtöttek, pontosan egy óra múlva toltak vissza, de kicsit várnom is kellett, mert az előző műtét még nem ért véget. Gondolhatjátok, akkor kezdtem igazán frászba lenni, hallottam a gépek pityegését, a beteg ébresztését - tévében még oké, de ott a sötét folyosón várakozva... Szóval kb. 50 perc voltam én is. Délután 4-kor megpróbáltam felkelni de összeestem, 5-kor végül sikerült wc-re mennem. Fél 7-kor jött a nővér, hogy együtt felálljunk, de mondtam, hogy már megoldottam :) Szóval nekem csak rossz emlékeim vannak (az orvosok közötti dobálgatásomról már szóltam), ezért nem akartam leírni, mert hátha valakit ez visszatart.
Sziasztok! Még egyszer köszi mindenkinek a segítséget, nagyon jól jött, erőt adott! Na, és a fájdalom volt még az, ami éjjel 11-kor "bevitt a kórházba". A SOTE egyedüli hátulütője az előnye is: gyorsak voltak, profik, de előtte 2 konzultációt tartottak, hogy mi legyen, és legalább 20-an látták az én szép nagy gyulladt mirigyemet.
Tehát tegnap csillagokat láttam, sürgősségi, tanakodás, vizsgálat, és hajnal 1.30-kor már a műtőben voltam, 1.47-kor meg toltak is ki. Altatás után semmi rosszullét, másnap reggelre az adrenalin elöntött a megkönnyebbüléstől, kicserélték a gézt, ráeszméltem, hogy tudok járni, állni, ülni. Iszonyatosan jó volt!!! Két vizit,(vigyorogtam, mint aki újjászületett) megírták a papírokat, és mehettem haza. Ma délelőtt 11-kor már itthon voltam!:)
Most szednem kell még az antibiotikumot, és hétfőn, gézcsere után mehetek dolgozni:) Juhééé
Le a kalappal a dokik előtt, de azért nem kiabálom el a dolgot. Mindenesetre most semmi vér, semmi fájdalom, csak annyi, amennyit egy seb okoz. Nagyon jó, hogy túl vagyok rajta. Majd még jelentkezem.
akkor hogy tártak fel ha nem vágtak és nem varrtak?
nekem mondjuk felszívódós varat volt..:)
én műtét után 2 hétre szexeltem óvatosan...:)))
További ajánlott fórumok:
- Milyen tünetei vannak a vékonybél gyulladásnak?
- Mik a tüdőgyulladás tünetei?
- Bartholini mirigy gyulladás tünetei?
- Bartholin mirigyek gyulladása
- Doxycyclint kaptam Bartholin-mirigy gyulladásra. Mikor fog hatni, ha elkezdem szedni? Nálatok jelentkeztek mellékhatások?
- Bartholin mirigy gyulladásra milyen lehetséges gyógymód van?