Van itt valaki, aki rendszeresen szed valamilyen Lenkei-vitamint? (tudásbázis)
Én nem, de a gyümölcsökben évő vitamin többet ér.
Amúgy, ha szedek Béres Magne B6 vagy C vitamin. Naturland termékek is jók. Én Lenkeit nem csípem.
Szerintem megelőzésre is jó. Betegségek elmulasztására is hasznos.
Szerintem igaza van Lenkeinek abban, hogy a betegségeket a vitaminok, ásványi anyagok hiánya okozza.
A hiányt a gyógyszerek nem pótolják.
Nem vagy hozzá hülye, csak eddig nem volt szükséged ezirányú ismeretekre.
Nekem meg muszáj volt utánajárni, ha nem akarok göthös lenni.
De ugye alapban tudod hogy ahogy szépen a méhecskék porozzák a fát képesek olyan fáról hozni a port ami nem bio.;)
Meg amióta unios ország vagyunk csak fémzárolt dolgokat adhatnak. Ami min egyszerű vegyszeres kezelés.
a regi lenkei vitaminok jok voltak, de ugy ahogyan a berest, a lenkeit is eladtak. nem a nagy dozisu vitamin miatt tiltottak be nehanyat, hanem a mesterseges adalek anyag miatt.
c 1000-bol a lanyom napi 6db-ot szed, 2,5 honapja, 4 hetente megy vervetelre, eddig nem sikerult tuladagolnia magat, es az eredmenyek is jok. egeszseges embernek nem kell ennyit szednie, de napi 1000mg nem art.
Én is régóta szedek vitaminokat sőt azt is tudom mennyi káros anyag van az almában pl. Mert tanultam.
Ha valaki nem érti hogy működnek a vitaminok. Ajánlom dr lenkei -élni jó című előadását. Igaz 2,5 óra de elmondják a frankót.
A mai rda értékek arra jók csak hogy ne dobja az ember fel a pacskert.
Ha pl a c vitamin káros lenne meg vesekövet okoz akkor miért adják vénásan napi 15-20grammot rák betegeknek?
Az egész vitamin gyalázás arra megy ki hogy a gyógyszer fogyjon mert arra kapnak a dokik pénzt.
Régi öregek nem ismerték a gyógyszert de annál több gyógynövényt igen. Mégis éltek sokáig. Én amúgy scitec multi pro t szedek. Jól vagyok és a pánikon is segített. Persze van aki érzékeny a multi vitamin összetevőkre. Ki kell tapasztalni. A vizeletem nekem is a zöldtől a sárgáig terjed . Attól függ mennyi b vitamint bont le a szervezetem
Amúgy tényleg mellékes, hogy Lenkei, vagy más márka, én a kirívóan nagy dózisok-okozta vagy nem okozta mellékhatások iránt érdeklődnék itt. Mert azokat szedni, amiben 60 mg C-vitamin van, értelmetlen, többet ér megenni 2 db almát,( összetétel alapján néztem) szóval ha lúd, legyen kövér, és itt a kérdés, rá négy válaszlehetőség:
-semmilyen vitamin, csak változatos étrend
-ha nem használ nem is árt
-megelőz, sőt gyógyít
-veszélyes
Sokan szedik jobbára feleslegesen, ártani többnyire nem árt, de nem is használ.
Néhányat betiltottak, mert több vitamint tartalmaztak a tolerálható felső szintnél.
Az én fiam,attól,hogy hetente 2szer jár 2 órás kemény edzésre,egész évben nem volt beteg...Egy szem vitamint nem szedett..
Na,ebben a növényi alapú vs.szintetikus,nem igazán vagyok képben...:(( (A 4 fal között élem az életem,úgyhogy 100 évvel le vagyok maradva mindenről! Csak azért írom,hogy megértsd,miért vagyok hozzá hülye!)
Mikor a gyerekeim még iskolába jártak és elkezdtem adni nekik az akkor még nem szokásos vitaminokat, megjegyezték, hogy látványosan kevesebbet betegek.
Én pedig már sok nyavalyától szabadultam meg.
A szintetikus is jó, de én növényi alapút is használok.A C vitaminom most éppen bioflavonoidos.
Én meg tapasztalatból tudom, hogy milyen sok betegség eltűnik, ha az ember multivitaminokat szed.
Meg sok C vitamint.
Melyik orvos vizsgálja ki szerinted, hogy mi az ami hiányzik? Én még ilyennel sohasem találkoztam...
Az a baj,hogy lassan már egy szelet zsíros kenyérben is több a vitamin,mint a zöldségben,gyümiben...((
És ott hasonlottam meg,mikor az egyik doki azt mondta,persze,a sok vitamin mindenképpen jó,a másik meg azt,hogy háááát,ő nem ajánlja,mert meghízok tőle,nem kicsit...Ugyanis a vitaminok elég jó étvágyat képesek csinálni...Most akkor???
Valahol azt olvastam, hogy csak vitaminhiány esetén érdemes szedni, azt meg vérvétellel döntenék el, ha nem lenne olyan drága. A tünetek alapján orvos meg tudja mondani milyen vitamin kell. Egészséges felnőttnél ritka a vitaminhiány és elegendő a táplálkozással bevitt mennyiség. Sportolóknál, időseknél, terheseknél, serdülőknél lehet hiány.
Ha meg kell a vitamin, nem rossz a lenkei. Inkább, mint az egyél zölséget, gyümölcsöt sablonszöveg:)))
Én is szedem már régóta a közepes és az 1000c-vitamint.Persze nem folyamatosan,kisebb nagyobb szünetekkel.
Csak jót tudok mondani róla. Nagyon sokat javult a közérzetem és a munkabírásom.
Kb 4éve nem voltam náthás.
Újabban már veseköves betegeknek is adják a nagy dózisú c-vitamint,mert oldja a követ.
Azt,hogy vesekövet csinálna eddig még nem bizonyította senki tudományosan.
Nagy dózisú C vitamintól nem alakulhat ki vesekő.
Én is szedek ilyet -nem Lenkeit.
Vesekő akkor alakulhat ki, ha valaki kevés folyadékot iszik.
További ajánlott fórumok:
- Aki szedett már Sumetrolimot vagy Augmentint, volt valamilyen mellékhatása? Hasmenés stb?
- 40-en túliak szedtek-e valamilyen csonterősítő tablettát?
- Helex SR 0, 5 mg (nyugtató) és Anafranil 10 mg (antidepresszáns) rendszeres szedése mellett alkalmanként lehet alkoholt fogyasztani?
- A fogyókúra kezdetén érdemes valamilyen étvágycsökkentő tablettát szedni?
- Szív-érrendszeri betegségben szenvedők akik már régóta szedik az omega3-at, halolaj kapszulákat, mik a tapasztalatok?Van valamilyen változás
- Fogászati implantátum után kell valamilyen gyógyszert szedni?