Vallomások (beszélgetés)
Nem tudom hogy mikor kell ly vagy j. Ideje vagy idelye?
Hiányoztál az iskolából? Általános iskolai, alsó tagozatos anyag. De ha olvasol (bármit, nem neten), ragad rád a tudás.
Még nem!
Félre érthető voltam!? Elnézést!
Csak tervezik;)
Én nem nagyon tudom a nyelvtani szabályokat, de akit eleget nyomorgattak általánosan a szóelemzéssel, megtanulta:
A -ja,-je (pl. az "ideje" szóban) a birtokos rag, de látom, manapság jel a neve. Ebből soha nem lesz "lye".
Kivétel a ly-re végződő szavak, mert a hely-ből sem lehet helyeje.
Már nem kell görcsölni, lassan megszűntetik a kétféle írásmódot.
Bár nekem hüjén fog kinézni néhány szó, mint a hüje, a juk, a mijen, az ojan, a bagoj és még sorolhatnám...
Ja, nem is fogom alkalmazni, ahogy az ésszerű-t is így írom és nem a jelenlegi szabály szerint: észszerű...
Nem használok öblítőt. Olyan a mosókapszulám, ami illatosítja a ruhát
Megîrnád nekem melyik az? :)
Köszi!
Ideje. Szólj, ha segítsek, írd ki vallomásba 😆
Nem használok öblítőt. Olyan a mosókapszulám, ami illatosítja a ruhát.
Ezért térdepelni????
Kitalálták már a helyesírási szótárt és a neten is utána lehet nézni. Csak nem kell lustának lenni.
Nekem a "muszáj" és "tavaly" szavak vannak felírva a monitoromra, mert képtelen vagyok megjegyezni az írásukat, így mindig szem előtt vannak :)
Talán elemi 3-4. osztályban verték belénk: a birtokosrag jé-je!! mindig pontos!
Kórusban mondtuk az osztályban egyéb aranyszabályokkal együtt, óra előtt pedig (míg a tanító be nem jött) a szorzótáblát kellett kórusban mondanunk. :))
"Nem tudom hogy mikor kell ly vagy j. Ideje vagy idelye?"
Nem baly, valaki mindig akad majd, hogy kijavítson :DDD
A vörös szörnyeteg 5 emeletet szokott liftezni. Nem értem, miért. Szerintem utánam koslat. Félek.
Szerintem férfi írta ezt a vallomást, mondjuk engem meg mosolyogtatott. A pasik is szoktak félni? Ráadásul nőtől? 😃
Rákaptam a kakaóvajas babatusfürdőre. Imádom az illatát. Igazi őszies a számomra!
Nekem is nagyon tetszik én is imádom az illatát!
"Szomorú, hogy a COVID-19 járvány miatt egyre több a munkahelyi frusztráció, az emberek okkal és ok nélkül is széthúznak."
Nálunk inkább nagyobb lett az összetartás. Muszáj, ezt mindenki belátta.
"Egy hónap múlva állítom a karácsonyfát."
Szíved joga, ha sosem szeded le az is.
Egy hónap múlva állítom a karácsonyfát.
Hova ez a rohanás?
"Szomorú, hogy a COVID-19 járvány miatt egyre több a munkahelyi frusztráció, az emberek okkal és ok nélkül is széthúznak. Mindezt, ha nem érezném a saját bőrömön, kívülállóként szemlélve azt mondanám: A hülyék és az okosok meccse egymás ellen."
Ennek nem a Covid az oka, hanem maguk az emberek.
Hát még a bekötöm fejem, hogy ne hulljon hajszál!
Még csodálkoznak, hogy C. gyagyuka tanácsokat ad a tv-ben. Van kinek.