Vallomások (beszélgetés)
"Két gombóc fagyi fogyókúra közben. Nem tudom, hogy megengedett-e, így is jojózom."
Ha jojózol, akkor nem megengedett! Főleg ha nem is mozogsz! Az ilyen komolytalanságok miatt megy lassan és emiatt jojózol.
"Fizetgetnek, dolgozgatok."
Ezt nálunk úgy szokták hívni: "kummantás"
De amúgy teljesen igazad van!
"Egy munkatársam azt mondta megérdemeltem, hogy elkaptam a Covidot. Akármennyire nem bírok valakit, betegséget sose kívánok neki! Ez olyan aljas dolog :( Kisírtam a szemeim.."
Egyetértek! 😐
Pontosan! Tehát leszűröm a 2 liter vizet (vízszűrő betét), addig JÓL megmosom a fokhagymát és a citromot! Érdekesség, hogy én meg sem pucolom a fokhagymát, csak szétszedem gerezdjeire. A citromokat apróra vágom és összeaprítok mindent aprítógéppel. Mivel úgyis csak egy nagy massza az egész, ez fog ázni a vízben. Nem baj, ha héjas a fokhagyma, mert a tartalma így is kiázik és úgyis le kell majd szűrni! A hőkezelésben nem hiszek, mert szerintem sok fontos hatóanyag elvész ilyenkor. Tehát bele a hideg szűrt vízbe (lehetőleg nagy kerámia tálba, edénybe) és ott hagyom 1-2 hétig! A szűrés azért kell, hogy minimális legyen a romlás esélye. Ugyanis pont ezek a szennyeződések indítják el a romlást. Mivel a desztillált víz 99,9%-os tisztaságú, a legkevésbé romlékony, nagyon tiszta, de méregtelenít is, mint az állat! Csak hát nem mindenkinek van desztilláló készüléke! 🙂
Én sima tésztaszűrőn szűröm le egy nagy edénybe és onnan merem át tölcsérrel az üvegekbe!
A koktél hónapokig eláll, a lényeg hogy hidegen legyen és fogyasztás előtt mindig fel legyen rázva! Napi egy kupica a kiválasztott időpontban.
Látásjavulás, jobb közérzet és abban az évben semmilyen megfázásos, influenzás tünet.
Amúgy szív- és érrendszeri betegeknek is adták és javultak az eredményeik.
Erősen fokhagymás, citromos az íze, de a leheleten annyira nem fog érződni!
Igen, ez így van. Általánosítani itt sem lehet.
Egyetemen ismertem olyan embereket, akiknek leginkább a pofátlan csaláshoz volt eszük, és jó jegyeket szereztek. Tehát nem azért lett jó átlaguk, mert annyira jó képességűek lettek volna.
Emellé ismertem értelmes, jó képességű egyéneket is.
Az empátiát és kapcsolódó megnyilvánulásait az ember tényleg nem a felsőoktatásban sajátítja el.
A hétköznapokhoz való átlagos, általános észjárás jó kérdés! Ezt sem egyetemen tanulni. Olyan embereket láttam nagyon jól elboldogulni a hétköznapi életben, akiknek még az érettségi is gondot okozott.
Szóval az intelligencia nem egyszerűen az akadémikus tudást jelenti. Sok részből tevődik össze, és az ember lehet erős az egyik területen - rafkós, jó a szociális intelligenciája, élelmes -, átlagos a másikon, gyenge a harmadikon.
"Unalmasnak és kisszerűnek tartom a társadalmi dogmák alapján ítélkező embereket. Az átlag embernek az ad biztonságot, ha lemásolt viselkedés és előre megírt szabályok szerint él."
Szerintem is. Miért a társadalmi dogmák mondják meg, hogyan kell (el)ítélni?
Valamilyen szinten persze mindenki tanulja, hogy adott helyzetben hogyan kell viselkedni, és vannak előre megírt szabályok, amelyeket be kell tartani (alapvető viselkedési normákra gondolok, illetve a törvénysértés határaira).
Azonban ez az előre megírt, "bevásárlólista-élet", meg előregyártott értékrend, önálló célok vagy vélemények nélkül... ez nagyon nem.
"Két gombóc fagyi fogyókúra közben. Nem tudom, hogy megengedett-e, ígyis jojózom."
Ha egyszer már elfogyasztottad, szerintem jobb, ha nem gondolkozol azon, hogy megengedett-e.
Lehet, hogy a megoldást az jelentené, ha nem jojóznál, hanem életmódot váltanál, amelybe belefér időnként egy kis fagyi, anélkül, hogy "bebűnözésnek" vagy "elcsábulásnak" élnéd meg?
(Igen, rátérdepeltethettek a kukoricára, mert bagoly mondja verébnek. Én is folyton fogyózok, pedig tudom, hogy nagyon nem kellene.)
Unalmasnak és kisszerűnek tartom a társadalmi dogmák alapján ítélkező embereket. Az átlag embernek az ad biztonságot, ha lemásolt viselkedés és előre megírt szabályok szerint él.
Abszolút egyet értek.
Sokat hallunk hősökről, de nem tudom kit lehet hősnek nevezni. Aki kapja a pofonokat vagy aki állja?
A hősök szerintem azok akik a legnehezebb helyzetben is tudják mit kell tenniük. Akik nem magukat nézik még akkor sem, hanem másokat. A tesóm egy ilyen hős. Sose mondtam még neki, de egyszer biztosan megteszem.
Bevallom, hogy sikerült magam kikúrálni pálinkás mézes fokhagymával. A fokhagyma az ász!
Így elrontani szegény páleszt. Méz is, meg pálinka is. :D
"Egy munkatársam azt mondta megérdemeltem, hogy elkaptam a Covidot. Akármennyire nem bírok valakit, betegséget sose kívánok neki! Ez olyan aljas dolog :( Kisírtam a szemeim.."
Egy ilyen miatt nem érdemes sírni.
Akinek ilyen mocskok vannak a közelében, kicsit keményedjen meg, nem lehet mindjárt-mindjárt könnyeket hullatni.
Múlt nyáron ajánlottak egy dokit a tesómnak és elmentünk hozzá. Előtte az ismerős azt mondta, hogy én ne menjek, mert csak okoskodok majd vagy mondok valami hülyeséget és a végén nem vállalja majd el;)
Persze, nem nekem mondta, hanem a nénikémnek, aki pillanatok alatt leosztotta, hogy majd akkor nézzen engem hülyének, ha végig csinálta amit én:DDDD
A legtöbb ilyen az élet iskolájában végzett 🙃
De sajnos tényleg valahol elveszett a tudás tisztelete.
"A buta ember lenézi a műveltet."
Ebben lehet valami. Túl sok ember szereti hangoztatni, hogy a diplomával nem adnak észt. Engem annyira fel szoktak ezzel bosszantani. Valamivel akkor is meg kellett szerezni azt a diplomát, mert nem adják ingyen! Esetleg aki ilyeneket hangoztat, az próbált már elvégezni egy egyetemet? Irigykedés helyett...
Egy munkatársam azt mondta megérdemeltem, hogy elkaptam a Covidot. Akármennyire nem bírok valakit, betegséget sose kívánok neki! Ez olyan aljas dolog :( Kisírtam a szemeim..
Engem egyszer rosszindulatból leköhögött valaki a szabim előtt. Szerencsére ez nem mostanában volt. Fel is jelenteném. Azért azt a rosszindulatot nem übereli semmi.
És még van az is, hogy kis foci, kis pénz.
A kedvencem:
Amelyik munkáltató banánnal fizet, az majmokkal fog dolgozni;)
"A buta ember lenézi a műveltet."
Nem tartom magam különösebben műveltnek, de van, aki mélységesen lenéz engem, mert az az álláspontja, hogy "könyvekből nem lehet tanulni".
Ő az, akinek a várandós felesége 8D-s ultrahangra ment, mert lecsúszott a méhlepény; aki szerint bükkfa nincs, csak tölgy, és engem átvertek a faiskolában, mert meggyfát adtak el nekem bükk gyanánt.
És sok, hasonló oka van, hogy lenézzen.
Én iszogattam bő fél éven át. Akkor, amikor csípőröntgenen feljegyezték a leletre, hogy jelentősebben meszes artriák láthatók. (Nem ez volt a vizsgálat iránya eredetileg, de porckopást nem láttak.)
Az "iszókában" dominált a citromhéj kesernyés íze. (Az egész citrom végeit levágtam, a többit mindenestül összedaraboltam és turmixba tettem a fokhagymákkal meg a víz egy részével együtt.)
Egyet forraltam rajta, leszűrtem és a hűtőben tartottam, naponta egy stampedlivel ittam meg belőle.
6 citrommal csináltam, a recept most nincs előttem, de a hűtőben elállt, míg el nem fogyott.
Egy év múlva maga az ortopéd orvos fordította felém a monitort: nem volt semmiféle lerakódás látható.
A lötyi mellett megittam egy doboznyi gyógyteát, elkezdtem mozogni és lehetőleg zsírmentesen étkezni. Nem tudom, melyiknek volt a nagyobb hatása.
Gyógyszert nem szedtem, nem kaptam semmit. Táplálékkiegészítő volt valami, de már nem emlékszem.
Jaaa! Értem! Igazad van mondjuk, hogy teljesen az elején a rangsornak végülis szerintem sem lehet lenni a nélkül, hogy ne venné fel valaki (vagy valaki más helyette) az összes dominóját. Én magam kb. 75-80%-át veszem fel a napi 8-nak, és szinte mindig pontveszteség nélkül játszom, mégsem tudok előrébb jutni. Kb. a 60-as 70-es helyeken szoktam mozogni. Tehát a pontszerzést maximalizálom, nem lehetne az adott dominókból többet kihozni és mégsem jutok előbbre = más azért tud előttem lenni mert több dominót vesz fel és szintén pontveszteség nélkül játszik.
Na de mindegy, nem a helyezés számít, hanem ahogy a reklámban is mondják: "lényeg az, hogy jól érezzük magunkat". 😄✌
Néhány napja voltam a Müllerben, tele van karácsonyi maszkokkal. Nem hittem a szememnek. Aztán egy másik plázában strasszokkal kirakottat láttam. A végén része lesz az öltözetnek.
Mi lefújtuk a karácsonyt. El akartunk utazni, a szállodafoglalás ugrott, úgy döntöttünk, csak kiscsaládi karácsony lesz. Az idejét nem tudom, mikor volt utoljára ilyen. Izgatottan várom.
Ha megteheted....csak nehogy másra cseréljen le a munkáltatód, aki majd dolgozik is helyetted.
Milyen az íze?
Tehát ha nem főzöd fel akkor összeturmixolod az egész citromokat a fokhagymákkal és bele a pépet a vízbe? A víz nem poshad meg forralás nélkül ennyi idő alatt? Meddig áll el a keverék amúgy?
Mit vettél észre magadon a fogyasztása után? Volt bármilyen hatása?